Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Malina wrote:Ej.. Vian, przecież będą. Nie poddawaj się. Macie jeszcze trochę czasu i jestem pewna że M zmieni jeszcze myślenie☺️
Baksia, przykra sytuacja😔 Ale nowa fryzura jest😉Najważniejsze, że macie plan działania✊✊
Kochane wiecie, że na wynik z konfliktu płytkowego, czas oczekiwania to 21 dni roboczych😳 Miał być po 7 dniach, chyb coś się pozmieniało😬
Ja ostatnio miałam w planach zrobić konflikt płytkowy a pani w recepcji kazała mi wypełnić taki papier moja gr krwi ,męża (oczywiscie wtedy zapomnialam jaka moj M ma grupę)i w jakim jestem tygodniu ciąży, kiedy będę rodzic ,gdzie i zgłupiałam i zrezygnowałam a cena tez mnie zaskoczyła bo 150 zł. Myślicie że jak ja i mąż mamy RH + ,wcześniej nie urodziłam dziecka tyko od początku ciąży nie udaje się utrzymać to mimo to robić to badanie .Bo teraz to już sama nie wiemStarania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina26 wrote:Ja ostatnio miałam w planach zrobić konflikt płytkowy a pani w recepcji kazała mi wypełnić taki papier moja gr krwi ,męża (oczywiscie wtedy zapomnialam jaka moj M ma grupę)i w jakim jestem tygodniu ciąży, kiedy będę rodzic ,gdzie i zgłupiałam i zrezygnowałam a cena tez mnie zaskoczyła bo 150 zł. Myślicie że jak ja i mąż mamy RH + ,wcześniej nie urodziłam dziecka tyko od początku ciąży nie udaje się utrzymać to mimo to robić to badanie .Bo teraz to już sama nie wiem
Ja tam ide robic to badanie ja wychodze z zalozenia, ze lepiej sprawdzic niz nie.Malina lubi tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Ewelina ja nic nie musiałam wypełnić nikt o nic nie pytał🤔 Zapłaciłam za badanie, też 150 zł, Pani pobrała krew i po problemie. Wynik jak się dziś dowiedziałam po 21 dniach. Wiesz ja wolałam zrobić, nawet dla samej siebie. Zreszta mój gin tez wspomina o tym badaniu.
Ewelina z tego co się orientuje to RH nie ma nic do tego, można mieć rh - i mieć antygen HPA a można mieć rh+ i nie mieć tego antygenu na płytkach😔 -
Malina wrote:Ewelina ja nic nie musiałam wypełnić nikt o nic nie pytał🤔 Zapłaciłam za badanie, też 150 zł, Pani pobrała krew i po problemie. Wynik jak się dziś dowiedziałam po 21 dniach. Wiesz ja wolałam zrobić, nawet dla samej siebie. Zreszta mój gin tez wspomina o tym badaniu.
Ewelina z tego co się orientuje to RH nie ma nic do tego, można mieć rh - i mieć antygen HPA a można mieć rh+ i nie mieć tego antygenu na płytkach😔
To pewnie jednak się zdecyduje na to badanie ale dopiero za jakiś czas. Kurde to dlaczego ona mi dała te papiery do wypełnienia:/ .Daj znać co Ci wyjdzieStarania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Ewelina ja już w sumie u wszystkich tych lekarzy (immunolog, hematolog, reumatolog) byłam ale teraz pójdę do innych i tylko z polecenia albo tych którzy mają b. Dobre opinie. Myślę, że muszę mieć większą dawkę encortonu. Bo ja mam wysokie miano ANA (niby te przeciwciała które,, fałszują,, wynik ale dziwi mnie to, że aż takie duże mam i trochę nie chce mi się wierzyć, że nie mają żadnego wpływu).
Też chyba zrobię badanie na konflikt płytowy. Ja mam 0rh-, a mój ma 0rh+. Ale też czytałam, że to nie łączy się i nie ważne jakie mamy gr krwi.
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Ewelina no zdziwiłam się właśnie. Może maja takie procedury. Ale może jakbyś powiedziała, że nie jesteś w ciąży i robisz badanie profilaktycznie, to może nie kazałby Ci tego wypełniać.
Pewnie powolutku, nie spieszy się. Poza tym czytałam ze do 20 tc można zrobić to badanie😉
Jak tylko dostanę wynik ma pewno napisze😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 13:09
-
A badanie na konflikt płytkowy można zrobić nie będąc w ciąży?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
U mnie też konflikt serologiczny.
A ja jak poszłam do Luxmedu to mi powiedzieli, że badanie na konflikt płytkowy robią właśnie tylko w ciąży i też trzeba jakieś papiery wypełniać. Nie wiem jak w innych laboratoriach, pewnie gdzieś robią i nie w ciąży. Na razie tak czy siak dałam sobie spokój
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Inga28 poronienie trwało dość długo i ciężko mi powiedzieć od kiedy to liczyć Ale skończyło się jakoś 15 października tak że już było czysto. Test pierwszy zrobiłam 16 listopada i wyszedł pozytywny.Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
08.2020 - poronienie zatrzymane
2-3 cs - ciąża biochemiczna
01.2021 -
baksia wrote:U mnie już lepiej. Ale widok małych dzieci bądź kobiet w ciąży smuci mnie i pewnie trochę to jeszcze potrwa. Dzisiaj byłam u fryzjera aby się odstesowac i zrobić coś dla siebie (mój M mi kazał, bo ja w sumie nie miałam ochoty) i ja mam takie,,, szczęście,,... Okazało się, że właścicielka jest w ciąży w styczniu rodzi więc brzuszek już ma widoczny.. I jak na złość akurat kiedy ja tam byłam ona się pojawiła i siedziała w salonie, rozmawiała z koleżankami na temat ciąży wózków itp. Więc miałam się odstesowac,taa... 🙄
W sobotę mój M ma lekarza - androloga. Idzie pokazać badania nasienia, robił w czerwcu ale nie pokazywał nikomu więc ma się podpytać czy musi teraz robić (miał wszystko w normie) czy coś jeszcze powinien itp. Bierzemy też od internisty skierowanie do genetyka, chce mieć pewność, że wszytsko pod kątem genetyki mamy zbadane. W grudniu mam immunologa, teraz szukam ginekologa. Tzn gin znalazłam który ma dobre opinie od par które nie mogły zajść w ciążę a on im pomógł, więc może nam też pomoże.. Tylko, że do niego pójdę w styczniu dopiero (mam dzwonić pod koniec listopada/początek grudnia, bo nie ma grafiku jeszcze, a i nie ma już do niego terminów w tym roku) a teraz znajdę innego aby zobaczyl czy wszystko ok po zabiegu.
Na pewno w tym roku nie zobaczę dwóch kresek. Chcę zrobić wszytsko aby ta strata była już ostatnia strata. Mam nadzieję, że od lutego/marca będziemy mogli się już starać. A i jeszcze chce zbadac posiew z szyjki aby wykluczyć infekcje itp.
To tak w skrócie co u mnie 😆
Przepraszam Was że jakoś tak nie ogarniam co u której słychać ale wróciłam do pracy i doba się skurczyła...
A dwa że widzę u Was starania takie przemyślane- testy, badania i witaminy...
A ja nie bardzo mam co pisać bo postanowiłam podejść jak ostatnio - będzie to będzie nie to trudno...
Nie chcę ponownie przechodzić bieganiny po lekarzach i badań jak przy staraniach o drugie.
poza tym mijamy się z mężem bo oboje praca zmianowa że tak naprawdę to widzimy się tylko w weekendy a do tego przy dwójce dzieci nie zabardzo jest jak się poprzytulać a i zmęczenie robi swoje...
Żeby nie było że tak zupełnie bezczynnie to znów piję miostygyn, jak przyjdzie @ dorzucę nac i jeszcze dha bo ryb to ja mało jem.
Trzymam kciuki za Was wszystkie! -
A ja się właśnie dowiedziałem że koleżanka która też poroniłam właśnie jest w ciąży i powinnam się cieszyć ale jest mi smutno bo czuje jak bym tylko ja miała zostać bez dziecka a wszystkim dookoła się udaje .Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Malina ja też jeszcze jakiś czas temu myślałam że konflikt jest jeden. Nie jesteś sama 😬😅
A najgorsze w tym wszystkim, że nie dowie się tego człowiek od lekarza tylko od osób kotre musiały coś strasznego przeżyć... 😑
O to widzę, że jest nas tu więcej z konfliktem serologicznym.
Ja mam diagnostykę pod domem więc może jutro skocze i podpytam i może od razu zrobię. Bo chyba to, że jestem po poronienie nie ma wpływu? Bo to jest w genach?
Beti - gdybym miała już dzieci to może też inaczej bym pochodziła do starań. Ale, że ja walczę o te pierwsze.. To jest strach, że coś ze mną jest nie tak i nawet tego jednego Skarbka nie będę miała. Dlatego tak latam i szukam odpowiedzi, pomocy.
Ja z Wit zrobiłam sobie przerwę ale w weekend zrobię zamówienie i tak za 2/3 tyg będę chciała zacząć brać. Tsh mam zbadać miesiąc po poronieniu i engo dobierze mi dawkę.
Pomorskie -
Ewelina26 wrote:A ja się właśnie dowiedziałem że koleżanka która też poroniłam właśnie jest w ciąży i powinnam się cieszyć ale jest mi smutno bo czuje jak bym tylko ja miała zostać bez dziecka a wszystkim dookoła się udaje .
Pomorskie -
Baksia, dobrze piszesz poronienie nie ma wpływu.
Badanie tak na prawdę robi się raz, to się nigdy nie zmieni. No chyba że labolatorium coś pomyli😖
Heh.. u mnie to samo, moje dwie psiapsióły w drugiej ciąży. Planowałyśmy, razem. Ale co wyszło jak zwykle. Oczywiście pocieszają, że one jeszcze nie kończą, że przecież jest czas. Generalnie cieszę, się bardzo ich szczęściem, i żadnej nie życzę tego co przytrafiło się nam, chce dla nich jak najlepiej ale nie ukrywam że strasznie mi smutno😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 18:05
-
baksia wrote:Malina ja też jeszcze jakiś czas temu myślałam że konflikt jest jeden. Nie jesteś sama 😬😅
A najgorsze w tym wszystkim, że nie dowie się tego człowiek od lekarza tylko od osób kotre musiały coś strasznego przeżyć... 😑
O to widzę, że jest nas tu więcej z konfliktem serologicznym.
Ja mam diagnostykę pod domem więc może jutro skocze i podpytam i może od razu zrobię. Bo chyba to, że jestem po poronienie nie ma wpływu? Bo to jest w genach?
Beti - gdybym miała już dzieci to może też inaczej bym pochodziła do starań. Ale, że ja walczę o te pierwsze.. To jest strach, że coś ze mną jest nie tak i nawet tego jednego Skarbka nie będę miała. Dlatego tak latam i szukam odpowiedzi, pomocy.
Ja z Wit zrobiłam sobie przerwę ale w weekend zrobię zamówienie i tak za 2/3 tyg będę chciała zacząć brać. Tsh mam zbadać miesiąc po poronieniu i engo dobierze mi dawkę.
no i ja bym inaczej podchodzila gdybym dzieci nie miała...
też bym drążyła i szukała