X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Marrge Debiutantka

Wysłany: 22 października 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj byłam u genetyka i padło podejrzenie, że duphaston może namieszać w teście Pappa. Na Nifty jestem już omówiona w poniedziałek, co o tym myślicie? Chodzi mi o duphaston. Pozdrawiam

• mandy11 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrge wrote:
    Dziewczyny wczoraj byłam u genetyka i padło podejrzenie, że duphaston może namieszać w teście Pappa. Na Nifty jestem już omówiona w poniedziałek, co o tym myślicie? Chodzi mi o duphaston. Pozdrawiam
    Też słyszałam taką opinię, ale na ile ona jest prawdziwa trudno powiedzieć...

tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję zdrowego synka <3
    Jestem dzisiaj najszczęśliwszą dziewczyną na świecie <3

Espera, annak, itania, Kleopatra, MagdaWaw, Kaśku, Pati78, Agness27, IviQ lubią tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku,
    No to super wiadomości!! :-)
    Naczekałaś się, ale było warto. Gratuluję!

Teraz to chyba powinnaś zmienić nick ;-) Zamiast "ojejku" to np. "ohYeah" albo coś w tym stylu :-D

Bardzo się cieszę z Tobą! Imię już wybrane? :-)

ojejku, Kaśku, Agness27 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Ojejku,
    No to super wiadomości!! :-)
    Naczekałaś się, ale było warto. Gratuluję!

Teraz to chyba powinnaś zmienić nick ;-) Zamiast "ojejku" to np. "ohYeah" albo coś w tym stylu :-D

Bardzo się cieszę z Tobą! Imię już wybrane? :-)
    oj do imienia daleko, po tym co przeszłam to nawet nie ośmieliłam się myśleć o imieniu, ale teraz już chyba zacznę ;)

• mandy11 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku super wiadomość! Teraz czas na cieszenie się ciążą!

ojejku lubi tę wiadomość

tb73krhmccbd1byo.png
  • MagdaWaw Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku - bardzoooo gratuluje

ojejku, Agness27 lubią tę wiadomość

MagdaWaw
    w4sqdqk3clrtejnc.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku,
    Czy wszystko u Ciebie dobrze?
    Jakoś zamilkłaś ostatnio... Mam nadzieję, że wszystko w porządku.
    Masz już pełne wyniki amnio?

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Kaśku Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak u mnie dobrze wszystko a nawet super!! A zamilkłam bo miałam chwilowe problemy z dostępem do netu i lapka ale nadrabiałam Was na telefonie jak tylko mogłam. Widziałam informację o Twoich wynikach Fish'a bardzo bardzo mocno podtrzymują one moje poczucie że wszystko będzie dobrze! :-)

Ojejku gratuluję!! Uwielbiam takie wiadomości :-D

To teraz ja się pochwalę: miałam USG połówkowe i wg niego rośnie mi w brzuchu zdrowy chłopak :-D. Nie mam nic co by wzbudzało podejrzenia :-D

A amnio nadal nie mam :-) Jutro się o nie upomnę i może odetchnę wreszcie. Bo wiecie jak jest, wszystko wskazuje, że jest super ale uwierzyć mi nadal ciężko.

Pati78, ojejku, IviQ, Agness27 lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • mandy11 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku na pewno wynik będzie prawidłowy. U mnie usg połówkowe potwierdziło dobry wynik amnio- nie ma się do czego przyczepić, Dziewczynka zdrowa :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 14:43

Kaśku, Agness27 lubią tę wiadomość

tb73krhmccbd1byo.png
  • Anian31 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby ktoś jeszcze kiedyś zastanawiał się czemu wyniki NIFTY nie wychodzi mu w milionach tylko tysiącach, a robil test pod koniec 11 tygodnia, czyli wcześnie.
    Oto odpowiedź z Genomedu:
    Współczynnik ryzyka trisomii w badaniu NIFTY to w rzeczywistości bardziej jakby parametr określający jakość uzyskanych danych i warunki badania. Ten współczynnik zawiera w sobie informację o ilości materiału płodowego w próbce, homogenności porównania DNA płodu do DNA Pani itp. Z zasady im bardziej zaawansowana ciąża, tym więcej jest materiału płodowego i tym większy mianownik współczynnika ryzyka.

Z punktu widzenia opieki nad ciążą nie ma znaczenia, czy będzie Pani w zakresie ryzyka 1 do79 tysięcy czy 1 do 79 milionów, bo obie sytuacje to bardzo niskie ryzyko, o ile diagnosta analizując wszystkie dane dotyczące badania określił wynik jako prawidłowy.
    Natomiast nawet najbardziej prawidłowy wynik badania przesiewowego nie umożliwi 100% wykluczenia choroby.

ojejku, Kaśku, IviQ lubią tę wiadomość

f2w3rjjg5nzl29l8.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anian,
    Dzięki, że podzieliłaś się tym wyjaśnieniem!
    A powiedz - odzyskałaś spokój wewnętrzny? Samopoczucie już lepiej?

Kaśku,
    Niezmiennie czekamy z Tobą na wynik!
    Jak tak dalej pójdzie, to ja Cię dogonię z moimi wynikami, mimo, że zabieg miałam kilka miesięcy później.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Kaśku Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Anian dzięki :-D Teraz przynajmniej mamy uzasadnienie z pewnego źródła i będziemy mogły odsyłać wszystkie zaniepokojone mamy do Twojego wpisu :-)

Annak no na to wygląda, że możesz mieć wyniki szybciej. Ja już czekam ponad 3 tyg. Wczoraj się upomniałam, że nic jeszcze nie dostałam. Powiedzieli że sprawdzą i wyślą jeszcze raz. Poza tym usłyszałam, że przecież jak lekarz dzwonił i powiedział że (wynik Fish'a) jest ok, to na pewno nic się nie zmieniło. Tiaaa!! No może ja jestem jakaś inna ale jakoś pewniej bym się czuła mając ten wynik na papierze. W sumie to liczyłam, że do tej pory dostanę już pełne wyniki.
    Za wcześnie ich pochwaliłam....

Mandy jeszcze raz gratulacje!!! :-D
    i dzięki za informacje :-). Po takich informacjach tak jakoś łatwiej mi się czeka na wyniki amnio.

mandy11 lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandy,
    Gratulacje serdeczne! :-)
    Byłam na wyjeździe słuzbowym i jakoś tak czytałam te posty, że moje oczy ominęły Twój. Dopiero teraz zobaczyłam gratulacje od Kaśku i mnie olśniło.
    Super wiadomości!

Mnie też poprawiają humor takie informacje.

mandy11 lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• mandy11 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku, Annak dziękuję Wam bardzo, u Was też będzie dobrze, jestem przekonana! :-D My jeszcze jesteśmy umówieni na kolejne echo serca za 2 tygodnie, ale już jestem dobrej myśli :-)

Kaśku, Agness27 lubią tę wiadomość

tb73krhmccbd1byo.png
  • Anian31 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, już ok. Gin bardzo fajnie się zachowała jak napisałam jej sms z wakacji za granicą o tym wszystkim a ona do mnie zadzwoniła, żeby mnie uspokoić:)W sumie po jej telefonie, Waszych odpowiedziach i mailu z Genomedu przestałam o tym myśleć:)

f2w3rjjg5nzl29l8.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrge wrote:
    to wielceprawdopodobne. znam wiele takich przypdkow

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Melduję zdrowego synka <3
    Jestem dzisiaj najszczęśliwszą dziewczyną na świecie <3
    super wiesci

ojejku lubi tę wiadomość

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasku Annak tak wchodze tu specjalnie dla Was. Ciesze sie ze fish wyszedl prawidlowo, a sama jestem ciekawa co u Annak bedize po tej wnikliwej analizie. Ale jak dla mnei fakt ze fish wyszedl dobrze oznacza ze nie moze byc zle !!!!

co do resty dziewczyn przepraszam ale nie jestem w stanie na bierzaco podczytywac a nie zapadlyscie mi jeszcze na tyle w pamieci i sie mylcie mi. przepraszam..ale starosc nie radosc i nie kontaktuje ktora z Was jest przed a ktora po badaniu... stanowczoo za rzadko tu zagladam, ale na pewno kibicuję Wam wszystkim!! i ciesze sie z kazdego dobrego wyniku

Kaśku, hopee, ojejku, annak, mandy11, Agness27 lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak przeczytałam twoja historie. Wybacz ze się wtracam, jestem genetykiem z zawodu. Bardzo mnie zainteresowały rozbieżności w twoich wynikach, mogę na PW napisać ci o podobnych przypadkach do twojego i co może was czekać jeśli reszta badań wyjdzie prawidłowa... juz teraz mogę ci napisać, żebyś sprobowala skontaktowac się z genetykiem klinicznym bez względu na wynik tego badania na który czekasz...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ