Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKamcia slodziasny Piotrunio
Buziaki od cioci:-)
Ja nie wierzę w spalanie czyt.spacery.
Pomagały do czasu a potem już nic nie pomogło na spalanie.
Teściowa twierdzi żeby cynamon dodawać?
Ja właśnie dzisiaj teraz robię krzywa cukrowa.
Na czczo z gluko było 103:-(
Jakoś nie wierzę w ten pomiar jak z resztą w każdy gluko tylko z krwi wiarygodny.
Eliksir był okropny.
Muli mnie do teraz:-(
Do popołudnia muszę czekać na wyniki
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyElaria, ja mam w drugą stronę, mam bmi sprzed ciąży 20.2, diabetolog jak usłyszał, że mam 2kg na plusie to powiedział, że przydałoby się przytyć tak z 11kg do porodu, a na diecie moze być mniej i się boi czy jakiejś anemii nie będę mieć
Ale pożyjemy, zoabczymy, może akurat takie częste jedzenie mi posłuży
Ja dziś pierwsze pomiary - na czczo 88, ale 1h po śniadaniu 131Ale wiem czemu, gardło mnie boli i zrobiłam sobie zamiast herbaty sok malinowy ze spiżarni do picia zamiast owocu.
Za chwilę II śniadanie, a ja co chwilę patrzę na zegarek. Mam nadzieję, że po 2-3 tygodniach już złapię rytm i sama będę wiedzieć kiedy jeść
Mi dietetyczka też wczoraj mówiła, żeby nie rezygnować całokowicie tłuszczów, bo połowa witamin się właśnie wchłania tylko z tłuszczami. No i też wspominała, że cukry wtedy wolniej rosną. -
nick nieaktualnyJa właśnie wychodze na spacer. Wreszcie słońce wyszło. Nie chodzi mi tyle o spalanie cukrów, ale zeby sie nie zasiedziec. Musze sie ruszac, zwlaszcza, ze jestem na zwolnieniu. Ale serio, to sie zmuszam w wiekszosc dni, bo czesto pada i wieje. Dzis wreszcie ladnie.
-
Nitka wiem, ta "dieta" to masakra. Starałam się żeby tylko nie brać insuliny, a w tym momencie to już i tak chyba wszystko jedno... z moja diabetolog nie ma co tym rozmawiać, bo wg niej wgl powinnam jeść jak najmniej... nikt mi się nie pytał ile kcal przyjmuje w ciągu dnia, ani ile jem węglowodanów. Na ketony to tak jak mówiłam kazali dużo pić
ja juz sama nie wiem czy oni są inni, czy coś ze mną jest nie tak
a co do majonezu to tez tylko kielecki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 11:08
-
nick nieaktualnyMam wyniki :
Na czczo 92
Po 2h 77
Poszła menda!!!!!!!!! Yupiiiii
Dziewczyny dacie radę z ta cukrzyca,dieta itd.
Wiem że teraz wam ciężko,są zalamki czy ciężkie dni my też je miałyśmy ale przezylysmy i wy też dacie radę aby dotrzeć do porodu.
Potem zrobić kontrolę krzywej i zobaczyć taki super wynik.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 08:01
Nitka_lutowa, Isia86, kark, Elaria, Izieth, twardan, Dorinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kamcia, Żabka super dzieciaczki rosną! Ja zaraz też wrzucę fotkę Piotrusia
Jak ten czas szybko leci, to najlepiej widać po dzieciach
My również pozdrawiamy wszystkie ciocie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 11:52
Isia86, żabka04, Nitka_lutowa, Izieth, kamciaelcia, kark, Dorinka lubią tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Jejku ale swietne te Wasze babelki:)
Twardan Piotrus niejedna laske wyrwie na te oczeta:) ale fajnie tak popatrzec na Wasze malenstwa ja juz sie niemoge doczekac mojego chlopca a to jeszcze 3m-c ehhh mam piekne zdjecie z usg gdzie ladnie pokazuje buzie i narazie tylko to podziwiam i caluje;) jeszcze troche i bedzie moj babelek na swiecie:)
Isia86, żabka04, kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość
-
Rzucil mi sie w oczy wpis Zabki ze po lodach z mcdonald miala 130 cukier i tak mi sie przypomnialo ze w poprzedniej ciazy bez insuliny spokojnie moglam jesc lody straciatella czasem potrafilam caly litr naraz opedzlowac i cukry zawsze byly niskie musze wyprobowac to i teraz choc wtedy zaczynalo sie lato wiec bardziej sie chcialo lodow;)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNitka zrób sobie na deser bitą śmietanę ( śmietana 30% ubijasz sama dodaj cukru troszkę) mogłam 4 łyżki:-) i do tego owoce borówki, maliny co tam możesz ja czasami dodałam lody Grand (czarne opakowanie) z łyżkę lub te które Ci służą.
Wychodził głęboki talerz
Przepyszny syty deser.
Chyba Kamcia go podsunela.Nitka_lutowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Elaria wrote:Ja dziś zjadłam croissanta z łyżeczką dżemu niskosłodzonego na kolację, cukry po tym były 92. Pewnie dlatego, że ciasto tłuste. To był jedyny mój wyskok do tej pory.
Piszac wyskok masz na mysli "zakazane jedzenie" a nie zly cukier chyba, tak??