Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
U mnie ryzyko ZD 1:141 więc nie jakoś strasznie wysokie mimo to się zdecydowałam tym bardziej, że lekarz powiedział, że tylko amnio wyklucza wszystkie wady genetyczne.
Po telefonie, że ryzyko wzrosło z 1:900 na 1:141 nie potrafiłam normalnie funkcjonować, Tatusiek musiał rzucić pracę za granicą i przyjechał by mnie wspierać i podjęliśmy decyzję o amnio -
Mmaliblu to zależy gdzie robisz.ja np miałam amnio robiona i podpisanie papierka potem wizyta jak dla mnie nie potrzebna u psychologa i do domu.Dziewczyny pisały ze po amnio trzeba pic dużo wody no i wiadomo odpoczywać.
A co tez Cie czeka amniopunkcja?
-
jusella wrote:Dzień dobry
U mnie ryzyko ZD 1:141 więc nie jakoś strasznie wysokie mimo to się zdecydowałam tym bardziej, że lekarz powiedział, że tylko amnio wyklucza wszystkie wady genetyczne.
Po telefonie, że ryzyko wzrosło z 1:900 na 1:141 nie potrafiłam normalnie funkcjonować, Tatusiek musiał rzucić pracę za granicą i przyjechał by mnie wspierać i podjęliśmy decyzję o amnio
Niby nie aż tak duże ryzyko ale niepewność zostala zasiana ale na szczęście wszystko na dobre sie wyjasnilo:))jusella lubi tę wiadomość
-
Jeśli obrzęk maluszka się nie wchłonie to mam prawo do darmowej (ale wykupię fisha) amnio. Chciałabym by się wchłonał, ale jeśli w 3 tygodnie nic nie ruszył, to wątpię, że teraz to zrobi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 11:48
Agness27 lubi tę wiadomość
-
Agness27 wrote:Niby nie aż tak duże ryzyko ale niepewność zostala zasiana ale na szczęście wszystko na dobre sie wyjasnilo:))
Dokładnie - po rozmowie z Tatuśkiem doszliśmy do wniosku, że większym zagrożeniem dla Maluszka i dla mnie byłby stres spowodowany tym życiem w niepewności no i drugia kwestia - gdyby okazało się, że Synuś będzie miał ZD to chciałam jeszcze przed urodzeniem poznać wszystko co dotyczy tej choroby a przede wszystkim sposoby rehabilitacji, żeby od początku móc z Nim pracować, a nie przez np. miesiąc płakać w poduszkę i leżeć bezczynnie. Na szczęście wszystko skończyło się dobrzeMisi@ lubi tę wiadomość
-
Agness jeszcze jedno - bo zapomniałam wcześniej napisać - kiedy miałaś amnio?
Pytam, bo u mnie 3 tygodnie minęły dzisiaj a na świstku miałam napisane, że czeka się od 2 do 3 tygodni. Ale do sedna - jeśli termin oddania badania masz na poniedziałek a do tej pory nie miałaś telefonu od lekarza to praktycznie możesz być pewna, że wszystko jest w porządku - w tym wypadku brak informacji to dobra informacja.
Kurcze jakoś zamotałam ale mam nadzieję, że zrozumiesz o co chodzi -
nick nieaktualnyJa przez godzine lezalam w klinicepo amino. Potem jechalam autem na polozony siedzeniu.klinikemiala 10 minut autem od miejsca zamieszkania, wiec tu byl duzy plus. Potem kilka dni lezalam. Maz mnie pilnowal, bal sie chyba bardziej niz ja.
Mnie alergolog powiedziala, ze mam zapomniec o tej histori i cieszyc sie zdrowym dzieckiem. Mam uwiezyc w to, ze jest zdrowy
Polozylam sie godzine temu kola malego a on otworzyl oczko spojrzal na mnie i usmiechnal sie...spi dalej...ech jaki on jest slodkiizulala, Agness27, Pati78 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mmalibu ja po miałam poczekać 30min przed gabinetem. Jak wszystko ok to kazali M podjechać pod izbę przyjęć i leżeć w domu 2 dni (tryb sanatoryjny jak to dr okreslil). Pamiętaj tylko żeby najlepiej mieć skończony 15tc do amnio. No i przyjechać autem z osobą towarzysząca.
Misi@ moja szwagierka tez przechodziła to samo. Podziwiam. W kolko jadła ryż z jabłkami, wafle ryżowe, gotowany drób i babkę na wodzie. Teraz wygląda jak patyk. I ostatnio jak zjadła 1szt. tofifiee to wylądowała na pogotowiu z uczuleniem, wiec uważaj jak będziesz później wprowadzać nowe pokarmy.
Ja dziś po kontrolnym usg. Wszystko z Młodym ok, płyn owodniowy w normie. Tylko mój dr patrzył na mnie jak na kosmite, że nie wie jak wytłumaczyć mój przypadek. Ja mu tylko zaznaczyłam, że póki nie otrzymam ostatecznych wyników nie ma nic pewnego. Chyba zburzylam mojemu dr całą jego pewność na temat 99% sprawdzalnosci Harmony
Ogólnie to mój M jak obliczył te 17dni oczekiwania to niech go... Dziś dr powiedział, że najpóźniej 24go powinny być wyniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 20:29
Misi@, IviQ lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
jusella wrote:Agness jeszcze jedno - bo zapomniałam wcześniej napisać - kiedy miałaś amnio?
Pytam, bo u mnie 3 tygodnie minęły dzisiaj a na świstku miałam napisane, że czeka się od 2 do 3 tygodni. Ale do sedna - jeśli termin oddania badania masz na poniedziałek a do tej pory nie miałaś telefonu od lekarza to praktycznie możesz być pewna, że wszystko jest w porządku - w tym wypadku brak informacji to dobra informacja.
Kurcze jakoś zamotałam ale mam nadzieję, że zrozumiesz o co chodzi
No ja niestety miałam czekać 4 tyg i pielegniarka wspomniał by dzwonić pare dni przed by sprawdzić czy jest wynik.
A od wczoraj tak sie dzidziuś kreci w brzuchu i akurat od wczoraj jestesmy w odwiedzinach u moich rodziców i nie daje o sobie zapomniećWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 22:46
IviQ lubi tę wiadomość
-
Jusella, super!!!
Mmalibu, ja robilam amnio w Rudzie Slaskiej i tam dziewczyna przede mna od razu poszla do domu. Ja zapytalam doktora, czy podroz 300km nie jest przeciwskazaniem, to po wszystkim otworzyl mi gabinet i pozwolil polezec ile bede chciala. Wracalam na rozlozonym siedzeniu, a potem dwa dni lezalam wstajac tylko do kibelka.jusella lubi tę wiadomość