Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Mogłabym Was prosić o interpretacje wyników? Wczoraj robiłam krzywą zaś jutro wieczorem mam wizytę u mojego gin (oczywiście będę się denerwować do tego czasu).
Na czczo - 78 mg ( norma 70-90)
1h - 174 mg ( norma 160 )
2h - 155 mg ( norma 140)
Według norm laboratorium moje wyniki są powyżej normy, jednak znalazłam normy na stronie Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego i tam normy są wyższe. Wiec jak jest? -
Ja miałam inne normy, na czczo chyba do 99, po 1h do 180, po 2 h do 153.
Tak, czy inaczej po 2h masz przekroczony wynik, a to już oznacza cukrzycę ciążową. Nie denerwuj się, skoro jutro masz wizytę, to lekarz wszystko Ci wytłumaczy, będziesz musiała stosować dietę oraz sprawdzać poziom cukru we krwi przy pomocy glukometru
Ja miałam przekroczenie o 1 też po 2h, hemoglobina glikowana wyszła prawidłowa, po 2 tyg. sprawdzania cukrów miałam bardzo mało przekroczeń i moja gin stwierdziła u mnie nietolerancję cukrów i nie kierowała do diabetologa. Muszę trzymać dietę i przynajmniej raz w tygodniu sprawdzać cukry glukometrem, ale w tej kwestii jestem chyba wyjątkiem. Wszystkie dziewczyny dostały skierowanie do diabetologa i tak jest chyba bezpieczniejIsia86 lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNitka_lutowa wrote:Zabko ja poprosze:) jesli niepotrzebujesz jeszcze troche bede musiala sie ich obu nabrac
Nie ma sprawy.
Zaprosiłem cie do przyjaciółek.
Zaakceptuj zaproszenie i wyślij mi swój adres gdzie mam wysłać.Nitka_lutowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny niechce zapeszac ale od ponad tygodnia mam bardzo ladne cukry odlozylam pieczywo z rana i diablo kazala mierzyc czy ketonow nie ma tych tez brak wiec super jestem naprawde w szoku pozytywnym:) mam nadzieje ze tak zostanie choc watpie w to... a jak wasze cukry??
Isia86, Elaria, Czarniawa lubią tę wiadomość
-
Nitka suuuper
No właśnie chciałam się Was poradzić w sprawie moich cukrów...
A więc, wczoraj na noc zjadłam tabliczkę czekolady i cukier godz.po 101, na czczo dziś rano 82.
Dziś zjadłam wafelka dużego czekoladowego plus babeczkę kajmakowa i cukier po godz.103.
O co chodzi???? Czy już mi przeszła ta cała cukrzyca? Czy dziecko już sobie samo radzi ze swoją trzustką i moja dzięki temu pracuje już tak jak powinna? Diabo mam dopiero za tydzień...Izieth lubi tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dziś odebrałam glukometr (ten świecący z reklamy, ale dzieci będą się zachwycać jak mama się kłuje
), zaliczyłam wizyty i badania, wykupiłam paski i testy ketonowe, a od jutra zaczynamy.
Ogólnie jak sobie zobaczyłam na przykładowy jadłospis 8 posiłków od dietetyczki to nie mam pojęcia czy dam rady jeść tyle co 1.5-2h... -
Tak to ja mialam watpliwa przygode ze szpitalem na wyjezdzie....
Ale sama sie zastanawiam nad wigilia..to bedzie u mnie 38 skonczony tydzień,z drugiej strony pojechalabym do rodzicow-godzina drogi niby do mojego szpitala...no 1,5 godz z zapasem...sama nie wiem...czy sie stresowac ale cieszyc rofzina czy jak...poczekam az sie sytuacja u mnie rozwijac bedzie...https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Nitka, Isia, rewelacja!
ja też się trzymam dietowo i daje radę. Diabetolog zalecił już mierzyć tylko 2 x dziennie i na czczo. Bo cukry na czczo mam na granicy 89 albo 90. Ale zaczęłam jeść o 22:30 1/3 kajzerki z żółtym serem, jak zalecają, i dziś było 86. Nie mogę narzekać
do tego już prawie wszystko udało mi się ogarnąć dla dziecka. Więc mam takie poczucie ze zblizam się do końca co mega mnie cieszy
Elaria lubi tę wiadomość
-
Isia, jestem w podobnej sytuacji
Ostatnio miałam doła i nie mogłam w nocy spać, przy okazji zgłodniałam i zjadłam całą tabliczkę czekolady z kokosem
Oczywiście wyrzuty sumienia miałam straszne, ale cukier po godzinie 102, nie mogłam uwierzyć w to, co widzę
Rano też było w porządku
Isia86 lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)