Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyta cukrzyca ciążowa to dla nas takie trochę wybawienie
Elaria nie martw się, te kilka kg to jest nic i kilka tyg po porodzie nie będzie śladu, że byłaś w ciąży (a może nawet będziesz miała lepszą figurę niż przed). Kredka ma rację. Większość "zdrowych" kobiet w ciąży tyje po 20kg i później im na całe życie zostaje, mają taką wymówkę że to przez ciążę. Z tego co piszesz to nie jesz jakoś specjalnie dużo, więc na pewno nie przybywa Ci tłuszczu (woda + dziecko + więcej krwi + pewnie coś tam w jelitach itd) - tak sobie ostatnio policzyłam kcal mniej więcej i powiem Wam, że ciężko zjeść na diecie cukrzycowej swoje zapotrzebowanie kaloryczne a co dopiero tyle więcej żeby organizm miał co odkładać w boczkach
a co do karmienia piersią to chyba prawda - znajoma w ciąży przytyła sporo (około 20 kg) bo sobie na dużo pozwalała, po urodzeniu kilogramy oczywiście zostały ale jak zaczęła karmić piersią i jeść normalnie to tak schudła, że jest chudsza niż przed ciążą (bez żadnej specjalnej diety, wróciła po prostu do ilości jedzenia sprzed ciąży) - moim zdaniem teraz jest nawet za chuda -
nick nieaktualnyjakie są właściwie normy na czczo dla nas (takie jak dla "normalnych" ludzi?
- do 99)? Mnie gin nie kierował nawet do diabo, byłam dzień w szpitalu na profilu cukrowym, dostałam tam wytyczne odnośnie diety i glukometr i to tyle. Jestem pod opieką tylko gina, który stwierdził że ładnie ogarnęłam ten cukier i że oby tak dalej trzymać - do diabo nie skierował (pewnie stwierdził, że nie ma po co?). Trochę dziwne bo widzę że wy wszystkie chodzicie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kropa ja to bym się cieszyła jakbym nie musiała do diab. chodzić. Dla mnie czas stracony. Dieta całkowicie cukrzycę ogarnelam. A na wizycie diab. tylko kiwala glowa jakie ladne cukry (jakby to jej zasluga conajmniej byla) Ja tez brałam skierowanie od internisty, bo chodze prywatnie do gin. Wzięłam tylko wynik z krzywej i powiedzialam, ze gin lazal mi sie zglosic po skierowanie do diab. A najlepsze, ze jak internistka zobaczyla wyniki, to powiedziała, że one sa w normie, no ale skoro gin chce, to ona mi da to skierowanie
Justice, .kropka. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kropka ja tez chodze tylko do gina, on to ogarnia i mi to wystarczy.
Wiolad mam ten sam problem. Od jakoegos czasu moje zyly wieczorem sa spuchniete i wystające. Jedna noga jakby sina. Mowilam o tym lekarzowi i położnej ale mowili ze ro normalne na tym etapie ciąży. Smaruje Liotonem 1000, fajnie sie sprawdza, polecam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrzemyślałam kwestię kilogramów i wasze słowa i może faktycznie nie mam o co drzeć szat. Dieta jest, spacery są, a ciąża ma swoje prawa. Trudno mi coś zmienić w diecie. A odchudzanie też nie jest wyjściem.
.kropka., Wiolad, Justice, Dominika89 lubią tę wiadomość