Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję :*
Super ten wózek
trochę Wam zazdroszczę tego że sobie tak możecie powybrzydzać w tych wózkach ja, biorąc pod uwagę fakt że nowe wózki bliźniacze nie są super tanie i to że maluchy urodzą się przed zimą, pewno poszukam gdzieś czegoś uzywanegoBliźniaki są z nami :* -
No Zai... Ty to w ogóle będziesz miała cyrk z zakupami. Wszystko x2. Ale i szczęście x2
Ja pierwotnie zakładałam zakup wózka w granicach 3000 pln. Ale na razie stwierdziłam, że ponieważ to mój pierwszy wózek i nie wiem jeszcze czego oczekuję, to pewnie na wiele rzeczy będę narzekać. No i jak się nasłuchałam, że spacerówkę i tak się później kupuje inną... To chyba się zdecyduję na coś tańszego. Chociaż jeszcze nie jestem pewna
Dobra, na razie zamówiłam jakieś pieluchy tetrowe niebielone. Jest postęp!zai2014, alicja_ lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
hej:)
wczoraj wróciłam ale padnięta, dziś w pracy masakra dlatego dopiero się odzywam.
To krzesełko jest czadowe. Ile dałaś.
Misia podłączam się do Michci co miałas na mysli z tym niskim brzuchem? ciekawe czy zdecydowałaś sie pojechac ale. mysle ze Ci nasi faceci to nawet sie ciesza ze moga nadskoczyc dla nas i traktuja to jako punktowanie.
Zai koniecznie powiedz jak po wizycie no i kurcze z tymi bliźniakami to rzeczywiscei ciezko cos po kims znajomym dostac:/ no mzoe ciuszki ale tak jak ja wozek czy cos to juz problem. Co do syndromu wicia gniazda to tak po 20 tyg bo wczesniej to ie mialam potrzeby nawet szukania czegoko0lwiek dla dziecka a teraz mam syndrom kupowania wszystkego co dzieciece, sprzetania, przestawiania, zmieniania
W sb zamowilam termometr (nie pamietam czy pislam) w srode moze kupię butelki do karmienia mysle o Avent. Żałuje ze nie mam wolnego i nie mam czasu pojezdzic za rzeczami tylko skupiam sie na znanych sklepach jakie mam po drodze czyli rosman, smyk, markety i internet
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Hej IviQ i jak się wyjazd udał? Pewnie nad wodą trochę było lepiej, niż w domu.
A jaki termometr zamówiłaś, pochwal się :-> ja dzień internetowych poszukiwań i zakupów chyba zakończę na tych nieszczęsnych pieluszkach, bo na nic się nie mogę zdecydować.
Nawet głupiego kocyka nie potrafię kupić. Bo jak widzę te akryle i poliestry to mi się nóż w kieszeni otwiera, bo serce mówi, że moje dziecko musi mieć bawełnę! Misia, Ty jako ekspert kocykowy się wypowiedz i powiedz jakie Ty kupiłaś kocyki
Ja się właśnie zastanawiam czy w ogóle o butelkach myśleć. Na tych zajęciach ze szkoły rodzenia dostałam dwie Aventu po 125 ml i chyba na razie przy tym zostanę, no bo w sumie mam nadzieję karmić piersią (chociaż to nadal abstrakcja), więc nie wiem ile i jakie te butelki miałabym kupić.
A powiedzcie mi, takie cudactwo jak rożek planujecie? Bo mi się to średnio przydatne wydaje. Najczęściej podobno kończy w roli kołderki. I w ogóle w czym zamierzacie malucha kłaść spać? Bo kocyk/kołderka na noc to chyba niezbyt bezpieczne? Aaaaaaa no same widzicie, zwariować można. Ja się poddaję. Chyba zrealizuję mój plan, że do 6ego roku życia będę ją tylko w pieluchy tetrowe owijać i nic mnie nie interesuje, żadne ubranka, kocyki, bleah
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Michcia wyjazd sie udal ale niestety okzalo sie ze nie ma zejscia do wody-jedynie wedkarskie stanowiska wiec sie ratowalam mgielka wodna w sb i cieniem a w nd woda ktora sie rozmrozila( bierzemy zawsze zamrozona zeby schodzic jedzenie w torbach termicznych) i byla megazimna rano wiec sie oblewalam cala nd ii bylo super
co do rozka to ja mam a jakbym nie miala to bym na pewno kupila. sama czuje sie pewniej z nim trzymajac malenkie dziecko wiec w perwszych tyg bede uzywac a jak sie przyzwyczaje do dziecka to skopnczy jak piszesz jako kolderlka:p
tez planuje karmic piersia ale tez max pol roku wiec sie zaopatruje na wjazdWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 08:55
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
No więc wróciłam już po konsultacji. Pan profesor (bo taki nosi tytuł- WOW) powiedział to co wszyscy już wiedzą i to co Wy same tutaj napisałyście. Ryzyko ani niskie ani wysokie, powiedział o trzech możliwych rozwiązaniach, czyli nie zrobienie z tymi wynikami nic, anmio i Nifty/Harmony. Stwierdził że nic nie robienie jest najgorsze. Jeśli chodzi o amnio to mówił to co w zasadzie ja mam w głowie, czyli że pewno po długim protokole IVF nie bardzo uśmiecha mi się wizja ewentualnej utraty ciąży(bo przecież jakieś tam jednak ryzyko tego istnieje) no i polecał Nifty(choć zaznaczył że jego główną wadą jest cena )
No i drogie kobitki zdecydowaliśmy się. Chyba potrzebowałam usłyszeć to co on powiedział. Wszyscy Ci lekarze mówili że cena jest wysoka, ale on podkreślił jedno ważne dla mojej głowy zdanie: "święty spokój nie ma ceny", no i chyba tym mnie przekonał. Wnioskuję że było po mnie widać że daleko mi do świętego spokoju, skoro to powiedział
Mówił też że oczywiście prawie wszystkie dzieci z trisomią 18 mają wady, które widać na USG i że w jego 20-letniej karierze zdarzyło się raz, że obraz USG dziecka był prawidłowy a mimo to dziecko miało tą trisomię, więc to naprawdę jest bardzo żadko spotykane.
Mimo wszystko bardzo miły, rzeczowy, konkretny człowiek.alicja_, IviQ, aaaa09, Misi@, Blondik lubią tę wiadomość
Bliźniaki są z nami :* -
nick nieaktualnyMichcia a ja Ci powiem, że zaczęłam wyprawkę od "dupy strony"
Kupiłam 3 najdroższe rzeczy z wyprawki, laktator (wtf?!) i butelki, a nawet nie mam jeszcze ani jednego pajaca albo skarpetek dla dziecka!
Ja ten wózek już obserwowałam już bardzo długo i często spotykam się z krytyką co do niego, ale w końcu to mój wybór
Ja byłam zamówić te wszystkie rzeczy w jednym sklepie! Stacjonarnie w Zabrzu. Jak zobaczyłam wyposażenie sklepu to byłam w szoku! Mają wszystko od łózeczek, po wózki, foteliki, rożki. Dużo rzeczy mają od ręki, ale niestety moje trzeba było zamawiać.
Zai2014 – Masz już jakiś podwójny wozek na oku? Wózek dla bliźniaków to mega wyzwanie!
Aaaa09 – Krzesełko jest rewelacyjne, a starcza na kilka dobrych lat. Jak dziecko zakończy etap "new born" do dokupuje się jakiś element i przechodzi do systemu "high chair", a później do "junior chair" Starcza do 45 kilo, więc przed ciążą gdybym się postarała i trochę schudła to może sama bym do niego mogła się wtarabanić
IviQ – Ja też chyba zdecyduję się na zestaw Avent.aaaa09 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o wózek to napewno będę szukała jakiejś niedrogiej uzywki bo w mojej sytuacji (dzieci przyjdą na świat przed zimą) nie opłaca sie za bardzo wydawać takiej kasy. Zależało by mi tylko żeby był 3w1 i mieścił się w drzwiach
alicja_ lubi tę wiadomość
Bliźniaki są z nami :* -
Dziewczyny Kochane mam do Was prośbę, mozecie mi przypomnieć gdzie robiłyście Nifty/Harmony (który test wybrałyście), jaka była cena i ile czekałyście na wynik. Wiem że Michcia robiła Harmony w Genomie i płaciła 2600, czekała na wynik 10 dni. Proszę przypomnijcieBliźniaki są z nami :*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hejka
No Zai ja tez uważam że spokój nie ma ceny i choć dla mnei te 2500 to mega drogo to się zdecydowałam. I gdybyn ie to że masz bliźniaki i nie do końca wiem czy to badanie jest adekwatne na tyle by Ci ten spokój dać już dawno bym go polecała. Wydałam kase okazuje sie niby ze iepotrzebnie bo jak twierdzil moj dziecko zdrowe ale tej radosci jak odebrałam wyniki i tej pewnoscie ze wszystko ok mi nikt nie odbiierze i choc pieniadze mialy isc na cos innego mowi sie trudno. Moje dziecko i moj spokoj jest wart każdej ceny Ja płaciłam niecałe 2500 zaraz poszukam strony-już Ci kiedyś dawałam z linkiem skąd brałam no i z telefonem do przesympatycznej i megakompetentnej Pani co mi ładnie wszystko wytłumaczyła i wcale nie ściemniała. Nifty jest mneij dokładny od Harmony(gdzieś to czytałam) ale bada więcej rzeczy. Do tego nie zdarzył im się przypadek pomyłki że uznali że Dziecko jest zdrowe a urodziło sie chore. A ponieważ w drugą stronę się zdarza czyli że wg nich dziecko może mieć trisomie a jej nie ma to dają kasę na amnio.
zai2014 lubi tę wiadomość
[/link]
Zai tu masz ten link i telefon na dole do Pani agnieszki. Mozesz tez skorzystać z okienka czatu co tez sama wyprubowałam . Na wyniki czekałam o ile pamietam 9 dni roboczych
http://badanienifty.pl/koszty-badania/
zaraz spróbuję poszukać tego porównania badań[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek )))