Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam się dziewczyny w III trymestrze! Brzmi poważnie
Misi@ - dzięki, że pytasz - u mnie wszystko ok. Odpoczywam sobie.
Jutro mam egzamin poprawkowy, który oblałam w czerwcu i nie wiem co robić... Kompletnie nie mam teraz głowy do nauki… Ale z drugiej strony raczej pójdę spróbować. Lepiej chyba iść i coś nazmyślać niż oddać termin bez walki…IviQ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlicjo uwazaj na siebie, zeby skurcze nie wrocily!
Ja upieklam ciasto...czestuje Was wirtualnie
http://zapodaj.net/ef625b63102b2.jpg.html
Wieczorem sobie zjem popijajac herbatke z lisci malin!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 15:51
alicja_, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Misia ale pychotka!!! Jeszcze o wiesiołku słyszłam że działa i oprócz herbatki z liści z malin można sobie serwować. A ztym porodem to jestem ciekawa co na to Twój synuś ze ten termin nie tylko inny hehhe :p
Michcia to Twoja córcia waży jak trzeba
Alicjo kurcze boję sie o Ciebie. Stres sprzyja skurczom.....
a III semestr już jest fajny:)
Wiecie ja sie nie boje ze dziecko bedzie małe tylko że ma to jakis powód a najbardziej sie obawiam ze łożysko przestanie karmić i nie zauważa na czas.....[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Misia, Ty się sprężaj z tym porodem, żebym Cię nie wyprzedziła, bo ja wczoraj dostałam gorączki i ogólnie czuję się mocno rozbita jak przy solidnym przeziębieniu.
Drugi dzień z rzędu crp podwyższone i właśnie usłyszałam, że jak gorączka wróci albo crp będzie rosnąć, a nie wiadomo z czego wynika, to będzie trzeba rozważyć wcześniejsze zakończenie ciąży.NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMichcia wrote:Misia, Ty się sprężaj z tym porodem, żebym Cię nie wyprzedziła, bo ja wczoraj dostałam gorączki i ogólnie czuję się mocno rozbita jak przy solidnym przeziębieniu.
Drugi dzień z rzędu crp podwyższone i właśnie usłyszałam, że jak gorączka wróci albo crp będzie rosnąć, a nie wiadomo z czego wynika, to będzie trzeba rozważyć wcześniejsze zakończenie ciąży.
Jej mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy...kciuki zaciśnięte &&&& -
Matko, ja chcę już mieć komputer, bo w życiu Was tu nie nadrobię
Nawet ja nie mam tyle samozaparcia, żeby wszystkim odpisać, zwłaszcza, że jak wiecie zawsze się rozgadam
W każdym razie za wszystkie mamy i maluchy cały czas trzymam kciuki. Czytam wszystko na bieżąco.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 22:33
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Aha, Alicja, powiem Ci, że po Twoich przejściach w ostatnich tygodniach, ja bym się bała do WC pójść, a co dopiero na egzamin. Nie dali Ci w szpitalu nakazu bezwzględnego leżenia?NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
IviQ, rozumiem Twoje obawy, chociaż ja ciągle mam nadzieję, że to wynika z natury Twojego syna po prostu.
Ale nawet jeśli nie, to jesteś teraz pod ścisłą obserwacją. Jak będzie trzeba, to położą Cię do szpitala i będą mieć na oku 24/7.
Poza tym za moment kończysz 34 tydzień. To już fajny czas, można powoli oddychać z ulgą.
Jeden z tych bliźniaków, o których Wam pisałam urodził się z wagą 1600, a spadł do 1450! Wczoraj, po dwóch tygodniach wyszedł już ze szpitala, bo narobił do 2000. Wyszedł szybciej niż jego brat, któremu przyplątała się jakaś bakteria.
Taki mały, waleczny gość
Aha, a urodzili się w 33t1d. I od początku radzili sobie dobrze, także jestem pewna, że Twój syn już jest bezpieczny. Tylko nazwij go wreszcie!IviQ, alicja_ lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyU mnie burza ...powietrze się oczyścili i dochodziło;)
Mam bóle krzyżowe, ale w sumie jeden cały czas więc nie ma co liczyć odstępów ;p zobaczymy jak to się rozwinie
IviQ Michcia ma rację choć wiadomo, że chcemy by dzieci siedział jak najdłużej w brzuszku.
Bezsenność jest straszna ;pIviQ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCałą noc miałam bóle krzyżowe i czasem podbrzusza. Ale udawało się zdrzemnac. Może się zaczyna;) najgorzej jak edtane i chodze. Ok dziś chyba obiadu nie ugotuje ;p
Męża eysylam jednak do pracy bo może przejdzie. Mały zaczął się przeciągać, więc to może tylko fauszywy sygnał. I dylemat wypić hernatkr z malin czy nie:p -
Misia, jak chcesz rodzić, to pij
Możesz jeszcze: stymulować brodawki, chodzić po schodach, zaciągnąć męża do sypialni, albo pić olejek rycynowy w niewielkich ilościach zmieszany z sokiem - to ostatnie zalecają dziewczynom tu w szpitaluNT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Michcia wrote:Misia, jak chcesz rodzić, to pij
Możesz jeszcze: stymulować brodawki, chodzić po schodach, zaciągnąć męża do sypialni, albo pić olejek rycynowy w niewielkich ilościach zmieszany z sokiem - to ostatnie zalecają dziewczynom tu w szpitalu[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Dzieki dziewczyny za pocieszenie:) Jesteście Kochane.
No Michcia ja Ci powiem ze i tak super sobie radzisz z telefonem....
Włąsnie alicjo odezwij sie bo sie strasznie denerwuje czy poszłaś na egzamin a jak tak czy odbyło się bez problemów. OD wczoraj o tym myślę i się denerwuję wiec odzywaj tu się szybko!!!
ja wczoraj odebrałam od brata wózek i dwa foteliki do auta-mamy sobie wybrać.
Wciąz nie mam komody:/
A nad imieniem też musimy w kocu posiedzieć. Ale ten moj niemąz na wszystko ma czas i to mnie wkurza.....
AA Michcia też słysząłam że jak crp nie spada to wywołują poród lub cesarka. na szczescie zaraz kończysz 35 tydz wiec będzie już bezpiecznie. NIe mniej to Misia ma sie rozpakować wiec Misia. Pospiesz sie[/link]
nick nieaktualnyU mnie cisza, wzielam prysznic, zjadlam sniadanko, bylam w sklepie (wypilam herbatke ;p) i nic sie nie dzieje, zato jestem strasznie zmeczona, ale mam co robic w domu, wiec za chwile zaczynam sprzatac, prasowac, myc drzwi, podlogi i obiadek. Dzis papryka faszerowana w pomidorach
Alicjo jakby co to trzymam kciuki, mam nadzieje, ze wszystko u Ciebie w porzadku.
IviQ bedzie dobrze a z tego co slysze to chyba kazdy mezczyzna tak ma, ze wszystko odklada i maja czas na wszystko. Mam nadzieje, ze moj maly taki nie bedzie ...choc zanosi sie,na to, ze i jemu sie nie spieszyalicja_, IviQ, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Misia, ruszaj! Dziś jest dobry dzień
Tym bardziej, że ja usłyszałam, że od dzisiejszego crp zależy co dalej, bo przedwczoraj było nieznacznie podwyższone - 8 (norma to 5), a wczoraj 58...
Także coś mi się wydaje, że 3 września to może być nasza data. Bo chyba dziś już by mnie nie cięli...Misi@ lubi tę wiadomość
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyMisi@ wrote:
Alicjo daj znać czy poszłaś na egzamin.
Tak kochana, wybieram się dziś na 17:00.
Staram się nie stresować, narazie jest ok, ale zobaczymy co będzie jak wejdę na wydział.
Z tego wszystkiego zgubiłam indeks, mam nowe nazwisko, stare dokumenty... będzie pewnie problem z wpuszczeniem mnie.. ;/ -
nick nieaktualnyMichcia wrote:Aha, Alicja, powiem Ci, że po Twoich przejściach w ostatnich tygodniach, ja bym się bała do WC pójść, a co dopiero na egzamin. Nie dali Ci w szpitalu nakazu bezwzględnego leżenia?
Powiedzieli, że mam żyć 'oszczędnie' - cokolwiek to znaczy…
Nie mogę się doczekać wizyty 11.09 - żeby zobaczyć jak dzidzia, jak szyjka i w ogóle.
Na ten egzamin pójdę, a na następny tj. 8.09.2015 już nie.