X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Ania40 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja13 wrote:
    Tak, 22q.11.2 to właśnie zespół Di George’a, na konsultacji genetycznej też usłyszałam, że to częsta wada ale bardzo często diagnozowana po latach kiedy dziecko choruję. Sama o niej nigdy wcześniej nie słyszałam.
    Amniopunkcję wykonywał prof Wielgoś.
    No więc moja córka ma zespół Di George’a

To mikrodelacja, kariotyp jest prawidłowy, stąd trzeba badanie wykonać metodą mikromacierzy. To drugi, najczęstszy zespół genetyczny po zespole downa. Dzieciaki bardzo różnie funkcjonują,objawy zróżnicowane .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 21:09

🙋🏼‍♀️41 🙋🏻‍♂️43 🦮

👧 10.12.2010
    👦 31.07.2013

preg.png
  • Janette Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 42 lata to moja 4 ciaza,wczesniej trzy poronienia. Nie mam jeszcze dzieci choc bardzo dlugo sie o nie staralam. Teraz jestem w 14 tyg.Zrobilam w 11 tyg test panorama bo bardzo sie balam wad. Ryzyka wyszly niskie.Na usg niedawno przeziernosc karkowa 1.9. Raczej juz nie zamierzam robic amnio. Test pappa chyba tez mi zrobili choc tu slabo mnie informuja co robia i ile co wynosi,mieszkam w UK. Mysle ze w tym wieku pappa moze wychodzic mylnie podwyzszona ze wzgledu na wiek dlatego nawet srednio to biore pod uwage. Do rozwiazania i tak bede sie dalej bala o przebieg ciazy.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
‹‹ 644 645 646 647 648
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ