X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czerwcu 7 takze bedzie duza roznica miedzy chlopcami... moj M sie rolozyl calkowicie (oby nas niezarazil) i musialam odegrac role taty i wziasc dziecko na sanki cala droge na gorke go ciagnelam a wazy 19kg , niemialam serca odebrac mu tej przyjemnosci bo niewiem ile sie utrzyma ten snieg... co jakis czas mialam takie uczucie ciagniecia w dol jakby maly glowe wciskal w kanal ale twardo maszerowalam w 8m-c z sankami ;) Wiktor przeszczesliwy dzieki mamie:)

Dominika89 lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja juz od środy w szpitalu leżę rozwarcie 4 cm brak skurczy :/ w piątek miałam podana oksytocyne i myślałam, że się wykończe przez te skurcze.... za to po odłączeniu oksy skurcze zniknęły :( dzisiaj właśnie mija u nas termin, a id wczoraj mam dużo gęstego śluzu to chyba ten czop wypada... miała już któraś z was coś takiego? Słyszałam że po terminie szybciej się łożysko starzeje u nas słodkich mam? Myślicie że długo będą nas tak tu trzymać ? Jezu jak mi się marzy cesarka po tych skurczach z oksy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 15:01

• Allmita Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na jutro ale brak jakis tam wiekszych zmian...brzuch troche czesciej mnie jak na okres łapie a tak to nic...:( rozwarcia w czwartek tez nie mialam, szyjka wysoka...Chyba sie Luckowi nie spieszy...;) choć mi juz sie zaczyna...

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i u mnie od tyg jest wieksza wydzielina...ale nie sadze zeby to czop byl...czop ponoc jest bardziej jak galareta...

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near no wkoncu sie odezwalas.. ja tez mialam wywolywany oxy i nic z tego niewyszlo dopiero po tygodniu samo sie zaczelo ale u mnie bylo 2 dni przed terminem jak sie Mlody zdecydowal, a cudowalam jak moglam wchodzilam i schodzilam ze schodow na 6 pietro sprzatalam mylam okna i nic niepomoglo az rano wstalam odeszy wody i sie zaczelo... takze dziewczyny 3mam za Was kciuki juz jestescie na finiszu takze w kazdej chwili moze sie zaczac ni z tad ni z owad i oby tak bylo :)

Allmita lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita Near a powiedzcie czy Dzidzius tez taki ruchliwy na koncowce jest??

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja n9e zauwazylam narazie roznicy...ponoc pod konoec czesto jest mniej ruchliwy wlasnie...moj jakos dzis jest malo ruchliwy-ale moglam przegapic bo sporo dzis spalam...zobacze wieczorem bo 21-22 ro jego najwieksza aktywność...:)

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

• milagro Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almita i Near trzymam kciuki żeby szybko się akcja rozkrecila;) No i za szczęśliwe rozwiązanie. Ja wczoraj i dziś byłam na szkole rodzenia i było o tym czopie ze to taki gęsty sluz z krwią a czasem nawet z dużą ilością krwi ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Near Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz wchodziłam na schody i jem dużo papryki chili ponoć daje rade.... a u mnie póki co nic eh tak bym chciała nie mieć już tej oksy naprawdę boje się tego jak cholera :-( w sumie dobrze ze lekarze czekają aż sama zacznę rodzic ale serio jak myślę że cesarka to 10 min to już bym chyba tak wolała niż w tej niepewności siedzieć :( dzidzia u mnie bardzo ruchliwa Nitka ;) ale coś na świat nie chce przyjść :( jeszcze akurat teraz mój się złamał w pracy i nie może się ruszać ani razu u nas w szpitalu nie był :( moja mama też w szpitalu miała operacje wycięcia 14 cm miesniaka z macicy i eh jak ten rok się okropnie zaczął :( Nitka a Wy na kiedy macie termin ? Allmita ciesz się ze nie masz wywoływanego porodu serio, a ten śluz to u mnie faktycznie taki bardzo gesty glut xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 17:23

• Allmita Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie wiem jak u mnie z tym porodem bedzie...ale wiadomo ze wolalabym zeby sie sam zaczął...siostra miala dawana oksy wiec juz sie nasluchalam jakie to nieprzyjemne...

• Allmita Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz zyczy sobie zeby maly sie na weekend urodzil..;) zobaczymy czy Lucek poslucha taty...ja hym chciala zeby sie urodzil 11-12...;) a nawet lepiej 11..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 17:39

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near niby 23luty ja licze ze bedzie szybciej ze 2tyg bo tez juz mam dosc chodzenia w ciazy;)lepiej zebys niemiala cesarki to wcale nie takie fajne dlugo dochodzisz do siebie, rana boli ciezko wstac samemu przez dluzszy czas takze wszystko ma swoje plusy i minusy... moze sprobuj podrazniac sutki niby to wywoluje skurcze wiec warto sprobowac;) ja teraz niby mam wybor bo 2cc jest na zyczenie po 1wszym i wybieram opcje sn jesli sie uda ..
    Ja juz tak dobrze niepamietam jak to bylo 7 lat temu w ciazy dlatego Was pytam bo moj Maly tak sie wierci kreci i rozpycha i sie zastanawialam czy to tak do konca ciazy bylo...

Bidulka jestes bo zamiast sie Toba zajac to jeszcze musisz myslec o najblizszych:/ duzo zdrowka zycze Wam i rodzince ...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie przeżywam wszystko po kolei :/ eh no zobaczymy co to będzie ale i po sn i cc jest ciężko z tym ze ja póki co poznałam co to oksy i jestem przerażona o.O ciekawa jestem co zrobią, znając życie we wtorek kolejna próba oksy ile ha tu jeszcze będę siedzieć :( 3 mam kciuki za Was i za maluszki życzę jak najszybszego i bezbolesnego porodu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SN jak idzie sam, bez interwencji, w miarę szybko to najlepsza droga przyjścia malucha na świat. Ale ja miałam CC planowane (wskazania medyczne) i o dziwo bardzo szybko przyszłam do siebie, nie pamiętam, by rana jakoś mocno bolała. Po 12 godzinach wstałam, poszłam o własnych siłach, a po nocy zaczęłam sama zajmować się małą. Czułam się bezpiecznie podczas całej procedury, zachowałam świadomość, miałam znieczulenie zzo. Pewnie większym stresem jest CC nagłe, jak kobieta już jest wymęczona porodem SN, a CC jest dla ratowania życia jej lub dziecka.

Minusem była konieczność leżenia 12 godzin plackiem, żeby nie dostać poznieczuleniowego bólu głowy (jedna laska nie posłuchała i potem dwa dni łaziła z bólu po ścianach) i krótko trwał kontakt skóra do skóry po wyjęciu dziecka z brzucha, dopiero po 12 godzinach zaczęłam na dobre karmić piersią. Teraz jako bardziej świadoma, na pewno uprę się, by dziecko leżało gołe na mnie, żeby próbować mimo wszystko na leżąco je przystawiać i kolonizować jego skórę moimi bakteriami, myślę, że mąż będzie ze mną i pomoże.
    No i plusem było ocalenie krocza, pochwy. Wszystkie funkcje i doznania małżeńskie jak przed ciążą, a po porodzie siedzenie nie bolało. Więc swojego CC nie wspominam źle, a raczej dobrze. Teraz też nastawiam się na CC.

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niemile wspominam cc. Jak donoszę małego to teraz też raczej będą mnie ciąć i na samo wspomnienie już mnie boli. Jak by nie było to to operacja, która boleć musi

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita i Near trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazania!
    Ja dzis z rana 86 wczoraj 88, ale wieczorem wypiłam napar z pokrzywy bo wyczytałam ze reguluje cukier i u mnie zadziałało.
    Od ktorego tygodnia robi się KTG?

h4py1w9.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria kazda ma swoje zdanie i odczucia co do cc... tak jak pisalam sa plusy i minusy i cc i sn;) chyba sie zarazilam od mojego wielce umierajacego Meza:/ wiecie jak to chlopa lapie przeziebienie a on umierajacy juz nic niemoze zrobic:/ i jak glupia skakalam kolo niego gorzej jak kolo dziecka a on kichal prychal i sie zarazilam chyba:/ mam nadzieje ze przejdzie jak narazie boli mnie gardlo oby niebylo gorzej:(

Dominika no to dobre masz cukry tak trzymac. Ja pilam pokrzywe na podniesienie zelaza i niezauwazylam zeby wplynela na cukry ale jak u Ciebie dziala to pij wiecej;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka a na żelazo pomogła ta pokrzywa?

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktg robisz najczesciej od 38 tyg...

• Near Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czop odchodzi mi już od soboty A dzisiaj w nocy zaczęły się "skurczyki" ponoć malutkie ale i tak nieźle boli ;) i faktycznie jest różnica pomiędzy skurczami po oksy a tymi naturalnymi. W tych pierwszych dretwieje brzuch i bardzo bardzo boli a te naturalne to jest takie uczucie w macicy jakby na okres. Niebo a ziemia.... Dziś o 12 badanie ginekologiczne I zobaczymy co robimy dalej w sumie już mi wszystko jedno jak urodze byleby szybko wrócić do domu z młodym :) Nitka nie ma co skakać nad chorym chłopem, bo oni to zawsze umierający są :p

‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ