Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
KasKas wrote:Dziękuję dziewczyny za wszystkie odpowiedzi. Skłaniam się do tego, że zrobie amniopunkcje, zeby mieć pewność.
Ile trzeba dopłacić za mikromacierz i fast fish?
Mikromacierz miałam w ramach NFZ ale wiem, że nie wszędzie są refundowane (ja mam córkę starszą z delacja więc mogło to być z tego względu refundowane, mam też wiek 40+ oraz wyszło pośrednie ryzyko w Pappa Zd) -
Ania40 wrote:Ja za fast fish płaciłam 900 zł ale to dokładnie to samo co kariotyp tylko masz wynik w kilka dni a kariotyp do 4 tygodni - nam zależało by wynik był przed świętami dlatego dopłaciliśmy …
Mikromacierz miałam w ramach NFZ ale wiem, że nie wszędzie są refundowane (ja mam córkę starszą z delacja więc mogło to być z tego względu refundowane, mam też wiek 40+ oraz wyszło pośrednie ryzyko w Pappa Zd)Ania40 lubi tę wiadomość
-
KasKas wrote:Cześć,
Jestem po pierwszych badaniach prenatalnych. Ryzyko trisomii 21 1:253..
Robiłam sanco i niby wyszły niskie ryzyka, ale i tak sie mega denerwuje.
Urodzenie dziecka z zespołem genetycznym to mój największy lęk. Do tego stopnia, że z trudem zdecydowałam się w ogóle o ciążę starać. Jestem przekonana, że nie chce urodzić chorego dziecka.
Czy decydowalybyscie sie na amniopunkcje w takim przypadku? Wiem, że to indywidualna decyzja i sama muszę ją podjąć. Ja się chyba skłaniam, że zrobić amnio z mikromacierza..
Ja miałam ryzyko 1:116
Zrobiłam Sanco gdzie nie udało się uzyskać wyniku
NIFTY natomiast ryzyka niskie
Urodziłam zdrowe dziecko🤗 -