X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • gama Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Ja myślę, że kobiety po stracie w ogóle jakoś lepiej się rozumieją, niemniej jednak przychodzi taki moment, że te dłuuuugie wątki dyskusyjne robią się bardziej ciążowe - to z jednej strony dobrze, bo oznacza, że nikt nie walczy o dziecko całe życie i że dla każdej z nas prędzej czy później przychodzi to szczęście. Ale z drugiej strony są dziewczyny, które walczą długo. Są też takie jak my - nowe, które straciły dzieci niedawno. Ten wspólny mianownik, jakim jest poronienie, przestaje mieć aż takie znaczenie, gdy robi się tak różnorodnie. Z drugiej strony słodkopierdzące wątki dla "zafasolkowanych" (co za idiotyczne słowo) są całkiem zamknięte dla dziewczyn, które już trochę przeszły w życiu - dyskusje na temat gromadzenia wyprawki od dwóch kresek na teście może być trudne do wytrzymania, badanie kojarzy się tylko ze stresem a nie z ekscytującą............
    święte słowa

ruda9215 lubi tę wiadomość

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja akurat jestem obecnie w położeniu, w którym nie wypada komentować tego, jak mogą czuć się na naszym wątku osoby starające się wciąż o ciążę, ale sięgnęłam pamięcią wstecz i…

Jestem na naszym wątku od roku (minie 6 września). Przez ten czas przechodziłam tutaj różne etapy. Najpierw był to czas tuż po poronieniu, potem czas diagnostyki, czyli okresy kiedy nie mogliśmy się jeszcze ponownie starać. Potem nadszedł czas „robienia” dziecka. No i teraz jest w końcu czas ciąży. A więc różne fazy. W każdej z nich towarzyszyły mi inne odczucia. Najtrudniej było wtedy, kiedy jeszcze nie mogłam się starać, nie mogłam też robić badań, bo trwał okres 3 miesięcy do odczekania po poronieniu. Wtedy czułam się tutaj trochę "obok" tematów, ponieważ nie należałam do żadnego. Nie miałam o czym pisać ani w kontekście prób zajścia w ciążę, ani leczenia, ani ciąży. Musiałam tylko czekać.

Ale w każdym z tych okresów coś czerpałam z tego forum. Uczyłam się na podstawie cudzych doświadczeń, przeżywałam przejścia innych dziewczyn, wspierałam je, wspierałam dziewczynami siebie. To było dla mnie zawsze bardzo dużo. Nawet w tym okresie przejściowego zawieszenia.
    Fakt - jak już wiele razy Wam pisałam - mnie akurat totalnie omija przez cały ten czas poczucie zazdrości czy niechęci wobec innych kobiet w ciąży. Więc może dlatego nigdy nie było mi ciężko być tutaj z Wami. Ale wierzę, że ten wątek każdej z nas może coś dać, bez względu na to, na jakim etapie jesteśmy. Właśnie z tych powodów, o których wcześniej pisały dziewczyny - bo łączy nas coś, co jednoczy i pozwala być tu sobą.

Czas pokazał, że jesteśmy sobie potrzebne. Także, a może zwłaszcza (!) te dziewczyny, które wciąż walczą. Bo ich walka jest nauką i przykładem dla innych. A ich zwycięstwa będą symbolem nadziei.

Skrzaciku (i wszystkie Dziewczyny, którym przechodzi przez myśl oddalenie się od nas),
    Bardzo bym chciała, żebyś została na wątku. Oczywiście zrozumiem, jeśli będzie to zbyt trudne. Ale...
    No właśnie - jako że zajmuję się na co dzień między innymi badaniami marketingowymi ;-) pozwoliłam sobie zrobić małą analizę. Tak "statystycznie" rzecz biorąc:

Do naszej tabelki wpisało się 30 dziewczyn, z czego:
    9 jest aktualnie w ciąży
    2 urodziły za czasów naszego forum
    19 nie jest w ciąży, a w tym:
    10 dziewczyn niebędących w ciąży nie ma jeszcze dzieci

A więc to jest o wiele bardziej "staraczkowy" niż ciążowy wątek.
    Co więcej - myślę, że tematy ciążowe pojawiają się u nas głównie (niestety...) w kontekstach problemów :-/
    Wizyty, serduszka, infekcje. A więc w tej kategorii przeżyć, która dla nas wszystkich jest tutaj wspólna (LĘK!). Tak przynajmniej ja to czuję, choć oczywiście - co podkreślam - mam świadomość, że oceniam to teraz z nieco innej perspektywy.
    Wydaje mi się, że nigdy nie będziemy tu prowadzić rozmów o wyprawkach, łóżeczkach i wyborze imienia. Właśnie dlatego, że to miejsce nie po to powstało. O tym mogę pogadać sobie na fioletowej stronie. Tu za to, mogę znaleźć koło ratunkowe dla wszelkich moich emocji.

Tak jak pisałam kilka dni temu, mam wrażenie, że nieustannie walczymy i będziemy walczyć, bo jakoś tak cholernie niesprawiedliwie jest to wdrukowane w nasz los.

Dlatego mam nadzieję, że żadna z nas nie odejdzie stąd czując się w tym miejscu niekomfortowo.
    Jeśli jest coś co możemy zrobić, żebym nam wszystkim było tutaj lepiej, to piszcie to otwarcie.

Szczęśliwa Mamusia, sy__la, Nadzieja1988!, gama lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    dziewczyny zgadzam sie z opinią o rodzicach - potrafią zabić serce... i cale powolanie....
    ostatnio coraz czesciej marzylam zeby sobie w srodku roku zajsc w ciaze, wziac chorobowe i olac szkole
    a teraz jak juz psychcznie odpoczelam to jednak bede tesknic za szkołą...:( :)
    dzis dziewczyny mialy konferencje, pierwszy raz nie zaczynam roku szkolnego......

hehe punkt widzenia zmienia sie od punktu siedzenia:)
    W życiu bym nie tęskniła! W moim przypadku gwoździem do trumny w pracy jest nowa od pół roku szefowa. Wprowadziła rewolucję, a teraz po zniesieniu karcianek dokłada godzin bez opamiętania, w ramach "40 godzin". Jeśli miałabym się starać tak, jak do tej pory (czas poświęcony na przygotowanie zajęć, wydarzeń, kontakty z rodzicami, szkolenia itd..) to przy gołym etacie liczba poświęconych pracy godzin zdecydowanie przekroczy 40 tygodniowo. Do tej pory człowiek był mniej więcej panem swego czasu. Był czas luźniejszy, był większy zryw, np. przed imprezami, konkursami, egzaminami siedziało się w szkole do wieczora, ale poza tymi 2 godzinami KN nikt na ręce nie patrzył, robiło się "z serca". A teraz co miesiąc raporty z podejściem takim, że praca "nie z uczniem" to nie praca i nie powinna być brana pod uwagę. I pomyśleć, że pół roku temu ta osoba sama była nauczycielem... Widać mało poza prowadzeniem lekcji robiła.

ruda9215 lubi tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzaciku,
    I w ogóle to dziękuję Ci, że to wszystko tak otwarcie napisałaś!
    To też jest znak tego, jaką atmosferę tu mamy.
    Nie ma niczego, co mogłabym mieć Ci za złe. Wszystkie uczucia, które opisałaś, są ludzkie i całkiem naturalne.
    Ja bym tylko chciała, żebyś tu została z nami...

Ikarzyca,
    Jak Ty pięknie i idealnie to ujęłaś! - że to co dziewczyny starające się piszą o swoich uczuciach to przecież jest wielkie wsparcie dla innych, coś co dodaje odwagi, by jeszcze więcej pisać o tym, co się czuje. Tak, tak! Dokładnie tak!

Dziewczyny Nauczycielki,
    Ja w przed-przededniu rozpoczęcia roku szkolnego chciałam Wam napisać, że ogromnie Was podziwiam. Bo wykonujecie kawał dobrej i według mnie nieskończenie ciężkiej roboty. Ktoś pracuje, żeby te nasze dzieci, o które się staramy, miały więcej w głowie. To jest wielka sprawa. I wyobrażam sobie (albo nawet nie), jak bardzo to musi być trudne. Zwłaszcza w czasach gdy młodzież jest już inna niż w naszych czasach, jak chodziło się w chałaciku / fartuszku do szkoły :-/ Podziwiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 23:11

Elaria, inessa lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniuk, dziękuję :)

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Dawno Was nie zamęczałam moją radosną pseudo-twórczością, więc proszę :P Dziubdziam i skończyć nie mogę, kompletny brak czasu żeby rozłożyć się z kredkami ;)

3e093844177824a2gen.jpg

P.S. Szkoda, że zdjęcie wyszło takie koszmarne, w komputerze wygląda lepiej, ale wrzucone do internetu już masakra totalna, zeżarło przejścia między kolorami :/

W końcu wiem jak powinny wyglądać te kolorowanki dla doroslych! Pilne to:). Moje pomimo 3 dych na karku to nadal dziecięce bohomazy:) wiem już dlaczego zawsze miałam 3 - z plastyki:)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    To ja się przyznam że najbardziej mnie bolą ciąże marcowe :( to straszne i pewnie jestem dupowatym człowiekiem ale nic na to nie poradzę ze jak widzę post którejś marcowki to mi włosy na karku na chwilę stają :(

Mnie to obecnie reklama banku nawet w k... Kiedy tata mówi do syna coś w rodzaju" kiedy ona mówi ci że chyba jest w ciąży, to znaczy że na pewno jest w ciąży" - g... Prawda. Ja niby byłam ale nie byłam....

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset06 wrote:
    W końcu wiem jak powinny wyglądać te kolorowanki dla doroslych! Pilne to:). Moje pomimo 3 dych na karku to nadal dziecięce bohomazy:) wiem już dlaczego zawsze miałam 3 - z plastyki:)
    Eee... a co to za problem. Ważne, że sprawia przyjemność!

• annak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie normalna sprawa. Grono dziewczyn o podobnych problemach spotyka się na forum, żeby podzielić się swoimi doświadczeniami. Piszą o tym co czują, dzielą się przeżyciami, smutkami i radościami. Niby normalne.
    Myślałabym o tym w ten sposób, gdyby ktoś opowiedział mi historię o takim wątku forumowym. Ale ponieważ przeżywam ją sama, to widzę, wiem i czuję, że to jest o wiele więcej.

To czego doświadczyłam z Waszej strony przez ostatnie dni, to przeżycie w jakie nie uwierzy nikt, kto nie był w takiej wspólnocie. Możecie, kochane, wierzyć lub nie, ale dziś rano, kiedy zaczęło do mnie docierać napięcie przed wizytą, poczułam nagle, że cokolwiek się wydarzy, a nawet jeśli wydarzy się to najgorsze, to ja przetrwam to łatwiej i dam sobie radę dzięki Wam. Poczułam, że jestem silniejsza tą siłą, którą mam od Was i tą siłą, którą mamy jako grupa. Przysięgam. Bez demagogii, ściemy i pisania tekstów, które jedynie fajnie brzmią w Internecie.

Poczułam, że mam za sobą mur nie do przebicia. Że on jest nie do ruszenia. I nadal w głowie nie mieści mi się to, że ten mur to osoby, których nie znam, nie widziałam na oczy (poza dwiema cudownymi dziewczynami :-)). Czułam się dzisiaj tak, jakbym skakała z dachu na nadmuchaną poduszkę bezpieczeństwa. Dzięki Wam. Może zaboleć, może być upadek, ale coś go zamortyzuje i uratuje mnie. To byłyście i jesteście Wy.

Nie umiem tego lepiej opisać. Nigdy nie czułam czegoś takiego. W ostatnich dniach kilka razy zdarzyło mi się rozpłakać ze szczęścia i wzruszenia po przeczytaniu Waszych słów. Człowiek widzi tylko nicki, przecież nie zna tego drugiego człowieka, który pisze po drugiej stronie. A jednak czuje się dla niego ważny. Dawno nie odczuwałam tego w takiej skali. Nie wiem, czy kiedykolwiek.

Chwilami myślę, że całe to krwawienie miało być po to, żebym właśnie tego doświadczyła. Żebym poczuła ducha i siłę tej niesamowitej wspólnoty.
    Ja bym bez Was tego nie przeszła. Tam we Francji i teraz tutaj.

Oddałabym bardzo wiele, żeby każda z nas zaznała szczęścia, którego pragnienie przygnało nas na ten wątek. Ponieważ od dzisiaj wierzę także w rzeczy niemożliwe, jestem pełna, absolutnie pełna wiary, że tak będzie.
    Trzymajmy się razem. Dziewczyny, które milczycie, podczytujecie po cichutku, wahacie się czy napisać - odezwijcie się! Bądźcie częścią tego, co tu tworzymy. Bo to jest coś, co trudno znaleźć w świecie poza różową stroną.

Nigdy wcześniej nie czułam czegoś takiego. Nigdy wcześniej tak bardzo nie życzyłam szczęścia drugiemu, właściwie nieznanemu człowiekowi, jak życzę każdej z Was.

Musiałam to napisać. Może trochę patetycznie wyszło ;-) ale to co mi dałyście w ostatnich dniach to więcej niż mogłabym wymyślić, a wyobraźnię mam sporą :-)
    Mimo tego, że nawet nie wiem, jak wyglądacie, jesteście mi szalenie bliskie. Dziękuję za wszystko <3

Elaria, inessa, Elmo13, Szczęśliwa Mamusia, Asia87, sy__la, M@linka, promyczek 39, sylvuś lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• sunset06 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:

W sumie to prawda;-) jak na razie przerzuciłam się aplikacje w tablecie i też jest ładnie.
    Elaria chciałam się wpisać do tej tabelki z twojego podpisu - cz trzeba mieć jakiś konkretny program żeby ją edytować?

• sunset06 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:

W sumie to prawda;-) jak na razie przerzuciłam się aplikacje w tablecie i też jest ładnie.
    Elaria chciałam się wpisać do tej tabelki z twojego podpisu - cz trzeba mieć jakiś konkretny program żeby ją edytować?

• annak Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trzeba. Wszystko edytuje się na żywca w przeglądarce :-)

sunset06 lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh... a mnie na domiar złego dopadła infekcja pochwy, mąż też coś marudzi...a statystycznie po kilku monitoringach właśnie wypadają mi dni płodne i owulacja ;(((( gin najwcześniej za tydzień bo nie mam jak ułożyć do pracy. Macie jakieś sprawdzone sposoby?

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Nie trzeba. Wszystko edytuje się na żywca w przeglądarce :-)

Dziękuję ogarnęłm:) Przy okazji ogromnie Ci gratuluję i życzę spokojnści:)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff,naczytałam sie...super drukujecie,chwile nie zaglądam i parenascie stron.Annak raz jeszcze ciesze sie twoim szczesciem,ten czas był trudny jak wtedy kiedy M@linka w swoim czasie prawie nam osiwiała.Ciesze sie ze ciąze tak ładnie rosną widac to po suwaczkach,niby to czekanie na ten bijący serduszkiem tydzien,potem by skonczyc pierwszy trymestr a potem ledwo sie obejrze juz mija dwudziesty tydzien..niby sie wydaje ze te 9 miesiecy to tak duzo a jednak te tygodnie tak sie szybko zmieniają..

Skrzat najlepsze życzenia urodzinowe,oby twój czas nadszedł i to jak teraz boli widok cięzarnej tak niech serce zacznie cieszyc sie z własnego szczescia.Życze ci tej małej istotki,dosc sie juz naczekałas,ja nawet ustepuje ci miejsca bo czekasz dłuzej niz ja.Z pewnoscią dla kilku z nas ciezko jest pogodzic sie z myslą ze komus sie udało a mnie znowu nie..mysle jednak ze kolejne dziewczyny które są w ciązy i zaczyna sie jakby nowy etap w ich zyciu daje tym samym nadzieje ze warto..warto płakac,warto cierpiec,warto walczyc i mimo słabosci nie poddawac sie.Dla mnie kazda ciezarówka na wątku czy w realu sprawia ze sie usmiecham,czasem je zagaduje a one ciepło ze mną rozmawiają.One nie są niczemu winne,to ze są w ciązy...to cud na który warto czekac zbyt długo.
    Kiedy pierwszy raz zawitałam tu na wątku było wiecej ciezarówek niz po stracie,napisałam post jednak mnie nie zauwazono,dziewczyny zbytnio zajęte były swoim szczesciem..było smutno i wiecej nie napisałam.Jednak za jakis czas jakas dziewczyna potrzebowała pomocy,szukała jakiegos namiaru lekarza czy cos podobnego,znów napisałam tutaj ale w jej imieniu z prosbą o pomoc,dziewczyny odpisały.Dołączyłam info ze juz tu byłam ale zadna nie zareagowała na mój post,ze czytam i im kibicuje.Wreszcie kilka dziewczyn zaprosiło na wątek,zaczełam pisac choc gubiłam sie w ogromie badan,nie miałam ojęcia o czym piszą.Pare tygodni zajeło mi zanim polubiłam dziewczyny,poznałam je i zaczełam czuc to co one czują.Dzieki nim udało mi sie przejsc przez mase badan o których w realu albo na innych wątkach nic nie wiadomo.Dostałam tu wiele wsparcia i dobrych rad,tutaj jest moje miejsce i jesli poszczesci mi sie w któryms cyklu to nie zamierzam opuszczac tego miejsca.Ten wątek musi miec swoje ciezarówki,musi dawac nadzieje,musi zyc jak ja zyje

sunset06, Elaria, Ikarzyca, Evita, Niebieskaa, Szczęśliwa Mamusia, sy__la lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzat własnie podczytałam ze jesli sie nie uda do pazdziernika to zaczynasz ze stymulacją...po co czekac do pazdziernika?Na nic nie czekajcie,im wiecej działacie tym mniej zawracacie sobie głowe złymi myslami.Działanie sprawia ze włącza sie pozytywne myslenie.Trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 00:49

Ikarzyca, M@linka lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset - dokładnie, tak jak Elaria napisała, grunt żeby to Tobie sprawiało przyjemność :) O to chodzi w różnych technikach relaksacji czy hobby ;)

sunset06 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszko - dla męża proponowałabym Clotrimazolum, a dla Ciebie jakiś probiotyk dopochwowo, np. Lactovaginal i może Tantum Rosa do podmywania, do smarowania na podrażnienia tam jest też dobry żel Lacibios Femina. No i pijemy kefiry i jogurty naturalne :) To do czasu wizyty, a potem lekarz zdecyduje.
    U nas zawsze się to sprawdzało i w sumie nie było częstych potrzeb takich interwencji ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 06:29

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakieś "jaja" się dzieją :/

W okolicach owulacji gdzieś, czyli dokładnie 14-15dc miałam trochę można powiedzieć śluzu płodnego, od dwóch dni miałam mokro jak nigdy w tych dniach cyklu (taki rzadki kremowy śluz) i ćmiło mnie jak na @ lekko. Wczoraj wieczorem kochaliśmy się, ale M "wyskoczył" w odpowiedniej chwili, a dziś rano na papierze trochę jasnej krwi, tego 14 czy 15dc też tak było. Nie wiem o co kaman, bo nigdy nie miałam jakichkolwiek plamień po seksie. A w sumie było raz trochę, właśnie też 19 czy 20dc, pare dni po domniemanej owu i w tamtym cyklu byłam w ciąży...

Czyżby organizm mnie "szukał" i to bardzo szybko @? Bo dziś też lekko krzyż jakby bolał. Zaczynam już schizować i wolę, żeby to były jakieś zawirowania hormonalne, tudzież przyszła szybka @, a nie co innego...

• Coconue Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna pieknie to napisalas.

Kiedys tez napisalas, ze nie kozemy byc zle na inne kohiety w ciazy ze sa w ciazy bo kazda z nim ma wlasna historie, ktorej nie znamy.
    Do mnie wczoraj napisala kolezanka, ktora nie wiedzac o niczym co sie u mnie wydarzylo...napisala ze ma mutacje MThFR 677 ct heterozygote i czy ja cos wiem na ten temat. Nawet nie wiecie ile radosci sprawilo mi napisanie jej tego wszystkiego co ja juz OD WAS WSZYSTKICH wiem. Po co dziewczyna ma szukac sama, przechodzic przez poronienia itp jak mozna od razu zapobiec.

Gdyby nie Wy.....nie wiem w ktorym miejscu dzisiaj bym byla. To dzieki Wam zaczelam szukac informacji i wiele rzeczy tak pieknie na forum mi objasnialyscie. Dziekuje ze jestescie.

Evita, M@linka, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ