X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria a z czego miałaś paluszki rybne tzn. gdzie i z jakiej firmy kupowalas. A frytki robione, czy kupne. Kurcze 15 feytek hmmm kubki samkowe pewnie by oszalały ze szczescia, ale żołądek....
    Justice teraz bedzie juz tylko z górki :-)
    Heleneczka u mnie np II sniadanie jest zawsze nardziej obfite. Pierwsze mała,II wieksze, obiad wiadomo :-) Podwieczorek zależy na co się skuszę, kolacja duża, II kolacja przed snem mała. Chyba ze wczesnie jem kolacje, to zazwyczaj jeszcze 2 male pozniej dodaje
    Przy czym kazda to wegle.

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice, piję źródlaną, zwykle Żywiec lub Primavera, taką 6 litrową kupuję.

Wiolad, frytki Aviko do piekarnika, a paluszki na wagę, ale takie z fileta, a nie pomielone, ale panierkę oczywiście miały. Tylko co to jest 3 paluszki i 15 frytek... do tego dużo surówki dałam, żeby się najeść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka, 106 do rana to tak marnie widzę. Zjedz jeszcze sobie jogurt za 2h czy coś, bo Ci dziecko będzie głodować w nocy.

Justice, spokojnie kobieto, bo mała wszystko czuje i twoje nerwy nie pomagają. Ja mam Hashi i niedoczynność od 6 lat, więc drugie dzieco ma przeciwciała i nic się nie dzieje, ostatnio synowi sprawdzałam hormony tarczycy i moja endo się śmiała, że życzy każdemu takich.
    Co do przeciwciał nie napisałaś jakie wyszły. Ja mam zawsze tg poniżej normy, ale tpo jak norma jest do 40 to ja mam koło 300. Czasem spadają do 100, czasem rosną znowu.
    W ciąży ważne, by ft4 i ft3 były w normie, bo one realnie oddają co się dzieje z organizmem, niestety tsh zawsze "reaguje" z opóźnieniem.
    Masz tabletki, hormony są normie, chodzisz do lekarza, także spokojnie, już twoje smuteczki nic nie pomogą a tylko mogą zaszkodzić.
    Ja zazwyczaj popijam wodą, bo mam w łazience leki, więc jak idę siku to od razu euthyrox, łuk kranówy i jeszcze na chwilę do łóżka się wygrzać ;)

Tylko kurcze ja już prawie co drugi dzień mam akcje, że mam skurcze mocne, jak początkowe porodowe przy córce, dochodzą do 5 minut, są przez nie raz 4-5h... Córkę rodziłam 7.5h, jak teraz będzie to samo, to by się przydało, żebym po jakiś 2h skurczy jechała do szpitala, a mi nie raz po godzinie się wycisza wszystko :(
    Jedyna nadzieja w odejściu wód (co mi się w życiu nie zdarzyło :P), bo inaczej to nie wiem jak to będzie.

Elaria, ja przed planowanym cc z synkiem miałam robiony gbs, ale wyszedł ujemny, nie wiem czy wogóle leczą jak wyjdzie dodatni, a jednak jest cc na zimno...

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Elaria z chęcią zjadłabym taki obiad, tylko, ze ja potrafie spokojnie zjeść 750g plus miecho+ surówki.

Justice uwierz mi, że ja też. Tesknie już za czymś tłustym. Poważnie. Dosyć juz mam warzyw, chudego mięsa i kasz. Chcę frytki z oleju kotlet w panierce :-)
    Pierogi polane skwarkami :-D

Przecież na takim jedzeniu serio nie można przytyć. A moja diab. - no mogłaby Pani przytyć. Uhummm jasne.

Karolyn chyba na jednej imprezie byłyscie heh

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:27

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark przed porodem nie leczą. W sumie z tego co mi wiadomo jak masz gbs dodatni, a np odeszlyby Ci wody, to lepiej być w szpitalu jak najszybciej.

74dix1hpmwypzcju.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka ja mierze po 3 głównych posiłkach i po czymś nowym jak boję się o cukry. Podwieczorek i 2 śniadanie w teorii powinny być mniejsze ale u mnie nie zawsze tak jest ;)
    Justice o Hashimoto najczęściej kobiety dowiadują się właśnie jak nie mogą zajść w ciążę bo te badania się wtedy zleca. Ale zdarza się tak jak u Ciebie ze nie wiedzą będąc już w ciąży. Moja koleżanka dowiedziała się ze ma Hashimoto w 34tc.
    Pozatym ciąża to taki stan który uaktywnia niektóre choroby i nie wszystko da się przewidzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 21:17

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Wlasnie wróciłam od lekarza... niby wszystko ok ale Bąbel jest duży. Dzis juz ważył prawie 3kg. Poza tym lekarz stwierdzil ze jestem na granicy wielowodzia. Wody 20.72, to jest sporo. Niestety to przez cukry, zarowno waga małego jak i to ze dużo pije i sika dlatego jest za dużo wód. Odechcialo mi sie eksperymentow, ksylitolow i norm do 140. Niestety mimo tego ze przecież cukry mam w miare dobre dzieciak za szybko rosnie. Mam nadzieje ze jak teraz bede mocno diete trzymała to troche sie to przystopuje. Ehhh... ciezko tak myslec ze przecież to ja mu krzywde robie tym swoim podjadaniem. Trochę sie podlamalam, mam nadzieje ze te wielowodzie tez sie przyhamuje i wszystko bedzie ok. Smutno mi strasznie :-(

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad ja ten sam dzień co dziewczyny ☺ to była piękna sierpniowy noc hehe ☺ wiesz ciepło te sprawy ☺☺ a w ogóle to ja zaszłam w ciążę w 50 dniu cyklu ale ponieważ doskonale wiedziałam kiedy to u lekarza zawsze się zgadza z tym co jemu powiedzialam aż się zdziwił hehe. Ale ja mam od zawsze OKROPNIE bolesna owulacje i wiem kiedy i co i nie było wybacz i jest mała dziewczynka ☺

h4py1w9.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa no chyba, ze ja mialam owulacje okolo 14 dc wiec dzieciaczek zgodny z om. Pierwszy syn za to byl nieco mlodszy niz pokazywalo OM owulka byla okolo 18 dc :) takze jakies 4,5 dni;)

Dominika ja tez mam bolesne owulacje. Dzialan jak w zegarku;) bol owulacyjnyna za 12, 13 dni okres. ( jesli nie mam stresow czy choroby).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 21:19

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Kredka Kochana przytulam mocno. A lekarz coś mówił ze za dużo? Może po prostu dzieciaczek będzie większy dłuższy? I mówił coś o cukrach?
    Nie smutaj się, jestem z Tobą myślami i serduszkiem.

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka cukry masz ok. Może po prostu taka Twoja uroda, ze duze dzieci rodzisz. A tak w ogóle, to pamietaj, że wszystko zależy też od sprzętu. Mój syn urodził się z wagą 3350 w 36 tc. Spokojnie spokojnie, tylko spokój nas uratuje :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• karolyn Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze kredka przykro mi:( ale byc moze taka Twoja uroda. Przeciez kobiety bez cc tez rodza duze dzieci:(
    Jak patrze na ta grupe na fb to wcale nie ma reguly z ta waga....

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka a co ile masz wizyty u gin?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka nie martw się, przecież gin. powiedział, że z dzidzia wszystko ok i to najważniejsze. A przepływy robił. Itd.

74dix1hpmwypzcju.png
‹‹ 1404 1405 1406 1407 1408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ