X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • maggda Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Nie oglądałam. Jutro poszukam w necie i obejrzę :-)

2cz. Tylko Ciebie Chce. dzisiaj sobie obejze poraz kolejny ;)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj mamusia :) rozgaszczaj się :) chyba byłyśmy razem na grudniówkach,nie? :(

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam być pierwsza ale inesska i maggi sie wryły w kolejke :P ;)

Nadzieja1988!, Jacqueline, maggda, blondyna5555, malika89 lubią tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa_mamusia - witaj <3

Bommbelku - a jeszcze będziesz miała teraz kontrole wód czy po prostu masz na razie czekać? A i jak już jesteś - stwierdziłaś, że będzie chłopak u mnie :P Po czym? ;) Sądzę, że mąż byłby wniebowzięty gdyby był syn, ale w sumie ważne, aby zdrowe było ;)

Elmo, Arletko - ależ wy się wyczekacie na te wredne małpiszony :/

Nadzieja1988!, Arleta lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    2cz. Tylko Ciebie Chce. dzisiaj sobie obejze poraz kolejny ;)
    Acha czyli inaczej się ta druga część nazywa?

• M@linka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mam recepty na szybkie zachodzenie w ciąże ale napiszę Wam co zmieniłam w swoim życiu, że w tym roku już trzeci raz jestem w ciąży :), bo wcześniej nie wyglądało to tak różowo - mój maż miał 100% uszkodzonych plemników (od wrzesnia 2014-grudnia 2015 - byłam w ciąży "tylko"dwa razy, a teraz od grudnia 2015-czerwca 2016 trzy!). Mąż zaczął suplementację - profertil i prostimen oraz tzw. zdrowy tryb życia.
    Ja od stycznia powoli zaczęłam wracać do Boga jak zbłąkana wcześniej owieczka - w maju uczestniczyłam w seminarium duchowym odnowy wiary z księdzem egzorcystą i szczerze nawróciłam się na drogę głębokiej wiary. Odmówiłam też nowenne pompejską w całości i teraz "lecę" już drugą rundkę. przeszłam wewnętrzną i psychologiczną przemianę (rok chodziłam na terapię - teraz w maju skończyłam) no i z każdą stratą przeżytą coraz bardziej godzę się z losem...
    Od grudnia 2015 - odżywiam sie dietą o niskim IG, i biorę szereg leków i suplementów - acard, kwas foliowy, omegamed, femibion, fertilcare, metformax, eutyrox, witaminę d3, encorton a w ciąży dodatkowo clexane...

czy to ta recepta? Bóg jeden wie...

a czy ktoś ma receptę na szczęśliwe zakończenie? :) bo na to niestety dalej szukam.

A Bogu dziekuję za każdą z ciąż - zwłaszcza tych "jedna po drugiej" - bo uwierzcie mi - pierwszy raz w życiu jesteśmy tak płodni! O pierwsze dziecko staraliśmy się ponad pół roku z testami i wykresami i celowaniami a teraz normalnie szok!

Życzę Wam z całego serca takiego cudu jakiego ja doświadczam w tym roku - cudu płodności zakończonego happy endem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 20:34

Nadzieja1988!, Ikarzyca, Elmo13 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko właśnie patrzyłam na pogodę i jutro u mnie jeszcze goręcej! 34 stopnie! Na szczęście w niedzielę ma trochę popadać i ma być 24 stopnie. Masakra te upały w :-/

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę szpital i wtedy będą sprawdzać wody, ale juz mnie nie wypuszczą przed porodem. W Nd może się uda wryć mojej położnej na dyżur to zrobi ktg i pomaca czy moja zabetonowana szyjka puszcza :P

Jacqueline no tak mi się wydaje że chłopak ;) jeszcze byla jakaś teoria odnośnie tętna dziecka ale już nie pamiętam dokładnie ;)

Jacqueline lubi tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam okres :(

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:

No i moje nadzieje legly w gruzach... Ja mam termin na jutro. Ty mialas przeciez na niedzielę a to juz? Z kim ja bede testowac? Ale glowa do gory! Napewo wlasnie zaczelas szczesliwy cykl to tak jak by pierwszy zien Twojej ciazy :) Ale Kochana bylam pewna ze Wam sie juz teraz udalo...

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja też byłam prawie pewna a tu ciach przed chwilą polecialo:( jeszcze nie tracę nadzieji może to jakieś tam plamienie co ?

gann3e3k71jnzm0q.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Dziewczyny nie mam recepty na szybkie zachodzenie w ciąże ale napiszę Wam co zmieniłam w swoim życiu, że w tym roku już trzeci raz jestem w ciąży :), bo wcześniej nie wyglądało to tak różowo - mój maż miał 100% uszkodzonych plemników (od wrzesnia 2014-grudnia 2015 - byłam w ciąży "tylko"dwa razy, a teraz od grudnia 2015-czerwca 2016 trzy!). Mąż zaczął suplementację - profertil i prostimen oraz tzw. zdrowy tryb życia.
    Ja od stycznia powoli zaczęłam wracać do Boga jak zbłąkana wcześniej owieczka - w maju uczestniczyłam w seminarium duchowym odnowy wiary z księdzem egzorcystą i szczerze nawróciłam się na drogę głębokiej wiary. Odmówiłam też nowenne pompejską w całości i teraz "lecę" już drugą rundkę. przeszłam wewnętrzną i psychologiczną przemianę (rok chodziłam na terapię - teraz w maju skończyłam) no i z każdą stratą przeżytą coraz bardziej godzę się z losem...
    Od grudnia 2015 - odżywiam sie dietą o niskim IG, i biorę szereg leków i suplementów - acard, kwas foliowy, omegamed, femibion, fertilcare, metformax, eutyrox, witaminę d3, encorton a w ciąży dodatkowo clexane...

czy to ta recepta? Bóg jeden wie...

a czy ktoś ma receptę na szczęśliwe zakończenie? :) bo na to niestety dalej szukam.

A Bogu dziekuję za każdą z ciąż - zwłaszcza tych "jedna po drugiej" - bo uwierzcie mi - pierwszy raz w życiu jesteśmy tak płodni! O pierwsze dziecko staraliśmy się ponad pół roku z testami i wykresami i celowaniami a teraz normalnie szok!

Życzę Wam z całego serca takiego cudu jakiego ja doświadczam w tym roku - cudu płodności zakończonego happy endem!

Malinka to już kolejna historia o której słyszałam związana z nowenna i nabożeństwami każda mnie dodatkowo umacnia, dziekuje;-) oby tym razem finał był doskonały. Szkoda że testuje za miesiąc... Może spotkalybysmy się na fioletowym forum na dłużej?

Wracam właśnie ze zdanym egzaminem i spokojna głowa bo teraz mogę spokojnie walczyć o dzidziusia - taka moja pełnią szczęścia.

Inessa Gabryś piękny! Marzę o takim dzidziusiu :-*

Nadzieja1988!, M@linka lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    Wiesz co ja też byłam prawie pewna a tu ciach przed chwilą polecialo:( jeszcze nie tracę nadzieji może to jakieś tam plamienie co ?

Okaze sie jutro czy rozwinie sue jakos bardziej czy uspokoi. Fajnie ze mimo wszystko nadal masz nadzieje :)

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    Przykro mi :-( ale nie poddawaj się i pamiętaj że nowy cykl nowe szanse :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa :-) do jutra :-)

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaaa dobranoc. :) Ainade daj znac jutro jak tam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 22:32

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co nie jest to takie zwykłe krwawienie tylko takie jakieś dziwne polecialo brunatno brązowe polecialo raz i potem tylko troszkę zabarwiona podpaska :/ czytałam teraz coś o planieniu implatacyjnym może to to ? Kurde zobaczę jutro co się będzie działo

gann3e3k71jnzm0q.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anide Nadzieja zawsze jest ;) zobaczysz jutro a jak nie to przynajmniej możesz zaczynać znowu za kilka dni... A ja już nie wiem kiedy i co będzie jak za kilka dni nie dostane @ to tez będę musiała zatestowac na wszelki wypadek żeby wiedzieć co dalej.
    Arleta a czy u ciebie jest szansa na ciążę w tym cyklu czy raczej nie bo może wcale nie przyjdzie @?

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Malinka to już kolejna historia o której słyszałam związana z nowenna i nabożeństwami każda mnie dodatkowo umacnia, dziekuje;-) oby tym razem finał był doskonały. Szkoda że testuje za miesiąc... Może spotkalybysmy się na fioletowym forum na dłużej?

Ikarzyco, ja zaraz po zabiegu też odmówiłam Nowennę Pompejańską. W swojej modlitwie prosiłam o poczęcie i donoszenie ciąży. Wierzę, że moje prośby zostaną wysłuchane. Ta modlitwa sprawiła, że pogodziłam się ze stratą i odczuwałam wewnętrzny spokój.

M@linka, Ikarzyca lubią tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• osa Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko, gratuluję! Jesteś tutaj nadzieją dla wszystkich! Zdrówka dla Was.

3jvzi09k998ztm99.png
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ