Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieska gratuluję!!! Piękna córka
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lekarz swietny i w ogole z Węgier, do tej pory jak robiłam prywatne usg to Norwedzy byli w mniejszości
(byłam u lekarza z Rosji, Indii, Norwegii i teraz z Węgier, i jeszcze badanie jajowodów u Niemki), ten lekarz cieszy sie dobra opinia w Oslo i przynajmniej wiedział co to pappa itd. No coz, bardzo krytycznie wyrażał sie nt No, wiele lat pracował w Londynie i innych krajach i mowi ze nie ma drugiego takiego kraju No pod względem opieki dla kobiet w ciąży. Powiedział, ze świetnie ze diagnozowalam sie w Pl i tez by mnie do tego namawiał. Dokładnie mierzył, badał, oglądał mózg, serce i inne części ciała. Potem wszystko pokazywał na jakiś wykresach, gdzie Marianka ladowala w "normalnym obszarze". Żartował, mówił np.: patrz mama jak do ciebie macham itd. Czułam sie profesjonalnie i bardzo ciepło potraktowana:)
Evita, Elaria, Elmo13 lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Elaria wrote:No na tym drugim zdjęciu to ja kompletnie nic nie rozróżniam, nawet bym uwierzyła, że to zdjęcie powierzchni Saturna.
-
Niebieska baaaardzooooo się cieszę, wspaniale!
Piękna Marianka
Cudownie, że trafiłaś na takiego fajnego, serdecznego lekarza. Nie dziwię się wcale, że większość lekarzy w NO to obcokrajowcy - medycyna to niezła harówka a Norwedzy chyba nie są mega pracowici? Kiedyś dużo się o tym mówiło, że kraj był już tak bogaty, że młodzieży się uczyć nie chciało i był to problem społeczny. Tak się opowiadało w zazdrosnej Polsce, której bogactwo nie grozi... Nie wiem ile w tym prawdy oczywiście
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
A co do ubranek dziewczyny to wybaczcie ale marudzicie!
Niedawno kupowałam prezenty dla koleżanek z pracy (w ciąży jedna z chłopcem druga z dziewczynką) i uważam, że ubranka są śliczne! Wcale nie ma dużo różowych i niebieskich rzeczy, oczywiście się znajdą ale są wszystkie inne kolory - ecru, granat, pomarańcz etc. Naprawdę można super rzeczy wybrać, a przecież nic w tym złego, że dziewczynka będzie wyglądać jak dziewczynka
Widziałam na przykład pajaca ecru w misie puchatki - uważam że tak samo by się nadawał dla chłopca jak i dziewczynki. I materiał był taki miziasty, super. Byłyśmy z siostrą pod pozytywnym wrażeniem, że różowo-błękitna moda odeszła do lamusa bo też nie jestem fanką. W samych kolorach złego nic nie ma ale takie od stóp do głów ubieranie chłopczyka na błękitno a dziewczynki na blady róż to przegięcie
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
No coz Evitka, faktycznie sa takie opinie nt Norwegów, i tez jest to prawda, ze sporo osób nie kończy szkoły lub potem przerywa studia. Ale skoro panią pracująca w sklepie stać na godne życie, a osoba która przerywa szkole moze liczyć na pomoc państwa to moze motywacja jest tez mniejsza. Spotkałam sie z wieloma osobami, które żyją jak w bance mydlanej zwanej Norwegia-kraina mlekiem i miodem płynąca i jak nagle zaatakował Breivik to ludzie jakby sie obudzili ...pamietam te komentarze w gazecie: jak to? W moim kraju? Tak bezpiecznym i wspaniałym? No coz ja spotykając pacjentów dość szybko ich uświadamiam ze życie jest bolesne i nie unikną bólu... ok nie jestem tak bezpośrednia i bez wyczucia ale wiesz co mam na myśli. Ja zawsze mowię ze każdy Polak poradziłby sobie w No, ale nie każdy Norweg w Pl:)
Co do wykształcenia itd to na pewno nie ma trendu jak w Pl ze większość idzie na studia, ale jak juz spotykam dobrze wykształconych Norwegów np w pracy to sa to ludzie z szerokimi horyzontami, ambitni, pewni siebie i swojej wartości. To ludzie, którzy od liceum jeździli na praktyki, wymiany, studia, kursy itd po całym świecie i ja musiałam walczyć na początku ze swoim poczuciem gorszej Polki. To sa często ludzie, którzy zaciekle walczą o wyższa pensje chociaż dopiero co skończyli studia a ja skakałam do nieba, ze w ogole ktoś chciał mi dać taka pensje:))
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o Skandynawię, to dla mnie ich języki są koszmarnie trudne. Mam na myśli wymowę. Mam rodzinę w Danii i dość często tam bywałam. Można sobie język zawiązać w supeł i połknąć. O tyle fajnie, że niemal każdy zna dobrze angielski, więc mogłam się dogadać.
A jak Ty sobie radzisz z językiem (ile lat tam mieszkasz)? Domyślam się, że nieźle, w końcu masz taką, a nie inną pracę, że musisz dobrze mówić. A jak szła nauka? Twój mąż mówi tak samo dobrze, jak Ty?
-
Niebieskaa ,zdjecie coreczki przepiekne ♥ cudowna dziewuszka :*
Ania ,dla mnie mimo ze unisex slodkie ubranka
Co do leczenia i naszego forum,to ja ogrom wiedzy tutaj przyswoiłam,ale zawsze ufam lekarzowi swojemu,Vertigo tez ufam
Ciasto marchewkowe robiłam pierwszy raz z przepisu z netu i wyszlo pyszne
a gęsina na SW,Marcina rozplywała sie w ustach :}
NA tym drugim zdjeciu Marianki ,zobaczyłam najpierw pume a potem faktycznie nozki hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 18:14
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
promyczek 39 wrote:Niebieskaa ,zdjecie coreczki przepiekne ♥ cudowna dziewuszka :*
Ania ,dla mnie mimo ze unisex slodkie ubranka
Co do leczenia i naszego forum,to ja ogrom wiedzy tutaj przyswoiłam,ale zawsze ufam lekarzowi swojemu,Vertigo tez ufam
Ciasto marchewkowe robiłam pierwszy raz z przepisu z netu i wyszlo pyszne
a gęsina na SW,Marcina rozplywała sie w ustach :}
NA tym drugim zdjeciu Marianki ,zobaczyłam najpierw pume a potem faktycznie nozki hehe
a dodawałaś orzechy włoskie?FabianCyprian
Tymuś
-
Po prostu mam dziś gorszy dzień dziewczynki
Rano było bzykanko, no jednak chłop zdaje się wyskoczył na czas.
Przed południem z godzinę bolało mnie podbrzusze jak w czasie owulacji przy dwóch cyklach co akurat w ciążę zaszłam, od dwóch dni mam mokro jak cholera, mam wrażenie, jakby okres się zaczynał, od południa mam rozciągliwe glutki, także wygląda na to, że czas okołoowulacyjny się zaczął, no więc nie nastraja mnie to zbyt pozytywnie skoro nie możemy się starać a ciało daje sygnały jakie daje
Przemarzłam jak cholera, szalowaliśmy z mężem schodki do spiżarni, jeszcze jeden do garażu, ale to jak mąż jutro z pracy wróci. Także myśli miałam zajęte czym innym
Niebieska - wspaniałe wieści
Aniu - proszę się nie wstydzić tylko pokazywać jak coś sprezentujesz czy upolujesz dla Avy
No jak to piszecie, dziewczyny po tylu stratach co jesteście w ciąży już dość daleko czy już niektóre urodziły, są dla nas (JESZCZE) nie będących w ciąży nadziejąZazdroszczę Wam, ale tak pozytywnie jeśli można to tak określić
Skoro Wam się udało to mi może też się uda
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Niebieska,cudowne wieści. I piękne imię wybraliście, sama kiedyś je rozważałam myśląc o przyszłości.
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy