X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę udanych wizyt u diabetologa jutro! :)

Ja dzisiaj na czczo 100, ale mierzyłam po 8 a nie 7:30 jak zwykle. Kolację ostatnią ok 21:30 bo później już nie miałam siły nic w siebie wmusić. Za to lałam w siebie wodę hektolitrami, nie wiem czemu xD.
    Po I śniadaniu, które zjadłam później bo zaspałam cukier 124, więc kicha :P. Muszę wrócić do trybu 1 kanapka na I śniadanie, obżerka później ;).

A na obiad kasza gryczana z jogurtem i tymiankiem, plus grillowany sznycel z indyka w przyprawach (rozmaryn, papryki, czosnek itp) plus sałata lodowa z ogórkiem, fetą i fajnym dresingiem i cukier 110 :). A tak się obżarłam, że nie byłam w stanie zjeść... chyba przez tą kaszę gryczaną, bo porcja była mała xD.

Na kolację zjadłam kalafiora z sosem polskim, ale nie mierzyłam już cukru ;), zresztą podjadłam wcześniej 2 delicje. Tylko znowu nie mam miejsca na nic innego.

Ja za to jutro mam wizytę u endo-gina, w końcu zobaczę co tam u mojej dzidzi po tym miesiącu niewidzenia :). I może będzie widać, kto tam w brzuszku mieszka.

Kasiarzynka, Dżuls, 0na88 lubią tę wiadomość

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 No to powodzenia jutro...trzymam kciuki za Twoją wizytę...:) jak się dowiesz kim jest Twój mały lokator,to się pochwal...;)

Miu95 lubi tę wiadomość

201507044662.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Ja dziś przeżyłam szok - zaprosiliśmy mamę i teściówkę do knajpki i po piersi zawijanej z boczkiem oraz sporym kawałku tortu na deser cukier tylko 102. Dziwne... jutro też wizyta u diabetologa i być może wdrożenie insuliny.
    Ja też dziś mam diabetologa, ciekawa jestem, co powie. Daj znać, co z tą insuliną.

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smartunia wrote:
    Miu95 No to powodzenia jutro...trzymam kciuki za Twoją wizytę...:) jak się dowiesz kim jest Twój mały lokator,to się pochwal...;)
    Miu95, a w którym Ty właściwie jesteś w tygodniu? :)

8pdp47e.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dzisiaj moje śniadanie podzieliłam na 2 - zjadłam po jednej kromce razowego chleba w odstępie 1.5 h i cukier po godzinie 97 i 104 :)

Smartunia, angel-84, 0na88, Dżuls lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej slodkie mamy,

Ja juz po wizycie , troszke sie nasluchalam - no ale , moja wina wiec przyjelam na klate. Mialam dostac insuline po obiedzie, ale mam pojawic sie za 14 dni i wtedy podejmie decyzje - w kazdym razie koniec z grzechami i codzienna kontrola glukozy i ketonow w moczu ( a tego mi sie okropnie nie chce sprawdzac rano ).

Co robicie dzis na obiad ? ;>

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 ważne że już masz wizytę za sobą.Ja na szczęście nie musiałam sprawdzać ketonów w moczu.
    Jeśli chodzi o obiad to u mnie filet z patelni grillowej, ziemniaki, sałata + rzodkiewka z jogurtem + kefir.

0na88 lubi tę wiadomość

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Miu95, a w którym Ty właściwie jesteś w tygodniu? :)
    15tc +1d :)

Mi nawet nie wspomnieli o ketonach w moczu a ja się zastanawiam, czy nie powinnam tego badać, bo to ponoć może wskazać, że dziecko jest niedożywione. No ale zapytam za miesiąc na wizycie u diabetologa. A sądząc po codziennych skokach cukru to pewnie insulina tez będzie ;). Dziś na czczo 104, po I śniadaniu ok, po II 133 ;). A jadłam to co zwykle i nie mam wyjątkowo dzisiaj stresa. Nie rozumiem no ale ok :)

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh ja o tych ketonach z reguły sobie przypominam jak już wychodze z łazienki hehe :) nawet postawiłam sobie już pudełko z tymi paskami na półce na przeciwko toalety to i tak nie pomaga :) rano się jest takim zaspanym żeby jeszcze o tym pamiętać ...

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh ja o tych ketonach z reguły sobie przypominam jak już wychodze z łazienki hehe :) nawet postawiłam sobie już pudełko z tymi paskami na półce na przeciwko toalety to i tak nie pomaga :) rano się jest takim zaspanym żeby jeszcze o tym pamiętać ...

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Hej! Dzisiaj moje śniadanie podzieliłam na 2 - zjadłam po jednej kromce razowego chleba w odstępie 1.5 h i cukier po godzinie 97 i 104 :)

A nie byłaś głodna? Ja po małym śniadaniu ( 1 kanapie lub samej wędlinie bo tylko wtedy cukier ok) to była głodna jak wilk juz po godzinie. Masakra. Ale dzisiaj dostałam insulinę przed śniadaniem wiec liczę ze będzie ok teraz.

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez te paski mam w lazience na widoku , ale cholera... okropnie nie chce mi sie tego mierzyc. Szczegolnie ze dziecko uciska mi na pecherz wiec rano robie sprint do lazienki bo mam wrazenie ze nie dolece.. a tu pojemnik musze przygotowac itd. itd.. :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:20

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka spokojnie będzie dobrze...to nie jest takie straszne...sam zastrzyk z insuliny nie jest bolesny...(przynajmniej mnie nie boli ;p) ja biorę 14 jednostek na noc zastrzyk o 22.00 :) można się do tego przyzwyczaić...

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

201507044662.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:20

polkosia, 0na88 lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dolacze za dwa tygodnie do insulinek...

zjadlam dwa malutkie mlode ziemniaki , filet soute usmazony na malej ilosci oliwy , troszke fasolki szparagowej i cukier 135 ... nie dam rady z tymi cukrami obiadowymi.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zdarzyło kilka razy nad ranem... Ale szybko coś zjadłam i było OK.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Ja generalnie jestem panikara i zawsze wszystkim się przejmuję :P . Po jakimś czasie mi przechodzi. Ten typ tak ma widać :) .

A miałyście kiedyś ten stan hipoglikemii o którym opowiadała dziś babka na szkoleniu (niskie cukry, drżenie rąk, bóle głowy, czy jeszcze inne objawy)?

mialam... od tej pory zawsze mam cos slodkiego przy sobie . Mialam wrazenie ze zaraz sie przewroce i nogi jak z waty- cialo jakby nie moje.. okropne

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Ja generalnie jestem panikara i zawsze wszystkim się przejmuję :P . Po jakimś czasie mi przechodzi. Ten typ tak ma widać :) .

A miałyście kiedyś ten stan hipoglikemii o którym opowiadała dziś babka na szkoleniu (niskie cukry, drżenie rąk, bóle głowy, czy jeszcze inne objawy)?
    Ja zemdlałam przy pierwszym samodzielnym wkłuciu, na które wzięły mnie z zaskoczenia pielęgniary :D Teraz się z tego śmieję.

Ja przy hipoglikemii zaczynam trochę bełkotać, bo mam wrażenie, że drętwieją mi usta. Do tego takie trochę zimne dreszcze, drżenie rąk i dziwne pobudzenie. Jak nie jestem w stanie spokojnie leżeć na kanapie pod kocykiem, to oznacza, że się zaczyna :P

8pdp47e.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam dwa razy za niskie cukry....i właśnie nogi jak z waty, drżenie rąk, zlana potem i uczucie jakiegoś takiego niepokoju, strachu nie wiem jak to określić...ale tak jak dziewczyny piszą coś słodkiego zjeść i jest po chwili ok...;)

201507044662.png
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ