X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Dziulka21 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie pisałam "jakiś czas" bo miałam dość intensywne dni ;-)
    Ale wpadałam poczytać żeby być na bieżąco i oczywiści trzymałam kciukasy za Jacq ! Jak dobrze, ze już się to unormowało tzn idzie w dobrym kierunku :* Nie nerwuj się będzie dobrze ;-)

A jak dziewczyny które miały zatestowac ? Sy_la jak u Ciebie ?
    Ja już jestem przekonana, ze nic z tego w tym cyklu, jestem bardzo spokojona i jeszcze kolejnego testu nie wykonałam gdzie to jest nie do wyobrażenia :P :P
    Jestem dumna z siebie ;) Chyba dotarło to mnie, że w ciąży nie jestem i tak szybko nie będę i nie ma co kasy wydawać na testy..

Taaak wczoraj była przecudna pogoda! ;-)
    Pojechaliśmy sobie z moim mężusiem na nowo wybudowaną wieże widokową ( mamy ich dość sporo w moich okolicach) widoki przecudne, ale muszę popracować nad kondycją, bo lekka górka a ja myślałam, ze się wykończę :-D
    a później pojechalismy na kawę do teściowej i znów wyciągnęłam tesciową na świeże powietrzne na 1,5 h spacer ;-) Milutki dzień ;-)

12.08.2013r [*] 8 tydzień
    9.07.2014r [*] 5 tydzień
    13.01.2016r [*] 6 tydzień
    kwiecień 2018 [*]
    "Jeżeli Ci naprawdę zależy , nie ma takich przeszkód , których nie przeskoczysz"
    20131116020117.png

• pati85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja już jestem zmeczona ciągłymi rozczarowaniami. Cały poprzedni rok był jedną wielką klapą, nie sadziłam, że starania o dziecko to taka walka. Żyję od @ do owulacji potem odliczanie dni do @ i zastanawianie się czy się udało czy nie. Mam meeega doła :(

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• annak Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline,
    Marcówki podpytywały o Ciebie, to im napisałam krótką relację, ale możesz w wolnej chwili dać im znać, jak się miewasz ;-)

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,
    Bardzo mi przykro, że tak się kiepsko czujesz.
    Rozumiem co znaczy taki dołek. Wiem, że ta droga jest pełna ciągłych rozczarowań, ale niestety - jak wszystkie się przekonałyśmy - starania o dziecko to jednak walka.
    Nie wiem nawet co Ci powiedzieć. Ale patrzę na Inesskę, Martynkę i inne dziewczyny po tylu trudnych przejściach i to jest dla mnie motywacja. Na końcu tej drogi czeka nagroda. Tylko droga jest trudna i wyboista, wiem... Ale warto próbować.
    <3

Kadabra lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• sy__la Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziulka no ja chciałam poczekać z testem do walentynek ale że dziś zaraz jadę do gina to zrobiłam dziś rano test i....... Negatywny :*( no cóż, pewnie jeszcze za wcześnie :-P więc poczekam do 14.02 albo do @ choć nadal wierzę, że jej nie dostanę...

Pati, czekaj jeszcze, @ nie przyszła więc jeszcze jest nadzieja...

Jacqueline, cieszę się że plamienie się kończy i że Ty się lepiej czujesz :) oby tak dalej i niech Malenstwo rośnie zdrowo! :-)

Ciężarne - dla Was buziaki w piękne brzuszki :)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy_la już się pogodziłam, że @ puka do drzwi. Mogłaby przyjść nawet dzis, to może wyrobie sie z nastepną owu do końca lutego, zanim mój mąż zacznie jeździć trasy za granice :/

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• maggda Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez tu cicho jest mam nadzieje ze wszystkie milo spedzacie czas.

Ja niestety mam zgroze w domu, Zuzia goraczkuje od wczoraj na zabki i ma 40 stopni

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati85 a ja jeszcze myślę za Ciebie pozytywnie :)

Ogólnie po tej wizycie u Gina myślę, pozytywnie. Powiedział, żebym zrobiła test w czwartek a ja do niego, że w Niedziele 14.02 to będzie pewniejsze :D

Dziewczyny, czy któraś z Was brała Duphaston?? Czytam ulotkę i tak odechciewa mi się tego brać... poza tym, w poprzedniej ciąży nie miałam żadnych plamień nic nie wskazywało, że mam niski poziom progesteronu... nawet żadnych badań nie mam :(
    że to niby na podtrzymanie, ale jak np. mam dobry swój progesteron to nie zaburzę tym sztucznym czegoś??? :(

Aniołek 7t5d [*]
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie :)
    Dzidzia rośnie, wszystko dobrze :)
    Dr nie mierzył, ale ma około 10 cm i waży około 80g :)
    Pięknie pokazało rączkę tak jakby chciało przybić piątkę :)
    Niestety, dr chciał, szukał, ale pępowina zasłoniła i nie wiem nadal kto mieszka w brzuszku :(
    Wyniki z Pappa na wszystkie 3 ryzyka są <1:10000 więc idealnie ;)

osa lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam dobry a brałam duphaston do 16tc

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to biorę i bez obaw :)
    a Bomblica, kiedy zaczęłaś go brać? jak już wiedziałaś, że jesteś w ciąży? czy po owulacji jakoś?? :)

Aniołek 7t5d [*]
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po owulacji

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 super wieści.. :) Twój maluszek się bawi z Tobą w chowanego i nie chce się tak szybko ujawniać, chyba chce Wam zrobić niespodziankę :-P

Ps. ja też idę na wizytę do mojego 29.02, może już coś będzie widać :) :) a w Luxmedzie tam gdzie mam abonament z pracy idę 22.02, może też już coś będzie?! hmmm... ale się rozmarzyłam :)

malika89 lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la, ja biorę dupka. Do czasu trzydniowego plamienia w 11 tc nie musiałam łykać. Od czasu plamienia biorę 2 razy dziennie. Nie masz się czym martwić. Zazwyczaj ten lek traktowany jest jak cukierki. Nie zaszkodzi, a może pomóc :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • gama Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pozdrawiam,
    Jacqueline ciesze sie z Tobą,i trzymam kciuki i za pozostałe Mamuśki

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam duphaston ale strasznie po nim wymiotowałam wiec juz go od jakiegoś czasu nie biorę, zresztą biorę luteine wiec to prawie to samo. Ginekolog i tak po mału każe mi odstawiac leki. Juz mam ich dosyć, chciałabym nic nie brać, tylko witaminki, ale się nie da :-(

Od dziś będę sama, mąż właśnie pojechał do Warszawy w delegacje na jakieś szkolenia :-(
    Ciężko mi samej, tz mieszkamy z teściową ale z nią ciężko się rozmawia. Ona nie rozumie ze są dni takie ciężkie dla mnie ze leżę cały dzień w łóżku, bo muszę, tylko komentuje ile można leżeć. Ona do 8 miesiąca w polu robiła. Tłumacze jej ze to były inne czasy, teraz kobiety mają problemy z ciążą, przez tą chemię co jemy i środowisko. Ale ona i tak swoje, dlatego wolę zamknąć się w pokoju i się nie odzywać. A niech myśli co chce, mam to w nosie ;-)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 6tc :P

Nowy dzień, nowy tydzień, ale plamienia dalej są :/

Ależ to wk********* :/

Resztki tabletki zmieszane ze śluzem, no może nie krwiste, ale dosyć różowe :/ Gdybym normalnie dostała @ to dopiero by się kończyła, bo moje @ są dosyć długie, normalnie miałam z brudzeniem zawsze 8 dni średnio, no po zabiegu trochę się skróciły, 6-7 dni.

Blondyna - i prawidłowa postawa Twoja :) Moja teściowa jest wspaniała, ale może dlatego, że daleko mieszka? :P Cóż, nie wiem jak by nam się "pożycie" układało gdybyśmy był pod 1 dachem, ale tak jak się wobec mnie zachowuje, no to cudowna kobieta :) Może twój M przemówi kochanej mamusi do "rozumu" ? Zdarza się też, że niektórzy są niereformowalni niestety :/

Malika - gratulacje :) Niech nam forumowe bobo rośnie :) Ciotki tu trzymają kciuki :)

annak - pierwszy temat gdzie wchodzę to ten ;) Zobaczyłam właśnie wczoraj, że pisałaś, odezwałam się do nich :) Dzięki, że dałaś znać, bo niby czytam nasze Marcóweczki, ale w natłoku postów i informacji tam mogłabym czasem przegapić pytanie i bym wyszła jeszcze na egoistkę :P A jak tam Twoje badania, kiedy wyniki? Życzę, żeby były jak najlepsze i żebyście mogli już niedługo rozpocząć walkę o to małe płaczące szczęście :)

syla - kiedy znowu sikasz ? :P

Trzymam kciuki za nas wszystkie :)

Wczoraj byłam nieco zajęta, bo urodziny córci i mamy ;) Miałam wypad do miasta, jak wróciłam to było pełno różowego śluzu na papierze, wieczorem prawie nic, a dziś - no to napisałam u góry posta :P

Z tego wszystkiego jak wczoraj wróciliśmy nasikałam sobie na Pepino, żeby nie mieć w pamięci aby tej kreski niemal widmo :P No i krechy jak się patrzy :D Chciałam Wam pokazać zdjęcie, ale patrzę, że się skasowało cholercia :/

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline postanowiłam siknąć w Walentynki ;) wczoraj rano zrobiłam test bo miałam gina ale negatywny, bo przecież jeszcze za wcześnie... :-D od wczoraj biorę też Duphaston...
    Niech Twoja i wszystkie forumowe Dzidzie rosną zdrowo i jak na drożdżach :-)
    Jadę właśnie do pracy i ba każdych światłach czytam i pisze do Was :-P

Aniołek 7t5d [*]
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq, idzie ku dobremu! Bardzo się cieszę i kibicuję twojemu bąblowi z całego serca.

sy_la, byłby piękny prezent na walentynki, trzymam kciuki!

Drogie panie brzuchate prosze na nas (tj. na starające się) nadmuchać dobrymi wiruskami, bo my tutaj jesteśmy bardzo chętne, aby zarazić się od was tą "opuchlizną brzuszną" :D

palma lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • annak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline,
    Kochana, mam nadzieję, że Cię już w końcu przestaną te plamienia męczyć, żebyś się niepotrzebnie nie stresowała.
    Dzięki, że pytasz o badania - pisałam stronkę temu szczegółowo, jak wyszły te pierwsze. Świetne przepływy - to wielkie zaskoczenie. Za to obraz jajników wskazuje na bardzo prawdopodobne PCO :-/ Mam wynik dokładnie na granicy, od której uznaje się właśnie policystyczność.

No i niestety wczoraj dostałam kolejny wynik - z krwi. I tu się trochę zmartwiłam. Wyszło mi AMH (rezerwa jajnikowa) ponad 8. Czyli bardzo wysoko. Z tego co przeczytałam, to może potwierdzać PCO. Powiem szczerze, że już mi się ręce załamują tymi kolejnymi złymi diagnozami. Jak mi wyjdzie jeszcze ten antykoagulant, to nie wiem czy nie odpuszczę tego wszystkiego w ogóle... Ale o tym pomyślę, jak już będę mieć wszystkie wyniki.

A tak przy okazji - do wszystkich dziewczyn - czy macie jakiekolwiek doświadczenia z wysokim AMH?

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ