X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    A gin Wam pozwolił na sex w cyklu z poronieniem?

Mi powiedział ze dopiero po normalnym okresie można. Ronilam samoistnie 5 sierpnia w 10 tc i testy ciążowe juz mi wychodzą negatywne.

Nie byłam jeszcze na wizycie, zreszta wiekszosc ginekologow uwaza, ze powinno sie odczekac 3-6 cykli. A nas po prostu ponosi hihi :)
    Abby czyli po 15 dniach już negatywne.. A u mnie przy lyzeczkowaniu po 24 dniach pozytywny.. I co tu myslec.. :(

Ruda to co ma wplynac do srodka i tak wplynie. :) musisz uwierzyć mi na slowo, ze u mnie zawsze sie wylewa prawie za kazdym razem od razu kiedy moj facet "wychodzi", a ciaz przeszlam juz trzy. :)

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Kobietki moje skarbnice wiedzy ;*

Mogę zadać takie intymne pytanie? @ się skończyła i zaczęłam działać z moim Małżonkiem nad fasola. I dzis moj kochany zadał mi pytanie, czy to jest okej.. Chodzi o to że po wytrysku on ze mnie wychodzi a ze mnie wypada chyba cały materiał genetyczny.. Dlatego dziś mąż wpadł na to że jak on ma mnie zapylic jak że mnie to wypada. . Też tak macie? Czy może coś nie tak ze mną? Czy jest jakiś sposób na to?

Kochana... Tez sie nad tym zastanawiałam i pewnie dlatego sa takie sposoby jak np. nóżki do góry po seksie albo poduszka pod pupę. Nie wiem na ile to nasze pomysłowe sposoby "dopomozenia przeznaczeniu", a na ile to naprawdę skuteczne strategie. Czytałam jednak, ze plemników jest tak duzo i sa tak szybkie, ze "zwycięzca" jak ma dotrzeć do celu to i tak dotrze. Natomiast znalazłam kiedyś na norweskich i angielskich stronach informacje o stosowaniu kubeczka menstruacyjnego jako kubeczka do zatrzymania wycieku spermy:) na polskich stronach nie znalazłam informacji, zeby ktoś tam robił. Watpię, ze to ma jakies większe znaczenie, ale ja z ciekawości i tego próbowałam.

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Kobietki moje skarbnice wiedzy ;*

Mogę zadać takie intymne pytanie? @ się skończyła i zaczęłam działać z moim Małżonkiem nad fasola. I dzis moj kochany zadał mi pytanie, czy to jest okej.. Chodzi o to że po wytrysku on ze mnie wychodzi a ze mnie wypada chyba cały materiał genetyczny.. Dlatego dziś mąż wpadł na to że jak on ma mnie zapylic jak że mnie to wypada. . Też tak macie? Czy może coś nie tak ze mną? Czy jest jakiś sposób na to?
    Na bank nie wypada wszystko ;) to chyba normalne że po wyjęciu członka jest chlupniecie ale to co trzeba leci gdzie trzeba. Dobrze jak kobieta ma orgazm przed facetem bo skurcze szyjki zasysaja sperme, uroczo się w niej zanurza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska to sa mity :) owszem poduszka pod pupe uklada macice tak, ze plemniki maja "latwiejsza droge" podczas wytrysku, ale nogi w gorze? Przeciez to nic nie zmienia wiekszosc plemnikow odpada na starcie i i tak nie sa zdolne do zaplodnienia. Jedyne co naprawde moze pomoc to rzeczy typu wiesiołek, ktory stymuluje owulacje u kobiety i sluz ktory ulatwia plemnikom przemieszczanie sie :)
    Wybaczcie brak polskich znakow, ale na telefonie tak prosciej :)

• maggda Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mi tez sie takie cos zdaza i noe przeszkadza w zajsciu w ciaze jestem juz w 5. Ja poprostu ten fakt zaakceptowalam i juz a jak ma sie udac to i nawet gumka i tabl nie uchronia przed poczeciem maluszka ;)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem Wam że 90% koleżanek przyznaje ze zaszły w ciaze akurat jak po stosunku nie poszły się myc i sikac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym zeby nie współżyć mówił mi gin który mnie wypisywal ze szpitala. Szyjka jest otwarta i łatwo o infekcje i zakażenie. I on mi mówił ze po naturalnym poronieniu można się starać od razu po normalnym okresie a po lyzeczce w drugim po normalnym okresie. I tu chyba chodzi o wyskrobane endometrium które się musi odbudować żeby ciąża się mogła dobrze zagnieździć.

Edit. Ja tez na kontrolę idę dopiero po okresie i w sumie dopiero wtedy się dowiem czy będą mnie jeszcze czyścić czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 17:39

Bianka4, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    O tym zeby nie współżyć mówił mi gin który mnie wypisywal ze szpitala. Szyjka jest otwarta i łatwo o infekcje i zakażenie. I on mi mówił ze po naturalnym poronieniu można się starać od razu po normalnym okresie a po lyzeczce w drugim po normalnym okresie. I tu chyba chodzi o wyskrobac endometrium które się musi odbudować żeby ciąża się mogła dobrze zagnieździć.
    No tak tak. Ja tez o tym slyszalam. Tylko po prostu teraz to juz "mleko sie rozlalo" :D ja mam sluz typowo kremowy i jest go duzo, gdyby nie lyzeczkowanie pomyslalabym, ze jestem juz po owulacji.
    Myslisz, ze wyszedlby cien kreski, gdyby doszlo do zaplodnienia 6 dni po owulacji lub ewentualnie 8-9dni, bo dwa razy w ciagu cyklu zauwazylam wodnisty sluz zamiast mlecznego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    No tak tak. Ja tez o tym slyszalam. Tylko po prostu teraz to juz "mleko sie rozlalo" :D ja mam sluz typowo kremowy i jest go duzo, gdyby nie lyzeczkowanie pomyslalabym, ze jestem juz po owulacji.
    Myslisz, ze wyszedlby cien kreski, gdyby doszlo do zaplodnienia 6 dni po owulacji lub ewentualnie 8-9dni, bo dwa razy w ciagu cyklu zauwazylam wodnisty sluz zamiast mlecznego?
    Myślę że to możliwe. Albo zrób betę i przyrost albo kup ze 3 takie same testy i rób co drugi dzień ;) jak będą ciemnialy to

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Myślę że to możliwe. Albo zrób betę i przyrost albo kup ze 3 takie same testy i rób co drugi dzień ;) jak będą ciemnialy to
    Robilam test wczoraj z porannego moczu. Mam drugi tej samej firmy i planuje zrobic go jutro rano albo w poniedzialek. Tylko ten test wyszedl dosc dziwnie - jak byl mokry to widac bylo ta druga kreske, ale jak juz byl suchy to ta kreska wyglada jak nitka. I tak naprawde nie bardzo mam porownanie..

• M@linka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisze Abby - jak masz wątpliwości czy to nowa ciaza to zrób z krwi i zobacz przyrost.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Robilam test wczoraj z porannego moczu. Mam drugi tej samej firmy i planuje zrobic go jutro rano albo w poniedzialek. Tylko ten test wyszedl dosc dziwnie - jak byl mokry to widac bylo ta druga kreske, ale jak juz byl suchy to ta kreska wyglada jak nitka. I tak naprawde nie bardzo mam porownanie..
    A na zdjęciu widać? Wrzuć :)
    I jeszcze Ci powiem ze mam koleżankę która ma córkę z cyklu z poronieniem. Co prawda po samoistnym ale wszystko się może zdarzyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Nie byłam jeszcze na wizycie, zreszta wiekszosc ginekologow uwaza, ze powinno sie odczekac 3-6 cykli. A nas po prostu ponosi hihi :)
    Abby czyli po 15 dniach już negatywne.. A u mnie przy lyzeczkowaniu po 24 dniach pozytywny.. I co tu myslec.. :(

Ruda to co ma wplynac do srodka i tak wplynie. :) musisz uwierzyć mi na slowo, ze u mnie zawsze sie wylewa prawie za kazdym razem od razu kiedy moj facet "wychodzi", a ciaz przeszlam juz trzy. :)

aiwlys, to faktycznie trochę długo masz te testy pozytywne. No, to albo jesteś znów w ciąży, albo coś tam nie do końca wyczyścili. Jest też możliwość zaśniadu, ale to się rzadko zdarza.

• annak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Annak a o Tobie myślę codziennie:) i ogromnie wierzę że wszystko sie uda i tym razem to będzie TWÓJ CUDOWNY CZAS <3
    Mam jakiś sentyment do Ciebie, chyba dlatego że jesteś taką dobrą duszą tego forum !
    i to Ty mnie tutaj kiedyś przywitałaś;)

Wszystkim dobrego dnia i samych dobrych wiadomości.

Sylvuś,
    Aż się wzruszyłam. Naprawdę. Ostatnio nasze forum to dla mnie źródło ciągłych wzruszeń. Tyle mam tutaj wsparcia od Was. Dziękuję za te słowa <3 Czasem myślę, że skoro tyle osób tak mocno dobrze mi życzy, to musi się udać :-)
    A co u Ciebie? Napisz coś więcej, bo jesteś cichutko i nic się nie odzywasz ;-)

* * *

Dziewczyny, a propos tego wypływania wiadomo czego i wiadomo skąd, to jest dokładnie tak, jak już wcześniej tu zostało napisane. Część towaru wycieka, ale ta ważniejsza (!) część gna do celu. I nic jej nie powstrzyma, jeśli ma dojść do zapłodnienia :-) To mnie zawsze pocieszało, gdy miałam wrażenie, że moje marzenia o dziecku spływają mi po nogach i pośladkach ;-)
    Jakby nie było, jednak kobiety w te ciąże zachodzą, chociaż - jak widać - wszystkie mają ten problem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 01:54

sylvuś lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys,
    Beta, beta i tylko beta.
    Nic innego prawdy Ci nie powie (na tym etapie). My tu możemy zgadywać, szacować prawdopodobieństwo i przytaczać historie, które znamy, ale tylko badanie może stwierdzić, czy parametry ciążowe rosną czy spadają. Zrób jak najszybciej i daj znać.

Promyczku,
    Trzymam kciuki!
    Czekamy na przyszły tydzień i dobre wieści od Ciebie. Pamiętaj, nick zobowiązuje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 01:56

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Ainade Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięń dobry ;)
    u mnie zaczeły się mdłości ale wieczorne godzina 17 muszę już wyreczko oblegać ;)

M@linka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam... kilka dni temu tu napisałam...
    jednak we wtorek zmarł mój dziadek.... i nie miałam siły pisac... w ogóle na cokolwiek... 13 sierpień straciłam ciąże ... 16 sierpień straciłam dziadka...
    nie wiem kiedy się pozbieram.. podniosę... do tego wszytskiego nie byłam na pogrzebie... bo mieszkam w Irlandii... i w szpitalu zakazali mi lecieć samolotem na pogrzeb ze wzgledów zdrowotnych... powiedzieli że w samolocie są takie zmiany ciśnienie że grozi krwotok... i inne... więc mając już bilety w ręku musiałam zostać w domu...

zaczęłam mierzyć temp.. żeby obserwować mój cykl... żeby wiedzeć kiedy dojdzie do siebie... dopiero wczoraj 8 dni po poronieniu temp spadła...
    beta była w srode na poziomie 359... spadła z 1000 więc wszystko powoli wraca do normy.. boję się kolejnego zajścia w ciąże póki co.. ale bardzo tego chcę...
    mam taki bałagan w głowie ze pewnie nawet chaotycznie teraz piszę i niewiele zrozumiecie...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa, bardzo mi przykro z powodu tych ciosów, jakie na Ciebie w ostatnich dniach spadły ;(
    Jeśli pomaga Tobie wygadanie się, to jesteś w dobrym miejscu!

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Gaduaa, bardzo mi przykro z powodu tych ciosów, jakie na Ciebie w ostatnich dniach spadły ;(
    Jeśli pomaga Tobie wygadanie się, to jesteś w dobrym miejscu!
    dzięki !
    myślę że juz sie wygadałam i wypłakałam.. teraz tylko potrzebuje jakiejś silne motywacji , jakiegoś światełka żeby wstać... i żyć dalej.. właśnie myślę kiedy zacząć te starania bo są różne szkoły.. tu w Irlandii mówią mi że wystarczy odczekać jeden pełen cykl .. ale czy to nie za wcześnie ?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby oraz inne kobietki, to test z przedwczoraj:
    https://zapodaj.net/95cc4efb3461c.jpg.html
    Od razu po zrobieniu jak test byl "mokry" ta kreska byla normalna.
    Widzial ktos kiedys takie cudo? :D

Gaduaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ