Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja13 wrote:Tak, 22q.11.2 to właśnie zespół Di George’a, na konsultacji genetycznej też usłyszałam, że to częsta wada ale bardzo często diagnozowana po latach kiedy dziecko choruję. Sama o niej nigdy wcześniej nie słyszałam.
Amniopunkcję wykonywał prof Wielgoś.
To mikrodelacja, kariotyp jest prawidłowy, stąd trzeba badanie wykonać metodą mikromacierzy. To drugi, najczęstszy zespół genetyczny po zespole downa. Dzieciaki bardzo różnie funkcjonują,objawy zróżnicowane .Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 21:09
-
Mam 42 lata to moja 4 ciaza,wczesniej trzy poronienia. Nie mam jeszcze dzieci choc bardzo dlugo sie o nie staralam. Teraz jestem w 14 tyg.Zrobilam w 11 tyg test panorama bo bardzo sie balam wad. Ryzyka wyszly niskie.Na usg niedawno przeziernosc karkowa 1.9. Raczej juz nie zamierzam robic amnio. Test pappa chyba tez mi zrobili choc tu slabo mnie informuja co robia i ile co wynosi,mieszkam w UK. Mysle ze w tym wieku pappa moze wychodzic mylnie podwyzszona ze wzgledu na wiek dlatego nawet srednio to biore pod uwage. Do rozwiazania i tak bede sie dalej bala o przebieg ciazy.Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystkie inne badania ok -