Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny melduje ze po chlebie z buczka ( dla cukrzykow ) dwie kromki z szynka na podwieczorek wynik 98 . Zazwyczaj po jednej kromce z szynka innego pieczywa na podwieczorek przekraczalam sporo norme - wiec jak narazie u mnie sie sprawdza. Obym nie zapeszyla.
Edit: Kurcze nie pomyslalam , ta piekarnia tylko w Krakowie ma sklepy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 16:47
Smartunia lubi tę wiadomość
-
anima wrote:A nie byłaś głodna? Ja po małym śniadaniu ( 1 kanapie lub samej wędlinie bo tylko wtedy cukier ok) to była głodna jak wilk juz po godzinie. Masakra. Ale dzisiaj dostałam insulinę przed śniadaniem wiec liczę ze będzie ok teraz.
Nie byłam głodna, koło 6.30 zjadłam tą kanapkę , odczekałam godzinę i zmierzyłam cukier , był ok więc koło 8 zjadłam następną i po godzinie też był ok Po 10 zjadłam śniadanie nr 3 (2,5 kromki Wasa, serek wiejski ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami, spore jabłko - najadłam się jak nie wiem ) i był 111. Na podwieczorek zjadłam truskawki i zobaczymy ale poprzednie dwa dni miałam po nich dobry cukierSmartunia, 0na88 lubią tę wiadomość
-
Hej!
apaczka wrote:Spróbuję mniej jutro w takim razie 2 kromki Szczęśliwa jestem bo zjadłam na podwieczorek 25 dag truskawek z jogurtem naturalnym, pasek gorzkiej czekolady i parę migdałów i cukier 99 Kto by pomyślał, że człowiek się z takich rzeczy będzie cieszył Zastanawiam się jaki bym miała cukier po np 1/2 drożdżówki? Może jutro wypróbuję na II śniadanie lub podwieczorek
Apaczka - ja po zjedzeniu sporego kawałka domowej drożdżówki z jabłkiem i cynamonem miałam cukier po godz 107 Ale zaznaczę, że drożdżówkę piekłam 1:1 z mąki orkiszowej i pszennej, cukru tyle aby tylko ruszyły drożdże, a kruszona z mąki owsianej, masła i cynamonu
Mniam.
A teraz piję herbatkę majerankową z kminkiem bo mnie wzdęło chyba po plackach z cukinii które smażyłam dziś na obiad...
Aaa i ja ostatnio mam problem z cukrami ale po kolacji! dziś na przykład po dwóch paróweczkach 2 kromkach chrupkiego pieczywa z twarożkiem, natką pietruszki, szczypiorkiem i rzodkiewką do tego pół pomidorka - 133! Bez sensu.
A dzisiaj rano (o zwykłej porze mierzyłam) cukier 98! Jak nigdyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 21:35
apaczka lubi tę wiadomość
SYNEK FLORIAN
-
Witam się z Wami słodziutkie w 34 tyg coraz bliżej nasz wielki dzień...już nie mogę się doczekać... Dziś zaczęłam dzień od wizyty w laboratorium i badań dla Pani diabetolog...także znowu wszystkie posiłki przesuwają się w czasie a nie lubię tego, bo później też te cukry są różne...
Mam nadzieję, że mimo występujących czasami wyskoków cukrów moje hemoglobina glikowana będzie w normie...trochę się stresuję tym wynikim, ale co ma być to będzie...
Miłego dnia i cukrów w normie... -
Ja rano mam piekne cukry , nawet jak wieczorem ostatnio zjadlam mcdonalda - ale co z tego jak z kolei ja mam problem z posilkiem obiadowym , na sniadanie bardziej jestem najedzona niz na obiad wlasnie - nie moge ostatnio utrzymac tych cukrow . JUz wole ta insuline do obiadu zebym mogla zjesc ciut wiecej bo obcinac porcji juz nie mam z czego.
Im tydzien ciazy starszy tym coraz gorzej z moimi cukrami .
-
Ona88 miałam tak samo....jakoś nie dawno się w miarę unormowało...tylko ja miałam te skoki mimo insuliny....mam nadzieję, że teraz już do końca będzie ok...czasem nawet jak sobie pozwole na batona to cukier i tak jest w normie...no zobaczymy jak to będzie...
0na88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOstatnia krew i ostatni mocz oddane w laboratorium.
Oczywiście o 8 nic nie miałam przy sobie na śniadanie, wiec po badaniu do piekarni i tam kupiłam zwykłą pszenna bułkę cukier 118, po grahamce mam dużo wyższy.
Miłego dnia życzę.
0na88 lubi tę wiadomość
-
Wczoraj byłam u diabetolog i uwaga..uwaga... odstawiła mi insulinę do posiłków, teraz biorę tylko tę nocną, "całe" 4 jednostki, cukry mam podobno zarąbiste Mam przyzwolenie na małe grzeszki, byleby trzymać się w normach. Lekarka przy okazji zleciła mi badania tarczycy, i wyszło kurde TSH podwyższone do 3, w i poniedziałęk mam na cito wizytę u endokrynologa. Jak nie urok to sraczka.
0na88, Kasiarzynka, Miu95 lubią tę wiadomość
-
Hejka zazwyczaj problemowi z cukrzycą towarzyszy problem z tarczycą, u mnie jest to samo.
A ja dziś dostałam insuline. Od 2 tyg jak okazało się, że skróciła mi się szyjka i musze leżeć moje cukry zaczeły skakać głównie to te na czczo i obiadowe. Ale jak tak czytam ile jednostek Wy macie a ile ja mam to nie wiem czy one na mnie zadziałają. Bo mi lekarka zaleciła 1-2 jednostek, 20 min przed obiadem i o 22.
A powiedzcie mi dziewczynki gdzie trzymacie tę insulinę w lodówce?? -
Bergamota wrote:Ja po zjedzeniu sporego kawałka domowej drożdżówki z jabłkiem i cynamonem miałam cukier po godz 107 Ale zaznaczę, że drożdżówkę piekłam 1:1 z mąki orkiszowej i pszennej, cukru tyle aby tylko ruszyły drożdże, a kruszona z mąki owsianej, masła i cynamonu
Podrzucisz przepis na buleczki?
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka