X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja
    Wizyta udana, poszlo szybko, nawet synuś byl grzeczny
    U mnie powtorka z historii
    Diety nawet nie omawialysmy
    Insulina na noc-zaczynam od 2 j.
    ketony mierzyc- ale paski dostane jutro
    Jeden pozytyw-nie muszę robić krzywej
    Po ciąży odchudzanie- wraz ze wzrostem wagi po ciąży rosly mi cukry na czczo
    Diablo mnie bardzo bardzo pamieta :) wręcz straciła poczucie czasu i myślała że ja wciąż w tej samej ciąży

Zamierzam was przede wszystkim podczytywac
    Ja nie jestem wzorcowa w diecie a więc radzić nie wypada
    Bo i knopersa skosztuje
    Wczesniej po posiłkach rzadko przekraczalam (czasem po kebabie). Mam nadzieję że i teraz unikne przekroczen zelaszcza jak jest 140. Poczatki to metoda prób i błędów ale jednego się nauczyłam w ciąży z cukrzycą :) zero stresu bo stres cukrom szkodzi ;) pięknych cukrow slodkie mamusie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia powodzenia :)

ja zjadłam warzywa na patelnie z tortellini z kurczakiem ale z mąki semoliny ( nie wiem czy dobrze odmieniłam :P) obadamy jak wyjdzie.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mamusine ruskie szt 4. Obżarłam się nimi jak nigdy, jakbym 10 zjadła. Cukier 131 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 15:00

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • turkaweczka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 100 gram pęczaku, roladki z indyka faszerowane pieczarkami, sałatka z pomidora i cebulki z jogurtem. Zobaczymy, ile wyjdzie. Byłam po drugim śniadaniu na spacerze, bo pogoda cudna, ludzie w krótkim rękawku chodzą:)

A na drugie, 2 kromki chleba z pastą z jajka i twarogu, taka dziś głodna byłam.

Turkaweczka
    thgfikgnwdtkomxi.png
    atdctrd80xqykoly.png
    2akg0tsd0cowuplx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja 150.... cos sie zaczyna chrzanić kurka wodna :(

• Onna Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejmuję rękawicę. 100 g makaron pełnoziarnisty, łosoś i sałata z winegretem i czekam.
    Po wcześniejszych posiłkach cukry tak dobre, że patrzę podejrzliwie na glukometr.

010ivfloqn8ak6av.png
  • Onna Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, 105. Mogłam zjeść jeszcze śliwki.

k878 lubi tę wiadomość

010ivfloqn8ak6av.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 113: ryba, kasza gryczana, kapusta kiszona, ale potem dopadły mnie orzechy nerkowca...

Amus, nie dziwię się, semolina jest jak kaszka manna z oczyszczonej mąki, tylko tyle, że grubiej zmielona niż normalna mąka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 15:41

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • turkaweczka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, może rzeczywiście szybciej ta wizyta? Dla spokojności własnej. A może to kwestia tortellini? Bo semolina to chyba zwykła pszenica, może po tym wyrzuciło.

U mnie 100 na Contourze, 107 na Accu. Póki co jadę na dwóch, czasami rozbieżność żadna, a czasami rzędu 15-30. Po dzisiejszym śniadania było 17 różnicy. Nie kumam tego ustrojstwa:)
    Jeszcze fantastycznie ostatnio utopiłam Contoura w szklance wody i mąż suszył suszarką:)) Na szczęście pechowiec podjął współpracę. Otworzyłam etui a tu plusk, gumka nie przytrzymała i niefortunnie wskoczył prosto do szklanki z wodą. Myślałam, że zejdę na zawał. Lament na pół osiedla:P

Turkaweczka
    thgfikgnwdtkomxi.png
    atdctrd80xqykoly.png
    2akg0tsd0cowuplx.png
  • Onna Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, dziś w sklepiku dorwałam kiszone patisony. Tylko one, woda i sól. Oby była odmiana od ogórków i kapuchy, choć przyznam, że czuję jakiś dziwny respekt przed nimi...
    Lecę na szkołę rodzenia. Mam nadzieję, że wreszcie się ona skończy, bo dojazdy popołudniem do centrum mnie wykończą.

010ivfloqn8ak6av.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czytalam ze semolina ponoc ma fajny indkes cos jak ciemny makaron ktory moge jesc. Moze za bardzo rozgotowalam :/ zjadlam raptem 7 sztuk (male to dziadostwo)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawczka po co wkladalas glukometr do szklanki z woda hehehe az tak cie wkurzyl ? :P zobacze jak do pt bedzie z cukrem. Nie chce tyle przekroczen bo w koncu bede miala problem z lozyskiem a tego chce uniknac.

• k878 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    semolina to kaszka manna tylko że z pszenicy durum - niby piszą, że taka dobra dla cukrzyka;
    ja kaszę bulgur jadam i po niej cukier fajny, ale to jest gruba kasza z durum; różnica jak zwykła jęczmienna i pęczak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 16:06

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    semolina to kaszka manna tylko że z pszenicy durum - niby piszą, że taka dobra dla cukrzyka;
    ja kaszę bulgur jadam i po niej cukier fajny, ale to jest gruba kasza z durum; różnica jak zwykła jęczmienna i pęczak
    dobrze wiedzieć :)
    takze rezygnuje z tego;) nici z mojego eksperymentowania hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz zjadłam kubeczek jogurtu naturalnego ze słonecznikiem orzechami i płatkami owsianymi. jak to mnei zabije to juz nei wiem. Zwykle takie coś jadłam plus łyżeczka dżemu bylo okej. Teraz dżemu nie dałam, nie mam odwagi

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 100g kaszy jęczmiennej, pieczona polędwiczka wieprzowa i pomidor ze szczypiorkiem i cukier 110. Znam ten ból że można było więcej zjeść :)
    A co do utopienia sprzętu to koleżanka sprzedała mi świetny sposób na ratowanie topielca. Włożyć do sypkiego surowego ryżu. Po 1-2 dniach telefon uratowany :) tylko szybkość reakcji ma znaczenie bo jak wsadzisz po miesiącu to nic nie da :P

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • turkaweczka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio, a widzisz, o tym nie pomyślałam:) Ale suszarka dała radę. Dostałam 2 lata temu na święta - a ja włosów nie suszę, bo wyglądam jak rażona prądem. Moje kręcioły lubią schnąć naturalnie. To widać w końcu dopełniła swego przeznaczenia, doczekała się:D

Amus, jak po tym jogurcie?
    Ja też dziś jogurt, tylko gruszką dojadłam, bo dziś nie jadłam w ogóle owoców.

Turkaweczka
    thgfikgnwdtkomxi.png
    atdctrd80xqykoly.png
    2akg0tsd0cowuplx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwo jest okej bo 106 ale juz jestem glodna :p

k878, Dalile lubią tę wiadomość

• turkaweczka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, to super, ładny wynik:D Ja nie mierzyłam po podwieczorku. Macie jakiś fajny pomysł na kolację? Mi spacer zabrał calą inwencję twórczą, tak mnie stopy bolą - a żadnych powalających tras nie zrobiłam...

Turkaweczka
    thgfikgnwdtkomxi.png
    atdctrd80xqykoly.png
    2akg0tsd0cowuplx.png
  • turkaweczka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w aptekach nie są tacy skłonni do dawania glulometrów. W jednej niby żadnych nie mają, w drugiej tylko przy wymianie starego, w jeszcze innej tylko w przypadku recepty na paski - jakoś do tej pory nikt mi nie proponował przy wykupowaniu recept...

Turkaweczka
    thgfikgnwdtkomxi.png
    atdctrd80xqykoly.png
    2akg0tsd0cowuplx.png
‹‹ 1639 1640 1641 1642 1643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ