X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Dziewczyny odebralam wyniki ogolnie dobre ale hemoglobina znowu mi spadla jest 10,8 a od miesiaca lykam tardyferol-tol po 1 tab. I tu pytanko jak mam ja podniesc moze zmienic lek albo podwojna dawke brac??? Jakies doswiadczenia???
    Spróbuj Biofer. Nie boli cię brzuch po tym Tardyferonie? Ja nie byłam w stanie go łykać i jeszcze miałam po nim zaparcia. Ja bym spróbowała zrobić zakwas z buraków do picia. Z takich surowych. Nie jest to szczyt smaków ale ładnie podnosi żelazo.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet na mnie dziala ok nic mi po nim niejest heh doslownie nic mi nie jest i jakos zamiast poprawy to coraz gorzej... a buraki niepodniosa mi cukrow?? Bo gdzies mi sie obilo o uszy ze podnosza i sie wzbraniala przed sokiem z nich...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png

Wysłany: 14 października 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Sweet na mnie dziala ok nic mi po nim niejest heh doslownie nic mi nie jest i jakos zamiast poprawy to coraz gorzej... a buraki niepodniosa mi cukrow?? Bo gdzies mi sie obilo o uszy ze podnosza i sie wzbraniala przed sokiem z nich...
    No właśnie chodzi o to żeby nie robic z nich soku ew. Dodatek buraka do soku, tylko taki zakwas jak na barszcz. Kisi się z czosnkiem i np. Marchewka i pije tylko ten zakwas bez warzyw. Ja taki pilam w pierwszej ciąży i nie podnosił mi cukru. :-) Można taki czasem kupić w jakimś ekosklepie albo takim lokalnym warzywniaku. Ja na targu kupowałam w butelce po wódce bo ani razu mi ten zakwas w domu nie chciał wyjść. zawsze wszystko plesnialo :-P

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok sproboje robie barszcz na wlasnym zakwasie ale niesadzilam ze moze dzialac na hemohlobine;) dzieki za rade:)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na diecie bardzo długo i codziennie jadłam botwine z dodatkowymi burakami i cukry miałam dobre
    buraczki do obiadu tez mogłam

moja babcia tarła drobno surowe buraki i spijała ten sok

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie z kolei Biofer nie działał i zmienili mi właśnie na Tardyferon. I brałam go 2 tabletki na czczo i było git. Sok z buraków faktycznie omijaj, a ten zakwas to się nie znam, sama bym chętnie taki kupiła.

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zaraz mnie szlag trafi wczoraj wieczorem do pozna mialam skurcze i dzis od rana znowu, wezme nospe puszcza i za godzine znowu sie zaczynaja :/ juz coraz czesciej ja pitole co mi sie dzieje...:( pojde w poniedzialek do gina mam nadzieje ze mnie przyjmie bez slowa...:/ jeszcze bylam w aptece u znajomej pokazalam wyniki badan okazuje sie ze niektorych niemam z morfologi i mowila zebym rano zrobila w szpitalu jeszze raz :/

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png

Wysłany: 15 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Kurde zaraz mnie szlag trafi wczoraj wieczorem do pozna mialam skurcze i dzis od rana znowu, wezme nospe puszcza i za godzine znowu sie zaczynaja :/ juz coraz czesciej ja pitole co mi sie dzieje...:( pojde w poniedzialek do gina mam nadzieje ze mnie przyjmie bez slowa...:/ jeszcze bylam w aptece u znajomej pokazalam wyniki badan okazuje sie ze niektorych niemam z morfologi i mowila zebym rano zrobila w szpitalu jeszze raz :/
    Bierzesz magnez? Jeśli tak to jakiej firmy i ile. Przy skurczach powinno się brać do 400mg jonów magnezu na dobę.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png

Wysłany: 15 października 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milmarta wrote:
    Na mnie z kolei Biofer nie działał i zmienili mi właśnie na Tardyferon. I brałam go 2 tabletki na czczo i było git. Sok z buraków faktycznie omijaj, a ten zakwas to się nie znam, sama bym chętnie taki kupiła.
    Pewnie jak ze wszystkim. Na każdego dziala coś innego. :-) Ja biorę pregne plus i tam jest jakiś dodatek żelaza i póki co jest w normie. W pierwszej ciąży brałam jeszcze takie ziołowe tabletki ze sproszkowanego młodego jęczmienia. Mają dużo folianow i żelaza. Można sobie kupić taki w proszku i dosypywać do smoothie albo jakiegoś szejka :-) Poza tym sok z pokrzywy i dużo Zielonej pietruszki w diecie też pomaga lepiej niż suplementy i leki :-)

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pozdrawiamy ciocie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 10:22

twardan, Isia86, milmarta, żabka04, asioczek86 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jaki śliczny ten Wasz Piotruś :) Pozdrawiamy

kamciaelcia lubi tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet wczoraj zaczelam brac dodatkowy bo tak to tylko ogolnie w 1tab witaminki bralam ale dzis sie dowiedzialam ze to i tak malo biore hela mag b6 a tam jest 100 w 1 tab. Dziwie sie ze lekarka nic na IP mi niemowila zeby brala magnez :/ normalnie sukces od niecalej godziny brzuch mnie nieboli tfu tfu niechce zapeszac ale po calym dniu w bolu to jest jakis sukces... dodam ze walnelam 3 tab magnezu moze to jakos zadzialalo;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ale slodziak:) ale jak patrze na to zdjecie obok w czerwonym ubranku to tak widac ze urosl takie malenstwo tak szybko sie zmienia:)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj
    Dzieciaczki rosną
    Wiec ja zawsze mamom radzę - żeby korzystać z każdej chwili bo jest krucha i przemija. Może już jestem mamą nawiedzoną ale wiem co mówię. ..dzieci rosną, zmieniają się, cieszmy się życiem! !!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wtulilam się w Piotrusia i pomyślałam sobie -czemu z tych ramion córkę wypuściłam ...ale to żal. ..a jaki smutek. ..uciekłam do kibla by mąż mnie nie widział :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia aż się rozczuliłam, jejku a jeszcze niedawno w ciąży byłaś a teraz masz takiego ślicznego chłopczyka <3
    pomyśleć, że moja Iguś już ma skończone 5 miesięcy :)

dziewczyny ja na żelazo brałam actiferol forte i nie miałam żadnych dolegliwości a żelazo super podnosił :)
    co do buraczków to trę na tarce surowe buraczki i dodaję do nich ogórka kiszonego, cebulkę i jabłko, przyprawy. oczywiście majonez z jogurtem, ale wy możecie ten majonez czymś zastąpić lub może z olejem jakoś?. bynajmniej suróweczka smaczna i cukry też powinny być dobre :)

pozdrawiam słodkie mamusie :)

kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek
    Ależ się ciesze że się odezwałaś
    Przecież moje początki to są tez z twojej wiedzy :) byłam tu w około 10 tc ze smutna historią i wy mi właśnie doradzalyscie. A dziś mam swojego Piotrusia. ..
    Żeby tylko ludzie nie pytali czy zdrowy. ..

asioczek86 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps asioczek
    Ciebie szczególnie zapamiętam -my tylko się mierzylysmy 1h po rozpoczęciu :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 16 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Sweet wczoraj zaczelam brac dodatkowy bo tak to tylko ogolnie w 1tab witaminki bralam ale dzis sie dowiedzialam ze to i tak malo biore hela mag b6 a tam jest 100 w 1 tab. Dziwie sie ze lekarka nic na IP mi niemowila zeby brala magnez :/ normalnie sukces od niecalej godziny brzuch mnie nieboli tfu tfu niechce zapeszac ale po calym dniu w bolu to jest jakis sukces... dodam ze walnelam 3 tab magnezu moze to jakos zadzialalo;)
    Wydaje mi się że tu jest pies pogrzebany. Ja biorę 250-300mg na dobę a i tak czasem jakiś skurcz mam. Spokojnie możesz brać 3 tabletki na dobę tego magnezu. Tylko sobie podziel rano,popoludniu i wieczorem. A jak coś to norma na dobę to 400mg. Ja akurat biorę w większości taki bez b6 też chelatowany bo przy takiej ilości wychodzi strasznie dużo tej witaminy. Ale to już wydaje mi się że każdy wedle uznania i zapotrzebowania. Magnez odtawia się po 38 tygodniu żeby nie hamował naturalnych skurczy porodowych. Trzymam kciuki żeby Ci przeszło. :-)

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png

Wysłany: 16 października 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    kamcia aż się rozczuliłam, jejku a jeszcze niedawno w ciąży byłaś a teraz masz takiego ślicznego chłopczyka <3
    pomyśleć, że moja Iguś już ma skończone 5 miesięcy :)

dziewczyny ja na żelazo brałam actiferol forte i nie miałam żadnych dolegliwości a żelazo super podnosił :)
    co do buraczków to trę na tarce surowe buraczki i dodaję do nich ogórka kiszonego, cebulkę i jabłko, przyprawy. oczywiście majonez z jogurtem, ale wy możecie ten majonez czymś zastąpić lub może z olejem jakoś?. bynajmniej suróweczka smaczna i cukry też powinny być dobre :)

pozdrawiam słodkie mamusie :)
    Sałatka brzmi dobrze. Moje smaki. Chyba w przyszłym tygodniu zrobię :-)

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ