Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ja dziś po wizycie. Narazie rodzić nie będę według mojego gina. Ustalił mi następną wizyte tydzień przed terminem dopiero. U mnie cukry ostatnio ok 120 czyli dostosowaly się do nowej normy
Marzusiax dobrze ze u diablo wszystko ok i możesz już więcej jeść. Ja tak po 30 tyg też miałam cukry do 100 więc może to taki okres. Trzeba z tego korzystać póki jest okTakze wcinaj kajzerki.
Heleneczka w którym tyg ciąży jesteś? Bo chyba nie doczytałam
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Aaaa i jeszcze jedną nowość mi zalecił, żebym raz za czas zmierzyła cukier w nocy. Nie kazał codziennie się katować, ale skontrolować co się w nocy dzieje.
Milagro mówisz, że po 30tyg się stabilizują? Któraś tu pisała, że właśnie wtedy powinien być kryzys i ja czekam właśnie na ten kryzys. Widać co organizm to inna cukrzyca
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Nie przemawia do mnie ta nowa norma. Dobrze tak, niż by mieli jeszcze bardziej obniżyć ale przy takiej normie to tak jak bym cukrzycy nie miała. W sumie wolę nie sprawdzać jak by wyglądały cukry przy 3 posiłkach sytych, słodyczach itp. Możliwe że regularne jedzenie już daje gigantyczne efekty
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Mmmm kark, ale mi smaka narobiłaś
Ja też oszczędzam się na tłusty czwartek. Małe grzeszki popełniłam, ale z wiekszymi się oszczędzam
Milagro fajnie, ze wizyta udana.
Kurcze Kark daleko masz do tego szpitala. Zdążysz dojechać? Ponoć każdy kolejny poród idzie szybciej. Życzę Ci żeby akcja właściwa rozpoczęła się w szpitalu
Ja co prawda gbs mialam ujemny w pierwszej ciąży, niestety wyników nie miałam, bo mialam odebrac akuary w dniu porodu, wiec od razu dostałam antybiotyk.
Gbs to paxiorkowce Dominika. Dla mamusiek zupełnie obojętne dla dzidziusia mogą byc bardzo niebezpieczne.
Ja wizytuje jutro. Mam nadzieję, ze bedzie ok i ze przeplywy w macicy beda nadal prawidłowe. -
No coś Ty marzusiax nie przemawiaja? Do mnie przemawiają i to bardzo bardzo heheh
Skoro w calej chyba europie normy sa do 140, to oznacza, że jest ok. Gdyby szkodzilo to dzidziusiom, to myślę, ze zmieniliby to:-)Dominika89, marzusiax lubią tę wiadomość
-
Marzusiax dlatego ja np. lepiej się czuje mając do 120, i w sumie tylko na obiad jem więcej i mam tak max 125 i jest super bo nie boje się ze dostane insulinę ☺ reszta posilkow do 110 przeważnie ☺ ale jakbym ciągle miała pod 140 nagle to bym się ostro zastanowiła bo to jednak normalne by nie było ☺
Wiolad i dlatego w razie czego dają na to gbs antybiotyk tak? -
nick nieaktualnyPrzy planowanym cc te paciorkowce nie mają chyba znaczenia, co?
Dziś zjadłam na obiad 3 paluszki rybne z piekarnika i ok 15 frytek też z piekarnika i surówkę i miałam wynik 107, potem malał. Smacznie było.
Też czekam na tłusty czwartek, będę smażyć chrusty. Pączki wydają mi się zbyt pracochłonne. -
U mnie na szczęście gbs ujemny
Do mnie też te nowe normy nie przemawiają. Jakoś wbilam sobie do głowy te 120 a 140 to mi się już dużo wydaje. Mój gin mówił ze najlepiej cukry utrzymywać między 100 a 120.
Heleneczka jak klikniesz w nasze suwaczki to Cię przekieruje na stronę gdzie możesz swój zrobićTosiu czekamy na Ciebie
nick nieaktualny
-
Justice będzie dobrze zobaczysz
Lepiej ze teraz wykryli to Hashimoto niż jakbyś miała nie wiedzieć. Zastosujesz odpowiednie leczenie i z małą będzie wszystko dobrze. Tak samo z cukrzycą, nieleczona jest groźna a jak ma się nad cukrami kontrolę to wszystko jest ok.
Tosiu czekamy na Ciebie
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny