X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika ja tez nastawiam budzik w tel godzine od zakonczenia jedzenia, choc czasem jestem zajeta i te 5-10min pozniej mierze... w szpitalu na diabetologi piguly niepatrzyly kto kiedy zjadl tylko mniej wiecej mijal czas i wszyscy szli mierzyc i juz takze tam mowili ze te 10min niezrobi wielkoej roznicy...

Kredka idzie Ci suwaczek tylko jak mowilam trzeba odswiezyc strone jest 29+3

Milagro czasem trzeba sobie dogodzic a te 130 to maly pryszcz ja wiecej mam po 1,5 kanapki z szynka;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i stało się dziewczyny. O 18:20 Łukaszek przyszedł na świat przez cc... w trakcie porodu był nie dotleniony i lekarze szybko zdecydowali o cc. Generalnie czuje się temu winna, bo nie dawałam rady z oddychaniem podczas skurczy i prawie zemdlałam. Na szczęście młody dostał 9/10 pkt i jest ok. Jutro zaczynamy rehabilitacje i walczymy o kp :(

Nitka_lutowa, marzusiax, Allmita, kark, milagro lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Near, wielkie gratulacje i najlepsze życzenia wspaniałego życia dla Łukaszka. A jaki duży sie urodził?
    Proszę, nie obwiniaj się o nic. Poród to wielki wysiłek i żywioł. Nie da się nad wszystkim zapanować.
    A jak się czujesz? O jakiej rehabilitacji piszesz?

Powodzenia w cycowaniu! Służę wsparciem. Też kwrmiłam po CC.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Near i dużo zdrówka dla Was! Zobaczysz, że wszystko się ułoży. Powodzenia, trzymam kciuki:)

h4py1w9.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near gratulacje :)! I witamy Łukaszka po drugiej stronie brzuszka. Oddychanie wcale nie jest takie proste jak wszystko boli nie ma co się obwiniac. Dużo zdrówka dla Was i życzę żebyś wywalczyła laktacje. A jak się bardzo chcę to musi się udać. Powodzenia dla Was i jeszcze raz gratuluję.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near no to Cie witamy wsrod Mamusiek:):* gratki Kochana bylas dzielna!! Nic sie nieprzejmuj najwazniejsze ze Maly jest juz na swiecie caly i zdrowy!!! Ja dostalam mleka dopiero w domu gdzies kolo 4-5dobry po cc i to tyle ze caly oddzial dzieci moglam wykarmic ;) takze spokojnie niepanikuj jak sie odrazu mlekiem niezalejesz;) najwazniejsze ze z Toba i Lukaszkiem jest wszystko dobrze;*

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Near. Ciesze sie ze wszystko jest dobrze. Nie wazne jaką drogą, najwazniejsze ze Łukaszek jest z Tobą zdrowy i szczesliwy. :-*

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka pytałaś wczoraj o suwaczek więc informuję, że ja dziś widzę 28 +4 dni :)

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No popatrz... a ja go widze dalej jako 29+1. Czyli tylko na mnie sie zawziął ;-)
    Dzięki dziweczyny za pomoc z suwaczkiem, taka pierdola ale mnie strasznie denerwowala ;-)

Ja dzis mam noc nieprzespaną, od trzeciej mialam kolke jelitową (chyba) bolalo strasznie. Nie moglam ani lezec ani siedziec, wzielam nospe na szczescie przeszlo. Ale juz sie wystraszylam. Jakby mi rodzic przyszlo w 30 tc.... a tu nic nie gotowe, remont na calego, wczoraj jeszcze malowalam sciany, pokoj malego w totalnym proszku i gdzie ja bym z tym dzieckiem przyszla. Trzeba sie ogarniac bo to nigdy nic nie wiadomo heh :-/

96xftgp.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Near...:) a ja wciąż czekam i jic totalnie sie nie dzieje.....:( juz mnie to zaczyna nuzyc....

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka malowałaś ściany szalona kobieto?:) Ja też będę miała malowanie, ale wtedy znikam z domu :) Uwielbiam malowanie, ale jak popodnoszę ręcę za długo to mi się w głowie kręci, a dodatkowo te zapachy i aromaty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 09:21

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita bo dzidziusiowi dobrze w Twoim brzuszku, choć zdaję sobie sprawę, że na końcówce możesz być już zniecierpliwiona. Trzymaj się cieplutko!

Allmita lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, jak widzę podpis "Jestem w 28 tygodniu ciąży", więc i u mnie nie wyświetla się poprawnie. Może zmień suwak?

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałam się wam pochwalić, że dziś na czczo 85! wieczorem pokrzywa, dwie tabletki magne b6 i kromka około 21.40. Na razie taki mam zestaw :)
    A teraz wcinam owsiankę na 2 śniadanie, ale na mleku sojowym i kurde jest pyszna :)

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika. Ja bym nie przezyla jakby ktos w domu cos zrobil beze mnie, taka juz jestem. Moj facet to już odchodzi od zmyslow, nie ma na mnie siły i pilnuje mnie jak jest w domu ale jak tylko wychodzi do pracy to chata jest moja i biore sie wtedy za jakies poprawki bo wiem ze zrobie to lepiej ;-) Boze... pisze to i nie wierze, jestem nienormalna heh. Uwazam na siebie i nie trzymam rąk do gory, tylko takie male poprawki malarskie. Troche babochlop ze mnie ale moze to dlatego ze wykonuje męski zawod i duzo przebywam z facetami. No coz chociaz ze wszystkim sobie w zyciu poradze ;-)

Dominika89 lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tata będzie malował pokój więc jest ok zaufam jemu :) ale składać meble już chce razem z nim bo uwielbiam takie rzeczy, raz do 1 w nocy komodę składałam sama hehe.
    W ogóle to ja uwielbiam remonty ( w przeciwieństwie do mojego męża) i ciągle bym coś przestawiała, ale jak się ma 50m2 to nie ma szaleństw ;)

h4py1w9.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przyszla mi szafka do lazienki ślubne k 180 wysoki i zamiast czekac na meza tez sama skrecilal wyregulowalam zawiasy i kazalam mu przeniesc tylko jak wrocil;) ja tez mialam straszna noc okropnie gardlo mnie bolalo dzis caly czas gorace plyny i jest lepiej ale na noc zapewno znow bedzie zle:(
    Po sniadaniu cukier 110 pokrecilam sie troche po 2 marketach i jak wrocilam do domu nagle mi noedobrze slabo i doszly rece oczywiscie cukier spadl na 51:/ ehhh z ta cukrzyca...
    A co do suwakow to tez mialam tak ze myslalam ze stoi ale jak odswiezylam strone to poszedl normalnie takze i wodze ze u Ciebie Kredka idzie...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka, ale to tak przez insulinę masz czy po prostu taki "Twój" urok?
    Kurcze ja na szczęście chyba nigdy nie miałam takiego spadku, choć przd ciążą zdarzało mi się drżenie rąk jak długo nie jadłam, ale nie wiedziałam, że to może być niedocukrzenie.

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near, nie obwiniaj się, u mnie było podobnie, teraz wiem, że przez położną, bo nie pozwoliła się ruszać tylko było ma pani leżeć i koniec :/ Rzeki mleka kochana :*!

A my mieliśmy we czwartek podpisanie u notariusza zakupu domu o 12.
    W pon już dzwoniłam do szpitala, bo o 13.30 miałam mieć diabetologa, a o 12.55 endokrynologa. Pani, że spokojnie, bo oboje przyjmują do 15, więc jak się spóźnię to nic się nie stanie, a przełożyć się nie da.
    I co? I oczywiście 15.30 dopiero wyszliśmy, pod szpitalem byłam o 16, bo jest w mieście 20km ode mnie. Rejestracje zamknięte, byłam wczoraj pytać co z tymi wizytami, bo mi pani powiedziała, że 1) muszę mieć znowu skierowanie od ogólnego, a 2) wizyta u endo na koniec lutego i wizyta u diabetologa na początek lutego. I tłumaczę, że mam termin na koniec lutego to nie bardzo mogę tyle czekać, ale pani nic nie może :/
    Teraz mam zagwostkę, bo pasków i leków straczy mi do mniej więcej porodu. Małżonek mówi, żebym odpuściła, przynajmniej nie będę latać co chwilę po szpitalach i łapać zarazki, tylko raz na miesiąc pójdę zrobić badania i jak będą złe to pójdę prywatnie. A ja już sama nie wiem. U diab wizyty trwają 3 minuty, u endo 5minut, w tym wypisanie recept i skierowań.

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika normalnie niemam takich spadkow zdazyly sie moze z 5 razy podczss calej ciazy... a przyczyna moze byc niewiadoma ja stawiam na to ze po sniadaniu duzo sie nalazilam i zbilam te cukry...

Kark ja jak mi sie konczy insulina albo paski to ide do lekarza rodzinnego i tam mi wystawia tylko musialam przedstawic jakis dowod w moim wypadku byl to wypis zw szpitala ze jestem cukrzykiem i biore to i tamto... dowiedz sie moze i w Twoim przypadku wystarczy odwiedzic rodzinnego napewno bedzie szybciej niz u specjalistow...

Dominika89, kark lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
‹‹ 1277 1278 1279 1280 1281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ