Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Nitka_lutowa wrote:Dziewczyny odebralam wyniki ogolnie dobre ale hemoglobina znowu mi spadla jest 10,8 a od miesiaca lykam tardyferol-tol po 1 tab. I tu pytanko jak mam ja podniesc moze zmienic lek albo podwojna dawke brac??? Jakies doswiadczenia???
-
Nitka_lutowa wrote:Sweet na mnie dziala ok nic mi po nim niejest heh doslownie nic mi nie jest i jakos zamiast poprawy to coraz gorzej... a buraki niepodniosa mi cukrow?? Bo gdzies mi sie obilo o uszy ze podnosza i sie wzbraniala przed sokiem z nich...
Można taki czasem kupić w jakimś ekosklepie albo takim lokalnym warzywniaku. Ja na targu kupowałam w butelce po wódce bo ani razu mi ten zakwas w domu nie chciał wyjść. zawsze wszystko plesnialo
Nitka_lutowa lubi tę wiadomość
-
Kurde zaraz mnie szlag trafi wczoraj wieczorem do pozna mialam skurcze i dzis od rana znowu, wezme nospe puszcza i za godzine znowu sie zaczynaja
juz coraz czesciej ja pitole co mi sie dzieje...
pojde w poniedzialek do gina mam nadzieje ze mnie przyjmie bez slowa...
jeszcze bylam w aptece u znajomej pokazalam wyniki badan okazuje sie ze niektorych niemam z morfologi i mowila zebym rano zrobila w szpitalu jeszze raz
-
Nitka_lutowa wrote:Kurde zaraz mnie szlag trafi wczoraj wieczorem do pozna mialam skurcze i dzis od rana znowu, wezme nospe puszcza i za godzine znowu sie zaczynaja
juz coraz czesciej ja pitole co mi sie dzieje...
pojde w poniedzialek do gina mam nadzieje ze mnie przyjmie bez slowa...
jeszcze bylam w aptece u znajomej pokazalam wyniki badan okazuje sie ze niektorych niemam z morfologi i mowila zebym rano zrobila w szpitalu jeszze raz
-
milmarta wrote:Na mnie z kolei Biofer nie działał i zmienili mi właśnie na Tardyferon. I brałam go 2 tabletki na czczo i było git. Sok z buraków faktycznie omijaj, a ten zakwas to się nie znam, sama bym chętnie taki kupiła.
Ja biorę pregne plus i tam jest jakiś dodatek żelaza i póki co jest w normie. W pierwszej ciąży brałam jeszcze takie ziołowe tabletki ze sproszkowanego młodego jęczmienia. Mają dużo folianow i żelaza. Można sobie kupić taki w proszku i dosypywać do smoothie albo jakiegoś szejka
Poza tym sok z pokrzywy i dużo Zielonej pietruszki w diecie też pomaga lepiej niż suplementy i leki
-
Sweet wczoraj zaczelam brac dodatkowy bo tak to tylko ogolnie w 1tab witaminki bralam ale dzis sie dowiedzialam ze to i tak malo biore hela mag b6 a tam jest 100 w 1 tab. Dziwie sie ze lekarka nic na IP mi niemowila zeby brala magnez
normalnie sukces od niecalej godziny brzuch mnie nieboli tfu tfu niechce zapeszac ale po calym dniu w bolu to jest jakis sukces... dodam ze walnelam 3 tab magnezu moze to jakos zadzialalo;)
-
kamcia aż się rozczuliłam, jejku a jeszcze niedawno w ciąży byłaś a teraz masz takiego ślicznego chłopczyka
pomyśleć, że moja Iguś już ma skończone 5 miesięcy
dziewczyny ja na żelazo brałam actiferol forte i nie miałam żadnych dolegliwości a żelazo super podnosił
co do buraczków to trę na tarce surowe buraczki i dodaję do nich ogórka kiszonego, cebulkę i jabłko, przyprawy. oczywiście majonez z jogurtem, ale wy możecie ten majonez czymś zastąpić lub może z olejem jakoś?. bynajmniej suróweczka smaczna i cukry też powinny być dobre
pozdrawiam słodkie mamusiekamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość
-
Asioczek
Ależ się ciesze że się odezwałaś
Przecież moje początki to są tez z twojej wiedzybyłam tu w około 10 tc ze smutna historią i wy mi właśnie doradzalyscie. A dziś mam swojego Piotrusia. ..
Żeby tylko ludzie nie pytali czy zdrowy. ..asioczek86 lubi tę wiadomość
-
Nitka_lutowa wrote:Sweet wczoraj zaczelam brac dodatkowy bo tak to tylko ogolnie w 1tab witaminki bralam ale dzis sie dowiedzialam ze to i tak malo biore hela mag b6 a tam jest 100 w 1 tab. Dziwie sie ze lekarka nic na IP mi niemowila zeby brala magnez
normalnie sukces od niecalej godziny brzuch mnie nieboli tfu tfu niechce zapeszac ale po calym dniu w bolu to jest jakis sukces... dodam ze walnelam 3 tab magnezu moze to jakos zadzialalo;)
-
asioczek86 wrote:kamcia aż się rozczuliłam, jejku a jeszcze niedawno w ciąży byłaś a teraz masz takiego ślicznego chłopczyka
pomyśleć, że moja Iguś już ma skończone 5 miesięcy
dziewczyny ja na żelazo brałam actiferol forte i nie miałam żadnych dolegliwości a żelazo super podnosił
co do buraczków to trę na tarce surowe buraczki i dodaję do nich ogórka kiszonego, cebulkę i jabłko, przyprawy. oczywiście majonez z jogurtem, ale wy możecie ten majonez czymś zastąpić lub może z olejem jakoś?. bynajmniej suróweczka smaczna i cukry też powinny być dobre
pozdrawiam słodkie mamusieasioczek86 lubi tę wiadomość