X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia slodziasny Piotrunio :-)
    Buziaki od cioci:-)

Ja nie wierzę w spalanie czyt.spacery.
    Pomagały do czasu a potem już nic nie pomogło na spalanie.
    Teściowa twierdzi żeby cynamon dodawać? :-)

Ja właśnie dzisiaj teraz robię krzywa cukrowa.
    Na czczo z gluko było 103:-(
    Jakoś nie wierzę w ten pomiar jak z resztą w każdy gluko tylko z krwi wiarygodny.
    Eliksir był okropny.
    Muli mnie do teraz:-(
    Do popołudnia muszę czekać na wyniki

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko spokojnie napewno bedzie tak jak u Kamci gluko do wyrzucrnia:) koniecznie daj znac jakie wyniki i tez pokaz Robercika:)

żabka04 lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok.
    Będzie czas na aktualna fotkę Robcia:-)

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria, ja mam w drugą stronę, mam bmi sprzed ciąży 20.2, diabetolog jak usłyszał, że mam 2kg na plusie to powiedział, że przydałoby się przytyć tak z 11kg do porodu, a na diecie moze być mniej i się boi czy jakiejś anemii nie będę mieć :/ Ale pożyjemy, zoabczymy, może akurat takie częste jedzenie mi posłuży :P

Ja dziś pierwsze pomiary - na czczo 88, ale 1h po śniadaniu 131 :( Ale wiem czemu, gardło mnie boli i zrobiłam sobie zamiast herbaty sok malinowy ze spiżarni do picia zamiast owocu.
    Za chwilę II śniadanie, a ja co chwilę patrzę na zegarek. Mam nadzieję, że po 2-3 tygodniach już złapię rytm i sama będę wiedzieć kiedy jeść :)

Mi dietetyczka też wczoraj mówiła, żeby nie rezygnować całokowicie tłuszczów, bo połowa witamin się właśnie wchłania tylko z tłuszczami. No i też wspominała, że cukry wtedy wolniej rosną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wychodze na spacer. Wreszcie słońce wyszło. Nie chodzi mi tyle o spalanie cukrów, ale zeby sie nie zasiedziec. Musze sie ruszac, zwlaszcza, ze jestem na zwolnieniu. Ale serio, to sie zmuszam w wiekszosc dni, bo czesto pada i wieje. Dzis wreszcie ladnie.

• Near Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka wiem, ta "dieta" to masakra. Starałam się żeby tylko nie brać insuliny, a w tym momencie to już i tak chyba wszystko jedno... z moja diabetolog nie ma co tym rozmawiać, bo wg niej wgl powinnam jeść jak najmniej... nikt mi się nie pytał ile kcal przyjmuje w ciągu dnia, ani ile jem węglowodanów. Na ketony to tak jak mówiłam kazali dużo pić :( ja juz sama nie wiem czy oni są inni, czy coś ze mną jest nie tak :( a co do majonezu to tez tylko kielecki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 11:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki :
    Na czczo 92
    Po 2h 77
    Poszła menda!!!!!!!!! Yupiiiii

Dziewczyny dacie radę z ta cukrzyca,dieta itd.
    Wiem że teraz wam ciężko,są zalamki czy ciężkie dni my też je miałyśmy ale przezylysmy i wy też dacie radę aby dotrzeć do porodu.
    Potem zrobić kontrolę krzywej i zobaczyć taki super wynik.:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 08:01

Nitka_lutowa, Isia86, kark, Elaria, Izieth, twardan, Dorinka lubią tę wiadomość

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Zabko super cukry i super Robercik:):):):):):) jestes wolna od cukrzycy i teraz ciesz sie macierzystwem:)))

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha
    Zabko
    Nie chwaliłas sie tym misiem na przeciągi z Lidla haha
    super zuch chłopak. Nasztak dzielnie nie ćwiczy :) ryk krzyk bo matka na brzuch położyła :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Haha
    Zabko
    Nie chwaliłas sie tym misiem na przeciągi z Lidla haha
    super zuch chłopak. Nasztak dzielnie nie ćwiczy :) ryk krzyk bo matka na brzuch położyła :D

Bo zapomniałam Kamcia:-(

• twardan Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, Żabka super dzieciaczki rosną! Ja zaraz też wrzucę fotkę Piotrusia :)
    Jak ten czas szybko leci, to najlepiej widać po dzieciach :)

My również pozdrawiamy wszystkie ciocie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 11:52

Isia86, żabka04, Nitka_lutowa, Izieth, kamciaelcia, kark, Dorinka lubią tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale swietne te Wasze babelki:):):):):):) Twardan Piotrus niejedna laske wyrwie na te oczeta:) ale fajnie tak popatrzec na Wasze malenstwa ja juz sie niemoge doczekac mojego chlopca a to jeszcze 3m-c ehhh mam piekne zdjecie z usg gdzie ladnie pokazuje buzie i narazie tylko to podziwiam i caluje;) jeszcze troche i bedzie moj babelek na swiecie:)

Isia86, żabka04, kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzucil mi sie w oczy wpis Zabki ze po lodach z mcdonald miala 130 cukier i tak mi sie przypomnialo ze w poprzedniej ciazy bez insuliny spokojnie moglam jesc lody straciatella czasem potrafilam caly litr naraz opedzlowac i cukry zawsze byly niskie musze wyprobowac to i teraz choc wtedy zaczynalo sie lato wiec bardziej sie chcialo lodow;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zjadłam croissanta z łyżeczką dżemu niskosłodzonego na kolację, cukry po tym były 92. Pewnie dlatego, że ciasto tłuste. To był jedyny mój wyskok do tej pory.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka zrób sobie na deser bitą śmietanę ( śmietana 30% ubijasz sama dodaj cukru troszkę) mogłam 4 łyżki:-) i do tego owoce borówki, maliny co tam możesz ja czasami dodałam lody Grand (czarne opakowanie) z łyżkę lub te które Ci służą.
    Wychodził głęboki talerz :-)

Przepyszny syty deser.
    Chyba Kamcia go podsunela.

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan
    Cudowny ten wasz Piotruś. Oczeta rzeczy rzeczywiscie obledne <3 czas leci ale dobrze ze widać to po dzieciaczkach a nie mamach haha
    i wasz mały tez chyba włosy zgubił? ?buziaczki dla malutkiego

twardan lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bita śmietana była pycha :) posypywalam jeszcze gorzka czekolada. Ale sprawdzałam się x razy i nie miała u mnie wpływu na inne cukru

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan oczy Piotrusia powalaja :-)
    Zresztą jak Kamcia Piotrusia też hihi
    Chyba Piotrusia tak mają?:-) :-)
    Piękne te nasz dzieciaczki :-)

kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    A jak Robercik ciągle śpi to jego oczkow nie widać ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Ja dziś zjadłam croissanta z łyżeczką dżemu niskosłodzonego na kolację, cukry po tym były 92. Pewnie dlatego, że ciasto tłuste. To był jedyny mój wyskok do tej pory.

Piszac wyskok masz na mysli "zakazane jedzenie" a nie zly cukier chyba, tak??

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ