X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai tak,, Ona Cię umówi na termin jaki Tobie pasuje, ale musisz się liczyć ze ze 2 dni to potrwa bo musi dam dosłac umowę i specjalny pojemnik na krew by to dotarło w odpowiedniej formie do laboratorium. Jak w pt zadzwoniłam to chyba na pn już byłam umówiona na rano czy na wtorek. Na miejscu płaci się tylko za pobranie kwi-u mnie to było 50 zł a reszta przelewem byle przed wynikami, ja zrobiłam po tygodniu

zai2014 lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę teraz na chacie z jakąś Panią Basią :D

IviQ lubi tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zresztą wykaz poboru krwie tez masz na ich stronie po lewej-"tam wykonasz test Nifty". Wybacz sklerozę nie pamiętam skąd jesteś bo bym CI od razu placówkę podała. Zresztą możesz się zapytac przez czat lub Pani agnieszki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 09:26

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez pisałam pzez 3 dni codziennie z kims innym az PAni Aga się zapytała czy może zadzwonić i wszytko mi ładnie wyjasniła i pokierowała

• IviQ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ jak tam dziś się czujesz??

Espera lubi tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia a mi wczoraj bratowa zadzowniła ze znalazła laktato i co dla mnei wazne nianię elektroniczną:)))))) zapas rzeczy się powiększa:))))))))) Jakie masz plany na dziś?

Alicjo zazdroszćże Ci tych zakupów, mnie na takowe nie stać:/ ale baaardzo mi się podobają:)

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera dziewczyny znów dylemat: Nifty czy Harmony?

• IviQ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to juz musisz sama zdecydować:/ oba sa przeznaczone równiez dla ciązy bliźniaczej jak i pojedynczej ciązy

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    Misi@ jak tam dziś się czujesz??
    Hej dziewczyny!

dzis nie przespana kolejna noc :/ Bolał mnie brzuch, ale po pół godzinie mi przeszło, więc nie budzilam męża. Potem mnie tylko troszkę kuło.

Mam niżej brzuch, ponieważ dziecko juz chce wyjść i szyjka sie skróciła i chyba mam jakieś rozwarcie, dlatego musze leżec. Bo jak powiedział lekarz, że jak bede stać albo siedzieć to dziecko sie przepchnie i urodze.
    mąz teraz co godzine dzwoni czy wszystko jest dobrze..ech...oby jeszcze choć do połowy sierpnia poleżał w moim brzuszku...wystraszyłam się w nocy i to porządnie :/
    oby do 16 tego wowczas wizyta i decyzja lekarza co z tym zrobimy...

a dziś rano zadzwoniłam do mamy i zamówiłam sobie kiszonych ogórków :)
    jej niech już ta ospa u siostrzenców zniknie bo boja się, że mogę się zarazić!
    wczoraj odwiedzila nas teściowa ibyło bardzo miło...posiedziała kilka godzin, tylko tak mi głupio było leżeć jak mam gości.
    kocyki mam takie puchate i mieciutkie. jeden polarowy, dwa mam bawełniano mikky no i jeden,na który czekam toażurowy- bawełniany http://e-paulinka.pl/product.php?id_product=933 skład Skład:
    82% akryl i 18% poliamid - warstwa wierzchnia,
    100% bawełna - warstwa spodnia
    wypełnienie poduszki - 100% poliester. to ma być kocyk do chrztu i do zdjęć noworodkowych :)
    Zai trzymam kciuki za dobre wyniki.
    Ja mam dwa rożki jeden miki bawełan, a drugi dostałam od kolezanki, usztywniany. w nich będe na początku układac do snu dzidzie. mam kolderke, ale podobno nie powinno się dziecka nakrywać kołderką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 09:58

IviQ lubi tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha :D a czy Harmony również jest ubezpieczony?

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harmony nie jest ubezpieczony.

in8vzdb.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo, na chwilę Was człowiek spuści z oczu i później ledwo może nadrobić :-P

Zai, ja miałam Harmony, bo robili w klinice, która budziła moje zaufanie, mogłam na nie przyjechać od razu, no i fajnie, że moja krew leciała do Arizony ;-) Ale z drugiej strony, w przypadku Nifty można ich bardziej naciskać - jak zrobiła to Alicja :-) z Harmony nie ma takiej opcji. Krew leci do USA i dopiero jak stamtąd wyślą wynik, to się dowiesz co i jak. Mnie się wydaje, że to naprawdę bez różnicy, który test wybierzesz, więc kieruj się terminem, ceną i dogodną lokalizacją, takie jest moje zdanie.

Misi@, kurczę, to leż i że tak powiem zaciskaj nogi ;-) ja bym pewnie nie wytrzymała do 16ego i wcześniej się na wizytę umówiła, ale lekarz wie co robi umawiając Cię na taki termin.
    A z tym bólem brzucha to nie wiem, czy Ty potrafisz to tak odróżnić, ale to mogły być jelita, albo w ogóle coś innego. Ja tego zupełnie nie odróżniam i jak coś mnie kłuje to nie mam pojęcia co.

IviQ, elektronicznej niani zazdroszczę bardzo :-) my pewnie trochę później się zdecydujemy. Zobaczę, kiedy mi będzie potrzebna.
    Wczoraj byłam już taka wkurzona wieczorem, że niewiele załatwiłam, że oprócz tych pieluch eko kupiłam jeszcze zestaw trzech tzw. otulaczy muślinowych, czyli de facto też pieluch tetrowych, tylko w ładne wzory i milion razy droższych :-D i kocyk bawełniany, o takie:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dadc5c69b10d.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/86ea01319c86.jpg

No i rożek też zaraz nabędę, bo po wielu godzinach poszukiwań chyba w końcu wybrałam i po wielkich bojach ze sobą samą nie jest szary :-D

To tyle z totalnych głupot.

Z innego frontu pochwalę się, że: wczoraj zamówiliśmy meble i sprzęty kuchenne - jupi. Wczoraj też panowie zaczęli stawiać kominek, dziś skończą - jupi. A dziś muszę zamówić płytki do kuchni. Też jupi ;-)

A na 18 szkoła rodzenia. Potwornie mi się nie chce w tę pogodę. Zobaczę, czy się tam dotaszczę.

Misi@, zai2014, aaaa09 lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ no kurcze się pcha Ci dziecinka na swiat. Mogłaby jeszcze z miesiąc posiedziec..jak to Michcia powiedizała zaciskaj nogi :d. Ciekawa jestem co powie lekarz nie mniej współczje Ci leżenia tego własnie sama się zawsze balam ze mnie uziemią w szpitalu lub w domu. Póki co się udaje, ale mamy miesiąc róznicy do Ciebie wszystko się moze zdarzyć. Tak czy siak nie zazdroszczę ale trzymamy kciuki że udasię synka zatrzymac w brzuszku jak najdłuzej. Kazdy dzień jest ważny.

Michcia tez chce kupic takie pieluchy tertrowe czy jak je nazwałas otulacze heheheh juz nawet miałam jedne w reku ale mi sie jakeis drogie wydawały. Nowa kuchnia ach....marzenie.......

Misi@ lubi tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia@ nie pozwól mu ani palca wytknąć :) trzymam kciuki- napewno będzie dobrze

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieje sie tu strasznie dużo!
    Zai - zdecydowałaś sie? Powiem Ci, ze ja polecam NIFTY z uwagi na to ze można molestować laboratorium w Warszawie o wyniki :D - przynajmniej ja tak robiłam i miałam wyniki po 9dniach (nie roboczych tylko normalnych), a do tego było wtedy święto Boże Ciało i laboratorium było wyłączone czwartek piątek sobota niedziela.

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wybiorę Nifty :)

IviQ lubi tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie przekonało ubezpieczenie

• IviQ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis stres w pracy i oczywscie brzuch mnie boli:/ do tego moj mnie dobil ale juz mi przeszlo:)

cos milego https://www.facebook.com/PregnancyVideo/videos/vb.163158683825218/526248787516204/?type=2&theater

Misi@ jakbyc o kupię superglue i Cie zakleimy :P albo igłę i nitkę ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 20:00

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    ja dzis stres w pracy i oczywscie brzuch mnie boli:/ do tego moj mnie dobil ale juz mi przeszlo:)

cos milego https://www.facebook.com/PregnancyVideo/videos/vb.163158683825218/526248787516204/?type=2&theater

Misi@ jakbyc o kupię superglue i Cie zakleimy :P albo igłę i nitkę ;p
    super dzięki :)
    A mój pojechał godzin e temu na zakupy...ech jego gdzieś puścić to pół dnia w tym przypadku nocy go nie bedzie ;/
    Mam nadzieję,że brzuch już przestał Cię boleć. Dziś był szwagier i stwierdził, że przecież nic się nie stanie, że się już teraz dzieciątko urodzi. jego koleżanka jest dwa po terminie i to ona ma problem...nożeś....powiedziałam mu, że chętnie się z nią zamienie i stwierdziłam, że nie ma sensu dyskutować.
    dobrej nocy ":)

IviQ lubi tę wiadomość

• Michcia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, dzięki za linka :-D

Najbardziej mi się podobał "poród", jak dziecko wyskoczyło, a pani nawet nie drgnęła ;-)

My wczoraj na szkole rodzenia właśnie omawialiśmy poród i powiem Wam, że gdybym takie zajęcia odbyła przed ciążą, to chyba bym w tej ciąży nie była.

Już nawet nie chodzi o lęk przed bólem (chociaż też!), ale jest tyle możliwych komplikacji, że jak położna omawiała, to sobie myślę: ok, to poród naturalny bez znieczulenia - NIE.
    Za chwilę: ok, to poród naturalny ze znieczuleniem - NIE. To chyba jednak dam się pociąć.
    A później rozmowa o cesarce: o kurde, cesarka - NIE.

Nie wiem, co wymyślą ze mną na porodówce, ale żadna z trzech powyższych opcji mnie nie zadowala :-D

Ale z postępów, zaczęłam wczoraj zamawiać w końcu takie pierdoły jak nożyczki do pazurków, szczotka do włosów, pierwsze wkładki laktacyjne - to dla mnie :-P itd :-) Swoją drogą, dostaliśmy taką listę, co trzeba wziąć ze sobą do szpitala, jak chcecie, to może Wam tu wrzucę? Wiem, że pełno tego w necie, ale ta wygląda mi dosyć sensownie, nie jest długa i pewnie będę się jej trzymać.

alicja_, IviQ lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ