X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, ze pytasz :) u mnie powoli do przodu. Biorę te bomby dowcipne od wczoraj... Już potwierdzone - synuś rośnie w brzuszku <3 :) samopoczucie różnie - raz lepiej raz gorzej. Co rusz jakieś wątpliwości odnośnie tego czy jestem dobrze prowadzona, czy dobry antybiotyk, czy dobra dawka etc etc boje się cokolwiek przegapić, bakterie w moczu, skracajaca sie sxyjke i takie tam inne..proboje za dużo nie myśleć, uczę sie cieszyć ciąża..powoli się uczę i czekam na pierwsze odczuwalne ruchy mojego syneczka. Chciałabym bym go poczuć :)

Szczęśliwa Mamusia, skrzat1988, annak, Elmo13, ruda9215, kiti, Elaria, gama, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [email protected] pozytywnej energii w tym poscie, tak trzymac! duzo zdrowia i szczescia dla Was!

M@linka lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • annak Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Dziękuję, ze pytasz :) u mnie powoli do przodu. Biorę te bomby dowcipne od wczoraj... Już potwierdzone - synuś rośnie w brzuszku <3 :) samopoczucie różnie - raz lepiej raz gorzej. Co rusz jakieś wątpliwości odnośnie tego czy jestem dobrze prowadzona, czy dobry antybiotyk, czy dobra dawka etc etc boje się cokolwiek przegapić, bakterie w moczu, skracajaca sie sxyjke i takie tam inne..proboje za dużo nie myśleć, uczę sie cieszyć ciąża..powoli się uczę i czekam na pierwsze odczuwalne ruchy mojego syneczka. Chciałabym bym go poczuć :)

Synek!!!
    O rany! Super :-D Gratuluję!
    Uwielbiam jego profil :-)
    Już niedługo zacznie harcować. Jeszcze go będziesz uspokajać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 14:20

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak jeszcze troszkę musisz wytrzymać, leć na zakupy i zajmij głowę wydawaniem kasy :p
    Niebieska dokładnie priorytety się zmieniają i myślenie, ja też bardzo bym chciala teraz córeczkę, ale tak naprawdę to mi wszystko jedno, po prostu chciałabym zdrowego dzieciaczka i rodzeństwo dla mojego Synusia.

Och ale mi łzy napłynęły do oczu, juz sobie wyobraziłam jak tulę moje maleństwo :(

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko Kochana u was już 15 tc!!!. Nawet nie wiesz jaką dajesz, mi nadzieję :* . Imię dla drugiego syna juz wybrane ?.

Popatrzyłam w necie na moje wyniki na morfologię krwi, analizę moczu i cukier na czczo ogólnie jest dobrze oprócz pH moczu nie znam się , na tym ale pewnie każe powtórzyć, mam chyba małą anemię nie zakładam niczego, z góry w Sobotę pokaże mu wyniki i powie co i jak ;) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 14:44

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Dziewczyny pytanie z "innej beczki". Biorę od 2 m-cy Castagnus. teraz 3 cykl zaczęłam... najczęściej 29-32 dniowe, ovu około 18-20 dc (monitoringi). A teraz jakieś dziwne rzeczy...12 dc pojawiło się sporo rozciągliwego śluzu (jak mocno płodny) z mocno widocznym zabarwieniem takim jak np. zaczyna się miesiączka. Miałam tego dnia sporo stresu. Pytanie:
    1. Czy Castagnus mógł przyśpieszyć owulację o te kilka dni i pojawiło się plamienie okołoowulacyjne?
    2. Czy stres z pracy mógł tak szybko spowodować jakąś anomalię i po prostu pękło jakieś naczynko?

ten cykl odpuściłam pomiary tempki, monitoring itp. i teraz po prostu się zagubiłam ;(
    śluz raczej szklisty w tym momencie. Macie jakieś doświadczenia lub pomysły?

Kaczuszko ja brałam castagnus przez 9 miesięcy, niestety bez efektu ciąży jak widać;) ja go brałam na podwyższoną prolaktynę, ale był dla mnie trochę za słaby. Z tego co pamiętam co chyba 1 i 2 cykl mi odrobinę skrócił, a reszta już potem była standardowa. Na owu też nie wpłynął, jedyne co nim zdziałałam to to, że pozbyłam się plamień przedokresowych na jakieś 3 cykle, potem jakby organizm się przyzwyczaił i już przestał na mnie działać.

Wg mnie u Ciebie to może być owu. Czasami organizm wariuje i przesunie się parę dni, u Ciebie jest lepsza opcja, bo do tyłu, czyli szybciej możesz działać:D powodzenia;)

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Vertigo więc to chyba jakim się jest lekarzem nie zależy od doświadczenia , specjalizacji...

to w ogóle od tego nie zależy, ale ja nigdy, nigdy, przenigdy nie chciałam być lekarzem rodzinnym - i to nie dlatego, że to nie jest ciekawa specjalizacja (bo to jest specjalizacja wbrew powszechnej opinii, zakończona egzaminem państwowym), bo jest bardzo ciekawa, musisz się znać na wszystkim przynajmniej trochę - na chorobach skóry, na wycinaniu ropni, na kardiologii, diabetologii, dzieciach, noworodkach, pacjentach geriatrycznych, nowotworowych - no na wszystkim jednym słowem. Ja nie chciałam tego robić, bo się...wstydziłam - właśnie przez ludzi, którzy uważali że tylko do tego jestem - do powielania recept i pisania skierowań, bo od leczenia chorób to są specjaliści... Wiem - głupie. Do tej pory mi ciężko z tym, bo nadal panuje takie przekonanie wśród pacjentów i niestety wśród kolegów po fachu; pewnie dlatego zrobiłam jeszcze dwie kolejne specjalizacje (właściwie 1,5 bo jeszcze mam jeden egzamin). A tę specjalizację wybrałam dla moich dzieci, bo nie chciałam dyżurować po nocach, chciałam mieć dla nich więcej czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 14:40

Gaduaaa, Elmo13, gama lubią tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacik dziękuję za odpowiedź :) akurat mąż wrócił po tym incydencie na drugi dzień więc było działane i nie odpuszczamy aż do 22 dc :) objawy płodności dziś zniknęły może to tylko ten stres mi płata figle

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszko, może tak być, ze castagnus przyspieszył owulkę, a to zabarwienie to plamienie okołoowulacyjne. Jaką masz PRL?

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A znacie to? Ostrzegam, wyciskacz łez...
    https://www.youtube.com/watch?v=YzKvTFdkatw

sylvuś lubi tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    "Wszystkie dzieci nasze sąąą..."
    Pamiętacie? :-)
    (to chyba tylko te starsze dziewusie będą pamiętać :-/)

Ja pamiętam a za Starsza jeszcze się nie uważam za bardzo ;););) mam młodość w sercu a nie w dacie urodzenia ;)

Alisa lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    I dlatego ja Cię o nic nie pytam Vertigo. W sensie o nic medycznego chociaż mnie bardzo jedna sprawa korci. Bo ja uważam że jesteś moją koleżanka która straciła dziecko. Która musi się ze mną pośmiać i poplakac i pokurwic i podolowac i pojeczec. A nie moim lekarzem, dr guglem czy innym wujkiem dobra rada :)
    a ze Cię uwielbiam to już Ci w 2 wątkach pisałam. Więcej nie będę bo Ci się w dupie poprzewraca :D

Abby, myślę tak samo. :) Też by mnie korciło zapytać, ale powstrzymuję się, bo to by było nie fair.

_Abby_ lubi tę wiadomość

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    A "Wszystkie dzieci nasze są" to była taka piosenka chyba Majki Jeżowskiej, ale sprzed jakichś 30 lat. Więc to tylko starszaki mogą kojarzyć....

Proszę Cię ja pamiętam nawet dzisiaj cała na pamięć i tancowalam do Majki :D całe przedszkole a nie mam jeszcze 30 :p

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    dziewczyny ;(
    dostałam wczoraj krwawienia ;(
    poleciałam od razu do lekarza na usg jest pęcherzyk jest dzidziuś ma 0,24cm
    nakaz leżenia powiększone dawki duphastonu i luteiny do tego co drugi dzień zastrzyk z jakiegoś progesteronu
    dziś powtóżyłam bete kolejna w poniedziałek
    strasznie się denerwuję ;( boję się
    Ainade, trzymam kciuki! Ostatnich kilka przypadków na forum pokazuje, że krwawienia nie muszą się źle kończyć.

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie PRL mam w normie w sensie 410 mlU/l gdzie max to 496. Natomiast po obciążeniu było 8324 :( castagnus dostałam też na dokuczliwe bóle piersi przez cały cykl.

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • annak Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To o tych "starszych dziewusiach" znających piosenkę, to było trochę prowokacyjnie ;-)
    Ten utwór to większość świata zna.
    No i przywołany tu Puszek Okruszek.
    To były czasy...

Ciekawe co teraz nasze dzieciaki będą znać i wspominać za ileś tam lat. Już nie ma takich dziecięco-młodzieżowych piosenek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 15:16

Bianka4 lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Ciekawe co teraz nasze dzieciaki będą znać i wspominać za ileś tam lat. Już nie ma takich dziecięco-młodzieżowych piosenek.
    Mój synek zna: "Ona tańczy dla mnie" :-))) tralala

Bianka4 lubi tę wiadomość

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    To o tych "starszych dziewusiach" znających piosenkę, to było trochę prowokacyjnie ;-)
    Ten utwór to większość świata zna.
    No i przywołany tu Puszek Okruszek.
    To były czasy...

Są ale o niebo gorsze
    Jestem akurat po występie taneczno wokalnym mojej chrześniaczki... Jakoś dałam radę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 17:07

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja córcia uwielbia Puszka Okruszka :) Jakiś czas śpiewała sobie trochę refren, ale jej przeszło ;) A znowu pare miesięcy temu miała "fazę" na różne stare walce i to najlepiej nie sama muzyka a z jakiegoś występu w operze gdzieś ;) W sumie to i ja lubię słuchać wielu "starszych" utworów ;)

Tak wyglądał serniczek i ciasteczka :)

6cab538b1161136egen.jpg

Ciocia była wczoraj w odwiedzinach, nie chciała uwierzyć, że to "nie ze sklepu" :P

Elmo13, Niebieskaa, M@linka, Bianka4, Magdzia88, Szczęśliwa Mamusia, kiti, Elaria, Paolina91, skrzat1988, sunset06, Evita, sylvuś, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Abby, myślę tak samo. :) Też by mnie korciło zapytać, ale powstrzymuję się, bo to by było nie fair.

dziewczyny, jak macie jakies pytanie to śmiało, jeśli będę umiała Wam pomóc to odpowiem
    po prostu nie zamierzam już więcej tutaj z nikim dyskutować niepytana o zdanie, bo potem jest jak jest
    uznajmy, że rzucacie to jako pytanie ogólne i kto wie ten podnosi rączkę do góry i odpisuje

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ