Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
To ile masz tych skurczy? I jak silnych?
Ja standardowo przynajmniej 2-3 na półgodzinnym zapisie, o sile 40-70 i przy takich parametrach założyli pessar. Ale Ty masz pewnie silniejsze...NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMichcia wrote:To ile masz tych skurczy? I jak silnych?
Ja standardowo przynajmniej 2-3 na półgodzinnym zapisie, o sile 40-70 i przy takich parametrach założyli pessar. Ale Ty masz pewnie silniejsze...
Ja mam co 1-2 minuty na 20minut zapisu - więc trochę częściej- siła od 25 do 80. -
Kurde, Alicja, to faktycznie bardzo często, bo zakładam, że przecież nie tylko podczas zapisu, ale cały czas jest podobnie...
Mam nadzieję, że taka rozhulana macica po prostu potrzebuje więcej czasu, żeby zareagowała na fenoterol.
Coś lekarze mówią więcej? Miewali podobne przypadki?
Trzymaj się, wiem, że nie jest lekko.
Sama też się znowu zaczęłam bać, że długo nie wytrzymamNT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Zai, spokojnie, bo może Ci się nasze nerwy udzielają, ale na szczęście skurczami się przez forum nie zarazisz
Połóż się, odpocznij, możesz nospę zażyć.NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyMichcia wrote:Kurde, Alicja, to faktycznie bardzo często, bo zakładam, że przecież nie tylko podczas zapisu, ale cały czas jest podobnie...
Mam nadzieję, że taka rozhulana macica po prostu potrzebuje więcej czasu, żeby zareagowała na fenoterol.
Coś lekarze mówią więcej? Miewali podobne przypadki?
Trzymaj się, wiem, że nie jest lekko.
Sama też się znowu zaczęłam bać, że długo nie wytrzymam
Niestety cały czas jest podobnie
Dzis miałam USG - dzidzia ma 830g czyli już bardzo fajnie. Lekarz mówi, że jak będzie 2kg to będzie bezpiecznie.
Czekam na obchód - ma być za godzinę. Dam znać co powiedzieli. -
nick nieaktualny
-
Ala, na pocieszenie - ja usłyszałam, że 1800 gramów będzie już ok, a koleżanka q nd urodziła chłopca 1600 i też sobie maluch dobrze radzi, sam oddycha, sam je
Myszata, to właśnie jest stawianie macicy, czyli skurcz. Czy groźny, czy niegroźny, to może lekarz ocenić.alicja_ lubi tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyMichcia wrote:Ala, na pocieszenie - ja usłyszałam, że 1800 gramów będzie już ok, a koleżanka q nd urodziła chłopca 1600 i też sobie maluch dobrze radzi, sam oddycha, sam je
Myszata, to właśnie jest stawianie macicy, czyli skurcz. Czy groźny, czy niegroźny, to może lekarz ocenić.
no to jeszcze połowa
Wiecie jaka jest norma tygodniowo w gramach? W którym tyg. dzidzia waży 1600? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny