X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny!
    I jak tam Ainade?
    Co tam u was ? Upał od rana w nocy spać się nie da...
    Nadzieja jak tam samopoczucie? :)
    Ikarzyca modlitwa pomaga też się modlę ale coś Bóg nie chce wysłuchać nw moze ma jakiś plan...
    Pozdrawiam i życzę miłego weekendu! :*:*

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już nie śpimy ( sąsiad zaczął ciąć drzewo 5.30- przegiął pałę), kiepska noc, krzyż boli, nie mogę się wogóle położyć bo ból jest duży, i pewnie jak piszecie to ból uciskowy, ale jak ja mam spać? :"(
    Wczoraj znów dzień zakończył się łzami, jestem zmęczona bardzo tym bólem :(
    Dobrze, że wizyta we wtorek, ale jak uciskowe to lekarz i tak nic nie poradzi, bo mały tak leży. Nie wiem jak mam funkcjonować :"(

Dzięki Dziewczyny za wsparcie :)

Bombelku a Ty goń swoja Gabrysię, powiedz, że już czas :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi jak Franiu? ciocie czekają :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Martynko - współczuję tego bólu :/ Mnie może krzyż mocno nie bolał w ciąży z córką, ale w nocy od początku 8 miesiąca gdzieś koszmarnie bolały mnie biodra, przekręcanie się z boku na bok co chwilka, co w późniejszym czasie było już nie lada wyczynem :/ A sąsiad - no cóż, bywają i tacy. Teściowie mieszkają w bloku, sąsiad z góry postanowił wyremontować mieszkanie i od godziny właśnie przed 6-tą rano do 21 gdzieś dzień w dzień przez pare miesięcy ciągle jakaś wiertarka, szlifierka, jakieś młoty, masakra, a córka teściów miała akurat malutkie dziecko wtedy ;) Sama tego doświadczyłam bo byliśmy kilka dni akurat w czasie tego remontu.

Ainade - i jak, rozkręciło się? Czasem zdarzają się plamienia w terminie @ ;) Ale wiesz, trzeba po prostu zrobić test, inaczej się nie dowiesz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 06:22

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Wczoraj zgaśliśmy o 21 wiec dziś obudziłam sie przed 6.

Martynka tule mocno Kochana! Szkoda,ze nic więcej nie mogę dla Ciebie zrobić by Ci pomoc.

Bomblica :) to już tuż tuż- extra! A miałaś jakieś zabiegi na szyjce? Ja się obawiam ze mogą mi dojść kiedys problemy z wydolnością z powodu lyzeczkowania. Tym bardziej ze w donoszonej ciąż mi sie zaczela otwierać od 5 miesiąca. Tak wiec zazdroszcze Tobie takiej mocnej szyjki!

Co do modlitwy to dopiero niedawno zrozumiałam że to nie koncert życzeń. Cenię sobie bardzo ten właśnie spokój który dzieki niej mam!

Kibicujecie dziś? My mamy z tej okazji gości wiec będę miała troche roboty bo chce zrobić jakies przekąski i ciasto na zimno.

Kurczę chyba jednak będę tu zaglądać dwa razy dziennie :) mowie wam - jestem uzależniona od tego forum :) dobra odmeldowuje sie! Do wieczorka kochane! Miłego dnia!

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi - właśnie, jak tam Franiu? A Ty jak się czujesz ? :) Pewnie jesteś tak zajęta Franiem, że nie masz czasu? ;) Ale my tu będziemy czekac na relacje :)

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko - no uzależnia to forum :P

I bez Jagny też jakoś tu tak hmm dziwnie. Zawsze jej pełno było ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline Witaj moja droga :) Arletko , M@linko wszystkie trzy byłyśmy na grudniówkach :) .

Dziękuję za tak serdeczne przyjęcie :D , mi plamienie po zabiegu skończylo się 15 czerwca teraz jak nic czekać na @ , jeszcze muszę iść do mojej Pani ginekolog z wynikami histopatologicznymi , i żeby zobaczyła czy wszystko ładnie się zagoiło :) , muszę tak czy siak odczekać trzy miesiące i nie zachodzić w ciążę , gin da zielone światło i ruszamy o starania , ale to dopiero w listopadzie tak to bym na lipiec się załapała : ) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 07:36

M@linka lubi tę wiadomość

• Ainade Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ się rozkręciła ;( ale nie ma tego złogo właśnie zaczynam 2 dzień tego szczęśliwego cyklu czyli dziś 2 dzień ciąży ;)
    kurde serio jest mi strasznie smutno że się nie udało ;(

Magdzia88 lubi tę wiadomość

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego cyklu ;*

Ainade lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    @ się rozkręciła ;( ale nie ma tego złogo właśnie zaczynam 2 dzień tego szczęśliwego cyklu czyli dziś 2 dzień ciąży ;)
    kurde serio jest mi strasznie smutno że się nie udało ;(

Ainade nawet sobie nie wyobrazasz jak mi jest smutno! Tak sie jakos przyzwyczailam ze jestesmy razem w tym oczekiwaniu. U mnie dzis termin @ poki co czysto ale od rana boli podbrzusze. Mam wrażenie, że tez lada moment dostane @

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade - ehh szkoda, no cóż, ale może pierwszy wakacyjny cykl okaże się tym owocnym ? ;)

Szczęśliwa_Mamusia - a to jakieś badania chcesz robić czy po prostu tak psychicznie i w ogóle odpocząć od tego wszystkiego ? :)

Dziś u nas pogoda straszna, na dworku już nie ma czym oddychać prawie, a co dopiero w południe, w domu trochę lepiej przy wentylatorze :P

Jestem kosmicznie niewyspana, wstałam przed 6-tą oczywiście bo M do pracy i najchętniej już bym się położyła znowu ;)

• Ainade Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina ja mam jeszcze jedną mamusię z którą razem oczekiwałyśmy też niestety się jej nie udało ;( tylko ona już bete robiła w czwartek i wyszło jej 2
    Tobię życzę 2 kreseczek pięknych i różowiutkiech :*
    a jak nie to nie stresuj się bardzo ;) będziemy kolejny cykl razem ;)

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    Paolina ja mam jeszcze jedną mamusię z którą razem oczekiwałyśmy też niestety się jej nie udało ;( tylko ona już bete robiła w czwartek i wyszło jej 2
    Tobię życzę 2 kreseczek pięknych i różowiutkiech :*
    a jak nie to nie stresuj się bardzo ;) będziemy kolejny cykl razem ;)

Racja. Nie ma co sie spinac przy pierszym podejsciu. Jesli wytrwam bez @ do jutra to rano testuje. Co prawda potem czeka mnie ciezki dzien w pracy ale mam nadzieje ze jakos sobie poradze. Dzis na sama mysl o pracy w tym skwarze jest mi slabo :/

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Kopiuje tekst z drugiego wątku, bo nie chce mi się dwa razy pisać. Heh..

Miałam napisać wczoraj, ale nie byłam w stanie. Najpierw po wizycie, a potem po ilości alkoholu jaką przyjęłam na klatę. To mi aktualnie pozostało..

Byłam u tego nowego lekarza. Ginekolog - endokrynolog. I jest źle.. Jak zrobił mi usg to złapał się za głowę. Nie wiadomo co jest. Jakieś zrosty, polipowate zmiany, jakiś płyn sam dokładnie nie wie co to jest.. Przy mnie dzwonił do jakiegoś profesora z większym doświadczeniem, ginekologa onkologa żeby mnie szybko przyjął na wizytę i wziął na oddział do siebie, bo jest ordynatorem. Szpital oczywiście w Poznaniu, bo mój zapizdówek można sobie o kant dooopy rozbić. Jestem załamana...
    Najgorsze jest to, że ja miesiąc temu byłam u ginekologa i mówił że jest czysto..

Jadę we wtorek.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,zgłaszam sie bo wiem ze dopytujecie o mnie.Sorki ze tak troche olałam wątek ale nie celowo,poprostu w pracy brak czasu na neta,w domu ogród pochłania wiec na neta tylko na chwile wchodze na jeden wàtek i tak przepraszam za chwilowe zapomnienie,ale na dobre mi to troche wychodzi bo widze ze nie jestem uzalezniona tak bardzo od neta skoro potrafie czas wypelnic czyms co odciàga od myslenia nad moimi staraniami.

Mam spore zaleglosci,gratuluje Inessce bo bardzo sie ciesze ze juz twój skarb jest z wami no i przeczytalam kiedys ze u Jaq serduszko bije wiec tez bardzo sie ciesze,reszte dziewczyn nie mam pojęcia co u was wiec pewnie w najblizsze dni musze wypelnic swoją ciekawosc,obiecuje choc raz dziennie wejsc i przeczytac.
    Ja juz zaczelam cykl z clo,we srode podglądne czy cos urosło.

Bylam tez na wizycie u immunologa,jestem pod wrazeniem ze tak moze wygladac wizyta na nfz.Mam zalecone kilka badan których mi brakowalo i mimo iz jestem po pierwszym poronieniu to przeprowadzi diagnostyke w tym kierunku.
    Raz jeszcze przepraszam za przerwe ale wam tez zycze by okres letni stwarzał wiecej atrakcji by odciągnàc was troche od internetu i dręczących mysli.Pozdrawiam

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Ainade - ehh szkoda, no cóż, ale może pierwszy wakacyjny cykl okaże się tym owocnym ? ;)

Szczęśliwa_Mamusia - a to jakieś badania chcesz robić czy po prostu tak psychicznie i w ogóle odpocząć od tego wszystkiego ? :)

Dziś u nas pogoda straszna, na dworku już nie ma czym oddychać prawie, a co dopiero w południe, w domu trochę lepiej przy wentylatorze :P

Jestem kosmicznie niewyspana, wstałam przed 6-tą oczywiście bo M do pracy i najchętniej już bym się położyła znowu ;)

Tak po prostu chcę psychicznie odpocząć , z tych badań nic nie pokojącego nie wynika , nie było wad wrodzonych czy genetycznych , maleństwo było umiejscowione na samym trzonie macicy i słabo się rozwijało , ogólnie przebadać się można dla pewności w mioch trzech ciążach nie miałam żadnych problemow z zajściem w ciążę czy komplikacji zdrowotnych , zobaczymy co mi gin powie ale najpierw muszę do niej się dostać a z tym to teraz trudno gdyż nie ma mojej Pani położnej jest na urlopie , a ta nowa położna jest taka że lepiej się o nic jej nie pytać .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    U mnie bez zmian. Kolejny dzień ciemnobrązowych plamień :-(
    Ale wczoraj w nocy tak mnie brzuch bolał jak na @ że nawet dwie nospy nie pomogły.
    Zostały 4 dni do wizyty a ja boję się coraz bardziej...
    Dzisiaj ten dzień - 11 tygodni i 3 dni. Do tego dnia najdłużej byłam w ciąży

• Coconue Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka mnie caly czas prawie boli brzuch a źrem nospę na potęgę. Dasz radę jeszcze 4 dni do wizyty. Wtorek czy środa?

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Nadziejka mnie caly czas prawie boli brzuch a źrem nospę na potęgę. Dasz radę jeszcze 4 dni do wizyty. Wtorek czy środa?
    Środa :-(

‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ