X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Donna88 Debiutantka

Wysłany: 11 marca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za tak miłe przywitanie :-) Mnie to się już chyba nie da przestraszyć. Wcześniej udzielałam się na wątku Amniopunkcja, NIFTY ...czyli rozumiecie co ostatnio przeżywałam. Teraz jeszcze do tego cukrzyca... Muszę dać radę. Weteranki - podziwiam 7 miesięcy to kawał czasu :-) Mam nadzieję, że dietą dam radę opanować cukrzycę.

.kropka. lubi tę wiadomość

Donna88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wy dziewczyny macie fajnie, że to już ostatnia prosta - lody, serniczki (aż się obśliniłam) :D ale należy wam się więc wcinajcie na zdrowie ;)

witam nową słodką mamę :) dziewczyny już właściwie wszystko napisały. Od siebie tylko dodam, nie czytaj w internecie o skutkach itd, szkoda nerwów ;) Jak to mój gin powiedział "proszę się nie martwić, dobrze prowadzona cukrzyca ciążowa to jak zbawienie dla kobiety, bo później figurę ma jak ta lala a i dzidziuch będzie piękny i zdrowy bo mama lepiej się odżywia" - taki trochę śmieszek z niego :D

ja nie mogąc patrzeć na kurczaka z warzywami zrobiłam dziś na obiad zapiekankę bolońską z ziemniakami (aż 2 ziemniaki na moją porcję :P) i cukru 115. I kto powiedział że na diecie trzeba jeść nudne rzeczy :D zapiekanka trafia na moją listę dozwolonych ;)

Justice lubi tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzałam dziś w lab glukometr pezy okazji, ten ktory dawał jednostki niższe niż poprzedni, stary:96, nowy 86, żyła 82, idę to uczcić vatonikiem :D

Justice ja mam daleko właśnie, więc już bym s drodze zwatpika ;)

Dominika jaki laktator wybralas?:)

Kredka przez to ze to nowe uczucie będzie super!:)

.kropka., Justice, Elaria lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopplery ok więc mnie wypuścili. Przynajmniej mam możliwość się spakować :) Bo oczywiście nie jestem jeszcze spakowana... 20.03 mam przyjść na oddział na obserwację, ale termin mam na 3.04 dopiero. Jak będę się źle czuła psychicznie to oni też nie będą na siłę mnie trzymać tyle czasu. Naprawdę super ordynator mnie wypisywał, taki życiowy. Kolejny plus Ujastka :P

Mały waży 2600g więc wielkoludem nie jest na szczęście. Może dobije do 3kg i mogą go wyciągać :) Wg biometrii jest tylko 3 dni do przodu więc tyle co nic.

Witam kolejną cukrzycową mamę. Nic się nie martw. tyle nas tu jest, a tylko ja mam insulinę dzienną. Reszta spokojnie radzi sobie z dietą :)

Elaria odpędzam twój kryzys A SIOOOO!!!!! Już niewiele zostało. Jesteś dzielna!!!

.kropka., Justice, Dominika89, Elaria, Wiolad lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit a jaki to glukometr? może ten mój też oszukuje i mam szanse na lody haha :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

.kropka. lubi tę wiadomość

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna mam nadzieje ze juz jest u Ciebie i maluszka wszystko ok. A cukrzycą sie nie przejmuj to jest do opanowania. Tyle ze niepotrzebne Ci dalsze stresy pewnie juz swoje przezylas. Napisz nam w ktorym tygodniu jestes bo nie masz suwaczka.

96xftgp.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:
    Spirit a jaki to glukometr? może ten mój też oszukuje i mam szanse na lody haha :P
    Ten stary to jakiś glucco Max, lepszy to countour plus, s e poradni dali mi też taki stara wy cera check ale do niego nie mam nawet pasków :P

2017 #1
    2019 #2
  • milagro Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. My już z naszą niunia jesteśmy w domku. Czasu brakuje ale jestem bardzo szczęśliwa. Po cukrzycy nie ma śladu ani u mnie ani u malutkiej. Także mam nadzieję ze pozegnalysmy france na dobre. A oto nasze male szczęście. Dziś kończymy 4 dzień ;)
    e42d90f63d24a100med.jpg

Powodzenia dla Was i trzymam kciuki :) W wolnej chwili postaram się Was odwiedzać.

Spirit, marzusiax, Justice, .kropka., Dominika89, Elaria, Wiolad, karolyn lubią tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna! A ile włosów :)

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro jaka ona jest slodka... a jaki nosek ma sliczny ;-) Ciesze sie ze juz masz etap cukrzycowy za sobą. Trzymajcie sie cieplo <3

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Ten stary to jakiś glucco Max, lepszy to countour plus, s e poradni dali mi też taki stara wy cera check ale do niego nie mam nawet pasków :P
    to ja mam inny - za tydzień idę na badania krwi (cukier na czczo też) to przy okazji sobie sprawdzę czy mój nie kłamie :D

Spirit lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro cudowna kochana Laleczka :) powodzenia :)
    Spirit laktator jakiś ręczny mało znany baby coś tam :) babka powiedziała ze jest ok jeśli zamierzam go mieć awaryjnie lub sporadycznie to w zupełności wystarczy i nie trzeba nic innego z wyższej półki :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczności! Pamiętam zapach mojej córki dobę, dwie po porodzie. Wąchałam ją, jak suczka szczenię. Nic nigdy tak pięknie nie pachniało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 18:20

• Spirit Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    Milagro cudowna kochana Laleczka :) powodzenia :)
    Spirit laktator jakiś ręczny mało znany baby coś tam :) babka powiedziała ze jest ok jeśli zamierzam go mieć awaryjnie lub sporadycznie to w zupełności wystarczy i nie trzeba nic innego z wyższej półki :)
    To ja też mam taki mega prosty tyle ze Akuku :D

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:40

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój contour zawyza 6-10 jednostek. W miarę ok, ale już przy tych na czczo tak sobie :) ale póki mam tak do 95 to ok :)

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro piękniutka jest :-)

74dix1hpmwypzcju.png
‹‹ 1497 1498 1499 1500 1501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ