X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    Dzień dobry Kochane :)

Coco ależ ten czas leci, a pamiętam jak pisałaś tutaj o pozytywnym teście. Napisz coś więcej, jak się czujesz:) ?

Nadzieja wow u Ciebie też już półmetek :)

U mnie niestety etap 3 dnia @, także nic ciekawego...

Ale mam pytanie do Niebieskiej takie nieciążowe;)
    Pamiętam, że na naszym spotkaniu w Wwie miałaś taką fajną szarą sukienkę, kupiłaś ją może w Polsce? Ja wszędzie szukam podobnej, ale że jestem niska to wszystkie są co najmniej pół metra za długie, a na razie nie chcę się bawić w poprawki krawieckie;) A Ty też nie jesteś strasznie wysoka, a Twoja kiecka wydawała się idealna :D

Dziekuje Skrzaciku za mily komplement. Musze przyznac,ze caly urlop przechodzilam w tej sukience, bo jest uniwersalna i z lnu. Niestety akurat ta sukienke kupilam w No. Ale mam tez inne fajne polskiej firmy z Wroclawia i nosza sie swietnie, zerknij:
    http://ottaviano.com.pl/

I jest tez firma z Wawy, ktora robi takie rzeczy, ale slyszalam tylko o niej dobre slowa, sama nic nie mam:
    https://www.riskmadeinwarsaw.com/

A wiem, gdzie jeszcze widzialam takie proste..w sklepie Diverse. Udanego polowania!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    dziewczyny ;(
    dostałam wczoraj krwawienia ;(
    poleciałam od razu do lekarza na usg jest pęcherzyk jest dzidziuś ma 0,24cm
    nakaz leżenia powiększone dawki duphastonu i luteiny do tego co drugi dzień zastrzyk z jakiegoś progesteronu
    dziś powtóżyłam bete kolejna w poniedziałek
    strasznie się denerwuję ;( boję się

Ainade kochana, mocno Cie wspieram i mysle o Tobie:* Zrobilas wszystko, co moglas na tym etapie. Lekarz zaaplikowal leki i teraz tylko spokojnie odpoczywaj i otaczaj maluszka blogimi myslami. Niestety plamienia i krwawienia w ciazy przytrafiaja sie wielu dziewczynom, ale jak pewnie zauwazylas na forum, czesto jest to tylko falszywy alarm. Trzymamy tutaj mocno kciuki za Ciebie! Wysylam duzo pozytywnej energii do Ciebie!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • annak Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo,
    Ja właśnie to chciałam wczoraj zaproponować - żebyśmy wszystkie tu zapomniały, że jesteś lekarzem, ale żebyś tylko została. Myślę, że wszystkie dziewczyny się z tym zgodzą. Ja tu nie szukam diagnoz. Szukam towarzyszek w cierpieniu, zabawie, wygłupach, czekaniu i nadziei.
    I przepraszam, bo to ja kiedyś zapytałam, czy jesteś lekarzem i od tego zaczęły się medyczne dyskusje :-/
    Chciałam też dodać, że nie umknęła mi ta druga rzecz, o której napisałaś wczoraj, o chorobie, z którą musisz się nagle mierzyć. Jest mi strasznie przykro z tego powodu. Jeśli cokolwiek chciałabyś wyrzucić z siebie także w związku z tym, to... tutaj możesz. Wiem to.

Ainade,
    A Ty nie masz jakoś teraz terminu @?
    Może stąd te plamienia?
    A jak nie, to pomyśl o genialnym tekście lekarza Niebieskiej, że w ciąży jest 50 potencjalnych powodów krwawień, z czego 10 może coś znaczyć, a reszta to dyrdymały :-) Ja sobie to powtarzam od ponad 2 tygodni. Tyle to u mnie trwa...
    A więc rozumiem Cię w 100%!! Pisz nawet o kolorach w majtach, tak jak ja ;-) To pomaga! I super, że widziałaś ludzika, bo jak na byłam na USG, to jeszcze tam nie mieszkał.

Dziewczyny, i teraz info.
    Przeszukałam wczoraj wątek ciążowy Sierpniówek (bo nie daje mi to spokoju) i znalazłam info, że Blondyna urodziła Nadię 18.08 przez cc. Niestety brak innych wiadomości, przy wadze i wzroście są znaki zapytania. Ale ktoś tam miał wiadomość od Blondynki. Szefową wątku jest nasza Malika. Może przez nią uda się czegoś dowiedzieć.

Bianka4, Szczęśliwa Mamusia, Evita lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie, jak zbierałam nasze maile, żebyśmy się - w razie awarii ovu - nie pogubiły w czasoprzestrzeni? Zresztą temat jest aktualny. Dziewczyny, które chciałyby podesłać swój adres, poproszę o kontakt na priv.
    No, w każdym razie, po tej akcji mam adres Blondyny. Ale nie chcę do niej pisać, żeby nie czuła się osaczona, może sobie nie życzy... Poza tym, obiecałam wtedy, że użyję tych maili tylko w celu zintegrowania nas w razie problemów z forum. Nie chcę tego nadużywać. Ale myślę o niej ciągle....

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade Dopiero co doczytałam , kochana leż i się nie ruszaj jedynie siku .

A okruszek cudny :* :* .

Coconue Kochana ale to leci :* , u mnie według belly to już 8 tc , i 20 procent ciąży za mną .

AniuK Trzymam mocno kciukasy za wizytę :* , kochana chyba każda z nas się zastanawia co u Blondynki , najważniejsze że ma małą już przy sobie jak znajdzie czas to pewnie się odezwie . Blondynko odezwyj się kiedyś do nas :*

Z rana poleciałam na badania gdybym wiedziała , że od razu będą wyniki to bym jutro poszła no nic, dziś zrobilam i dziś odbiorę będzie z głowy , pytałam się czy mój Pan gin ma z nimi podpisany kontrakt, niestety nie ma dali mi w diagnostyce kartę stałego klienta i na każde badanie mam 5% zniżki , jeszcze jutro i Sobota o 11.20 wizyta do danej miejscowości , do której pojedziemy mamy bardzo blisko gora z 10 km lub mniej, dzieci ze sobą weźmiemy, albo u cioci mojego męża zostawimy musimy pomyśleć , ale ciocia jednak chyba gdyż, jej mąż a wujek mojego męża od tygodnia pije jak głupi to gdzie tu dzieci zostawić, już ze sobą weźmiemy ja na wizytę a mój mąż z nimi poczeka na mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 11:52

Magdzia88 lubi tę wiadomość

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade kochana ładnie leż i daj rosnąc fasolce:** :)
    A mnie od rana boli glowa ,nawet amol nie pomaga:( wziełam paracetamol moze pomoze ,jeszcze zaraz lece do pracy .. Zycze milego dnia dla wszystkich kobietek:)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:

a u sąsiadów za oknem biba na całe osiedle i śpiewają "stań powiedz nie jesteś sam.." <3

boje się siebie.

Dobre :-) motywuje,moze to bedzie nasz hymn ha ha

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Dobra dziewczyny, posłucham waszych rad i umówię się do gina. Na razie tego, co byłam na początku roku i po poronieniu, zobaczymy co mi powie. Czy będzie sugerował taki lajcik, czy chociaż wyśle na jakieś badania. Jak ja, kurde, nie cierpię łazić po lekarzach!
    Kochana ja tez nie lubie,wrecz meczà mnie.Od czerwca po sierpien prawie tydzien w tydzien do jakiegos lekarza,na szczescie pól roku spokoju bo tylko klinika zostala.W sumie jesli ten cykl nie wypali i nastrpny to wtedy pewnie i do kliniki bedzie trzeba czesciej ale na razie staram sie nie myslec i staram sie nie myslec o tym czasie ktory pozostał do bety,zrobilam swoje wiec teraz myslenie przelaczam na inny tor.
    Zadko chorowałam wiec lekarza nie odwiedzalam czasem i dwa trzy lata,tylko gina raz na pól roku by przeglad zrobic a teraz jak pomysle ze od trzech lat non stop jakis lekarz to mi sie cos dzieje.Jedynie do kliniki jeszcze z przyjemnoscià jade bo jakos slowa mojego gina to taki plaster miodu,to co mnie nurtuje on wyjasnia i spie spokojnie.Poza tym przy stymulacji dwie wizyty w miesiacu to nie jest sporo a daje mi poczucie spokoju bo wiem co sie we mnie dzieje,mam pewnosc ze jajka są i ovu tez,łatwiej mi wyluzowac i nie myslec czy sby dzis czy moze jutro...wykresy i testy prawdy do konca nie powiedzą

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:

A i koniecznie zerknijcie na zdjęcia Aliskowej "maciczki".super robota doktorka :)

Tak,piekna wykonana robota,to prawie sztuka,oprawic w rame te fote i piękny obraz w salonie :-) kiedy na nià patrzyłam to tylko jedno slowo w mysli "pièkna"

Bianka4, Alisa, Arleta lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo,Bianka nie ma sie o co klócic,lekarz chyba wie najlepiej jak leczyc i leczy nas jako pojedynczy przypadek a nie ogólu,musze przyznac racje jednej i drugiej.Ostatnio tez mialam przekroczoną glukoze jednsk inne wyniki ok.Trzy miesiace wczesniej glukoza byla ok wiec lekarz uznal ze to chwilowy wzrost.Nie robilam krzywej choc wynik mnie martwił zaufalam lekarzowi.Za dwa miesiace robilam badania wiec i glukoze sprawdzilam jes ok wiec lekarz mial racje,rózne czynniki sprawiaja ze te parametry moga chwiloeo wzrosnac wiec wazne jest powtarzac badania i na ich podstawie wyciągac wnioski.
    Piszemy o róznych sprawach sam przyklad wlaczenia clexane mimo iz badania wykluczajà choroby z krzepliwoscià budzi sprzeczne emocje co w wièkszosci przypadkow jest zadziwiajàco pomocne i prawdopodobnie pomaga by utrzymac ciàze.Piszemy tu tylko o swoich przypadkach wiec nie porównujmy swoich wyników do czyichs bo to troche inaczej wyglada,one tak naprawde czasem nie sà odzwierciedleniem tego samego problemu.
    Wymieniamy sie tutaj spostrzezeniami,obawami i wspieramy sie jako matki aniolków,nie przedstawiajmy lekarzy jsko swoich Bogów bo oni tez sà ludzmi i popelniajà bledy.Jednak wiedza i doswiadczenie to nie tylko przypisane tabelki i normy,to caly obraz badan danego pacjenta.Vertigo jest lekarzem ale i matkà po stracie jak kazda z nas.Szuka tu wsparcia i zrozumienia wiec błedem jest by tutaj wykorzystywac jà do analizy naszych wyników.Nie po to znalazla sie tu na wątku,a jej rady jesli juz cos trzeba przyjàc czy sie to komus podoba czy nie,nie wazne jaki ma zawód.Bez sensu sie klócic,kazda z nas jest nam tu potrzebna ze swoim doswiadczeniem,my tylko musimy dobrze wyciàgac wnioski.
    Wiec grabie na zgode i kochajmy sie dalej.

Alisa, vertigo lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Tak,piekna wykonana robota,to prawie sztuka,oprawic w rame te fote i piękny obraz w salonie :-) kiedy na nià patrzyłam to tylko jedno slowo w mysli "pièkna"
    Oby ta "piękność" dała życie dziecku.. :-)

Jagna 75 lubi tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:

Życie dziecku dadzą te bzykanki z mężem, z którymi teraz już mi się kojarzysz na wieki :-D
    A tak na marginesie, to nie mogę się przyzwyczaić do Twojego nowego image'u :-)

Alisa lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Bianka4 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:

Alisa da i to nie jednemu :) teraz tylko działać . Domek dla groszka cudo :)

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Dziewczyny, które mają mutacje MTHFR.
    Wyniki konsultowaliście u genetyka czy u innego specjalisty?

Pozdrawiam ciepło!! :)
    Ja u immunologa Ś.P. Grygi,wczesniej u swojego gina w klinice.Raz bylam ns nfz u takiego jednego gina by choc pokierował gdzue mam z wynikami pojechac to zero pojecia o mutscjach miał ale improwizował co mnie wkurzało zamiast powiedziec wprost ze nie ma pojęcia.Gdybym od was tylu rzeczy sie nie dowiedziala to pewnie bym mu uwierzyła,jednsk pózniej wizyta u immunologa potwierdzila to co wiedzialam i co mój gin zalecił tyle ze on byla przeciwny clexane a mój gin powiedzial ze włączy w odpowiednim czasie bo widzi wskazania.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade lez i odpoczywaj to duzo daje,zdrówecxka kochana dla ciebie i naszego dzieciaczka

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka,
    Ja już wczoraj miałam napisać, ale mnie inne sprawy trochę odciągnęły: Ty jesteś niesamowita! Jeśli mogłabyś oddać mi trochę tej Twojej mocy, to ja poproszę, bo Tobie nawet pół wystarczy (wciąż będziesz miała dużo), a mnie się trochę tego powera przyda.
    Uwielbiam to, jak Ty działasz.
    Hop hop i nagle post, że właśnie usunęłam przegrodę, a o 4:00 wstałam na szczepienia. Jestem pod wrażeniem Twojej determinacji i konkretu działania. Bardzo trzymam za Ciebie kciuki. Ostatnio mnie też nastraszyli, że może mam tę przegrodę (chociaż to właściwie niemożliwe) i jak zaczęłam rozważać wszystkie za i przeciw odnośnie do zabiegu... tak godzinę się mędliłam ze swoimi myślami. Gdybym miała w sobie choć pierwiastek z Ciebie, już bym pewnie miała plan działania na wszystkie okoliczności.
    Wow. I jeszcze raz wow.

Bianka4, Alisa, Arleta lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez lubiłam patrzec na ładną buzie Alisy,ten jej anielski usmieszek choc pewnie aniołem nie jest ha ha,jak ja :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    zdrówecxka kochana dla ciebie i naszego dzieciaczka

"Wszystkie dzieci nasze sąąą..."
    Pamiętacie? :-)
    (to chyba tylko te starsze dziewusie będą pamiętać :-/)

Elmo13 lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Haana Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ja u immunologa Ś.P. Grygi,wczesniej u swojego gina w klinice.Raz bylam ns nfz u takiego jednego gina by choc pokierował gdzue mam z wynikami pojechac to zero pojecia o mutscjach miał ale improwizował co mnie wkurzało zamiast powiedziec wprost ze nie ma pojęcia.Gdybym od was tylu rzeczy sie nie dowiedziala to pewnie bym mu uwierzyła,jednsk pózniej wizyta u immunologa potwierdzila to co wiedzialam i co mój gin zalecił tyle ze on byla przeciwny clexane a mój gin powiedzial ze włączy w odpowiednim czasie bo widzi wskazania.
    I tego właśnie się najbardziej boję, że ze strony lekarzy może być słabo. Póki co próbuję się dodzwonić do genesis, ale strasznie długo się czeka i nikt nie odbiera. A kasa z konta leci. Genetyk pewnie powie i będzie kazał brać witaminki. Wizyta 200 zł lub u profesora 300 zł. Co jak co, ale wynik muszę z kimś mądrym skonsultować.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    "Wszystkie dzieci nasze sąąą..."
    Pamiętacie? :-)
    (to chyba tylko te starsze dziewusie będą pamiętać :-/)
    Mi utkwiły w pamięci namioty :)

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ