X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Ania40 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasKas wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wszystkie odpowiedzi. Skłaniam się do tego, że zrobie amniopunkcje, zeby mieć pewność.
    Ile trzeba dopłacić za mikromacierz i fast fish?
    Ja za fast fish płaciłam 900 zł ale to dokładnie to samo co kariotyp tylko masz wynik w kilka dni a kariotyp do 4 tygodni - nam zależało by wynik był przed świętami dlatego dopłaciliśmy …
    Mikromacierz miałam w ramach NFZ ale wiem, że nie wszędzie są refundowane (ja mam córkę starszą z delacja więc mogło to być z tego względu refundowane, mam też wiek 40+ oraz wyszło pośrednie ryzyko w Pappa Zd)

🙋🏼‍♀️41 🙋🏻‍♂️43 🦮

👧 10.12.2010
    👦 31.07.2013

preg.png
  • KasKas Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania40 wrote:
    Ja za fast fish płaciłam 900 zł ale to dokładnie to samo co kariotyp tylko masz wynik w kilka dni a kariotyp do 4 tygodni - nam zależało by wynik był przed świętami dlatego dopłaciliśmy …
    Mikromacierz miałam w ramach NFZ ale wiem, że nie wszędzie są refundowane (ja mam córkę starszą z delacja więc mogło to być z tego względu refundowane, mam też wiek 40+ oraz wyszło pośrednie ryzyko w Pappa Zd)
    Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź :)

Ania40 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Avanti23 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasKas wrote:
    Cześć,
    Jestem po pierwszych badaniach prenatalnych. Ryzyko trisomii 21 1:253..
    Robiłam sanco i niby wyszły niskie ryzyka, ale i tak sie mega denerwuje.
    Urodzenie dziecka z zespołem genetycznym to mój największy lęk. Do tego stopnia, że z trudem zdecydowałam się w ogóle o ciążę starać. Jestem przekonana, że nie chce urodzić chorego dziecka.
    Czy decydowalybyscie sie na amniopunkcje w takim przypadku? Wiem, że to indywidualna decyzja i sama muszę ją podjąć. Ja się chyba skłaniam, że zrobić amnio z mikromacierza..

Ja miałam ryzyko 1:116
    Zrobiłam Sanco gdzie nie udało się uzyskać wyniku
    NIFTY natomiast ryzyka niskie

Urodziłam zdrowe dziecko🤗

‹‹ 647 648 649 650 651
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ