Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuje Emma za tak wyczerpujaca odpowiedz:) kochana jestes:) ja po usg bylam przeszczesliwa i zawsze mialam przeczucie ze moja dziecinka jest zdrowa i tak silna, ze zadna moc tego nie zepsuje. Niestety sama wiesz ze jak widzisz wynik to gdzies z tylu glowy siedzi to cholerstwo i mysli sa rozne ale staram sie ile moge myslec pozytywnie. Zastanawia mnie tez to czy moj wynik bialka a moze i bety no i calosciowy nie zaburzyl mi clexane, ktory wstrzykuje prawie od poczatku ciazy. Jutro mam genetyka to zobaczymy co powie.
Emma1 lubi tę wiadomość
-
Triti moze cos w tym jest, ze naciagaja bo maja zysk z tego. Wyobraz sobie ze moj ukochany dzisiaj powiedzial, ze uwaza ze lekarze moga zawyzac wyniki z pappy bo wiedza ze kobiety sie zdecyduja jak nie na amnio to duzo tez na nifty a kasa leci nawet jak to jest na nfz. Co do nifty to mowi zobacz jak te kliniki wyrastaja jak grzyby po deszczu i zapewne kazdy lekarz jak namowi na nifty co ma cos z tego. Moze i nie zawyzaja wynikow ale moze cos w tym jest
-
Margaret,
Może znajdziesz sama jak nie to Ci wyślę pózniej kalkulator i sama sobie obliczysz ryzykoMargaret.Se lubi tę wiadomość
NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
cukrzyca ciążowa,niedoczynność tarczycy; cc węzeł prawdziwy na pępowinie;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
Margaret, ryzyko podwyzszyl przede wszystkim wiek bo pappa to w normie z tych wartosci co podawalas.
Szkoda, ze nie mam takiego programu komputerowego ktorym dysponuja lekarze bo z checia powpisywalabym rozne warianty danych i jestem ciekawa jakie wyniki ryzyka by powychodzily.
Dziewczyny, swoja droga jakie my biedne jestesmy, na innych forach dziewczyny wozki kupuja juz w naszym wieku ciazowym, a ich problemy to ile sztuk body a ile pajacykow wystarczy, jaka wanienka itd:). Posmiac sie mozna a nam powspolczuc.
Triti, dobrze ze masz inne zajecie teraz. Twoj dzien jak urodzisz zdrowego synka, tak jak i inne porody "naszych" dziewczyn doda nadziei i wywola usmiech na naszych twarzach. Czekam.triti lubi tę wiadomość
Emma -
triti wrote:Margaret,
Może znajdziesz sama jak nie to Ci wyślę pózniej kalkulator i sama sobie obliczysz ryzyko
Jasne prześlij:) a ja postaram się może uda mi się wyszukać taki kalkulator:) -
Emma1 wrote:Margaret, ryzyko podwyzszyl przede wszystkim wiek bo pappa to w normie z tych wartosci co podawalas.
Szkoda, ze nie mam takiego programu komputerowego ktorym dysponuja lekarze bo z checia powpisywalabym rozne warianty danych i jestem ciekawa jakie wyniki ryzyka by powychodzily.
Dziewczyny, swoja droga jakie my biedne jestesmy, na innych forach dziewczyny wozki kupuja juz w naszym wieku ciazowym, a ich problemy to ile sztuk body a ile pajacykow wystarczy, jaka wanienka itd:). Posmiac sie mozna a nam powspolczuc.
Triti, dobrze ze masz inne zajecie teraz. Twoj dzien jak urodzisz zdrowego synka, tak jak i inne porody "naszych" dziewczyn doda nadziei i wywola usmiech na naszych twarzach. Czekam.
Za dużą władze byśmy miały, gdybyśmy dorwały taki program komputerowy;)
Tak masz racje Emma, bo jestem na watku sierpinówek i one w moim tyg ciąży to już mase rzeczy maja a ja planuje po 26tc zacząć jak minie największe ryzyko, tylko czasami mysle czy wytrzymam tyle. Na bank dam rade wytrzymać do czasu jak nie poznam czy w brzuszku jest siusiak czy go nie ma;) heheh -
http://www.sbpsoftware.com/trisomy-risk-calculator.html
jak Ci się nie otworzy spróbuj na innym kompie
u mnie tez nie działałWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 16:37
Margaret.Se lubi tę wiadomość
NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
Margaret.Se wrote:Za dużą władze byśmy miały, gdybyśmy dorwały taki program komputerowy;)
Tak masz racje Emma, bo jestem na watku sierpinówek i one w moim tyg ciąży to już mase rzeczy maja a ja planuje po 26tc zacząć jak minie największe ryzyko, tylko czasami mysle czy wytrzymam tyle. Na bank dam rade wytrzymać do czasu jak nie poznam czy w brzuszku jest siusiak czy go nie ma;) heheh
Mam to samo a sierpniowki sa tak bardzo do przodumi nawet Fo głowy nie przyszło o kupowaniu czegokolwiek na razie a one już mają wszystko
ale gdyby nie to, że póki co inne rzeczy mamy na głowie to pewno też już byśmy coś tam miały
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Cassie 65 wrote:Mam to samo a sierpniowki sa tak bardzo do przodu
mi nawet Fo głowy nie przyszło o kupowaniu czegokolwiek na razie a one już mają wszystko
ale gdyby nie to, że póki co inne rzeczy mamy na głowie to pewno też już byśmy coś tam miały
Ja mam jedne skarpetunie, które w prezecie na Wigilię dostał mój ukochany:) szaro-czerwone z napisem My First Christmas:)Cassie 65 lubi tę wiadomość
-
triti wrote:http://www.sbpsoftware.com/trisomy-risk-calculator.html
jak Ci się nie otworzy spróbuj na innym kompie
u mnie tez nie działał
Dziekuje kochana:) -
Mi wyszło wyjściowe 1:75 t21 1:208 czyli nizsze o prawie 100 a t13i18 1:100000
-
Mi u lekarza
Podstawowe
1:125
Skorygowane po usg i pappa
1:2502
A na tym w necie nawet mniejsze coś ponad 1:2900
Czyli poza wiekiem co tu też wpisujesz pozostałe parametry niby dobre, a jednak zwiększyły ryzyko.NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
Wiecie co jest super w tym kalkulatorze? wpisuje sobie coraz młodszy wiek i coraz fantastyczny wynik mi wychodzi:)wystarczy ze miałabym dwa lata mniej a mój wynik końcowy byłby 1:356. Czyli moje parametry tzn z wyjątkiem wieku sa dobre:)
-
Basha ja przy takich wynikach jakie masz, nie robiłabym nifty, amnio. Dopiero, jeśli na połówkowych zaniepokoiłoby coś lekarza, decydowałabym się na amnio.
A gadanie lekarza, że duża szansa, że dziecko jest chore dla mnie niedopuszczalne! Przy moim ryzyku 1:24 lekarz przy amnio mówił - proszę pamiętać, że to wciąż duża szansa na zdrowe dziecko. Raczej powinien powiedzieć, że z uwagi na wzrost ryzyka zaleca dodatkowe badania. Tak swoją drogą, nie rozumiem czemu lekarze wysyłają pacjentki na amnio a już na echo serca nie.
Zieziulka jeszcze kilkanaście tygodni i czekam na informację od ciebie, że maleństwo zdrowe :*
Margaret zazdroszczę wyników. W twoim wypadku ryzyko zdecydowanie podnosi twój wiek. W sytuacji podwyższonego ryzyko poronienia, ja bym nie robiła amnio. Bałabym się stracić dziecko.
U nas dzisiaj wyjątkowy dzień. Wiktoria przekroczyła wagę 1,5kg więć uzyskaliśmy zgodę na kangurowanie. Dziś był ten cudowny pierwszy razCoś niesamowitego - przytulić w końcu dziecko po upływie prawie 6 tygodni.
[CIACH]
Wczoraj Wiktoria miała badanie okulistyczne. Z siatkówką na razie nic się nie dzieje. Co tydzień będzie mieć teraz badanie kontrolne żeby w razie czego jak najszybciej rozpocząć leczenie.
Czekamy jeszcze na osiągnięcie wagi 2kg. Pobiorą jej krew na badanie genetyczne. Nawet jeśli potwierdzi wyniki amnio o ZD, Wiktoria wraca z nami do domu. To już podjęta decyzja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 22:49
Est, Cassie 65, Margaret.Se, mama78, Asiek2108, kapturnica, Agnesee, Hope_, Karolina :*, Another lubią tę wiadomość
-
Zapisałam się na Nifty. Robię w poniedziałek. Z tego co czytałam o zespole Patau raczej niemożliwe, żeby żadnych wad nie było widać na USG, ale dla świętego spokoju zrobię. Nie będę potem się zastanawiać i stresować czy może jednak.
Cassie 65, Another lubią tę wiadomość
-
Marsylia widać, że malutka zmęczona walką ale jest taka śliczna! Z każdym dniem silniejsza niesamowite to..
WILKI SZACUN za podjęcie takiej decyzji na prawdę!
Mogę tylko podpytać o ile wcześniej ona się urodziła? -
Basha już sama decyzja to jakaś ulga no nie?
Ja się najgorzej czułam wtedy kiedy miałam zdecydować co robic amnio czy nifty?
Jak już się zdecydowałam to kamień spadł mi z serca od razu lepiej się poczułam i wiedziałam, że wszystko będzie dobrze
Trzymam kciuki! Wynik na 100% będzie dobry -
Marsylia jejka jaką masz cudna ksiezniczke!
sory ze tak napisze ale ja nie widze żeby Twój skarb miał ZD. Daj znac koniecznie jak przybierze malutka na wadze i w końcu szczęśliwie będziecie mogły wrócic do domku. Ten czas musiałbyc przeokrutny, żeby nie moc przytulic dzieciątka no ale na szczecie masz jzu to za sobą
proszę napisz w którym miesiącu urodziła Wiktoria? ciekawa jestem wszystkiego bo nigdy nie wiadomo, co nas spotka.
Dziekuje, tak wiem ze u mnie ryzyko poronienia z amnio jest duże z racji wieku i po moich przejściach dlatego od razu wykluczyłam amnio.Marsylia lubi tę wiadomość