Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja mierzę na przemian... zależy jaki palec akurat mi w oko wpadnie . Gorzej, że ostatnio tak mnie strasznie bolą ukucia, że bez podskakiwania czy bluzgania nie da rady. Albo źle ukuję i np 3 rany robię, bo z 2 nie leci krew tak jak powinna. Zaczynam się denerwować i wszystko się podnosi xD.
A dzisiaj pobierali mi krew z ramienia i nawet nie poczułam...
Hehe, zjadłam dwa razy moje ulubione bułki pszenne z sezamem z Lidla i cukier ok 150 . Już nie mogę patrzeć na ten graham.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 00:13
-
Cześć dziewczyny! Od ponad tygodnia jestem na diecie, w OGTT miałam na czczo 88, po 1 h 172 i po 2 h 172. Początkowo trochę załamka ale jak zobaczyłam po kilku dniach - nie jest tak źle z tą dietą tylko słodkości czasem brakuje
Cukry mam dosyć dobre jedynie zawsze po śniadaniu wyskok - raz 124, raz 157 a dzisiaj 132. Nie wiem za bardzo od czego, nabiału nie jest rano, tylko 3 małe kromki chleba razowego z chudą wędliną, sałatą, pomidorem. Przykładowo po tym samym ale na kolacje cukier nie przekracza 100. Może Wy macie jakiś pomysł co zrobić żeby ten poranny cukier się unormował? No i jeszcze cukier na czczo mam max do 80. Może powinnam więcej zjadać na posiłek nocny? Poradźcie coś -
apaczka wrote:Cześć dziewczyny! Od ponad tygodnia jestem na diecie, w OGTT miałam na czczo 88, po 1 h 172 i po 2 h 172. Początkowo trochę załamka ale jak zobaczyłam po kilku dniach - nie jest tak źle z tą dietą tylko słodkości czasem brakuje
Cukry mam dosyć dobre jedynie zawsze po śniadaniu wyskok - raz 124, raz 157 a dzisiaj 132. Nie wiem za bardzo od czego, nabiału nie jest rano, tylko 3 małe kromki chleba razowego z chudą wędliną, sałatą, pomidorem. Przykładowo po tym samym ale na kolacje cukier nie przekracza 100. Może Wy macie jakiś pomysł co zrobić żeby ten poranny cukier się unormował? No i jeszcze cukier na czczo mam max do 80. Może powinnam więcej zjadać na posiłek nocny? Poradźcie cośapaczka lubi tę wiadomość
-
Dziękuję, jutro spróbuję rozbić śniadanie w czasie Słyszałam, że z tym posiłkiem jest zawsze najwięcej problemów. Właśnie zmierzyłam po obiedzie i jest 96 uff, ulżyło mi bo jadłam pyszny makaron razowy i miałam trochę obawy jak wyjdzie ale jest ok tzn mogę jeść. Co za radość
Smartunia lubi tę wiadomość
-
witajcie dziewczyny żałuję, że dopiero odkryłam to forum, sama nie tak dawno zmagałam się z cukrzycą...
ja miałam założony specjalny notes, w którym skrupulatnie notowałam co jem, ile, o której godzinie, i też cukry poranne były problematyczne, bo jednego dnia piękne, drugiego dnia jedząc to samo szybowały w górę, zauważyłam taką zależność, że wtedy były wyższe gdy pominęłam nocny posiłek albo za późno jadłam śniadanie
ważne jest, żeby potestować trochę z jedzeniem, zobaczyć co nam służy a co nie i nie sugerować się kimś innym, bo to co komuś nie podnosi cukru może nam szkodzić i na odwrótSmartunia, apaczka, Dżuls lubią tę wiadomość
-
apaczka ja po 3 kromkach rano mialabym cukru ze 180
Edit : a propo chleba , kupilam dzis na probe chleb dla diabetykow z buczka , w smaku ok - zobacze jak pomiar cukru . Ten polecany probody tez byl - ale 6,50 za takie malenstwo , to dla mnie za drogo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 16:31
-
nick nieaktualny
-
Spróbuję mniej jutro w takim razie 2 kromki Szczęśliwa jestem bo zjadłam na podwieczorek 25 dag truskawek z jogurtem naturalnym, pasek gorzkiej czekolady i parę migdałów i cukier 99 Kto by pomyślał, że człowiek się z takich rzeczy będzie cieszył Zastanawiam się jaki bym miała cukier po np 1/2 drożdżówki? Może jutro wypróbuję na II śniadanie lub podwieczorek
-
0na88 wrote:apaczka ja po 3 kromkach rano mialabym cukru ze 180
Edit : a propo chleba , kupilam dzis na probe chleb dla diabetykow z buczka , w smaku ok - zobacze jak pomiar cukru . Ten polecany probody tez byl - ale 6,50 za takie malenstwo , to dla mnie za drogo0na88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny