Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Dziewczyny odebralam wyniki ogolnie dobre ale hemoglobina znowu mi spadla jest 10,8 a od miesiaca lykam tardyferol-tol po 1 tab. I tu pytanko jak mam ja podniesc moze zmienic lek albo podwojna dawke brac??? Jakies doswiadczenia???
    Spróbuj Biofer. Nie boli cię brzuch po tym Tardyferonie? Ja nie byłam w stanie go łykać i jeszcze miałam po nim zaparcia. Ja bym spróbowała zrobić zakwas z buraków do picia. Z takich surowych. Nie jest to szczyt smaków ale ładnie podnosi żelazo.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet na mnie dziala ok nic mi po nim niejest heh doslownie nic mi nie jest i jakos zamiast poprawy to coraz gorzej... a buraki niepodniosa mi cukrow?? Bo gdzies mi sie obilo o uszy ze podnosza i sie wzbraniala przed sokiem z nich...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png

Wysłany: 14 października 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Sweet na mnie dziala ok nic mi po nim niejest heh doslownie nic mi nie jest i jakos zamiast poprawy to coraz gorzej... a buraki niepodniosa mi cukrow?? Bo gdzies mi sie obilo o uszy ze podnosza i sie wzbraniala przed sokiem z nich...
    No właśnie chodzi o to żeby nie robic z nich soku ew. Dodatek buraka do soku, tylko taki zakwas jak na barszcz. Kisi się z czosnkiem i np. Marchewka i pije tylko ten zakwas bez warzyw. Ja taki pilam w pierwszej ciąży i nie podnosił mi cukru. :-) Można taki czasem kupić w jakimś ekosklepie albo takim lokalnym warzywniaku. Ja na targu kupowałam w butelce po wódce bo ani razu mi ten zakwas w domu nie chciał wyjść. zawsze wszystko plesnialo :-P

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok sproboje robie barszcz na wlasnym zakwasie ale niesadzilam ze moze dzialac na hemohlobine;) dzieki za rade:)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na diecie bardzo długo i codziennie jadłam botwine z dodatkowymi burakami i cukry miałam dobre
    buraczki do obiadu tez mogłam

moja babcia tarła drobno surowe buraki i spijała ten sok

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie z kolei Biofer nie działał i zmienili mi właśnie na Tardyferon. I brałam go 2 tabletki na czczo i było git. Sok z buraków faktycznie omijaj, a ten zakwas to się nie znam, sama bym chętnie taki kupiła.

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zaraz mnie szlag trafi wczoraj wieczorem do pozna mialam skurcze i dzis od rana znowu, wezme nospe puszcza i za godzine znowu sie zaczynaja :/ juz coraz czesciej ja pitole co mi sie dzieje...:( pojde w poniedzialek do gina mam nadzieje ze mnie przyjmie bez slowa...:/ jeszcze bylam w aptece u znajomej pokazalam wyniki badan okazuje sie ze niektorych niemam z morfologi i mowila zebym rano zrobila w szpitalu jeszze raz :/

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png

Wysłany: 15 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Kurde zaraz mnie szlag trafi wczoraj wieczorem do pozna mialam skurcze i dzis od rana znowu, wezme nospe puszcza i za godzine znowu sie zaczynaja :/ juz coraz czesciej ja pitole co mi sie dzieje...:( pojde w poniedzialek do gina mam nadzieje ze mnie przyjmie bez slowa...:/ jeszcze bylam w aptece u znajomej pokazalam wyniki badan okazuje sie ze niektorych niemam z morfologi i mowila zebym rano zrobila w szpitalu jeszze raz :/
    Bierzesz magnez? Jeśli tak to jakiej firmy i ile. Przy skurczach powinno się brać do 400mg jonów magnezu na dobę.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png

Wysłany: 15 października 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milmarta wrote:
    Na mnie z kolei Biofer nie działał i zmienili mi właśnie na Tardyferon. I brałam go 2 tabletki na czczo i było git. Sok z buraków faktycznie omijaj, a ten zakwas to się nie znam, sama bym chętnie taki kupiła.
    Pewnie jak ze wszystkim. Na każdego dziala coś innego. :-) Ja biorę pregne plus i tam jest jakiś dodatek żelaza i póki co jest w normie. W pierwszej ciąży brałam jeszcze takie ziołowe tabletki ze sproszkowanego młodego jęczmienia. Mają dużo folianow i żelaza. Można sobie kupić taki w proszku i dosypywać do smoothie albo jakiegoś szejka :-) Poza tym sok z pokrzywy i dużo Zielonej pietruszki w diecie też pomaga lepiej niż suplementy i leki :-)

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pozdrawiamy ciocie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 10:22

twardan, Isia86, milmarta, nick nieaktualny, asioczek86 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jaki śliczny ten Wasz Piotruś :) Pozdrawiamy

kamciaelcia lubi tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet wczoraj zaczelam brac dodatkowy bo tak to tylko ogolnie w 1tab witaminki bralam ale dzis sie dowiedzialam ze to i tak malo biore hela mag b6 a tam jest 100 w 1 tab. Dziwie sie ze lekarka nic na IP mi niemowila zeby brala magnez :/ normalnie sukces od niecalej godziny brzuch mnie nieboli tfu tfu niechce zapeszac ale po calym dniu w bolu to jest jakis sukces... dodam ze walnelam 3 tab magnezu moze to jakos zadzialalo;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ale slodziak:) ale jak patrze na to zdjecie obok w czerwonym ubranku to tak widac ze urosl takie malenstwo tak szybko sie zmienia:)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj
    Dzieciaczki rosną
    Wiec ja zawsze mamom radzę - żeby korzystać z każdej chwili bo jest krucha i przemija. Może już jestem mamą nawiedzoną ale wiem co mówię. ..dzieci rosną, zmieniają się, cieszmy się życiem! !!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wtulilam się w Piotrusia i pomyślałam sobie -czemu z tych ramion córkę wypuściłam ...ale to żal. ..a jaki smutek. ..uciekłam do kibla by mąż mnie nie widział :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia aż się rozczuliłam, jejku a jeszcze niedawno w ciąży byłaś a teraz masz takiego ślicznego chłopczyka <3
    pomyśleć, że moja Iguś już ma skończone 5 miesięcy :)

dziewczyny ja na żelazo brałam actiferol forte i nie miałam żadnych dolegliwości a żelazo super podnosił :)
    co do buraczków to trę na tarce surowe buraczki i dodaję do nich ogórka kiszonego, cebulkę i jabłko, przyprawy. oczywiście majonez z jogurtem, ale wy możecie ten majonez czymś zastąpić lub może z olejem jakoś?. bynajmniej suróweczka smaczna i cukry też powinny być dobre :)

pozdrawiam słodkie mamusie :)

kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek
    Ależ się ciesze że się odezwałaś
    Przecież moje początki to są tez z twojej wiedzy :) byłam tu w około 10 tc ze smutna historią i wy mi właśnie doradzalyscie. A dziś mam swojego Piotrusia. ..
    Żeby tylko ludzie nie pytali czy zdrowy. ..

asioczek86 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps asioczek
    Ciebie szczególnie zapamiętam -my tylko się mierzylysmy 1h po rozpoczęciu :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 16 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Sweet wczoraj zaczelam brac dodatkowy bo tak to tylko ogolnie w 1tab witaminki bralam ale dzis sie dowiedzialam ze to i tak malo biore hela mag b6 a tam jest 100 w 1 tab. Dziwie sie ze lekarka nic na IP mi niemowila zeby brala magnez :/ normalnie sukces od niecalej godziny brzuch mnie nieboli tfu tfu niechce zapeszac ale po calym dniu w bolu to jest jakis sukces... dodam ze walnelam 3 tab magnezu moze to jakos zadzialalo;)
    Wydaje mi się że tu jest pies pogrzebany. Ja biorę 250-300mg na dobę a i tak czasem jakiś skurcz mam. Spokojnie możesz brać 3 tabletki na dobę tego magnezu. Tylko sobie podziel rano,popoludniu i wieczorem. A jak coś to norma na dobę to 400mg. Ja akurat biorę w większości taki bez b6 też chelatowany bo przy takiej ilości wychodzi strasznie dużo tej witaminy. Ale to już wydaje mi się że każdy wedle uznania i zapotrzebowania. Magnez odtawia się po 38 tygodniu żeby nie hamował naturalnych skurczy porodowych. Trzymam kciuki żeby Ci przeszło. :-)

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png

Wysłany: 16 października 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    kamcia aż się rozczuliłam, jejku a jeszcze niedawno w ciąży byłaś a teraz masz takiego ślicznego chłopczyka <3
    pomyśleć, że moja Iguś już ma skończone 5 miesięcy :)

dziewczyny ja na żelazo brałam actiferol forte i nie miałam żadnych dolegliwości a żelazo super podnosił :)
    co do buraczków to trę na tarce surowe buraczki i dodaję do nich ogórka kiszonego, cebulkę i jabłko, przyprawy. oczywiście majonez z jogurtem, ale wy możecie ten majonez czymś zastąpić lub może z olejem jakoś?. bynajmniej suróweczka smaczna i cukry też powinny być dobre :)

pozdrawiam słodkie mamusie :)
    Sałatka brzmi dobrze. Moje smaki. Chyba w przyszłym tygodniu zrobię :-)

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ