Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochana moj test został wysłany do stanów. Sprawdzałam dokumenty, które dostalam
Mowi sie ze nifty i harmony robi sie od 10 tc ale poleca się od 12 bo może być jeszcze za mało dna dziecka. Tobie powiedzieli jaki jest powód że musisz powtórzyć badanie?
I czemu biopsja a nie amnio? Biopsja ma wieksze ryzyko poronienia (1-2%).
Moja pappa to 1:40 wiec faktycznie nie jest zla- jest tragicznaa usg to zadne potwierdzenie w przypadku ZD
jestem jednak dobrej myśli. Po moich przejściach z Diagnostyka nie wierze ze moglabym miec dalej takiego pecha ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:57
-
Sabina wrote:Kasku bardzo fajny post. Ja na razie nie interesuje się aż taktym tematem. Czytam, zeby w razie czego nie być zielona Czekam na wyniki zintegrowane
choć przyznam że po usg sie ucieszylam, bo ryzyko podstawowe przy zd mam 1:167, a po usg 1:448. Co mnie cieszy, a profesor do mnie: Proszę się nie cieszyć, czekać na resztę wyników. Ciekawe kto mi zabroni
Sabina lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Szotka halo halo!!!
Szotka lubi tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaolaaa wrote:Kochana moj test został wysłany do stanów. Sprawdzałam dokumenty, które dostalam
Mowi sie ze nifty i harmony robi sie od 10 tc ale poleca się od 12 bo może być jeszcze za mało dna dziecka. Tobie powiedzieli jaki jest powód że musisz powtórzyć badanie?
I czemu biopsja a nie amnio? Biopsja ma wieksze ryzyko poronienia (1-2%).
Moja pappa to 1:40 wiec faktycznie nie jest zla- jest tragicznaa usg to zadne potwierdzenie w przypadku ZD
jestem jednak dobrej myśli. Po moich przejściach z Diagnostyka nie wierze ze moglabym miec dalej takiego pecha ...
Nikt mi nie powiedzial, zeby robic od 12 tcJakbym wiedziala - poczekalabym te 4 dni. I moze dlatego musza powtarzac bo to labolatorium w niemczech jest do dupy?
Pappa robila Ci diagnostyka i popelnila tak wielki blad, ze to 1:40 rownie dobrze w innym miejscu moze byc 1:4000... Czy Ty robilas Pappa w zwiazku z wiekiem czy po prostu lekarz zalecil? Po 1 tragicznym usg poszlam jeszcze do 3 lekarzy na genetyczne, pytalam o Pappa 1 najbardziej rozmownego, powiedzial, ze on kieruje wtedy kiedy wchodzi ryzyko z wieku albo ryzyko z usg wieksze niz 1:300. Ale pewnie co lekarz to opinia.
USG (u dobrego lekarza) + wiek matki + kosc nosowa + NT daje 90% prawdopodobienstwa trafnego wyniku. MIalas dobre NT, prawda? Jesli byla odpowiedniej dlugosci kosc nosowa i w porzadku przeplywy przez zastawke i brak fal wstecznych, to jestem pewna, ze u Ciebie bedzie wszystko dobrze. Musi byc.
U mnie zle bylo tylko NT, ale na kazdym usg bylo inne (4 rozne pomiary... 3.5, 2.4, 2.7, 3.1 ... badania w odstepstwie 1-2 dni...), wszystko inne w porzadku, ale i tak mam wyliczone rozne prawdopodobienstwa... Pappa nawet nie robilam
-
Szotka super wiadomości! !!
Szotka lubi tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
malgorzalka wrote:Nikt mi nie powiedzial, zeby robic od 12 tc
Jakbym wiedziala - poczekalabym te 4 dni. I moze dlatego musza powtarzac bo to labolatorium w niemczech jest do dupy?
Pappa robila Ci diagnostyka i popelnila tak wielki blad, ze to 1:40 rownie dobrze w innym miejscu moze byc 1:4000... Czy Ty robilas Pappa w zwiazku z wiekiem czy po prostu lekarz zalecil? Po 1 tragicznym usg poszlam jeszcze do 3 lekarzy na genetyczne, pytalam o Pappa 1 najbardziej rozmownego, powiedzial, ze on kieruje wtedy kiedy wchodzi ryzyko z wieku albo ryzyko z usg wieksze niz 1:300. Ale pewnie co lekarz to opinia.
USG (u dobrego lekarza) + wiek matki + kosc nosowa + NT daje 90% prawdopodobienstwa trafnego wyniku. MIalas dobre NT, prawda? Jesli byla odpowiedniej dlugosci kosc nosowa i w porzadku przeplywy przez zastawke i brak fal wstecznych, to jestem pewna, ze u Ciebie bedzie wszystko dobrze. Musi byc.
U mnie zle bylo tylko NT, ale na kazdym usg bylo inne (4 rozne pomiary... 3.5, 2.4, 2.7, 3.1 ... badania w odstepstwie 1-2 dni...), wszystko inne w porzadku, ale i tak mam wyliczone rozne prawdopodobienstwa... Pappa nawet nie robilam
Szkoda że Cie nie poinformowali że badanie najlepiej zrobić od 12tc. No ale to wina labo w ktorym pobierałas krew a nie tego w DE. Nie wypelnialas zadnej ankiety? Nie dostalas karty informacyjnej? Jakies dokumenty do domu przynioslas?
Z resztą nie napisałaś czy to jest powód dla którego badanie będzie powtarzane. Może to jakiś inny błąd ???
U mnie NT 1,13 wiec super. Kosc nosowa widoczna a przeplywy nie mam pojęcia- no ale mnie P. Doktor pracująca na patologii poinformowala ze dzieci z ZD mogą miec wszystkie markery w normie... ale tylko z ZD (z tych trzech trisomii) wiec jezeli mialam kase na Harmony to tylko zaluje ze nie zdecydowalam sie szybciej. Od początku chcieliśmy zrobić Nifty (choć w ostatecznosci wyszło na harmony). Lekarz powiedział zeby zacząć od Pappy ale historię z tym badaniem już znasz. A z moja mega wysoka beta nie mialam co liczyc na lepszy wynik skorugowany od podstawowego.
Na powtórzenie pappy było za późno, na amnio nie było podstaw. Obydwoje chcieliśmy wiedziec czy dziecko ma jakies wady.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 21:47