X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda super!!!oby sie to potwierdzilo :)

Bobitta lubi tę wiadomość

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos Wam opowiem, jak sie wygadam, to moze mi ulzy.
    Wczoraj mialam okropny wieczor. Kuba ma wysypke od kilku dni, wczoraj popoludniu sie rozprzestrzenila na tulow i na klatce piersiowej byla zaogniona. O 17:57 dzwonilam do przychodni czynnej do 18:00 blagac lekarza, zeby zaczekal. Biegiem zebralismy siebie i dziecko, wchodzimy do windy, a tu sasiad wychodzi od siebie z mieszkania i wola:tez jade! No okej, trzymamy drzwi. Ale ja patrze katem oka, ze on nawet nieubrany jeszcze, wiec gzecznie do niego, ze bardzo sie spieszymy z dzieckiem do lekarza. On na to, ze on sie tez spieszy, ale dalej stoi u siebe w mieszkaniu. Ja znow, ze przepraszam, ale jedziemy. A ten wrzasnal: to spierrrr....
    Ja sie az poryczalam. Facet starszy od moich rodzicow, znam go od urodzenia prawie, wielki katolik ze sztandarami maryjnymi, a o winde robi afere, gdy w gre chodzi zdrowie dziecka.
    Lekarz nic nie przepisal na te wysypke poki co, mamy kapac w emolientach i w czwartek sie pokazac. Takze niby ok, a emocje mam wielkie przez debila z naprzeciwka.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko pati co za palant...moj pewnie po powrocie chcialby z nim pogadac, a ja bym umierala ze strachu...rozumiem Cie!
    Dziecko wazniejsze.
    A uzywalas jakiegos nowego proszku do prania,albo zjadlas cos nowego?
    Ostatnio wyczytalam, ze uczulenie czasem nie wychodzi od razu, ale moze np pojawic sie kolo 3 miesiaca ;/
    Mam nadzieje, ze nie swedzi malego.
    Zdrowka! I nie przejmuj sie sasiadem, choc wiem, ze to nie jest to latwe, bo ja jestem typem, ktory wszystkim sieprzejmuje, a najbardziej relacjami z ludzmi. Jednak z debilami nie ma co rozmawiac i tak nie zrozumieja o co chodzi!

Agness27, Pati78 lubią tę wiadomość

• Marianna777 Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda, to świetna wiadomość :) Dalej trzymam kciuki i żeby całościowe wyniki były równie szybko i równie dobre. Agness27, nic się nie bój tylko dzwoń - z drugiej strony słuchawki możesz usłyszeć tylko dwie wiadomości - wyniki są dobre albo dobre wyniki będą po weekendzie :)

Misi@, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati sprawdzaj miejsca za uszkiem, czy nie ma oberwane lub czy nie pojawia sie ropa. To objaw nietolerancji bialka. Juz teraz wiem,maly meczyl sie z tym 3 miesiace. Nie moge sobie tego przebaczyc :/

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ale natrafiłaś na gbura!!:(.Głowa do góry i nie warto sie przejmowac takimi "moherami" jak to moj maz powiada chociasz wiadomo czasami jest ciezko.
    ja ostatnio tez zauwazyłam ze coraz wiecej chamstwa sie szerzy i niestety najbardziej widac to u dzieci.ja sie nieraz tez pod blokiem nasłucham jak dzieci ok 7-8 lat albo i mniejsze tak klną i gorzej niz dorośli.
    Pamietaj zdrowie dziecka jest najwazniejsze .a na drugi raz jedzie winnda i nie zatrzymujcie sie

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marianna dzieki za otuche no wyniki musza nasze byc dobre i nie ma innej opcji:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Dunda to bardzo szybko dostałaś wynik i zyczę Ci żebyś taki miała do samego końca:)
    A kiedy masz miec całosciowy wynik amnio??
    no i patrze że mamy prawie taki sam termin ciaży:) A na kiedy masz termin bo ja 16 lipiec:)
    mi moze sie w piatek uda dowiedziec co i jak z wynikiem ale bardzo sie boje wykonac tel ale musze..

Bardzo niemiłe kobiety w rejestracji powiedziały: Proszę dzwonić najwcześniej za 17dni. Czyli wychodzi wg obliczeń mojego M 1go marca. Ogólnie napisze gdzie to miało miejsce bo co mi tam, lepiej sie nastawic - IMiD Poradnia Genetyki. Dramat. Te baby nie powinny tam pracować...siedzi 20kobiet w poczekalni z sercem w gardle a one zero wyczucia i jeszcze się dra i wprowadzają zamieszanie co do kolejki. I teksty "te co nie ukończyły 15go tygodnia niech nie licza dziś na amniopunkcje". Co innego izba przyjec (gdzie mialam amnio) i laboratorium (babeczki trochę nieogarniete) ale jak widać szybkie i pewnie wyniki amnio tez są wcześniej tylko te wstrętne babsztyle w rejestracji to przetrzymuja. Dlatego będę dzwonić wczęściej, po złości a co :/

Dlatego Agness dzwon, dzwon do skutku i w razie co miej w poważaniu komentarze kogoś kto nigdy przez to nie przechodził.

Ja się trzymam terminu z pierwszej wizyty i jest to 18 lipiec ale co wizytę mi się to waha...

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • izulala Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda super wieści !! Agness27 trzymam kciuki tez będzie dobrze! !!

Agness27 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 mnie to nie dziwi... przykro mi to napisać ale ostatnio sama ryczałam jak wół jak się dowiedziałam jednej rzeczy... a mianowicie.
    Jak byłam na pierwszym roku dorabiałam jako niania u bardzo katolickiej rodziny, w której mąż zrezygnował z seminarium by założyć robdzinę bo poczół takie powołanie... Co niedzielę i święta do kościoła, modlitwa rodzinna rano przed wyjściem do pracy. Po czasie rodzina im się powiększyła. Trójka dzieci, a mąż wielki katolik z powołaniem do załorzenia rodziny, właśnie ich zostawił...
    Dla mnie DRAMAT!!! Zwłaszcza, że równe 9 miesięcy widziałam jak żyją, dzień w dzień i trochę zdążyłam ich poznać...

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza mała Małgorzata

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 22:26

Pati78, Agness27, jusella, Szotka, Misi@, izulala, Kaśku, alicja_, IviQ, hopee lubią tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka, slicznotka! Jakie ma kumate spojrzenie!

adelka77 lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 jak mnie czasami zmierzy spojrzeniem to ąz mi głupo. Ja do niej gaworzę a ona na mnie jak na wariatkę patrzy. Chociaż ma setki innych rozbrajających min.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 19:50

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda kciuki za dlasze dobre wieści ! :)

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss, Iviq ale super chłopaki. No i za basen podziw ogromny.

IviQ lubi tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelką ale Ślicznotka:))

adelka77 lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą poznałam swoje wyniki amnio- kariotyp męski prawidłowy!
    Uśmiech z gęby mi nie schodzi!

mmalibu, adelka77, Misi@, izulala, Agness27, Kaśku, Szotka, Dunda, Malwinaa, alicja_, IviQ, hopee lubią tę wiadomość

• mmalibu Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała któraś z Was amnio w rudzie śląskiej w genomie?

relg6iyem5hi69f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelks śliczna perełka ;)
    Jusella gratuluje...wiem, że dziś post, ale zjem wielki kawał weganskie czekoladowy cynamonowe babki...w końcu mamy tu święto ;)
    Super, że same dobre wieści są ostatnio ;)

adelka77, jusella, IviQ lubią tę wiadomość

• adelka77 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Przed chwilą poznałam swoje wyniki amnio- kariotyp męski prawidłowy!
    Uśmiech z gęby mi nie schodzi!

i kolejna dobra wiadomość, niech tylko takie tu na tym wątku będą :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ