Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
0na88 wrote:Dziewczyny a czy klujecie sie w brzuch ?
mi tak zaproponowala diabetolog , i tak co prawda podaje... ale jakies dziwne opory mam, ze ciaza, brzuch.... zdziwiam ?
wspominala cos o ramieniu jeszcze, ale to nie wygodnie byloby mi wstrzyknac ta dawke.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
0na88 wrote:to od jutra probuje w takim razie z ramieniem albo udem- cos mi nie gral ten brzuch .
Dzieki dziewczyny
ale w udo wstrzykuje sie insuline na noc(insulatard)......a ta na dzien w ramię!!!
Na szczęscie mam juz toza sobą0na88 lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
MisiaMonisia wrote:ale w udo wstrzykuje sie insuline na noc(insulatard)......a ta na dzien w ramię!!!
Na szczęscie mam juz toza sobą
tak , tak - dziewczyny juz mi wszystko wytlumaczyly
Edit: Kapturnica ja tez slyszalam ze infekcje wplywaja na cukry - to pewno toWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 09:25
kapturnica lubi tę wiadomość
-
Kasiarzynka wrote:A czekałam na wiadomość od Ciebie licząc na to że nam obu się udało. Ja dziś 85 i 118 po śniadaniu więc ok . Mam nadzieję, że u Ciebie to infekcja (źle to jakoś brzmi) i to zakrzywia Twoje wyniki.
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
-
ivuszka a ty nie masz insuliny ?
Edit : a juz widze ze bierzesz , bo ja np jak cukier nadal mam powyzej 120 to mam na drugi dzien zwiekszyc dawke o 1 jednostke , a jak cukier powyzej 130 to o 2 j.
i tak zaczynajac od srody gdzie zaczynalam 2 j przed sniadaniam i przed obiadem , to dzis juz biore 4 jednostki do sniadania i 3 jednostki do obiadu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 18:58
-
No to jutro tak zrobie przy obiedzie biore 2 jednostki to dam 3. Teraz tez zrobiłam sobie płatki owsiane z mlekiem posypałam cynamonem i jedna kromeczke zjadłam chlebka typu wasa i myslalam ze bedzie dobrze a tu 132 :(a na 2 snioadanie czasem to jem i do tego jest jeszcze owoc i jest w normie. Normalnie załamka
-
ivuszka wrote:A ja nie mogę ogarnąć tych moich cukrów od popołudnia. Wczoraj jadłam zaupke i cukier 117 a dziś 142 normalnie masakra, nie wiem może ten gorąc ma na to wpływ. Ja nie moge za dużo się ruszać i ciężko mi opanowac te cukry.
-
ivuszka dokładnie tak jak pisze apaczka z tym zupami jest tak, że jak podgrzewasz zupę to wiadomo te warzywa w niej stają się bardziej rozgotowane i ich indeks glikemiczny wzrasta więc wynik pomiaru z dnia na dzień może być coraz większy...ja np jak jem zupę czasami z 3 dni to pierwszego dnia mam cukier ok 95, drugiego ok 105 a trzeciego ok 115 tak miałam ostatnio...i mi mówili na szkoleniu że zupę liczy się 1 kubek 200ml = 1WW...więc ja na obiad jak jem zupę to ok 3 kubki...
apaczka lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj się zaskoczyłam, sporo owoców: truskawki, maliny, duże jabłko, trochę czereśni, wszystko polane w miseczce jogurtem greckim i trochę lodów do tego (nie jadłam ponad miesiąc, ależ słodycz).
Wynik po godzinie 83. Zrobiłam bardziej z ciekawości niż z przymusu .apaczka, 0na88, Smartunia, czarownica_tea lubią tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
a ja dziewczyny wreszcie zaczelam jesc i sie najadac - zaluje ze dopiero teraz dano mi ta insuline ! Bez niej moglam pozwolic sobie na jedna mala kromeczke na sniadanie i tyle. Dzis z 3j insuliny zjadlam 2 kromki i 2 parowki cukier 108.
Obiad 4j , i zjadlam dwa duze miesa z grilla (udziki z kurczaka) + 3 kromeczki chleba owsianego + musztarda i cukier 99. Wreszcie czuje ze moge cos zjesc bez obcinania porcji jedzenia i czuje sie pojedzona. Nawet znajomi sie smieja ze mnie ze w ciazy wygladam szczuplej niz przed , obojczyki zaczely mi wystawac , rece i nogi tez widze ze mi schudly- moze w koncu waga ruszy do przodu.Kasiarzynka, apaczka, Smartunia, Dżuls, kapturnica lubią tę wiadomość