X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmoni na amnio zawsze jest czas ;) Trzymam kciuki żeby nifty wyszło ok i nie trzeba było robić amnio :*

Jestem po pobraniu krwi na pappa, w przyszłą środę usg genetyczne i od razu omówienie wyników krwi. W zależności co tam wyjdzie albo będzie amnio albo nifty. Im bliżej tym coraz większy stres, Wiki w ciągu dnia dba żebym za dużo o tym nie myślała a w nocy padam. Przynajmniej mało czasu na rozmyślania co może być nie tak ;)

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • GuBo Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia, jesteś bardzo dzielną kobietą, trzymam mocno kciuki za dobre wyniki pappa żeby amnio nie była konieczna po raz drugi.

Ja czekam na amnio, termin na 20 marca, wcześniej konsultacja z genetykiem. Ryzyko ZD po pappa 1:64. Fatalna biochemia (niskie pappa, bardzo wysokie b-HCG) ale bardzo dobre USG (CRL 5,7 mm, FHR 154, NT 1,54, wszystkie organy na miejscu, przepływy prawidłowe). Zamówiliśmy FISH więc wyniki kariotypu powinny być szybko.

h4zp3e3kj3ws8ciu.png
  • karmoni Debiutantka

Wysłany: 9 marca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia, dziękuję za słowa otuchy. Ja również trzymam za Was kciuki.Również uważam, że dzielna z Ciebie kobietka.

GuBo mogę wiedzieć jakie miałaś wyniki papa i bety? Kiedy miałaś amniopunkcję?

• GuBo Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmoni wrote:
    Marsylia, dziękuję za słowa otuchy. Ja również trzymam za Was kciuki.Również uważam, że dzielna z Ciebie kobietka.

GuBo mogę wiedzieć jakie miałaś wyniki papa i bety? Kiedy miałaś amniopunkcję?

Pappa 0,6 mom, beta 4,6 mom, amnio mam 20 marca

h4zp3e3kj3ws8ciu.png
  • Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam super usg, bialko pappa ok o tylko wysoką bete hcg. Kariotyp prawidlowy. Bedzie dobrze

GuBo lubi tę wiadomość

• nadulek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki niki skorygowane po USG i pappa
    T21 1:32
    T18 1:54
    T13 1:123
    28 marca amnio

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam Nifty w styczniu, wtedy też pisałam, wynik wyszedł prawidłowy, połówkowe miałam u dr Włoch, wynik badania, które trwało prawie 25 minut to zdrowa dziewczynka, serduszko super, bo po prawidłowym wyniku Nifty zaczęłam się bać o serduszko. Trzymam kciuki za Wasze wyniki

Leira lubi tę wiadomość

• Leira Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    28 marca amnio

Nie wygląda to dobrze, ale ten wątek jest szczęśliwy, więc ... :)
    NT to nie wyznacznik - tyle wiemy już z tego wątku, natomiast z tym obrzekiem już gorzej, chociaż czytałam o historiach dziewczyn, których dzieci miały w brzuszku obrzęki organów i urodziły się zdrowe, a sami lekarze twierdzili, że obrzęki mogą się wchłonąć.

Natomiast u Ciebie jest kombo :/ Życzę Ci, żeby był to tylko nieszczęśliwy zbieg okoliczności, albo żeby Twoja mutacja zaburzała wyniki badań, a dziecko było zdrowe.

A ta amino czemu tak późno?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Nie wygląda to dobrze, ale ten wątek jest szczęśliwy, więc ... :)
    NT to nie wyznacznik - tyle wiemy już z tego wątku, natomiast z tym obrzekiem już gorzej, chociaż czytałam o historiach dziewczyn, których dzieci miały w brzuszku obrzęki organów i urodziły się zdrowe, a sami lekarze twierdzili, że obrzęki mogą się wchłonąć.

Natomiast u Ciebie jest kombo :/ Życzę Ci, żeby był to tylko nieszczęśliwy zbieg okoliczności, albo żeby Twoja mutacja zaburzała wyniki badań, a dziecko było zdrowe.

A ta amino czemu tak późno?
    Bo robią od skończonych 16 tygodni

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    28 marca amnio

Będę mieć amnio tego dnia co Ty...

• nadulek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniula55 wrote:
    Będę mieć amnio tego dnia co Ty...
    Ale bardziej przesiewowe czy coś lekarze wynaleźli

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Vikaa Znajoma

Wysłany: 12 marca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmoni wrote:
    Cześć. Jestem w 16 tyg ciąży, mam 36 lat. To moja trzecia ciąża. Mam już synka - 3lata
    Jestem po teście pappa w 13+4 tygodniu.
    USg- ok (NT-1,4 mm; crl 74mm FHR 156; DV PI:1,080; kość nosowa obecna)
    wolna beta hcg - 123,3 IU/I odpowiada 5,041 MoM
    pappaA - 3,900 IU/I odpowiada 1,060 MoM.

Ze względu na tak wysoką betahcg ryzyko trisomi21 1:75

Zdecydowałam się na test Nift 7.03.2018 i teraz czekam za wynikiem.

Test papa robiłam w ciąży z synkiem wtedy również miałam podwyższoną wolną betę i wynosiła 123,1 IU/I - 4,654 Mom. Synek ma drożny otwór owalny i tętniaczka międzi przesionkami- wada do obserwacji. Ma 3 latka i jest bardzo żywiołowym dzieckiem.

Pierwsze dni przepłakane. Miałam wrażenie, że to jakiś sen. Teraz czekam na wynik nifty. Ciągle zstanawiam się czy dobrze , że nie zdrecydowałam się w pierwszej kolejności na amniopunkcję.
    Nawet nie wiesz jak Cię rozumiem, mam prawie identyczne wyniki, Nifty zrobiłam 5 marca i też czekam. Wariuję już...raz mocno wierzę że będzie dobrze, a za chwilę wpadam w panikę, że coś nie tak.

Vika
    4c3td5qppd510j4u.png
    córka 2007r
  • karmoni Debiutantka

Wysłany: 12 marca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikaa masz troche lepsze wyniki. Jak tylko dostaniesz wyniki nifty daj znac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Ale bardziej przesiewowe czy coś lekarze wynaleźli

Ryzyko VSD z USG ale lekarz mówi, ze na razie ciężko ocenić.
    Wynik PAPPA zły - właśnie dzwonili, ze jest i potwierdza wynik NIFTY dla T18

Jakoś ciężko mi w to wszystko uwierzyć kiedy na USG dzidziuś, jak powiedział lekarz, jest „bardzo ładny”...

Czy któraś z Was dziewczyny wie, czy mozaicyzm łożyskowy może wpłynąć na wynik PAPPA?

• Av Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniula55 wrote:

Jakoś ciężko mi w to wszystko uwierzyć kiedy na USG dzidziuś, jak powiedział lekarz, jest „bardzo ładny”...

Czy któraś z Was dziewczyny wie, czy mozaicyzm łożyskowy może wpłynąć na wynik PAPPA?
    Jak miałam konsultację z genetykiem w Genomedzie, to kobieta mówiła, że w badaniu mogą wyjść te dodatkowe trisomie (9, 16, 22), które mogą wyjaśnić złe wyniki PAPPA, tzn. to, że w łożysku są trisomie, których płód na pewno nie ma, bo by nie był w stanie się utrzymać tak długo.
    W tym wątku możesz też około strony 190-196 możesz przeczytać historię Dundy, której w Harmony wyszło ryzyko T18 4% a amnio wykazało prawidłowy kariotyp. Nie robiła PAPPA, więc tego nie da się porównać.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Jak miałam konsultację z genetykiem w Genomedzie, to kobieta mówiła, że w badaniu mogą wyjść te dodatkowe trisomie (9, 16, 22), które mogą wyjaśnić złe wyniki PAPPA, tzn. to, że w łożysku są trisomie, których płód na pewno nie ma, bo by nie był w stanie się utrzymać tak długo.
    W tym wątku możesz też około strony 190-196 możesz przeczytać historię Dundy, której w Harmony wyszło ryzyko T18 4% a amnio wykazało prawidłowy kariotyp. Nie robiła PAPPA, więc tego nie da się porównać.

Dziękuję ❤️

• nadulek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tyle to jeszcze tematu na sobie nie przerobiłam mój genetyk mówi że wszelkie wątpliwości rozwiewa tylko amnio. Reszta badań obarczona jest możliwościa zafałszowania wyniku zarówno w jedną jak i w drugą stronę

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniula55 wrote:

A zaproponowali ci amnio

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Vikaa Znajoma

Wysłany: 13 marca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmoni wrote:
    Vikaa masz troche lepsze wyniki. Jak tylko dostaniesz wyniki nifty daj znac.
    Mam wyniki Nifty - prawidłowe!!!
    Nawet nie wiecie jaka radość...w sumie pewnie wiecie, bo przeżywacie i czujecie to samo :) Każdej kobiecie z pełną odpowiedzialnością odradzę test Pappa. Gdybym wcześniej wiedziała to co teraz, zrobiłabym od razu Nifty, a na Pappa w ogóle bym nie poszła.
    Trzymam kciuki za wszystkie czekające na swoje wyniki. Myślcie pozytywnie :)

Av, krooolik, Malwa09 lubią tę wiadomość

Vika
    4c3td5qppd510j4u.png
    córka 2007r
  • Eszkilu Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikaa wrote:
    Mam wyniki Nifty - prawidłowe!!!
    Nawet nie wiecie jaka radość...w sumie pewnie wiecie, bo przeżywacie i czujecie to samo :) Każdej kobiecie z pełną odpowiedzialnością odradzę test Pappa. Gdybym wcześniej wiedziała to co teraz, zrobiłabym od razu Nifty, a na Pappa w ogóle bym nie poszła.
    Trzymam kciuki za wszystkie czekające na swoje wyniki. Myślcie pozytywnie :)

Hej. Gratuluję! Znasz płeć? :)
    Dzisiaj dostałaś wyniki na maila?
    Robiłam NIFTY dzień po Tobie (sytuacja podobna) i też czekam.

ojxerl68k5xeefy1.png

ckailqxw1u8iufef.png

Gameta Gdynia od 2016 r.
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ