Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Agness27 wrote:A z usg jakie miałaś parametry czy jeszcze nie mialas??
A i kiedy masz wyniki pappy?
Powiedzieli 10-14 dni a robiłam 11.02 więc jeszcze dłuuuugo. Ale na nie w ogóle nie czekam.
USG ok, CRL = 6cm, NT = 1.6
Ale dr np przepływów nie badał, a z tego co wiem to się bada?Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Agness27 wrote:Zgadza sie bada sie przeplywy,narzady,serce.no ja mialam.
To dlugo na ta pappe musisz czekac.ja np robilam w poniedziałek w piatek juz wyniki.
A za 3 dni odbieram wynik amniopunkcji..
A co miałaś napisane w opisie o tych przepływach?
Ja mam tylko że kość nosowa uwidoczniona, NT=1,6, CRL = 6cm i że widoczny pęcherz żołądek, serce w prawidłowym miejscu i prawidłowe powłoki brzuszne. Oraz że równomierne półkule mózgowe.Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
ja mialam ze przeplywy zykne prawidlowe. ductus venosus 1.00.
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Agsha wrote:A mi w ogóle nie ocenil przepływów...SUPER
dzisiaj mam polowkowe prenatalne.... pewnie znow mi będzie ryzyko wyliczal (bo koleżanka tak miala) ale bez morfologii... 11.30 wchodzę. mam stresa mimo iz w ub środę bylam u swojego gin i wszystko ok. kciukasy prosze zacisnijcie za synkaAgness27, jusella lubią tę wiadomość
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
izulala wrote:te przepływy sa chyba wazne bo wtedy ocenia ta fale czy nie jest zwrotna.. jesli sie myle dziewczyny poprawcie mnie prosze....
dzisiaj mam polowkowe prenatalne.... pewnie znow mi będzie ryzyko wyliczal (bo koleżanka tak miala) ale bez morfologii... 11.30 wchodzę. mam stresa mimo iz w ub środę bylam u swojego gin i wszystko ok. kciukasy prosze zacisnijcie za synka
Izula będzie dobrze nie martw się i twój synek na pewno jest zdrowy:)
Daj znać po badaniu:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:26
-
izulala wrote:te przepływy sa chyba wazne bo wtedy ocenia ta fale czy nie jest zwrotna.. jesli sie myle dziewczyny poprawcie mnie prosze....
dzisiaj mam polowkowe prenatalne.... pewnie znow mi będzie ryzyko wyliczal (bo koleżanka tak miala) ale bez morfologii... 11.30 wchodzę. mam stresa mimo iz w ub środę bylam u swojego gin i wszystko ok. kciukasy prosze zacisnijcie za synka
No więc właśnie wkurzyłam się nie na żartyOlinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Emily83 wrote:hej dziewczyny mam pytanie do tych które robiły NIFTY czy żałowałyście później tej decyzji, że to strata kasy czy was wynik uspokoił do końca ciąży? Po prostu czy warto robić to badanie...
Hej Emily, widzę, że nikt Ci nie odpisuje, bo to nie jest latwe pytanie niestety. Ja robiłam tylko ale Harmony. I szczerze nie mam zdania czy warto czy nie warto. Ogólnie troszkę czytałam o tych badaniach genetycznych i po moich obserwacjach, te procenty sprawdzalnosci z miesiąca na miesiąc lecą na łeb na szyję. Czytałam tez artykuł medyczny, że lekarze są zdania, że badania DNA płodu powinny zostać wycofane na rzecz amnio. Ale amnio jest inwazyjne i to jest oczywista oczywistość.
Prawda jest taka, że jak źle wyjdą badania genetyczne to większość decyduje się na amnio. I tym przypadkiem jestem ja. Gdybym wiedziała przed amnio, że nie będę mieć powikłań, to pewnie bym na harmony się nie zdecydowała. Ale kto to może wiedzieć...
Dodam, że na wyniki amnio wciąż czekam.Emily83 lubi tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Agsha, bo to zależy kto wykonuje te badania. Mi właśnie przez przepływy żylne ryzyka poleciały w dół. Moje kolezanki to pierwsze o takim czyms slyszaly i zapewne tez wiele kobiet ma nieprawidlowe przeplywy i o tym nie wie a rozwiazanie jest szczesliwe.
Tylko, że ja te nieprawidlowe przepływy żylne miałam wykryte w 13t3d a przedtem w 11t6d nie było w stanie jeszcze tego odczytać. A widzę, że Ty też jeszcze 13t nie zaczęłas wiec może to ten powód.Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Dunda wrote:Agsha, bo to zależy kto wykonuje te badania. Mi właśnie przez przepływy żylne ryzyka poleciały w dół. Moje kolezanki to pierwsze o takim czyms slyszaly i zapewne tez wiele kobiet ma nieprawidlowe przeplywy i o tym nie wie a rozwiazanie jest szczesliwe.
Tylko, że ja te nieprawidlowe przepływy żylne miałam wykryte w 13t3d a przedtem w 11t6d nie było w stanie jeszcze tego odczytać. A widzę, że Ty też jeszcze 13t nie zaczęłas wiec może to ten powód.
Może... chociaż wg OM miałam skonczony 12 tc a wg USG ciąża o tydzien starsza.... Koleżanka miała dzidzie 1 cm mniejszą niż moją i przepływy były.Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Agsha zwykle przepływy żylne robią lekarze z certyfikatem FMF, którzy od razu wyliczają ryzyko wystąpienia poszczególnych zespołów. Moje koleżanki chodziły do lekarzy, którzy certyfikatu nie mieli i tego ryzyka nikt im nie wyliczył, przepływów też nie badano. Miały pomierzone kości, ocenę czy jest kość nosowa i NT i żyły sobie spokojnie.
Mój lekarz zbadał przepływy, nie było fali wstecznej ale ductus venosus pi wyszło 1,5 i nie było w normie (norma chyba była do 1,2). Po tym zrobiłam test Pappa, wyszło dobrze więc NIFTY odpuściłam.
W 20 tyg ze względu na te przepływy lekarz dokładnie oceniał serduszko, wyszło ok.
Lepiej sobie przepływami głowy nie zawracać, tym bardziej że zrobiłaś dodatkowe badania.PCOS, azoospermia i biopsja TESE
25.05.15 - punkcja i hiperstymulacja (transfer odroczony)
23.07.15 criotransfer dwudniwego zarodka, brak śnieżynek
HCG 50,3; betaHCG 143,0; HCG 3553
https://www.maluchy.pl/li-72297.png -
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny. te które czekają na wyniki lub beda robic. trzyman kciuki za same pozytywy!!!!
bylan na prenatalnych polowkowych u lekarza z certyfikatem.... wszystko dobrze. wszystko ok. leksrz powiedzial ze widzi wszystko pozytywnie,) mlody nie chciał pokazać buzki w 4d:( byl plecami trzymal sie za głowę wiec tylko widziałam raczke kawalek glowki i uszko ale i tak jest pięknyMarianna777, Agness27, jusella, Szotka, IviQ lubią tę wiadomość
Dziewczyny, u mnie wynik Nifty PRAWIDŁOWY, chociaż ryzyko T21 1:87217 nie jest jakieś oszałamiające w porównaniu z milionami jakie sie tutaj pojawiały. Mam nadzieję, że nie będę miała napadów złych myśli jak ty Izulala No i będzie syn Trzymam dalej kciuki za oczekujące...
Agsha, jusella, izulala, Pati78, Emily83, Dunda, Szotka, IviQ, hopee lubią tę wiadomość
-
Marianna777 wrote:Dziewczyny, u mnie wynik Nifty PRAWIDŁOWY, chociaż ryzyko T21 1:87217 nie jest jakieś oszałamiające w porównaniu z milionami jakie sie tutaj pojawiały. Mam nadzieję, że nie będę miała napadów złych myśli jak ty Izulala No i będzie syn Trzymam dalej kciuki za oczekujące...
Super wieści z samego poniedzialku:)
Moje gratulacje:)))Marianna777 lubi tę wiadomość
-
Izula widzisz z Synkiem wszystko w porządku ))
Wiadomo nie ma co się dziwić ze się boisz ..raz zasiany strach gdzies tam zostaje do porodu ale trzeba starać myśleć pozytywnie by nie zwariowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:40