X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia slodziasny Piotrunio :-)
    Buziaki od cioci:-)

Ja nie wierzę w spalanie czyt.spacery.
    Pomagały do czasu a potem już nic nie pomogło na spalanie.
    Teściowa twierdzi żeby cynamon dodawać? :-)

Ja właśnie dzisiaj teraz robię krzywa cukrowa.
    Na czczo z gluko było 103:-(
    Jakoś nie wierzę w ten pomiar jak z resztą w każdy gluko tylko z krwi wiarygodny.
    Eliksir był okropny.
    Muli mnie do teraz:-(
    Do popołudnia muszę czekać na wyniki

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko spokojnie napewno bedzie tak jak u Kamci gluko do wyrzucrnia:) koniecznie daj znac jakie wyniki i tez pokaz Robercika:)

żabka04 lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok.
    Będzie czas na aktualna fotkę Robcia:-)

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria, ja mam w drugą stronę, mam bmi sprzed ciąży 20.2, diabetolog jak usłyszał, że mam 2kg na plusie to powiedział, że przydałoby się przytyć tak z 11kg do porodu, a na diecie moze być mniej i się boi czy jakiejś anemii nie będę mieć :/ Ale pożyjemy, zoabczymy, może akurat takie częste jedzenie mi posłuży :P

Ja dziś pierwsze pomiary - na czczo 88, ale 1h po śniadaniu 131 :( Ale wiem czemu, gardło mnie boli i zrobiłam sobie zamiast herbaty sok malinowy ze spiżarni do picia zamiast owocu.
    Za chwilę II śniadanie, a ja co chwilę patrzę na zegarek. Mam nadzieję, że po 2-3 tygodniach już złapię rytm i sama będę wiedzieć kiedy jeść :)

Mi dietetyczka też wczoraj mówiła, żeby nie rezygnować całokowicie tłuszczów, bo połowa witamin się właśnie wchłania tylko z tłuszczami. No i też wspominała, że cukry wtedy wolniej rosną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wychodze na spacer. Wreszcie słońce wyszło. Nie chodzi mi tyle o spalanie cukrów, ale zeby sie nie zasiedziec. Musze sie ruszac, zwlaszcza, ze jestem na zwolnieniu. Ale serio, to sie zmuszam w wiekszosc dni, bo czesto pada i wieje. Dzis wreszcie ladnie.

• Near Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka wiem, ta "dieta" to masakra. Starałam się żeby tylko nie brać insuliny, a w tym momencie to już i tak chyba wszystko jedno... z moja diabetolog nie ma co tym rozmawiać, bo wg niej wgl powinnam jeść jak najmniej... nikt mi się nie pytał ile kcal przyjmuje w ciągu dnia, ani ile jem węglowodanów. Na ketony to tak jak mówiłam kazali dużo pić :( ja juz sama nie wiem czy oni są inni, czy coś ze mną jest nie tak :( a co do majonezu to tez tylko kielecki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 11:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki :
    Na czczo 92
    Po 2h 77
    Poszła menda!!!!!!!!! Yupiiiii

Dziewczyny dacie radę z ta cukrzyca,dieta itd.
    Wiem że teraz wam ciężko,są zalamki czy ciężkie dni my też je miałyśmy ale przezylysmy i wy też dacie radę aby dotrzeć do porodu.
    Potem zrobić kontrolę krzywej i zobaczyć taki super wynik.:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 08:01

Nitka_lutowa, Isia86, kark, Elaria, Izieth, twardan, Dorinka lubią tę wiadomość

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Zabko super cukry i super Robercik:):):):):):) jestes wolna od cukrzycy i teraz ciesz sie macierzystwem:)))

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha
    Zabko
    Nie chwaliłas sie tym misiem na przeciągi z Lidla haha
    super zuch chłopak. Nasztak dzielnie nie ćwiczy :) ryk krzyk bo matka na brzuch położyła :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Haha
    Zabko
    Nie chwaliłas sie tym misiem na przeciągi z Lidla haha
    super zuch chłopak. Nasztak dzielnie nie ćwiczy :) ryk krzyk bo matka na brzuch położyła :D

Bo zapomniałam Kamcia:-(

• twardan Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, Żabka super dzieciaczki rosną! Ja zaraz też wrzucę fotkę Piotrusia :)
    Jak ten czas szybko leci, to najlepiej widać po dzieciach :)

My również pozdrawiamy wszystkie ciocie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 11:52

Isia86, żabka04, Nitka_lutowa, Izieth, kamciaelcia, kark, Dorinka lubią tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale swietne te Wasze babelki:):):):):):) Twardan Piotrus niejedna laske wyrwie na te oczeta:) ale fajnie tak popatrzec na Wasze malenstwa ja juz sie niemoge doczekac mojego chlopca a to jeszcze 3m-c ehhh mam piekne zdjecie z usg gdzie ladnie pokazuje buzie i narazie tylko to podziwiam i caluje;) jeszcze troche i bedzie moj babelek na swiecie:)

Isia86, żabka04, kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzucil mi sie w oczy wpis Zabki ze po lodach z mcdonald miala 130 cukier i tak mi sie przypomnialo ze w poprzedniej ciazy bez insuliny spokojnie moglam jesc lody straciatella czasem potrafilam caly litr naraz opedzlowac i cukry zawsze byly niskie musze wyprobowac to i teraz choc wtedy zaczynalo sie lato wiec bardziej sie chcialo lodow;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zjadłam croissanta z łyżeczką dżemu niskosłodzonego na kolację, cukry po tym były 92. Pewnie dlatego, że ciasto tłuste. To był jedyny mój wyskok do tej pory.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka zrób sobie na deser bitą śmietanę ( śmietana 30% ubijasz sama dodaj cukru troszkę) mogłam 4 łyżki:-) i do tego owoce borówki, maliny co tam możesz ja czasami dodałam lody Grand (czarne opakowanie) z łyżkę lub te które Ci służą.
    Wychodził głęboki talerz :-)

Przepyszny syty deser.
    Chyba Kamcia go podsunela.

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan
    Cudowny ten wasz Piotruś. Oczeta rzeczy rzeczywiscie obledne <3 czas leci ale dobrze ze widać to po dzieciaczkach a nie mamach haha
    i wasz mały tez chyba włosy zgubił? ?buziaczki dla malutkiego

twardan lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bita śmietana była pycha :) posypywalam jeszcze gorzka czekolada. Ale sprawdzałam się x razy i nie miała u mnie wpływu na inne cukru

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan oczy Piotrusia powalaja :-)
    Zresztą jak Kamcia Piotrusia też hihi
    Chyba Piotrusia tak mają?:-) :-)
    Piękne te nasz dzieciaczki :-)

kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    A jak Robercik ciągle śpi to jego oczkow nie widać ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Ja dziś zjadłam croissanta z łyżeczką dżemu niskosłodzonego na kolację, cukry po tym były 92. Pewnie dlatego, że ciasto tłuste. To był jedyny mój wyskok do tej pory.

Piszac wyskok masz na mysli "zakazane jedzenie" a nie zly cukier chyba, tak??

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ