X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Sorki ze pytam...jaką mutacje masz?Wyszla w czasie ciàzy czy jeszcze przed.Z Clo zadzlas w ciąze z tego co czytałam??Piękny pamiętnik...

Kochana wyszła mi mutacja MTHFR p. Ala222Val ( tradycyjna nazwa 677T,p.A222V) ja mam typ C677T hetero

Co do zastrzyków ten rodzaj mutacji nie daje do zniżki na clexane i niestety mam płatne 100%, ja mam dawkę 0,6 i za miesiąc płacę za zastrzyki 560zł, ale ja tak bardzo pragnę dzidziusia, że jestem w stanie zrezygnować ze wszystkiego, aby tylko się udało.

Miałam cykl stymulowany Clo( bo po 3 poronieniu moje jajniki przestały pracować)- miałam monitoring ( urosły 2) 1,2, badania hormonalne i lekarz mówił, że badania mówią, że nie ma owlulacji, a po 2 monitoringu jajka nawet nie drgneły, więc nic z tego nie będzie mówił, wypisał receptę na kolejne clo. A potem niespodzianka :) Mówił, że musiałam mieć jeszcze 1 pęcherzyk, który pękł, przed monitor :) czyli gdzieś 8-9dc dlatego on go nie widział :)
    Nie traćcie nadziei, lekarz lekarzem, medycyna medycyną a jeśli Bóg się uprze to nie ma zmiłuj :) tylko Bóg jest taki, że daje nam wtedy gdy się najmniej tego spodziewamy <3

Dziewczyny może i jestem przewrażliwiona, ale każde a to każde plamienie trzeba sprawdzić u lekarza czy na Ip, najlepiej tego samego dnia, nie bagatelizować.
    I plamienie nie musi oznaczać końca.
    Patusia dobrze, żeby lekarz na Ip Cię obejrzał, trzymam kciuki.

Arleta lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • gama Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wesprzyjcie:((((((( co ja wczoraj narobiłam;(((((((

zemdlałam w łazience (drzemałam na kanapie, mąz mnie chciał zaniesc do łóżka, ale w połowie drogi mówie mu, ze umyje jeszcze zęby, no to mnie postawil na nogi poszedl wyłaczyc tv)
    a ja jak doszlam do lazienki, to srwierdzilam, ze mi sie ciemno robi i usiadlam na brzegu wanny... ostatnia mysl była - ze mi niedobrze.
    mąz doleciał jak uslyszal upadek, podobno mialam buzie wykrzywioną i co gorsze......!!!! lezalam w kaluzy....moczu......

omdlenia miawalam juz , zdarzaly mi siee przy miesiaczkach, przy wymiotach, grypach zolądkowych, ale nigdy, przenigdy s nie popuściłam.....:(
    co to było?
    dzis tempka nizsza, zapomnialam z tego wziac na noc lutke.... ehc;(

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnaś była jechać do szpitala a co najmniej skontaktować się z ginem

Pati ja leżę w szpitalu, przewija się tu mnóstwo dziewczyn z plamieniami, tylko w niewielkim procencie oznacza to najgorsze. Ale na pewno powinnaś skontaktować się z lekarzem

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, plamienie ustalo, musialo pęknąć jakies naczynko. Poleże dzisiaj caly dzien i mam nadzieje, ze bedzie ok. Biore luteine, odpoczywam, nic wiecej nie moge.zrobic.

Gama moze powinnas isc do lekarza z takimi objawami nie ma zartow

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama popieram Bomblicę powinnaś skonsultować to z lekarzem.

Bombelku jak się czujesz? co mówią badania? ktg wyazało skurcze?

Pati jak chcesz, każdy jest dorosły i ma swój rozum, ja tylko po poronieniach staram się uczulić, że pewne objawy warto skonsultować z lekarzem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 08:21

f2wl3e5eai92376u.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gina mam dopiero w sr

jox6h3714iyy07ei.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Martynko za troske, niestety moj gin przyjmuje we wtorki i czwartki. Pamietam, ze z Kubusiem jak chodzilam w ciazy to tez mialam plamienia i to o wiele mocniejsze, wszystko skończyło sie dobrze :-) Wczoraj mialam sluz podbarwiony na lekko brazowy kolor

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Gama - ja bym chyba gdzieś to jak najszybciej skonsultowała. A dziś jak się czujesz ? :*

Pati - no u mnie w dwóch ostatnich ciążach plamienia nie oznaczały nic dobrego, ale w ciąży z córką, w 11 tygodniu (więc to nie termin @ by był na pewno) - przy podcieraniu zobaczyłam intensywnie czerwoną krew... No było tego na 2 wkładki gdzieś, do ginekologa pędem bo miał dyżur w szpitalu, jakieś śladowe ilości w środku były, na usg nic niepokojącego nie widział. Dostałam wtedy Duphaston 2x1, następnego dnia już tylko lekko na brązowo plamiłam, a potem już nic. Zbliżenia z M wtedy nie było w ciągu 48h, więc to nie od tego, nie pamiętam też abym się nadwyrężyła w jakikolwiek sposób. Plamienia już mi się w ciąży wtedy nie powtórzyły ;) Może mi łatwo mówić, ale staraj się nie denerwować - nerwy nic tu nie pomogą :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 09:17

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam za Was kciuki, Gama i Pati!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • gama Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis jestem chyba słaba, lub ostrozna ale na pewno spanikowana.......
    nie wiem na którą strone upadlam, bo nie mam zadnych guzów ani sińców....

jox6h3714iyy07ei.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny <3
    Co to wczoraj był za dzień ;-) ślub jakoś minął szybko jak to cywilny potem poszliśmy na przyjęcie weselne, wiadomo była muzyka było głośno były śmiechy i rozmowy, wiec może dlatego mała przez cały czas wariowala w brzuszku. Całe przyjęcie nie spala, czułam ją cały czas, co to było za cudowne uczucie :-). Pod koniec wiadomo juz byłam tak zmęczona a kręgosłup jak mnie bolał ze nie wiedziałam jak usiedzieć. Wróciliśmy po 23.do domu szybko się umylam i poszłam spać.
    Piłam wodę z cytryną wczoraj i herbatę a dzisiaj boli mnie głowa, jak po piciu, masakra.
    Zaraz trzeba się ruszyć, bo jedziemy do rodziców na obiad ;-)

Ciesze się ze juz malutka daje o sobie znać i ją zaczęłam czuć :-)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko ktg ok, biegunka przechodzi, trochę mnie dzisiaj kłuje w boku, ale położna powiedziała że to normalne. Jesli boli po obu stronach to jest problem. A brzuch jeśli twardy to się zdarza, ale jesli przy okazji boli jak na okres, to źle.

Pobrali mi dziś krew, mam nadzieje że żadnych kwiatków tam nie będzie

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    dziewczyny wesprzyjcie:((((((( co ja wczoraj narobiłam;(((((((

zemdlałam w łazience (drzemałam na kanapie, mąz mnie chciał zaniesc do łóżka, ale w połowie drogi mówie mu, ze umyje jeszcze zęby, no to mnie postawil na nogi poszedl wyłaczyc tv)
    a ja jak doszlam do lazienki, to srwierdzilam, ze mi sie ciemno robi i usiadlam na brzegu wanny... ostatnia mysl była - ze mi niedobrze.
    mąz doleciał jak uslyszal upadek, podobno mialam buzie wykrzywioną i co gorsze......!!!! lezalam w kaluzy....moczu......

omdlenia miawalam juz , zdarzaly mi siee przy miesiaczkach, przy wymiotach, grypach zolądkowych, ale nigdy, przenigdy s nie popuściłam.....:(
    co to było?
    dzis tempka nizsza, zapomnialam z tego wziac na noc lutke.... ehc;(
    Trzeba to sprawdzic,moze hormony moze cukier albo coś...idz do lekarza,byc moze to nic takiego ale bedziesz spac spokojniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 13:49

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Witajcie dziewczyny <3
    Co to wczoraj był za dzień ;-) ślub jakoś minął szybko jak to cywilny potem poszliśmy na przyjęcie weselne, wiadomo była muzyka było głośno były śmiechy i rozmowy, wiec może dlatego mała przez cały czas wariowala w brzuszku. Całe przyjęcie nie spala, czułam ją cały czas, co to było za cudowne uczucie :-). Pod koniec wiadomo juz byłam tak zmęczona a kręgosłup jak mnie bolał ze nie wiedziałam jak usiedzieć. Wróciliśmy po 23.do domu szybko się umylam i poszłam spać.
    Piłam wodę z cytryną wczoraj i herbatę a dzisiaj boli mnie głowa, jak po piciu, masakra.
    Zaraz trzeba się ruszyć, bo jedziemy do rodziców na obiad ;-)

Ciesze się ze juz malutka daje o sobie znać i ją zaczęłam czuć :-)
    Malenstwo pewnie tez dobrze bawiło sie na tym slubie :-) Glosna muzyka,pewnie ona powodem bólu glowy i zmęczenia

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny…a Wy ktore jestescie w ciazy…pracujecie czy na zwolnieniu jestescie? Martynko30…czy to ze bierzesz clexane to z powodu mutacji mthfr czy zapobiegawczo? a jak wyglada dalszy plan odnoscie clexane?jak dlugo bedziesz brac? potem chyba najlepiej porod silami natury, prawda?

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelku trzymam kciuki aby wszystkie dolegliwości szybko minęły...
    Niebieskaa co do clexane, jak mi genetyczka poradziła to mówiła, że ten rodzaj niby nie wymaga clexane, ale często lekarze go zalecają przy wszystkich rodzajach mutacji, a ja już po 3 poronieniu ustaliłam z ginem plan leczenia na kolejną ciążę, nie wiedząc o mutacji, on ma teorię, że może być problem w naczyniach macicznych, bo 2 razy miałam ciążę obumarłą.

Jak długo, to nie wiem, ja bym chciała jak najdłużej, bo czuję się bezpiecznie z zastrzykami... a co do porodu to nie rozmawiałam z lekarzem na ten temat.
    Pewnie zależy jak duże będzie dziecko i czy biodra mi sie rozejdą, narazie dziecko jest duże a biodra się nie rozeszły, i mam ciągły problem z kręgosłupem L-S a ktoś mi wspominał, że to jest już wskazanie do cc, także sama nie wiem jeszcze.

f2wl3e5eai92376u.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, dziekuje za odpowiedz… spokojniejsza jestem z tymi wszystkimi informacjami:)) haha chyba niedlugo sama zaczne douczac lekarzy w moim miescie;)

2fwaugpjrxudygqa.png
  • osa Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, zależy od tego jakie to są plamienia, ale skonsultuj się z lekarzem, teoretycznie nie są krwawe, więc takie zdarzają się często. Ja w razie plamień zawsze się konsultuje z lekarzem, on wtedy ocenia czy mam przyjechać do niego czy nie.

Gama, no ja bym jechała do szpitala od razu.

Bombelku, a długo będziesz leżeć w szpitalu?

Blondyna, super, że już czujesz malutką.

Niebieska, ja pracuję jeszcze (20 tydzień aktualnie). Na L4 to lekarz mnie wyśle pewnie po kolejnej wizycie, bo powoli ciężko mi jak siedzę długo, staram się robić przechadzki oczywiście.

Martynko, a jak Twoje samopoczucie ogólne?

U mnie weekend na spokojnie, wyjście na miasto, trochę odwiedzin u rodzinki, trochę spacerów, zakupy, odpoczynek i minęło wolne, jutro do pracy.

3jvzi09k998ztm99.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzie ku lepszemu :)
    Jutro ordynator będzie badał, zobaczymy co tam powie. Mam nadzieje że pójdę do domu juz jutro, najpóźniej we wtorek

Martynka30, osa lubią tę wiadomość

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama Kochana - zmartwiłaś mnie - to wygląda jak atak epilepsji! Koniecznie skonulstuj to z lekarzem!!!

Pati? a u Ciebie już mam nadzieję okej? U mnie plamnienia to też nic dobrego nie zwiastowały ale w ostaniej ciązy ich nie miałam a w ciązy w której urdziłam syna miałam plmienia i wszytsko poszło pomyślinie- czego i Tobie życzę.

Przperaszam ze tak po łebakach piszę ale padam.

Buziaki dla wszytskich :*

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ