Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiarzynka wrote:Może ta 17 dla nas obu będzie szczęśliwa .
To jeszcze chwilę Ci potruję - jakie paski? Jedyne paski jakie mam to te do sprawdzania cukrów w glukometrze. Ale żadnych ketonów czy glukozy w moczu nie mam (albo nie wiem że mam, bo nie sprawdzam ). -
Dziewczyny a czy klujecie sie w brzuch ?
mi tak zaproponowala diabetolog , i tak co prawda podaje... ale jakies dziwne opory mam, ze ciaza, brzuch.... zdziwiam ?
wspominala cos o ramieniu jeszcze, ale to nie wygodnie byloby mi wstrzyknac ta dawke.
-
0na88 wrote:Dziewczyny a czy klujecie sie w brzuch ?
mi tak zaproponowala diabetolog , i tak co prawda podaje... ale jakies dziwne opory mam, ze ciaza, brzuch.... zdziwiam ?
wspominala cos o ramieniu jeszcze, ale to nie wygodnie byloby mi wstrzyknac ta dawke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 15:23
Kasiarzynka, 0na88 lubią tę wiadomość
-
A ja mam insulatard w udo i novo rapid też w udo . A powiedzcie mi na ile przed posiłkiem wstrzykujecie sobie tą insuline??
I mam jeszcze takie pytanko wyczytałam gdzieś na str że można ją używać ok 4 tyg, ja podaje ją po 2j 1-2 razy dziennie więc nie wykoncze jej w 4 tyg i co trzeba kupić nową?? Pani dr przepisując mi ją powiedziała że starczy mi ona prawie do konca ciąży więc teraz nie wiem jak to z nią jest? -
Ja wstrzykuję sobie tak z 10-15 min przed posiłkiem...a jeśli chodzi o to jak długo używać to mi na szkoleniu mówili właśnie, że ampułkę którą akurat używam, mogę z niej korzystać właśnie ok 4 tyg a później zmieniam na kolejną ampułkę z tych które trzymam w lodówce
-
to ja też się pochwalę na czczo 82 (od początku kłucia tak nie miałam). Po śniadaniu 110. Odkryłam, że muszę zrezygnować z kawy (nawet niesłodzonej i cukier pośniadaniowy jest lepszy).
Ivuszka- i w ulotce i w centrum informacji o leku podają okres przechowywania w temp <30 stopni max 4 tygodnie. Pani doktor będzie musiała wypisać nową fiolkę -
Kasiarzynka wrote:Ja mam dzisiaj jakąś tragedię... 93 na czczo i 156 po śniadaniu (2 kromki chleba razowego z kawałkiem polędwicy z kurczaka i zielonym ogórkiem). Fakt że popiłam kawą z mlekiem - no, ale bez przesady! Mam nadzieję, że to jakiś jednorazowy wyskok:/ .
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
-
kasiarzynka to pewnie ta kawa z mlekiem , ja mam w dzienniczku wpisane - 2 kromki + poledwica pare łyków kawy z mlekiem i cukier miałam 170 a na codzien tak jadłam bez tej kawy i byłam w górnej granicy normy lub ciut ponad no ale nie tyle.
Kawe z mlekiem teraz pije do II sniadania i jest ok.Kasiarzynka, czarownica_tea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewczynki mam pytanie nie mogę ostatnio jeść w ogóle chleba zaraz mi cukry po nim skaczą mam w okolicach 140 po 2 kromeczkach (1 to za mało) przeważnie jem na kolacje ale pora nie gra roli bo w południe wczoraj jadłam i było to samo, jak myślicie czy mam sobie teraz do kolacji dawać insulinę żebym mogła jeść ten chlebek czy przerzucić sie na jakiś typu wasa?