X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_Lisa wrote:
    Właśnie się nad tym zastanawiałam, ale kroków jeszcze żadnych w tym kierunku nie poczyniłam. Może właśnie dlatego, że moja ginekolożka tak lajotowo o tym powiedziała, a może chciałam jej uwierzyć, że następnym razem będzie wszystko OK. Cały czas o tym myślę... ale szczerze - nawet nie wiem od czego zacząć.
    Mnie też powiedział, że to pewnie przypadek itp ale zapisał mi do zbadania przeciwciała antykardiolipinowe... wyszły ok, teraz powtórzyło się i już mam kariotyp i układ krzepnięcia ehhh

• annak Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Może to coś pomoże ;) https://m.youtube.com/watch?v=PgkZf6jVdVg

M@linko,
    Dziękuję!
    Z wielką chęcią obejrzę.

Po wnikliwym przeanalizowaniu doszłam do wniosku, że dziś w nocy to chyba była kolka...

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i poszłam dziś na betę. Wiem, że przyrost powinno się badać po 48h albo 72h, ale jutro nie mogłabym podjechać a chcę mieć jasność przed piątkowa wizytą, przyrost jakiś tam powinien być, tak liczę, że z 30-40 % powinien być w ciągu 24h.

Zrobiłam przy okazji progesteron, mam nadzieję, że wynik będzie max jutro wieczorem, jeśli beta byłaby ok a z progesteronem coś nie tak to mi dołoży "cukierków" i tyle ;)

Krew leciała równo do próbówek, ciekawe czy Clexane już ma na to wpływ? ;) Ale z zatamowaniem nie było problemu ;)

Asiu - dziękuję <3 Staram się nad tym pracować, jak beta będzie ok to trochę się uspokoję ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqu kciuki za betę! &&&

Jacqueline lubi tę wiadomość

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę Was nadrobić :( W pracy mam zastępstwo i jestem z doskoku. Przepraszam, ale jestem duchem :)

Alisa, jestem tu krótko, ale nie wyobrażam sobie tego forum bez Ciebie! Nie znikaj, proszę.

Sy_la, zalądam szukając zdjęcia kolejnej Królewny :) Kciuki!

Jacq, kciuki za przyrost!

Jacqueline, sy__la lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    My juz w domu, nie wiem jak nasz dom mógł istnieć bez Chrupenki❤
    86ea15aed2519215med.jpg

Niebieskaa - Marianka śliczna i taka slodziutka

Niebieskaa, Aga22 lubią tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załatwiłam, dziś jedziemy kariotyp zrobić cena za osobę 360 zł w porównaniu do innych klinik ok 200 zł taniej....a w piątek idę mutacje zrobić 330 zł za pakiet gdzie w innych labo sam mthfr kosztuje 300 zł jakaś masakra, dobrze, że sobie można wybrać gdzie się chce

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Nie wytrzymałam i poszłam dziś na betę. Wiem, że przyrost powinno się badać po 48h albo 72h, ale jutro nie mogłabym podjechać a chcę mieć jasność przed piątkowa wizytą, przyrost jakiś tam powinien być, tak liczę, że z 30-40 % powinien być w ciągu 24h.

Zrobiłam przy okazji progesteron, mam nadzieję, że wynik będzie max jutro wieczorem, jeśli beta byłaby ok a z progesteronem coś nie tak to mi dołoży "cukierków" i tyle ;)

Krew leciała równo do próbówek, ciekawe czy Clexane już ma na to wpływ? ;) Ale z zatamowaniem nie było problemu ;)

Asiu - dziękuję <3 Staram się nad tym pracować, jak beta będzie ok to trochę się uspokoję ;)

Jacqueline - trzymam kciuki za betę. Niech piękne rośnie. Który to tc?

Jacqueline lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    O jejku jaka Chrupcia piękna! Może moje dziecko też będzie za rok takie do schrupania? Ale by było fajnie :)

Kurcze jak dodajcie zdjęcia tych małych Cudeniek to za każdym razem płaczę, ale ze wzruszenia - ono się tak wlewa i wypełnia, że nie jestem w stanie inaczej. Takie żywe Cudy - nie ma większych na świecie niż mały Człowiek.
    Ikarku, a ja jak czytam Twoje slowa to sama mam lzy wzruszenia... bedziesz niesamowita mama, wrazliwa, empatyczna, pelna milosci i dobra...bardzo cche juz dzielic z Toba te chwile na forum:*

Mona_Lisa, Ikarzyca, sy__la lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    A mi sie snilo ze bylam w ciazy,i beta pieknie przyrastała..

Promyczku ja w poprzednim cyklu tak miałam. Śniło mi się, że zrobiłam test ciążowy. Mało tego - ten test był jakiś dziwny, podwójny. Na górze był z moczu a na dole beta i na obydwu wykazało ciążę. Od razu jak wstałam to poleciałam zrobić test... ale niestety w moim przypadku zakończyło się to @ po paru dniach :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 12:09

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh Kochane... powiem Wam, ze wczoraj mialam totalny kryzys... wylam ja, wyl maz.. niezwiazany z pierwszymi trudnosciami w byciu mama...ale z tym,ze znalazlam sie w bezpiecznym miejscu - domu, z moja malenka i z cudownym mezem.. i po prostu zeszly ze mnie emocje.. w tej fazie skurczow partych, kiedy mijala godzina a lekarz powiedzial ze to jest maksymalny czas na wyjscie malej... kiedy widzialam poploch wsrod personelu, bieganie, sprawdzanie ktg malej.. kiedy kolejna polozna sprawdzala bolesnie ulozenie Marianki wyginajac mnie na kazda strone a ja z rozpaczy i bolu wyrywalam nogi.. kiedy krzyczalam do nich ze chce cesarke, ze na pewno ja uszkodza, ze juz nie ma czasu i boje sie ze bedzie miala niedotlenienie... ja przed oczami mialam jak wyciagaja ze mnie dziecko...moje dziecko, ktore nie oddycha... moje dziecko, na ktorze czekalam dwa lata i ktore umarlo w ostatnich minutach porodu... Boze... musze sobie dac czas na przerobienie tych chwil...czas na to, ze poronienia rowniez bardzo nadszarpnely moj psychiczny dobrobyt..ale teraz jest inaczej i moze byc inaczej dla nasz wszystkich...

Jeszcze pokaze Wam zabawke... plakalam dzisiaj rozpakowujac ja z wstazek i blyszczacego papieru. To jest zabawka, ktora kupilam w drugiej ciazy..chcialam zaczarowac rzeczywistosc.. chcialam pokazac sobie, ze nie musze sie bac,..ze moge wejsc do sklepu, kupic zabawke dla dzieciatka i wierzyc w to, ze za kilka miesiecy je przywitam... Kiedy poronilam..przyrzeklam sobie..ze chocbym miala czekac dlugo...to ten prezent zaczeka... dostanie go Moje Dziecie, na ktore czekam... dzisiaj powiesilam zabawke na foteliku Marianki<3
    0eca70230f9f1c24med.jpg

Ikarzyca, promyczek 39, Asia87, M@linka, Aga22, Monika1357, sylvuś lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Ehhh Kochane... powiem Wam, ze wczoraj mialam totalny kryzys... wylam ja, wyl maz.. niezwiazany z pierwszymi trudnosciami w byciu mama...ale z tym,ze znalazlam sie w bezpiecznym miejscu - domu, z moja malenka i z cudownym mezem.. i po prostu zeszly ze mnie emocje.. w tej fazie skurczow partych, kiedy mijala godzina a lekarz powiedzial ze to jest maksymalny czas na wyjscie malej... kiedy widzialam poploch wsrod personelu, bieganie, sprawdzanie ktg malej.. kiedy kolejna polozna sprawdzala bolesnie ulozenie Marianki wyginajac mnie na kazda strone a ja z rozpaczy i bolu wyrywalam nogi.. kiedy krzyczalam do nich ze chce cesarke, ze na pewno ja uszkodza, ze juz nie ma czasu i boje sie ze bedzie miala niedotlenienie... ja przed oczami mialam jak wyciagaja ze mnie dziecko...moje dziecko, ktore nie oddycha... moje dziecko, na ktorze czekalam dwa lata i ktore umarlo w ostatnich minutach porodu... Boze... musze sobie dac czas na przerobienie tych chwil...czas na to, ze poronienia rowniez bardzo nadszarpnely moj psychiczny dobrobyt..ale teraz jest inaczej i moze byc inaczej dla nasz wszystkich...

Jeszcze pokaze Wam zabawke... plakalam dzisiaj rozpakowujac ja z wstazek i blyszczacego papieru. To jest zabawka, ktora kupilam w drugiej ciazy..chcialam zaczarowac rzeczywistosc.. chcialam pokazac sobie, ze nie musze sie bac,..ze moge wejsc do sklepu, kupic zabawke dla dzieciatka i wierzyc w to, ze za kilka miesiecy je przywitam... Kiedy poronilam..przyrzeklam sobie..ze chocbym miala czekac dlugo...to ten prezent zaczeka... dostanie go Moje Dziecie, na ktore czekam... dzisiaj powiesilam zabawke na foteliku Marianki<3
    0eca70230f9f1c24med.jpg

Niebieska współczuję przeżyć podczas porodu :( najważniejsze, że jesteście teraz wszyscy razem. Cali i zdrowi. I rozumiem Twój strach i obawy. Łza mi się zakręciła jak czytałam o tej zabawce. Mimo wszystko cudowna pamiątka zwiastująca nowe i lepsze. Ja mam pudełko w którym chowam rzeczy synka na pamiątkę. Tak, żeby zapamiętać chwile. Taka zabawka też by później znalazła się w pudełku ku pamięci... masz cudowną córeczkę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 12:17

Niebieskaa lubi tę wiadomość

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska - słodka Twoja Chrupinka, Kiełbaska, Ciasteczko :D <3

Czarnulko - dziś mam 28dc, czyli koniec 4tc wg OM, od dziś do za 2 dni mam termin miesiączki.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_Lisa wrote:
    Promyczku ja w poprzednim cyklu tak miałam. Śniło mi się, że zrobiłam test ciążowy. Mało tego - ten test był jakiś dziwny, podwójny. Na górze był z moczu a na dole beta i na obydwu wykazało ciążę. Od razu jak wstałam to poleciałam zrobić test... ale niestety w moim przypadku zakończyło się to @ po paru dniach :(

U mnie było odwrotnie. Śnił mi się pozytywny test i wyszedł pozytywny. Mam więc nadzieję, że mój miniony sen o pięknie bijącym serduszku i małej fasolce też się ziści w piątek.

Niebieska Wzruszyłam się. Ja wiele razy chciałam kupić coś dla dzieciątka... ale boję się.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    U mnie było odwrotnie. Śnił mi się pozytywny test i wyszedł pozytywny. Mam więc nadzieję, że mój miniony sen o pięknie bijącym serduszku i małej fasolce też się ziści w piątek.

Na pewno tak będzie! <3

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• sy__la Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Sylcia a jak Ty tak polubiasz, to znaczy że jeszcze nie rodzisz?
    Dokładnie tak Ikarku :-)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Dokładnie tak Ikarku :-)

Oj, uparciuszek z Marysi :)

Tak jej u Ciebie dobrze, że nawet niecierpliwość ciotek jej nie straszna :)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, i tak jesteś bardzo, ale to bardzo dzielna. Twój poród był ciężki, a emocje wielkie całą ciążę i podczas porodu, ale na szczęście Chrupeczka jest idealna. A hormony też schodzą, więc płaczliwość z jakiegokolwiek powodu (na smutno, ze zmęczenia, ze wzruszenia itd) jest zupełnie na miejscu.

A ja dziś kończę zakupy wyprawkowe, codziennie dochodzą paczki, bo ja po żadnych sklepach nie chodzę, mam daleko do miasta, nie mam z kim (mąż w pracy, a weeekendy w sklepach dżungla) no i w necie mam nieporównanie większy wybór i lepsze ceny. A dziś Misia pomagała mi wybrać wzory i koloru ciuszków dla Tadzia zamówionych na allegro, bo jednak brakowało mi takich na ciepłe dni, bo ona jest z jesieni, a braciszek późna wiosna. Siostra przeszczęśliwa, że SAMA mogła decydować, jakie ciuszki będzie nosił jej brat. Trochę celowo tak zadziałałam, niech czuje się ważna w tym wszystkim. No, a teraz ona mnie prosi by jej pokazać, jak wygląda poród hhmm... Może znajdę jakiś lajtowy film na yt. Ja w jej wieku widziałam cielącą się krowę, poród kotki i jakoś mnie nie przeraziło. No i jak przeglądałyśmy zakupy z apteki internetowej to musiałam tłumaczyć, co jest co, także wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe. Nie chcę jej wystraszyć, ale staram się być szczera.

Mona_Lisa, sy__la, czarnulka24, Niebieskaa, Evita, Koteczka82, Monika1357 lubią tę wiadomość

• sy__la Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Oj, uparciuszek z Marysi :)

Tak jej u Ciebie dobrze, że nawet niecierpliwość ciotek jej nie straszna :)
    I to jaki! Hmmm... ciekawe po kim :-D Wieczorami i w nocy nie moge spać bo tak się wierci, wypina... serio nie wiem co ona tam wyrabia! Ale jeśli to że jeszcze nie wychodzi na świat ma jej posłużyć tylko w tą lepszą stronę to zniose jeszcze i te kilka, kilkanaście dni. Może tego życia brzuszkowego jeszvze potrzebuje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 12:40

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa, emocje też muszą znaleźć ujście... za długo to siedziało w środku i w końcu nadszedł ten moment. Nie ma się czego wstydzić, łzy to tylko i wyłącznie ulga dla duszy <3

Aniołek 7t5d [*]
‹‹ 2158 2159 2160 2161 2162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ