X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś nadszczo 75 Nieźle jak na takie rewoluje zdrowotno-zołądkowe-goraczkowe.

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta cukrzyca ciążowa to dla nas takie trochę wybawienie :)
    Elaria nie martw się, te kilka kg to jest nic i kilka tyg po porodzie nie będzie śladu, że byłaś w ciąży (a może nawet będziesz miała lepszą figurę niż przed :D ). Kredka ma rację. Większość "zdrowych" kobiet w ciąży tyje po 20kg i później im na całe życie zostaje, mają taką wymówkę że to przez ciążę. Z tego co piszesz to nie jesz jakoś specjalnie dużo, więc na pewno nie przybywa Ci tłuszczu (woda + dziecko + więcej krwi + pewnie coś tam w jelitach itd) - tak sobie ostatnio policzyłam kcal mniej więcej i powiem Wam, że ciężko zjeść na diecie cukrzycowej swoje zapotrzebowanie kaloryczne a co dopiero tyle więcej żeby organizm miał co odkładać w boczkach ;)

a co do karmienia piersią to chyba prawda - znajoma w ciąży przytyła sporo (około 20 kg) bo sobie na dużo pozwalała, po urodzeniu kilogramy oczywiście zostały ale jak zaczęła karmić piersią i jeść normalnie to tak schudła, że jest chudsza niż przed ciążą (bez żadnej specjalnej diety, wróciła po prostu do ilości jedzenia sprzed ciąży) - moim zdaniem teraz jest nawet za chuda :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie są właściwie normy na czczo dla nas (takie jak dla "normalnych" ludzi? :D - do 99)? Mnie gin nie kierował nawet do diabo, byłam dzień w szpitalu na profilu cukrowym, dostałam tam wytyczne odnośnie diety i glukometr i to tyle. Jestem pod opieką tylko gina, który stwierdził że ładnie ogarnęłam ten cukier i że oby tak dalej trzymać - do diabo nie skierował (pewnie stwierdził, że nie ma po co?). Trochę dziwne bo widzę że wy wszystkie chodzicie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po prostu trochę mnie to zdziwiło ale dopóki cukier udaje mi się trzymać w ryzach to nie mam potrzeby iść do kolejnego lekarza - i tak mi nic więcej póki co nie powie :) jakby coś się działo to wezmę skierowanie i pójdę ;)

Justice lubi tę wiadomość

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropa ja to bym się cieszyła jakbym nie musiała do diab. chodzić. Dla mnie czas stracony. Dieta całkowicie cukrzycę ogarnelam. A na wizycie diab. tylko kiwala glowa jakie ladne cukry (jakby to jej zasluga conajmniej byla) Ja tez brałam skierowanie od internisty, bo chodze prywatnie do gin. Wzięłam tylko wynik z krzywej i powiedzialam, ze gin lazal mi sie zglosic po skierowanie do diab. A najlepsze, ze jak internistka zobaczyla wyniki, to powiedziała, że one sa w normie, no ale skoro gin chce, to ona mi da to skierowanie :-)

Justice, .kropka. lubią tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do diab. zawsze możesz sie udać jakby coś się działo :-)

Justice, .kropka. lubią tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

.kropka. lubi tę wiadomość

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ja tez chodze tylko do gina, on to ogarnia i mi to wystarczy.

Wiolad mam ten sam problem. Od jakoegos czasu moje zyly wieczorem sa spuchniete i wystające. Jedna noga jakby sina. Mowilam o tym lekarzowi i położnej ale mowili ze ro normalne na tym etapie ciąży. Smaruje Liotonem 1000, fajnie sie sprawdza, polecam.

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w toalecie i wyszedł mi taki kawał czopu, że az się przerazilam....

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka to Justice o zylakach pisała:-D

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dzisiaj porządnie się ogolę.....
    Milagro odezwij sie jak bedziesz miała chwilkę. Jak poród przeszedł, jak malutka i jak Twoje cukry (pewnie juz poszły w zapomnienie)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przemyślałam kwestię kilogramów i wasze słowa i może faktycznie nie mam o co drzeć szat. Dieta jest, spacery są, a ciąża ma swoje prawa. Trudno mi coś zmienić w diecie. A odchudzanie też nie jest wyjściem.

.kropka., Wiolad, Justice, Dominika89 lubią tę wiadomość

• Donna88 Debiutantka

Wysłany: 11 marca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny !
    Dziewczyny proszę doradźcie. Wczoraj zrobiłam test obciążenia glukozą 75 g, to są moje wyniki:
    glukoza na czczo - 74
    1 h- 175
    2 h - 160
    Niestety z tego co wyczytałam to niestety cukrzyca ciążowa.

Donna88
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice odpuscila chyba na dobre:-) W nocy porzadnie sie wypocilam. Brzuch juz nie boli :-)
    Donna niestety wyglada na to, ze cukrzyca.Przekroczenie po 2 godzinach.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekroczenie niewielkie, więc pewnie bez problemu ogarniesz cukrzyce dietą :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżyłam, ale miałam już chwilę zwątpienia ze jem i badania kiedyn indziej :p

Wiolda dobrze ze już lepiej :)

Wiolad lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
‹‹ 1495 1496 1497 1498 1499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ