Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Near jesli Ci nieprzekracza to niedodawaj poodserwuj pare dni bo pewnie rozne jesz kolacje wiec ranne tez moga sie roznic i jak juz chcesz dodawac jednostki to po 1 absolutnie nie dwie zeby w nocy hipo niemiala i koniecznie przez pare nocy stawaj i mierz cukry jakie sa... a wlasnie jak w nocy mialas?
-
Ja zwiekszylam o 1 jednostke i mialam w nocy hipoglikemie wiec nastepnego dnia dalam tylko pol jednostki nie cala(mam pena co pol) dlatego Ci mowie niedawaj 2j naraz zebys se niezaszkodzila... aha i o 22 dalam ta jednostke wiecej a o 1 w nocy mialam juz hipo 41 takze mowie kontroluj to bo to nie zarty
-
Near wrote:No właśnie chodzi o to, że przed spaniem miałam 85, po 4h 92... a rano 87 więc chyba nie skacze mi aż tak... wygląda jakbym wgl nie brała insuliny. Chciałabym już mieć cukry w granicy 80
Impresja lubi tę wiadomość
-
Nitka_lutowa wrote:Ja zwiekszylam o 1 jednostke i mialam w nocy hipoglikemie wiec nastepnego dnia dalam tylko pol jednostki nie cala(mam pena co pol) dlatego Ci mowie niedawaj 2j naraz zebys se niezaszkodzila... aha i o 22 dalam ta jednostke wiecej a o 1 w nocy mialam juz hipo 41 takze mowie kontroluj to bo to nie zarty
-
No to nie zmieniam na razie, skoro tak mówicie dziewczyny. Tylko no boje się, że skoro pierwszego dnia miałam 92, potem 87 to dzisiaj równie dobrze mogę mieć znowu pow. 90. Wgl wczoraj jak wzięłam insulinę to tak po 2-3 min bardzo mnie brzuch z jednej strony zaczął boleć jak się położyłam, nie wiem czemu
Nie wiem czy młody mnie gdzieś nacisnął, czy może znowu z powodu zaparć, czy może coś związane z tą insuliną
-
nick nieaktualny
-
Sweet nasze cukrzyce sa tak rozne ze az mi sie chce smiac jak to wszystko mozliwe:)
Near insulina nie ma wplywu na ciaze dlatego jest bezpieczna i mozna ja stosowac takze niemartw sie tym przez pare dni zobaz jakie bede cukry a potem doloz 1j jak bedzie ciagle ponad 90 spokojnie.
Elaria nad ranem narzafy wywalaja z siebie cukry dlatego jest wyzszy.
Sweet ja to sie czasem zastanawiam czy moze inna insulina lepiej by zadzialala na mnie skoro wiecej niemoge dac wieczorem a rano i tak jest do dupy hmm zapytam o to diablo a Ty jaka masz ta nocna?? -
nick nieaktualnyDopadła mnie koszmarna ochota na słodkie! Jestem najedzona, więc to nie z głodu.
Wczoraj byłam w galerii i czułam się, jak alkoholik w monopolowym. Słodycze osaczały mnie wszędzie: w Rossmanie, Empiku, Multikinie... Dziś myślę o nich obsesyjnie. Jak wcześniej po prostu czasem zjadłam pierniczka, czy czekoladkę, nawet nie codziennie, co 2-3 dni i było ok. Teraz nie mogę choćby garstki rodzynek, łyżeczki miodku i jest dramat psychologiczny. Jak to przetrwać. Jestem na takim głodzie, że mogłabym wyżerać kakao typu Nesquik łyżkami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 19:22
-
Elaria poprostu zjedz se kawalek czekolady czy ciasteczko jak ja mam taki napad to jem nie w wielkich ilosciach tylko tak zeby zaspokoic sama ta mysl o tym:) wydaje mi sie ze wiekszy koszmar gotuje sobie odmawiajac kostki czekolady i myslac w kolko o tym i sie denerwowac i stresowac niz zjesc ja i ciul niech sie troche podniesie cukier (choc przy odrobince cukru niebedzie kosmicznego cukru) i nawet niemierze cukru bo czego oczy niewidza temu sercu niezal;)
Elaria, Isia86 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny macie jakis wozek sprawdzony do polecenia?? Bede musiala cos kupic i tak sie zastanawiam ze chyba wole sama gondole a pozniej kupie spacerowke bo te 2w1 to sie niebardzo sprawdzaja w spacerowkach... siedze i szukam i czytam i sama nie wiem:/ Mamuski odezwijcie sie i pomozcie troche:)
-
Elaria wrote:Sweet Cupcake, a jak to się dzieje, że o 3-4 rano masz cukier 75, a po 8 rano już 90? Skąd ten cukier, jeśli nic przez ten czas nie jadłaś?
Elaria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNitka, zjadłam na kolację kisiel w kubeczku. Bardzo w ciąży go polubiłam, a kawę odlubiłam. Zobaczę, jaki będę miała po godzinie cukier po nim.
Co do wózków, to mam nadzieję wykorzystać ten po córce, jeśli go jeszcze myszy nie zjadłyNa wiosnę czeka nas przegląd rzeczy po małej, bo z tego, co pamiętam, wózek jest w świetnym stanie i bardzo nam się sprawdził. Miał gondolę i osobno montowaną spacerówkę.
Nitka_lutowa lubi tę wiadomość
-
Nitka_lutowa wrote:Sweet nasze cukrzyce sa tak rozne ze az mi sie chce smiac jak to wszystko mozliwe:)
Near insulina nie ma wplywu na ciaze dlatego jest bezpieczna i mozna ja stosowac takze niemartw sie tym przez pare dni zobaz jakie bede cukry a potem doloz 1j jak bedzie ciagle ponad 90 spokojnie.
Elaria nad ranem narzafy wywalaja z siebie cukry dlatego jest wyzszy.
Sweet ja to sie czasem zastanawiam czy moze inna insulina lepiej by zadzialala na mnie skoro wiecej niemoge dac wieczorem a rano i tak jest do dupy hmm zapytam o to diablo a Ty jaka masz ta nocna?? -
Elaria wrote:Dopadła mnie koszmarna ochota na słodkie! Jestem najedzona, więc to nie z głodu.
Wczoraj byłam w galerii i czułam się, jak alkoholik w monopolowym. Słodycze osaczały mnie wszędzie: w Rossmanie, Empiku, Multikinie... Dziś myślę o nich obsesyjnie. Jak wcześniej po prostu czasem zjadłam pierniczka, czy czekoladkę, nawet nie codziennie, co 2-3 dni i było ok. Teraz nie mogę choćby garstki rodzynek, łyżeczki miodku i jest dramat psychologiczny. Jak to przetrwać. Jestem na takim głodzie, że mogłabym wyżerać kakao typu Nesquik łyżkami.Wiec jak zrobię coś odrobinę słodkiego to wszyscy są zadowoleni.
wczoraj zrobiłam np. Takie ptysie z ciasta parzonego jak na karpatke. Ono nie ma cukru i do tego masa bananowa.
-
nick nieaktualny
-
No ja tez biore insulinatard moze ona jest bezpieczna w ciazy dlatego tak jak przepisuja...
Elaria daj znac jakie cukry, ale te do kubeczka wydaje mi sie ze sa bardziej dosladzane niz takie zwykle ale teraz mi narobilas ochoty na kisiel:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 21:37
-
nick nieaktualny
-
No widzisz jak masz napad to jedz kisiel:) jeszcze mozesz se pozwolic wiec korzystaj;) ja na poczatku ciazy mogac pozwolic se na to i tamto bo jeszcze cukry az tak nie szalaly to jadlam takie kaszki mleczny start z biedronki rozrabia sie to z woda ojoj ale to dobre bylo:) wogole na kasze manne mialam czesto chec, jak bede malemu robic to sama polowe wciagne;P
Wiecie popatrzylam dzis w ksiazeczke z cukrami i zostalo mi tylko 2 tyg i koniec ksiazeczki musze nowa wziasc ale jak to szybko zlecialo a ile tam tych kartek zapisanych masakra i tak sie pocieszam ze jeszcze tylko 3miesiace to juz tylko;)