Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Bylam dzis na IP bo o 14stej znowu sie zaczely te bole byly co 15min wiec juz nieczekalam, na szczescie wszystko ok pani dr naprawde wspaniala zbadala mnie dokladnie pod kazdym mozliwym katem wyjasniala wszystko odpowoadala na kazde pytanie wyzerpujaco naprawde lekarka z powolania mlodziutka i moze dlatego jeszcze jest mila;P chcialabym trafic na nia przy porodzie. Maluszek ma sie dobrze dalej lezy na boczku przytul 100g przez tydzien takze bardzo mnie to wszystko ucieszylo i kolejny raz powiedziala ze to chlopak heh zalecenia nospa 3x1 dziennie a jak dalej bedzie sie utrzymywalo mam sie zglosic do lekarza swojego.
żabka04, Isia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny.
Jestem po wizycie u diab,wizyta była wczoraj i była to druga wizyta na NFZ, kolejna za trzy tyg. Lekarz miał moje wyniki krwi z pierwszej wizyty,ale nie wiem dokładnie co w nich było,tzn.pod jakim kątem ta krew była badana,ale cos pewnie z cukrzycą...powiedział tylko,że wyniki idealne. Dałam mu moją kartkę z wynikami cukrów przez te 2,5tyg. Ogólnie to miałam trzy przekroczenia,w którym najwięcej to było 135, 128 i 126. Na podstawie tych wyników powiedział,że mam mierzyć tylko na czczo i po śniadaniu, obiedzie i kolacji. I teraz się zastanawiam, a niestety nie pomyślałam żeby co o to spytaćczy to znaczy,ze na II śniadanie i podwieczorek mogę coś więcej przekasic? Czy to moje złudne nadzieje tylko?
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
czy serek camembert zjedzony na kanapce na kolację mógł mi wywalić cukier rano? Czy to jakaś bomba z opóźnionym zapłonem taki camembert? Czy to raczej oznacza że będę potrzebowała więcej insuliny na noc? A czy przeziębienie może mieć coś wspolnego z cukrami?
-
Dorinka wrote:Isia wg mnie to niestety oznacza "tylko" ze dobrze pilnujesz diety, wiesz co ci wywala i jak skomponowac menu zeby bylo ok i na podstawie tego nie musisz sie mierzyć
)
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Robilam dzis mocz i morfologie dla upewnienia sie czy wszystko napewno ok. Przez to pozniej zjadlam sniadanie od jakiegos czasu codziennie jadlam 2 kromki i 2 parowki i cukry ok 100 byly a dzis zabraklo parowek i zjadlam 2 kromki z 2 plasterkami szynki i cukier 170:/ ehhh chyba jestem skazana na te parowki juz:/ kolejny raz zjsdlam wedlinke i znowu to samo:/
Milmarta niesadze zeby mial wplyw na cukry z rana. Ja czasem tez jadlam na kolacje i niezmienialo to cukrow ani nocnych ani rannych.
Isia jak chcesz zjezc cos wiecej albo cos nowego to poprostu zmierz po tym 2 sniadaniu czy podwieczorku i nastepnym razem bedziesz wiedziala czy mozesz sobie pozwolic;) -
Hej
U nas niezbyt różowo. ..
Dominik je coraz mniej i zaczął lecieć z wagą...
Co robić?
Chce mu wprowadzić drugą kaszke na gęsto, do każdego mleka Kleik, co jeszcze?
Zobaczę do poniedziałku czy zacznie przybierać jak nie to do lekarza...
Wyniki ma idealne, robione tydzień temu... -
Domi
Emilka w dzień nie chciała e ogóle mleka i się wcale nie cackalam słoiczkami. Musiałam kalorie nadrabiac czymś innym. Dosłownie sprawdzałam kaloryczność pokarmu. Soczki rozrobione z wodą tez podawałam. Później (Dominik malutki jeszcze ) parówki i jajecznica ba parze. Dużo maselka na chlebek -
nick nieaktualnyMoja córka jak miała 4 mce to jadła z nami jajecznice na maśle.
Ty się nie cackaj tylko dawaj tak jak Kamcia pisze.
SORY że się nie rozpisałam ale jak nie urok to sraczka.
Moja córka dostała histerii siedzi szlocha i...... Ahhhhhhhh
Dobrze że junior śpi. -
Kamica. .. tylko właśnie on mi nawet obiadki przestał jeść... po 10-20g i koniec....
Daje dopić mleka to Max 40ml i już nie chce. .
Wszystkiego na raz i czego bym nie chciała też nie mogę mu dać bo mamy nadal straszne przeboje brzuszkowe i muszę obserwowac
Jesteśmy w trakcie wprowadzania glutenu
Kaszke robię rano i daje łyżeczkę owoców żeby zjadł więcej kaszki i zjada ok. 80-100G I po godzinie daje resztę owocników to zjada ze smakiem
Owoce mu bardzo zasmakowaly, dziś nawet soczek polubił,pił jak szalony, nigdy nie chciał
Będę kombinować i mam nadzieję że ruszy...
Gdyby obiadki jadł to nie ma problemu, rano kaszka, potem zupa, potem obiad, kaszka, owoce między tym, jakoś by było...
Zwalam na zęby ale dziś już a dobry humor, znów noc przespal i tak nie marudzi i już samą nie wiem
Lekarz powiedział że jak nie będzie przybierać to spróbować jeszcze zmienić mleko na humane anticolic,. Też o tym myślę ale chce jeszcze do wtorku odczekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 15:29
-
Jego to brzuszek boli bo zwykłych jablkach ... tartych i po kopocie też... kolki a po nich straszne, noce nieprzespane i kupy nie umiał zrobić... po zwykłym jablku
Takie ze słoiczka dla dzieci. może być, Ale nie świeżeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 15:31
-
domi05 wrote:Hej
U nas niezbyt różowo. ..
Dominik je coraz mniej i zaczął lecieć z wagą...
Co robić?
Chce mu wprowadzić drugą kaszke na gęsto, do każdego mleka Kleik, co jeszcze?
Zobaczę do poniedziałku czy zacznie przybierać jak nie to do lekarza...
Wyniki ma idealne, robione tydzień temu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 16:01
-
Dorinka wrote:S najlepiej powiedz o tych wynikach ginowi może dostaniesz skierowanie na wcześniejszy test glukozy.
Napewno na podstawie samych wynikow z glukometru nie ma sie co diagnozować i zamartwiac
S, powinnaś jak najszybciej znaleźć sobie diabetologa, który zajmuje się ciężarnymi,powiadomić ginekologa i skontaktować się z dietetykiem. Maksymalny cukier jaki możesz mieć to 120 godzinę po posiłku i do 90 na czczo.
Bardzo dużo dziewczyn ma diagnozowaną cukrzycę już na początku ciąży i często już na początku lekarze decydują o włączeniu insuliny.mamania