WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zdązyłabys bo maż by sie szybciej rzucił na Ciebie :)
    Annak ma apetyt niewąski ale ja tez dzis :slone paluszki ,pizza i lody z owocami lesnymi

Alisa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Ehhh kolejna dziewczyna opuszcza kwietniowki:( to jest najgorsza wiadomosc jaka można przeczytać na fioletowej stronie :(((
    Dlatego chyba nigdy na fioletową nie przejde jesli mi sie uda

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    To clo sama dostslam od dziewczyny która zaciàzyla wiec jest z wiruskami :-) Niestety wzielam z tego 5 tabletek bo potem mój gin zmienil mi na letrozole..
    Napisz adres na priv to wysle ci w poniedzialek.
    a zaproszenie przyjmiesz? bo nic nie moga napisać:-)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Jagna zaproszenie poszło :-) przyjmij tę wariatkę do grona swego :-)
    Sie robi :-)

Alisa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    No chyba niewiele ci brakuje..załóz jakąs makatke na siebie wiecxorem i smigaj przed męzem

Hahaha makatkę :D juz widzę Aliske skacząca po łożku z pejczem i w ludowej babcinej makatce :))

Alisa lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Jaq ciesze sie ze @ jest choc tak niesmialo jakos..niech sie rozgosci a ty wracaj do normalnych cykli.
    Wiesz,ja chyba nie dalabym rady czekac az tyle by móc znów dzialac.Choc po tylu stratach to sama nie wiem na co bylabym zdecydowana ...ale jesli ten zelazny zestaw bys dostała to czy warto czekac na te wszystkie wyniki?Nawet jesli cod wyjdzie to i tak bedziesz wczesniej obstawiona tymi lekami..
    Jestem z tobà,kazda twoja decyzja to dobra decyzja,powodzenia

Za chwilę powinnam wziąć pierwszą tabletkę i mam cholerne wątpliwości, brać czy nie brać...
    Bardzo bym chciała nie brać i kochać się normalnie od następnego czy nawet od tego cyklu, skoro i tak mam mieć właśnie te leki, jestem strasznym niecierpliwcem, nie chce tyle czekać, bardzo, ale to bardzo chcę ciąży...

Jednak gdyby tak z boku na trzeźwo popatrzeć, to chyba lepiej będzie poczekać, chociaż te 3 opakowania tabletek jak będę je dobrze znosić.
    Nie, nie dla psychiki, bo nie sądzę abym psychicznie lepiej poradziła sobie z ciążą później, ale tak lepiej chyba będzie dla mojego organizmu...

Także z ciężkim sercem, ale idę po tabletkę i ustawiam alarm żeby nie zapominać potem ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Hahaha makatkę :D juz widzę Aliske skacząca po łożku z pejczem i w ludowej babcinej makatce :))

no wiecie co Dziewczyny, nabijajcie się ze starej, nabijajcie.
    Niech w brzuchy Wam idziezolw.gif

Niebieskaa, promyczek 39 lubią tę wiadomość

• roma Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa, Ty tu oczu nie mydlij tylko mów szybko co dziś brałaś i PODZIEL SIĘ, nie bądź zołza!

Alisa, promyczek 39 lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Bardzo bym chciała nie brać i kochać się normalnie od następnego czy nawet od tego cyklu, skoro i tak mam mieć właśnie te leki, jestem strasznym niecierpliwcem, nie chce tyle czekać, bardzo, ale to bardzo chcę ciąży...

Jacq.. ale chyba nie chcesz kolejnego rozczarowania? ja uważam, że powinnaś dać organizmowi odpocząć od ciąży, porobić badania - ale podkreślam to moje zdanie. Aczkolwiek rozumiem tą chęć bycia " na już" w ciąży.

• roma Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogłaszam wszem i wobec koniec @ która trwała, uwaga - równo 4 tygodnie. Zgłaszam zatem swoją kandydaturę do nagrody za @ roku.

Alisa, promyczek 39, Niebieskaa, Elmo13, Gaduaaa lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Alisa, Ty tu oczu nie mydlij tylko mów szybko co dziś brałaś i PODZIEL SIĘ, nie bądź zołza!
    com brała??? a nico....
    wczoraj miałam zły dzień (cofniesz się parę stron w tył, jestem z wątkiem przed Nadzieją - zanim zaczęła tworzyć :-)), podobne przemyślenia do Twoich.
    Dołek...

wczoraj wieczorem, żem się dupła z chopem (ino nie wiem po co): ani to płode, ani ochoty nie było. Wlazła na niego, ściągnęła gacie (on se w tej chwili sms-a do kolegi pisał) i było chłep chłep (Annak) :-).
    Chyba żadnemu z nas się nie chciało, no ale już było w fazie zaawansowanej więc nie odpuścilimy:-)

a dzisiaj: dziwnie się czuję (18dc). Jakoś tak podgorączkowo, brodawki ściemniały.
    Ale cionzy być nie może bo był przeca bezowulacyjny. Dupek pewno tak działa.

I nic żem nie brała Romcia :-) a Twój nastrój jak tam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 19:03

roma lubi tę wiadomość

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aalisa a jak cionza sie zbliza ....:)

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Aniu, Ty po kapuście do restauracji ?! i jeszcze chcesz tam żereć ??? :-) to nieetyczne0bicz.gif
    Ja już się boję tego efektu :-)
    Tez mysle ze ten wór kapusty zamieni sie w niezłą amunicje,z pewnoscią spokojnie nie wysiedzisz przy tej kolacji.Oby skutki daly znac juz po kolacji

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa - Padam po Twoim poście i leżę kochana :-D

U mnie dziś lepiej ale wczoraj to był obraz nędzy i rozpaczy. Beczałam cały dzień i zasmarkałam wszytko włącznie z wirtualnym rękawem który nadstawiły dziewczyny na wątku clo. Ale jak to mówią: padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj dalej. No to się podniosłam, otrzepałam i wracam na ring.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 19:20

Alisa lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisko - i dlatego też łyknęłam już tabletkę i o dziwo hmm jakoś mi "ulżyło" :P

Tylko tak czytam tą ulotkę i jest napisane, że nie powinno się brać jeśli jest stwierdzony niedobór białka C lub S, czynnik V-leiden, przeciwciała antyfosfolipidowe, czyli generalnie coś nie tak z krzepnięciem. Więc tak, V-leiden to miałam badanie, ale czekam na wynik z poradni, ale białka c i s nie badałam. Czy przy braniu antykoncepcji kilka dni to badanie wyjdzie miarodajne? Bo bym zbadała w poniedziałek chyba :)

Ehh dziewczyny, jakie tu tematy - szczerzę gębę do telefonu a córka pyta się mnie co się tak śmieję :P I jak jej tu wytłumaczyć :P

Ostatnio padło też nagle klasyczne pytanie, skąd się biorą dzieci na świecie. No do tej pory wystarczało jej, że rosną u kobiet w brzuszkach. Ale teraz skubana nie dała się zbyć i pytała się, ale jak one się dostają do tych brzuszków :P :D Wykorzystałam więc co któraś z Was tu pisała o komórkach kiedyś, że z jednej komórki od mamusi i z jednej od tatusia jak się połączą to rośnie dzidziuś :P Dobrze, że jeszcze nie zapytała się jak te komórki się łączą, bądź co gorsza, jak ten tatuś daje mamusi tą komórkę :P :P :P

promyczek 39 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    com brała??? a nico....
    wczoraj miałam zły dzień (cofniesz się parę stron w tył, jestem z wątkiem przed Nadzieją - zanim zaczęła tworzyć :-)), podobne przemyślenia do Twoich.
    Dołek...

wczoraj wieczorem, żem się dupła z chopem (ino nie wiem po co): ani to płode, ani ochoty nie było. Wlazła na niego, ściągnęła gacie (on se w tej chwili sms-a do kolegi pisał) i było chłep chłep (Annak) :-).
    Chyba żadnemu z nas się nie chciało, no ale już było w fazie zaawansowanej więc nie odpuścilimy:-)

a dzisiaj: dziwnie się czuję (18dc). Jakoś tak podgorączkowo, brodawki ściemniały.
    Ale cionzy być nie może bo był przeca bezowulacyjny. Dupek pewno tak działa.

I nic żem nie brała Romcia :-) a Twój nastrój jak tam?
    Alisa dajesz po garach ha ha,w sumie bierz co twoje i kiedy chcesz,tsk trzymaj

Alisa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaq,dobrze zrobi ci tskie dwa trzy cykle przerwy,potem zobaczysz co dalej.Mysle ze takie wyciszenie organizmu pozytywnie wplynie na dalsze starania.Jedziemy wiec obie w tym cyklu na antykach,ja dzis drugà tabletka :-)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • verka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 15:39

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline i Jagna mądre z Was kobiałki :) :)

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Ogłaszam wszem i wobec koniec @ która trwała, uwaga - równo 4 tygodnie. Zgłaszam zatem swoją kandydaturę do nagrody za @ roku.
    Wreszcie,nalezy jej sie medal.Moze tak dlugo siedziala bo teraz przez 9 miesiecy nie przyjdzie?

Alisa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 929 930 931 932 933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ