X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska gratuluję!!! Piękna córka :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na tym drugim zdjęciu to ja kompletnie nic nie rozróżniam, nawet bym uwierzyła, że to zdjęcie powierzchni Saturna. :D

Niebieskaa, Evita lubią tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz swietny i w ogole z Węgier, do tej pory jak robiłam prywatne usg to Norwedzy byli w mniejszości :P(byłam u lekarza z Rosji, Indii, Norwegii i teraz z Węgier, i jeszcze badanie jajowodów u Niemki), ten lekarz cieszy sie dobra opinia w Oslo i przynajmniej wiedział co to pappa itd. No coz, bardzo krytycznie wyrażał sie nt No, wiele lat pracował w Londynie i innych krajach i mowi ze nie ma drugiego takiego kraju No pod względem opieki dla kobiet w ciąży. Powiedział, ze świetnie ze diagnozowalam sie w Pl i tez by mnie do tego namawiał. Dokładnie mierzył, badał, oglądał mózg, serce i inne części ciała. Potem wszystko pokazywał na jakiś wykresach, gdzie Marianka ladowala w "normalnym obszarze". Żartował, mówił np.: patrz mama jak do ciebie macham itd. Czułam sie profesjonalnie i bardzo ciepło potraktowana:)

Evita, Elaria, Elmo13 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    No na tym drugim zdjęciu to ja kompletnie nic nie rozróżniam, nawet bym uwierzyła, że to zdjęcie powierzchni Saturna. :D
    Na prawo widac nóżki a pomiędzy nimi wejście do pochwy, jajeczek brak.

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Evita Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska baaaardzooooo się cieszę, wspaniale! :) Piękna Marianka :)

Cudownie, że trafiłaś na takiego fajnego, serdecznego lekarza. Nie dziwię się wcale, że większość lekarzy w NO to obcokrajowcy - medycyna to niezła harówka a Norwedzy chyba nie są mega pracowici? Kiedyś dużo się o tym mówiło, że kraj był już tak bogaty, że młodzieży się uczyć nie chciało i był to problem społeczny. Tak się opowiadało w zazdrosnej Polsce, której bogactwo nie grozi... Nie wiem ile w tym prawdy oczywiście :)

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaaa, ależ będzie miała piękne, wydatne usteczka Twoja córka <3

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • Evita Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ubranek dziewczyny to wybaczcie ale marudzicie! :P Niedawno kupowałam prezenty dla koleżanek z pracy (w ciąży jedna z chłopcem druga z dziewczynką) i uważam, że ubranka są śliczne! Wcale nie ma dużo różowych i niebieskich rzeczy, oczywiście się znajdą ale są wszystkie inne kolory - ecru, granat, pomarańcz etc. Naprawdę można super rzeczy wybrać, a przecież nic w tym złego, że dziewczynka będzie wyglądać jak dziewczynka :) Widziałam na przykład pajaca ecru w misie puchatki - uważam że tak samo by się nadawał dla chłopca jak i dziewczynki. I materiał był taki miziasty, super. Byłyśmy z siostrą pod pozytywnym wrażeniem, że różowo-błękitna moda odeszła do lamusa bo też nie jestem fanką. W samych kolorach złego nic nie ma ale takie od stóp do głów ubieranie chłopczyka na błękitno a dziewczynki na blady róż to przegięcie :P

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny❤️❤️❤️Jutro wracam do rzeczywistości i wspieram Was❤️

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coz Evitka, faktycznie sa takie opinie nt Norwegów, i tez jest to prawda, ze sporo osób nie kończy szkoły lub potem przerywa studia. Ale skoro panią pracująca w sklepie stać na godne życie, a osoba która przerywa szkole moze liczyć na pomoc państwa to moze motywacja jest tez mniejsza. Spotkałam sie z wieloma osobami, które żyją jak w bance mydlanej zwanej Norwegia-kraina mlekiem i miodem płynąca i jak nagle zaatakował Breivik to ludzie jakby sie obudzili ...pamietam te komentarze w gazecie: jak to? W moim kraju? Tak bezpiecznym i wspaniałym? No coz ja spotykając pacjentów dość szybko ich uświadamiam ze życie jest bolesne i nie unikną bólu... ok nie jestem tak bezpośrednia i bez wyczucia ale wiesz co mam na myśli. Ja zawsze mowię ze każdy Polak poradziłby sobie w No, ale nie każdy Norweg w Pl:)
    Co do wykształcenia itd to na pewno nie ma trendu jak w Pl ze większość idzie na studia, ale jak juz spotykam dobrze wykształconych Norwegów np w pracy to sa to ludzie z szerokimi horyzontami, ambitni, pewni siebie i swojej wartości. To ludzie, którzy od liceum jeździli na praktyki, wymiany, studia, kursy itd po całym świecie i ja musiałam walczyć na początku ze swoim poczuciem gorszej Polki. To sa często ludzie, którzy zaciekle walczą o wyższa pensje chociaż dopiero co skończyli studia a ja skakałam do nieba, ze w ogole ktoś chciał mi dać taka pensje:))

2fwaugpjrxudygqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o Skandynawię, to dla mnie ich języki są koszmarnie trudne. Mam na myśli wymowę. Mam rodzinę w Danii i dość często tam bywałam. Można sobie język zawiązać w supeł i połknąć. O tyle fajnie, że niemal każdy zna dobrze angielski, więc mogłam się dogadać.

A jak Ty sobie radzisz z językiem (ile lat tam mieszkasz)? Domyślam się, że nieźle, w końcu masz taką, a nie inną pracę, że musisz dobrze mówić. A jak szła nauka? Twój mąż mówi tak samo dobrze, jak Ty?

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa ,zdjecie coreczki przepiekne ♥ cudowna dziewuszka :* :)
    Ania ,dla mnie mimo ze unisex slodkie ubranka :) :P
    Co do leczenia i naszego forum,to ja ogrom wiedzy tutaj przyswoiłam,ale zawsze ufam lekarzowi swojemu,Vertigo tez ufam :)
    Ciasto marchewkowe robiłam pierwszy raz z przepisu z netu i wyszlo pyszne :) :P
    a gęsina na SW,Marcina rozplywała sie w ustach :}
    NA tym drugim zdjeciu Marianki ,zobaczyłam najpierw pume a potem faktycznie nozki hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 18:14

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Niebieskaa ,zdjecie coreczki przepiekne ♥ cudowna dziewuszka :* :)
    Ania ,dla mnie mimo ze unisex slodkie ubranka :) :P
    Co do leczenia i naszego forum,to ja ogrom wiedzy tutaj przyswoiłam,ale zawsze ufam lekarzowi swojemu,Vertigo tez ufam :)
    Ciasto marchewkowe robiłam pierwszy raz z przepisu z netu i wyszlo pyszne :) :P
    a gęsina na SW,Marcina rozplywała sie w ustach :}
    NA tym drugim zdjeciu Marianki ,zobaczyłam najpierw pume a potem faktycznie nozki hehe
    lubieeee marchewkowe :)
    a dodawałaś orzechy włoskie?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa tak :) prawie cala szklanke orzechów :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Gaduaa tak :) prawie cala szklanke orzechów :)
    lubię to ! :)

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu mam dziś gorszy dzień dziewczynki :/
    Rano było bzykanko, no jednak chłop zdaje się wyskoczył na czas.
    Przed południem z godzinę bolało mnie podbrzusze jak w czasie owulacji przy dwóch cyklach co akurat w ciążę zaszłam, od dwóch dni mam mokro jak cholera, mam wrażenie, jakby okres się zaczynał, od południa mam rozciągliwe glutki, także wygląda na to, że czas okołoowulacyjny się zaczął, no więc nie nastraja mnie to zbyt pozytywnie skoro nie możemy się starać a ciało daje sygnały jakie daje :/

Przemarzłam jak cholera, szalowaliśmy z mężem schodki do spiżarni, jeszcze jeden do garażu, ale to jak mąż jutro z pracy wróci. Także myśli miałam zajęte czym innym ;)

Niebieska - wspaniałe wieści :)

Aniu - proszę się nie wstydzić tylko pokazywać jak coś sprezentujesz czy upolujesz dla Avy ;)

No jak to piszecie, dziewczyny po tylu stratach co jesteście w ciąży już dość daleko czy już niektóre urodziły, są dla nas (JESZCZE) nie będących w ciąży nadzieją :) Zazdroszczę Wam, ale tak pozytywnie jeśli można to tak określić ;) Skoro Wam się udało to mi może też się uda ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • roma Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska,cudowne wieści. I piękne imię wybraliście, sama kiedyś je rozważałam myśląc o przyszłości.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, piękna dziewczyna

Chciałbym być lekarzem w Norwegii, oni tam wszystko leczą paracetamolem i to jest cudowne :)

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Niebieska, piękna dziewczyna

Chciałbym być lekarzem w Norwegii, oni tam wszystko leczą paracetamolem i to jest cudowne :)
    wpadaj do Irlandii.. tutaj jest to samo..

• annak Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia87 wrote:
    Niebieskaaa, ależ będzie miała piękne, wydatne usteczka Twoja córka <3

Miałam taką samą myśl! :-)

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma,

Co to za nowy image? :-)

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 1358 1359 1360 1361 1362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ