X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa ja chyba bym tam tej Diagnostyce...porywala lby to malo! Awantura byla by na calego. Tyle to nerwow kosztuje. Szczerze, to ja juz w zadne ich glupie ponowne wyliczenia bym nie wierzyla. Tak namieszac komus w glowie! Sama nie wiedzialabym co no Twoim miejscu zrobic. Myslami jestem z Toba!

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skandal!

• izulala Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola cos wiadomo? ??!!

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie rzeczy- tylko w Polsce.
    Okazało się, że do wyliczenia ryzyka nie wzięli w ogóle przezierności karkowej- bo mój lekarz nie ma jakiegoś certyfikatu i pomimo, że NT podał oni to olali. Z resztą całe USG. Wynik był tylko i wyłącznie "na podstawie wieku i biochemii".
    W dodatku był błąd laboratoryjny przy badaniu wolnej bety HCG. Została zawyżona o 10% u 6 pacjentek w tym oczywiście musiałam być ja !!!
    To, że brakuje przezierności zauważył genetyk, który od razu powiedział, że takie badania są ... o dupe roztrzaskał.
    W diagnostyce zrobili mi na cito nowe wyliczenie ryzyka trisomii korygując wolną betę o te 10% i uwzględniając przezierność a całe badanie robione inną metodą i ... uwaga uwaga. Z wyniku 1:40 zrobił się .... 1:1007 !!! Trisomia 18 i 13- >1000
    Rozumiecie? A ja prawie zrobiłam amnio. Szczęście w nieszczęściu, że wszystko wyszło dzisiaj .... I że na moją korzyść. Rozumiem, jesteśmy ludźmi i błędy popełniamy wszyscy, ale to jest tak ważne badanie, że jak się nie wkurwić?

jusella, Agness27, Asiasia, IviQ lubią tę wiadomość

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze to dzis sie okazalo, ale włos się jeży! Cóż za brak kompetencji!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słów mi brak :(

• jusella Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa chociaż tyle dobrze, że się przyznali do błędu - spokojnej ciąży życzę bez "przygód" :-)

Pati i Sabina - również ten sam rocznik jestem :-D (mam już 18letniego syna) i u mnie wiek i PAPPA "zapaskudziły" wyniki. Na szczęście jestem już po amnio i czekam na kolejnego Synka :-)

Sabina, IviQ lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super ze wyniki tak dobre:)
    W ostatniej chwili ale najważniejsze ze nie będziesz musiała przechodzić przez amnio:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Paolaaa chociaż tyle dobrze, że się przyznali do błędu - spokojnej ciąży życzę bez "przygód" :-)

Pati i Sabina - również ten sam rocznik jestem :-D (mam już 18letniego syna) i u mnie wiek i PAPPA "zapaskudziły" wyniki. Na szczęście jestem już po amnio i czekam na kolejnego Synka :-)
    Zdaje sobie sprawę, ze u mnie pewnie będzie identmtycznie. Cieszę się, ze czekasz na zdrowego synka :)

jusella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Takie rzeczy- tylko w Polsce.
    Okazało się, że do wyliczenia ryzyka nie wzięli w ogóle przezierności karkowej- bo mój lekarz nie ma jakiegoś certyfikatu i pomimo, że NT podał oni to olali. Z resztą całe USG. Wynik był tylko i wyłącznie "na podstawie wieku i biochemii".
    W dodatku był błąd laboratoryjny przy badaniu wolnej bety HCG. Została zawyżona o 10% u 6 pacjentek w tym oczywiście musiałam być ja !!!
    To, że brakuje przezierności zauważył genetyk, który od razu powiedział, że takie badania są ... o dupe roztrzaskał.
    W diagnostyce zrobili mi na cito nowe wyliczenie ryzyka trisomii korygując wolną betę o te 10% i uwzględniając przezierność a całe badanie robione inną metodą i ... uwaga uwaga. Z wyniku 1:40 zrobił się .... 1:1007 !!! Trisomia 18 i 13- >1000
    Rozumiecie? A ja prawie zrobiłam amnio. Szczęście w nieszczęściu, że wszystko wyszło dzisiaj .... I że na moją korzyść. Rozumiem, jesteśmy ludźmi i błędy popełniamy wszyscy, ale to jest tak ważne badanie, że jak się nie wkurwić?

Jak to dobrze, ze dowiedzialas sie dzisiaj, nie jutro po zabiegu!

Wynik wspanialy, prawdopodobienstwo bardzo niskie, super!

A co do Diagnostyki - mozesz ich spokojnie pozwac i dostac odszkodowanie. Jesli by Ci sie chcialo. Teraz juz bedziesz miala nudna ciaze bez problemow wiec mozesz rozwazyc :)

BTW kto mial Ci robic amniopunkcje

jusella, Asiasia lubią tę wiadomość

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym byla po amnio i okazałoby się że zrobiłam ją niepotrzebnie to z pewnością skonczyloby się to w sądzie. A tak ze wglądu na ciążę unikam stresu i dam im spokój. Ale dla mnie cała sytuacja jest nienormalna.
    Amnio miała robić dr Olesiak.

4c3t9n73nr884ilb.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Gdybym byla po amnio i okazałoby się że zrobiłam ją niepotrzebnie to z pewnością skonczyloby się to w sądzie. A tak ze wglądu na ciążę unikam stresu i dam im spokój. Ale dla mnie cała sytuacja jest nienormalna.
    Amnio miała robić dr Olesiak.

włos się jeży na glowie po tej historii, podziwiam,że tyle stresu i odpuszczasz,ja nie robilam żadnych badań inwazyjnych,ale już mam przygotowane 2 pozwy do sądu,na tych lekarzy,ktorzy powiedzieli,że moj synek ma zespol downa,gdzie potem na innych badaniach okazalo sie,że na 10000% jest zdrowy....brak kopetencji =muszą ponieść kare za to

Asiasia lubi tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem zaskoczona swoją postawą bo należę do osób nie dość, że nerowywch i wybuchowych to w dodatku do mściwych :-) Ale wczoraj jakby kamień spadł mi z serca, teraz jedyne czego chcę to cieszyć się ciążą i każdym tygodniem z moim maleństwem w brzuszku. Jednak instynkt macierzyński to wielka rzecz bo ja pomimo fatalnego ryzyka ZD 1:40 byłam przekonana, że z dzieckiem jest wszystko OK. Nie miałam przeczucia tylko byłam pewna :-) I miałam rację.
    Mam też nauczkę. USG wyszło bardzo dobrze więc następnym razem nie będę szukać dziury w całym i problemu na siłę. Żadnych niepotrzebnych dodatkowych badań !!!

jusella, izulala, Asiasia, IviQ lubią tę wiadomość

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, domyślam się, że lekarze nie podejrzewali ZD tylko postawili Ci diagnozę?
    Ja troszkę starałam się o dziecko, ale prawda jest taka, że wszystko wydłużało się w czasie przez niekompetencje lekarzy. U ilu byłam ... głowa mała. To, co niektórzy narobili z moimi cyklami- aż włosy dęba stają. A w ciążę zaszłam jak powiedziałam, że pierd*** to wszystko niech się dzieje wola boska :D
    Może dlatego mam teraz inne podejście. Nasza służba zdrowia to jakieś nieporozumienie. Lekarze są mega niedouczeni. Każdy ma inną teorię na ten sam temat. Aż szkoda gadać ... Moja znieczulica do nich osiągnęła swoje apogeum dawno temu.

4c3t9n73nr884ilb.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Aha, domyślam się, że lekarze nie podejrzewali ZD tylko postawili Ci diagnozę?
    Ja troszkę starałam się o dziecko, ale prawda jest taka, że wszystko wydłużało się w czasie przez niekompetencje lekarzy. U ilu byłam ... głowa mała. To, co niektórzy narobili z moimi cyklami- aż włosy dęba stają. A w ciążę zaszłam jak powiedziałam, że pierd*** to wszystko niech się dzieje wola boska :D
    Może dlatego mam teraz inne podejście. Nasza służba zdrowia to jakieś nieporozumienie. Lekarze są mega niedouczeni. Każdy ma inną teorię na ten sam temat. Aż szkoda gadać ... Moja znieczulica do nich osiągnęła swoje apogeum dawno temu.

u mnie nawet nie bylo podstaw,aby podejżewać zespol downa,nawet nikomu nie powinno to przyjsc do glowy,a dwoje lekarzy z certyfikatami fmf wykonywali badanie 15 minut i nie mogli dostrzec kości nosowej( ktora byla juz stwierdzona w 11tc) wiec nie chcialo im sie dalej szukac,potem sie okazalo,że te konowały źle przykładali glowice usg do tego,aby zdiagnozowac istnienie kości,to co ja przezylam przez 2 tygodnie,to byla tragedia,po czym sie okazalo,ze nosek jest i to jaaaaki, wtedy byl ponad norme z wielkością....dlatego powiedzialam sobie,nie przepuszcze,aby lekarze ktorym place za usg po 300 zl nie potrafili wykonywac swojej pracy,i nie interesuje mnie tlumaczejie,ze dziecko moglo sie źle ulozyc,na ostatnim usg polowkowym,dziecko rowniez bylo zle ulozone,to lekarz kazala mi wyjsc,pochodzic,zjesc cos slodkiego i wrocic po 20minutach,takze badanie trwalo lacznie 1h 40min i okazalo sie,że dziecko jest zdrowe,ruchliwe,i swietnie sie rozwija

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy któraś z was miała wskazanie do pappa ze względu tylko na podwyższone tętno płodu ~180/min? lekarz zasugerował ale nie wiem.. reszta parametrów w normie..nt1,5 nb obecna

Agness27 lubi tę wiadomość

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilenka, nie kojarzę takiego przypadku ale mogłam coś przegapić.

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88- widzisz, jednemu lekarzowi chciało się sprawdzić, a tamtym nie.
    Ja jak sobie przypomnę co niektórzy lekarze mówili moim koleżankom w ciąży ... wodogłowie, szprotawa stopa, tętniak ... wszystkie dzieci zdrowe a ile stresu :(
    Może faktycznie jak pacjentki zaczną się sądzić to lekarzom zacznie się chcieć douczyć albo uczyć na nowo bo niektórzy jak skończyli studia tak stanęli na tym etapie ...

4c3t9n73nr884ilb.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa bo prosciej bylo mnie wyslac na amniopunkcje,gdzie pani w rejestracji kiedy zapytala jakie sa przeslanki i ile mam lat,ze tak latwo dostalam "skierowanie" na amnio to mnie wysmiala i kazla zmienic lekarza i isc na USG do normalnego lekarza,a nie weekendowego fachowca,ktory wychodzil na studiach z zalożenia ZZZ zakuć,zdac,zapomniec

Paolaaa lubi tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten watek nie jest od tego, zalozcie sobie swoj o procesach wobec lekarzy. Kropka.

Paola, Olesiak robi amniopunkcje?o_O

Szotka, IviQ lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ