Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Tu jest za mały ruch, więc nie jesteśmy atrakcyjnym targetem raczej
Ale patrząc na to ile założycielek innych wątków poznikało, to chyba więcej niż dwa prowadziła.NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Czesc dziewczyny !!!
Nigdy mnienu Was nie bylo ale widze ze wiecie co na forum piszczy ...
Pisze do Was w imieniu Alicji bo mnie o to prosila. Skasowala konto jak wiele osob przez ta cala sytuacje i zapomniala z Wami sie pozegnac
Ale pamieta o Was i napewno jeszcze sie do Was jakos odezwie.
Zycze Wam wszystkiego dobrego
Grudniowka 2015 -
Hehe, ja sobie wyobrażam, że jej pokój wyglądał jak z jakiegoś filmu o psychopacie - pełen różnych zapisków, wykresów... Chociaż teraz to pewnie w kompie się takie rzeczy robi. Nie wiem, dawno nikogo nie prześladowałam
Poważnie - jeśli to była inicjatywa własna tej dziewczyny, a nie jakieś marketingowe zagrywki, to szczerze mi jej żal, bo nie tak powinno wyglądać życie nastolatki.
W każdym razie, jako dumna założycielka naszego wspierającego, liczącego już 200 (!) stron wątku spieszę donieść, że chociaż ostatnio mnie tu mało - nigdzie się nie wybieram. I mam nadzieję, że reszta ekipy też nie, i że będziemy się dalej wspierać i pomagać innym dziewczynom przejść ten trudny czas. No.jusella, IviQ, hopee lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Agsha wrote:Ja dziś miałam usg genetyczne okazało się że nerka jedna jest za duża....druga też ale jedna wybitnie. Większa niż norma w 20tc a ja mam 12. Jestem załamana siedze i wyje.
Wyniki NIFTY jutro o 9:(
Wiem już że chłopak
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Dobra, wracając na ziemię.
Agsha, poczytałam trochę w necie i nie mogę znaleźć zbyt wielu informacji o powiększonych nerkach w tak wczesnej ciąży. Lekarz coś sugerował?
Trzymam kciuki za wyniki!
A do dziewczyn czekających na wyniki amnio - podobno im później tym lepiej, bo skoro nie dzwonią, znaczy, że nic nie wyhodowali.NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Michcia wrote:Dobra, wracając na ziemię.
Agsha, poczytałam trochę w necie i nie mogę znaleźć zbyt wielu informacji o powiększonych nerkach w tak wczesnej ciąży. Lekarz coś sugerował?
Trzymam kciuki za wyniki!
A do dziewczyn czekających na wyniki amnio - podobno im później tym lepiej, bo skoro nie dzwonią, znaczy, że nic nie wyhodowali.
No u mnie to bardzo długo czekania a jutro juz dostane do reki wynik no chyba ze dzis po poludniu będzie.
Agsha również trzymam kciuki.
Pamiętam ze mój byly miał problemy z klebuszkami nerkowymi czy jakos tak i bardzo na wadze przybieral ale lekarze wyjryli to u niego w wieku kilku lat i leczenie mu pomoglo a niektórzy lekarze i chlop jak dąb i bardzo szczuply no i ma syna. wiadomo kekarze robią mega problem a potem jednak okazuje sie ze wszystko dobrze.
Twój dzidzis dopiero w 12 tyg wiec ma dużo czasu na poprawę i musisz w to wierzyć!)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:21
-
Agsha trzymam kciuki. A te nerki to nie ze względu na Twoje przewlekłe choroby. Nie wiem na co cierpisz ale tak mi przyszło do głowy.
Juz to pisalam ale podszywanie się pod czyjąś tożsamość powinno być bezwzględnie zgłaszane na policje. Przecież BBF musi mieć adres IP. Z drugiej strony w dzisiejszych czasach trzeba się liczyć z takimi sytuacjami. Przykre to ale prawdziwe.
Kto tu czeka jeszcze na wyniki tylko Agness i ja? Bo u mnie z pamięcią lipa a notatek nie prowadzęMarcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Agness, w skrocie to wczoraj dziewczyny z grudniowek zdemaskowaly zalozycielke swojego watku. Laska przez prawie rok zmyslala na swoj temat, kradla zdjecia z Instagrama jakiejs Holenderki I udawala idealna matke idealnych blizniaczek. Przy okazji wyszlo, ze pod innymi.nickami zakladala inne watki I tam tez zmyslala. Troche sie panika zrobila I masowo zaczeto usuwac tu konta, padlo nawet podejrzenie, ze belly placi za zakladanie watkow I nakrecanie tematow. Mi to grzeje, tylko szkoda, ze alicja nam zniknela z tej okazji.
-
Czesc dziewczyny!
Czy pomoglbybyscie mi w interpretacji tego wyniku? Czy naprawde moge sprac spokojnie?Jestem po jednym poronieniu, wiem ze sie zdarza, wiem...ale po dlugim leczeniu w kliniach, przy pierwszej ciazy, i wyniku trisomia 16, nadal jest w mnie strach czy aby napewno wszystko jest dobrze.
Krotko o mnie 31 lat skonczonych.
Beta: 50,13 IU/l odpowiada 1,5033 Mom
Pappa: 6,820 IU/l odpowiada 1,4323 Mom
Ryzyko Trisomia 21:
bazowe: 1:510
Ryzyko po USG: 1:2390
Ryzyko po Biochemi: 1:2115
laczne ryzyko: 1: 9918
Trisomia 13/18
bazowe> 1:956
Ryzyko po USG:1: 3246
Ryzyko po Biochemi:1:6873
laczne ryzyko:1:19290
Przepraszam, ja te badania robilam w Niemczech i moze w PL uzywa sie innych pojec. Kosc nosowa 2,4 mm, NT 1,69mm
Czy u Was tez lekarz dawal jakas informacje o nerkach? Z gory moooocno Wam dziekuje za odpowiedzi!!!Agness27 lubi tę wiadomość
Asiasia
-
Pati78 wrote:Agness, w skrocie to wczoraj dziewczyny z grudniowek zdemaskowaly zalozycielke swojego watku. Laska przez prawie rok zmyslala na swoj temat, kradla zdjecia z Instagrama jakiejs Holenderki I udawala idealna matke idealnych blizniaczek. Przy okazji wyszlo, ze pod innymi.nickami zakladala inne watki I tam tez zmyslala. Troche sie panika zrobila I masowo zaczeto usuwac tu konta, padlo nawet podejrzenie, ze belly placi za zakladanie watkow I nakrecanie tematow. Mi to grzeje, tylko szkoda, ze alicja nam zniknela z tej okazji.
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;