X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabiegu nie doczekałam wyroniłam wszystko. Później lekarz doczyścił. Cudem udało się uratować materiał do badań. Lekarz mówił ze wszystko wyszło w całości i że to nawet lepiej bo jak by wyskrobywał to mogłoby być niekompletne.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Coconue Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MALINKA to dobrze ze sama sie oczyscilas, nawet jesli materialu do badan nie ma za duzo. Serio samooczyszczenie jest trudne psychicznie ale dla sdrowia fiz i kolejnych sraran lepiej.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Zabiegu nie doczekałam wyroniłam wszystko. Później lekarz doczyścił. Cudem udało się uratować materiał do badań. Lekarz mówił ze wszystko wyszło w całości i że to nawet lepiej bo jak by wyskrobywał to mogłoby być niekompletne.

Jeśli samoistnie poroniłaś to lepiej do badań, bo domyślam się, że jest "wszystko w całości" (przynajmniej ja tak miałam, że z toalety zebrałam mojego Okruszka razem z całą otoczką" i oddałam pielęgniarkom :( Tylko, że mnie nie doczyszczali..
    Poza tym można się pożegnać na swój sposób. Jesteś dzielna Kochana :) Tuleee mocno.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Syla..no właśnie mi robili mimo to łyżeczkowanie :/ pytałam czy to konieczne eh nie dojdzie sie z nimi ładu.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzielna M@linka! i kiedy dowiesz sie cos wiecej? a kariotypy i mthfr zamierzasz robic? ginekolog ma jakies pomysly na to co dalej?

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa sama jestem ciekawa, jeszcze z ginem nie rozmawialam co konkretnie dalej. Narazie wymyślił że przesle mojego okruszka na jakies badania dotyczące prawidłowości implantacji bo uważa że cos na poziomie implantacji zle sie może dziac ze względu na te lipne wartości hcg. Ja na pewno na kontrolna wizytę będę szła za jakies 3 tyg i zamierzam starać się natychmiast.dużo tych badań jeszcze musze z ginem ułożyć plan działania. Nasze badania genetyczne robiliśmy w marcu a w sierpniu wyniki.w poniedziałek idę do Endo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 14:27

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to pewnie endo tez zaleci zrobienie mthfr i moze wlasnie glukoze i insuline zeby zobaczyc, czy cos nie wskazuje na pcos, oby w kariotypach nic nie wyszlo! ciekawa jestem co moze powiedziec badanie plodu nt implantacji...oby dalo sie temu zaradzic

2fwaugpjrxudygqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko, podczytuje co piszesz. Przykro mi. Może tym razem poznacie przyczynę.

• Arleta Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka ale jesteś silną kobietą..ja z 3 miesiące napewno zrobię sobie przerwę...(wysłałam Ci wiadomość)
    Ja dostałam cały artykuł od immunologa,tam pisze,że badań nawet na zespół antyfosfolipidowy nie należy robić od razu po pororonieniu,min.6-8tyg.po,tym bardziej mutacji..ja właśnie robiłam na zespół szybko jakoś po poronieniu,może dlatego nic nie wyszło?
    Pisze tam jeszcze,że jeśli jest jakiś problem zdiagnozowany to Clexane 0,4 nic nie daje..
    Może na zwiększonej dawce by nam się udało...
    Co do innych aspektów leczenia to ogólnie jest mała skuteczność..
    Ja jeszcze myślę,żeby histeroskopię zrobić,tylko niewiem ile musi minąć od zabiegu..ciężkie to życie

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    To juz by pokazało.na teście prawda?..wczoraj albo dzis powinien być @....a tu ani tego ani tego
    Ja w terminie @ mialam negatyw,trzy dni pózniej bladzoch z bladziocha wiec pojechałam na bete a ona juz 560 byla,testy zrobily psikusa,moze i u ciebie tak bedzie

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mutacje genów można zrobić kiedykolwiek:)

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka dawaj Nam znać o wszystkim,może takie informacje też komuś pomogą w pragnieniu donoszenia ciąży...same musimy wytyczać sobie drogę..

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze będę dawać znac. Jak tylko czegoś sie dowiem.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem załamana dostałam za szybko okres czuje się rozsypana ale nowy cykl prze de mną. ..

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka mi ginekolog odradzil te histeroskopie skoro ciaze zagniezdzajacsoe w macicy to wg niego nie trzeba

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka,może właśnie na tym etapie coś się dzieje niedobrego..
    "Rozwój łożyska i płodu jest procesem ciągłym i zaczyna się już w momencie zapłodnienia. Przez pierwsze trzy dni ma miejsce w jajowodzie. Czwartego dnia po zapłodnieniu, lita masa komórek zwana MORULĄ przemieszcza się do macicy. Piątego dnia od zapłodnienia morula złożona z przylegających do siebie komórek przekształca się w strukturę o charakterze pęcherzyka wypełnionego płynem – BLASTOCYSTĘ, zbudowaną z zewnętrznej warstwy komórek (późniejszego trofoblastu), które utworzą barierę łożyska i błony płodowe oraz wewnętrznej masy komórek, skupionej na jednym z biegunów blastocysty, z których rozwinie się zarodek (płód). Początkowo blastocysta zanurzona jest w wydzielinie macicy, która dostarcza tlenu i substratów metabolicznych. Jednak wkrótce staje się to niewystarczające do utrzymania dalszego rozwoju. Około 6 dniu po zapłodnieniu dochodzi do implantacji blastocysty w błonie śluzowej macicy (endometrium), która zapewnia dostęp do substratów (glikogenu zawartego w endometrium) niezbędnych do dalszego wzrostu. Około 13 dnia po zapłodnieniu komórki trofoblastu zaczynają wnikać coraz głębiej w ścianę macicy, formułując przestrzenie (wakuole), w których znajdą się później kosmki łożyska.

Około 4-5 tygodnia ciąży (licząc od daty ostatniej miesiączki) dochodzi do stopniowej inwazji trofoblastu w obręb struktury macicy, który następuje z udziałem enzymów proteolitycznych z grupy metaloproteinaz (MMP), „rozpuszczających” tkanki macicy, i w ten sposób przygotowujących miejsce dla wrastających kosmków przyszłego łożyska. Aby zapobiec nadmiernej inwazji trofoblastu, procesy te są kontrolowane przez grupę enzymów o przeciwstawnym działaniu (TIMP). Istotną rolę odgrywają również czynniki wzrostu dla nowych naczyń krwionośnych (VEGF, IGF). Zaburzenia w zakresie wzajemnych oddziaływań między tymi czynnikami może upośledzać implantację i dalszy rozwój zarodka"

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Mutacje genów można zrobić kiedykolwiek:)
    Też mi sie tak na logikę wydaje.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Arletka mi ginekolog odradzil te histeroskopie skoro ciaze zagniezdzajacsoe w macicy to wg niego nie trzeba
    A ja muszę teraz wiedzieć czy napewno nie mam jakiejś przegrody czy coś..

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka udostępniłabyś ten artykuł?

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://krzysztofgryga.pl/medycyna/diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci-fakty-i-mity/

M@linka lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ