X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Nowotwór na podniebieniu. Poki co diagnoza ze niezłośliwy i miałbyc usuniety w ciagu 3 miesiecy. Potem dowiedziałam się o ciąży. Eh pokłócilam się dzisiaj i z przyjaciółką i z mamą. Fatalny mam humor :( ! Boli mnie brzuch krzyż :( eh

ból brzucha,ból krzyza..oj kojarzy mi sie tylko z jednym,natura wzięła sie za ciebie.Jestes silna i dzielna,tyle przeszłas i jeszcze tyle przed tobą,az trudno mi opisac jak bardzo mi przykro,ale mimo wszystko bądz silna i nie daj sie chorobie,musisz sie go pozbyc i wrócic do staran,w koncu wszystkie mamy jeden cel.Jeszcze wszystko sie ułozy,a te kłotnie to pewnie jeszcze hormony i to co przezywasz,powinny cie rozgrzeszyc.Nie daj sie fatalnemu samopoczuciu,twój aniolek bedzie czuwał nad tobą jak nasze aniołki nad nami

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Witam się w 20 tygodniu Ciąży... Jestem już na półmetku :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e49550cf8c6a.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d663c5ae4fd4.jpg

Jacqueline, Niebieskaa, Bomblica, M@linka, pati85, adora, Magdzia88, gama, inessa, Evita, blondyna5555, bobo_frut, Kadabra, osa, madziara0080 lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondynka jesteś pewna, że szyjka ma 30cm??? :)
    U mnie dziecko wg usg ma termin na 29 lipca, ale mi lekarz też mówił, że to wszystko może ulec zmianie.
    Zazdroszczę tych 5kg na plusie, ja staram się jeść i moja waga pokazuje 52,6 :( przytyłam z 2kg.

Ciekawa jestem ile mój dzidziuś teraz waży w 15tyg 5dniu 168g, ciekawe ile nadrobi przez 5 tygodni od ostatniej wizyty :)

Co do ruchów ja już czuje mocniejsze kopy codziennie :) i też mam łożysko na przedniej ścianie, ale to sprawa indywidualna, moja koleżanka pierwsze ruchy poczuła w 23tyg ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 07:57

Coconue lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko - wow, ale brzuszek :D <3

Blondyna - jeju, jaka już duża dziewczyna :)

No wiec wszystkie te badania co teraz robiłam, p/c antykardiolipinowe, przeciwko B2-glikoproteinie, antykoagulant tocznia, ANA nic w nich nie wyszło, ujemne.

Zamierzam później zbadać te mutacje co Wam pisałam. A białko C i S to powinnam zbadać teraz czy mogę z tym zaczekać trochę?

Wiem, że przysługują mi kariotypy na NFZ, ale czy coś jeszcze? Będę się pytać lekarza co mogłabym zrobić.

Jeśli w tych badaniach nic nie wyjdzie, to za co mogłabym się wziąć? Gubie się w tych badaniach :/

Martynka30 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline...wysylam Ci badania ktore kazal mi zrobic endokrynolog (zajmuje sie tez poronieniami i nieplodnoscia):

-TSH, ft4

- APTT, INR, białko C i białko S, antytrombina III, homocysteina oraz polimorfizm genu MTHFR, mutacja G20210A genu protrombiny, Czynnik V Leiden

- przeciwciala p/jądrowe ANA1 i ANA2

- przciwciała anty kardiolipinowe

- ocena stężenia insuliny i glukozy na czczo oraz w 1 i 2 godzinie po obciążeniu 75 g Glukozy

Do tego zrobilam tez kariotypy, wit. D, przeciwciala przeciwko glikoproteinie, maz zrobil morfologie i posiew nasienia (tak to sie chyba nazywalo), a dr Jerzak z Wawy kazala zrobic usg miedzy 3 a 5 dniem cyklu z ocena jajnikow i przeplywow w tetnicach macicznych

i jak robilam mthfr przy pomocy zestawu ze strony testdna.pl to jeszcze doplacilam bo zrobili wieksza analize i mi stwierdzili jakas mutacje genu PAI-1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 08:17

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny brzuszek Martynko ;)

Blondyna może 30 mm? Bo niemożliwe żeby szyjka miała 30cm, no chyba że u słonia :) ;)

Ja siedzę w labie, robię krzywą

M@linka, Martynka30, malika89 lubią tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaq Białko C i S robili mi tuż przed zabiegiem w szpitalu

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    Piękny brzuszek Martynko ;)

Blondyna może 30 mm? Bo niemożliwe żeby szyjka miała 30cm, no chyba że u słonia :) ;)

Ja siedzę w labie, robię krzywą

Daj znać jakie wrażenia po badaniu, bo mnie też to czeka i boję się, bo u mnie mdłości, mdłości i jeszcze raz mdłości :(

f2wl3e5eai92376u.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko, piekny brzuszek :-) Pozdrawiam

Martynka30 lubi tę wiadomość

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka - może dlatego, że u Ciebie już 3 strata była ? Nikt nic o tym nie wspominał u mnie. Jako, że miałam świeżo robioną morfologię (3 dni przed zabiegiem), ale to tylko morfologia, bez badania tej gęstości krwi (INR), to żadnych badań mi nie robili ani nic nie wspominali, nie wiem czemu, bo przy pierwszym poronieniu badali mi tą gęstość krwi, PT, a teraz nie :/

Niebieska - ta trójkę tarczycową robiłam pod koniec października i w połowie grudnia, wszystko było ładnie, na koniec lutego w tym pakiecie ciążowym miałam tylko TSH, też wyszło ładnie bo 1,7 a FT3 i FT4 nie badałam teraz.
    APTT, ANA, przeciwciała antykardiolipinowe i przeciwko B2-glikoproteinie robiłam teraz, wyniki w normie, przeciwciała ujemne.

Te mutacje V-leiden i MTHFR co piszesz to chcę zrobić w przyszłym miesiącu.
    Kariotypy pewnie dostanę skierowanie jak pójdę na kontrole z wynikami histopatologii, więc z tego co piszesz zostaje mi zapytać się lekarza o skierowanie na obciążenie glukozą (na czczo miałam 83), białko C i S, homocysteina, wit. D, antytrombina III. Przepływy w tętnicach macicznych - sprawdzali mi przy pierwszym i drugim poronieniu, podobno wszystko ładnie tam wygląda. Nasienia na razie nie będziemy badać.

Czytam i czytam, większość kobiet jak widzę, nawet jak wynikach wychodzi wszystko dobrze to i tak dostają Clexane, Acard, zwiększoną dawkę kwasu foliowego i w znakomitej większości następna ciąża szczęśliwie donoszona. Nie wiadomo jak by było gdyby nie brały tych leków.
    A boję się, że mi właśnie wyjdzie wszystko dobrze i lekarze nie będą chcieli mi nic dać aby wspomóc ciążę i znowu stracę maleństwo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 09:49

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    kaarrr - napisałam na fejsie info dla tych których miałam w znajomych, mam nadzieję, że po reszcie rozejdzie się przez te kilka dni...
    I bardzo dobrze, za jakiś czas zobaczysz, że sama sobie podziękujesz :)

M@linka lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dodam jeszcze kilka słów o tym co u nas :D byłam wczoraj u doktorka numer jeden. Bąbelek ma się świetnie, ma już 2,06cm wzrostu co odpowiadało wczoraj 8t5d, czy +5 dni względem OM. Dwa tygodnie temu u tego samego doktorka, na tym samym sprzęcie Bąbelek był tylko 1 dzień do przodu, więc nie da się ukryć, że rośnie jak na drożdżach :D Jak się domyślacie, jestem przeszcęśliwa :)

Na zdjęciu przy odrobinie dobrej woli można już dopatrzeć się podbródka (jeszcze całkiem przytulonego do reszty ciałka) i noska. A w trakcie USG doktorek pokazał nam jeszcze nóżki i rączki. Bąbelek nam nie pomachał, spał, ale widok i tak był wspaniały.

Chodzę od wczoraj cała w skowronkach. No i jestem z siebie bardzo dumna, bo wykonałam kawał dobrej roboty, aby zacząć się mniej stresować i myśleć pozytywnie, a po wczorajszej wizycie to już w ogóle uśmiech mi z twarzy nie schodzi :D

Jacqueline, Bomblica, M@linka, inessa, inaa, gama, Nanatasza, Oreore lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko przeżyłam ;)
    Wkropiłam pól cytryny. Na początku mi to smakowało, pod koniec słodycz normalnie paliła po gardle i oblałam się potem. Pierwsza godzina była najgorsza, ale miałam książkę to się zajęłam czytaniem. Weź książkę, krzyżówkę, cokolwiek żeby się zająć

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Zus Cię nie wzywał na kontrole? w sensie miałaś jedno długaśne zwolnienie czy brałaś tygodniowe? Lekarz nie robił problemów?

Uciekam spać dziewczyny - chyba uzależniona jestem od forum heh musze sobie szlaban założyć

Dobrej i owocnej nocy ;)
    zadnego ZUS-u nie bylo mialam l4 co 2 tyg.
    wlasnie mąż odebral badanie histopatologiczne : nie kumam
    :Doczesna z ogniskami martwicy i wylewami krwi.Kosmki łozyskowe w stopniu dojrzalosci odpowiadajacym I trymestrowi ciąży. Nie stwierdzono obecnosci tkanek plodu. Material o lacznej srednicy 2,0 cm

nic zlego prawda?

Martynka !!!! mega brzusio !!!!

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    Martynko przeżyłam ;)
    Wkropiłam pól cytryny. Na początku mi to smakowało, pod koniec słodycz normalnie paliła po gardle i oblałam się potem. Pierwsza godzina była najgorsza, ale miałam książkę to się zajęłam czytaniem. Weź książkę, krzyżówkę, cokolwiek żeby się zająć

Dzięki, pewnie tak zrobię...

f2wl3e5eai92376u.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Niebieska - ta trójkę tarczycową robiłam pod koniec października i w połowie grudnia, wszystko było ładnie, na koniec lutego w tym pakiecie ciążowym miałam tylko TSH, też wyszło ładnie bo 1,7 a FT3 i FT4 nie badałam teraz.
    APTT, ANA, przeciwciała antykardiolipinowe i przeciwko B2-glikoproteinie robiłam teraz, wyniki w normie, przeciwciała ujemne.

Te mutacje V-leiden i MTHFR co piszesz to chcę zrobić w przyszłym miesiącu.
    Kariotypy pewnie dostanę skierowanie jak pójdę na kontrole z wynikami histopatologii, więc z tego co piszesz zostaje mi zapytać się lekarza o skierowanie na obciążenie glukozą (na czczo miałam 83), białko C i S, homocysteina, wit. D, antytrombina III. Przepływy w tętnicach macicznych - sprawdzali mi przy pierwszym i drugim poronieniu, podobno wszystko ładnie tam wygląda. Nasienia na razie nie będziemy badać.

Czytam i czytam, większość kobiet jak widzę, nawet jak wynikach wychodzi wszystko dobrze to i tak dostają Clexane, Acard, zwiększoną dawkę kwasu foliowego i w znakomitej większości następna ciąża szczęśliwie donoszona. Nie wiadomo jak by było gdyby nie brały tych leków.
    A boję się, że mi właśnie wyjdzie wszystko dobrze i lekarze nie będą chcieli mi nic dać aby wspomóc ciążę i znowu stracę maleństwo :(

tak wlasnie ze mna jest...nie mam stwierdzonej trombofilii ani ASP,ale w ciazy mam brac clexane i acard. Nie mam mutacji genu MTFHR a mam brac kwas foliowy 5mg i B6, B12... do tego jeszcze glucophage choc policystyczne jajniki to mam niby tylko na podst usg, bo badania sa ok. Ale juz wole sie faszerowac niz stracic kolejna szanse, choc i to nie gwarantuje sukcesu, od Martynki zgapilam jeszcze koenzymq10 (choc potem lekarz tez kazal wlaczyc) i selen tez biore. Myse ze po 2 poronieniach lekarz bedzie laskawy przepisac clexane...choc chyba niestety pelnoplatna recepta

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wiec tak beta była 28 wiec lipa nie udało się; ( trzeba czekać na@ :(

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22, bywa :(

• inaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny brzusio :-) !
    kkkaaarrr super, że malutki rośnie jak na drożdżach :* !

Eh u mnie nadal sucho.. nie wiem co robić. Może faktycznie do szpitala sie wybrac? W ile po odstawieniu luteiny powinien byc @ lub samoistne poronienie?

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka, Bomblica
    Może ginekolog źle powiedział lub ja źle usłyszałam ;-)
    Sama niewiem czasami on tak szybko mówi ze po wizycie pytam się męża co mówił, bo ja nie pamiętam ;-)

Dziś zmęczona jestem, robiłam sobie brwi i paznokcie a jutro idę do fryzjera, muszę zrobić sobie odrosty, w sobotę idę na ślub brata wiec trzeba jakoś wyglądać ;-)
    Szybko się męczę.
    Jestem ciekawa ile wytrzymam w sobotę, będę na nogach od samego rana, muszę wstać wcześnie wyszykowac się i jechać pomalować mamę i pannę młodą ;-) a ślub jest na 11.00 musze się jakoś wyrobić, oby tylko mała nie dawała o sobie tak znać, miejmy nadzieję że dobrze się będę czuła :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 19:17

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ