X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja
    Wizyta udana, poszlo szybko, nawet synuś byl grzeczny
    U mnie powtorka z historii
    Diety nawet nie omawialysmy
    Insulina na noc-zaczynam od 2 j.
    ketony mierzyc- ale paski dostane jutro
    Jeden pozytyw-nie muszę robić krzywej
    Po ciąży odchudzanie- wraz ze wzrostem wagi po ciąży rosly mi cukry na czczo
    Diablo mnie bardzo bardzo pamieta :) wręcz straciła poczucie czasu i myślała że ja wciąż w tej samej ciąży

Zamierzam was przede wszystkim podczytywac
    Ja nie jestem wzorcowa w diecie a więc radzić nie wypada
    Bo i knopersa skosztuje
    Wczesniej po posiłkach rzadko przekraczalam (czasem po kebabie). Mam nadzieję że i teraz unikne przekroczen zelaszcza jak jest 140. Poczatki to metoda prób i błędów ale jednego się nauczyłam w ciąży z cukrzycą :) zero stresu bo stres cukrom szkodzi ;) pięknych cukrow slodkie mamusie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia powodzenia :)

ja zjadłam warzywa na patelnie z tortellini z kurczakiem ale z mąki semoliny ( nie wiem czy dobrze odmieniłam :P) obadamy jak wyjdzie.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mamusine ruskie szt 4. Obżarłam się nimi jak nigdy, jakbym 10 zjadła. Cukier 131 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 15:00

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • turkaweczka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 100 gram pęczaku, roladki z indyka faszerowane pieczarkami, sałatka z pomidora i cebulki z jogurtem. Zobaczymy, ile wyjdzie. Byłam po drugim śniadaniu na spacerze, bo pogoda cudna, ludzie w krótkim rękawku chodzą:)

A na drugie, 2 kromki chleba z pastą z jajka i twarogu, taka dziś głodna byłam.

Turkaweczka
    thgfikgnwdtkomxi.png
    atdctrd80xqykoly.png
    2akg0tsd0cowuplx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja 150.... cos sie zaczyna chrzanić kurka wodna :(

• Onna Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejmuję rękawicę. 100 g makaron pełnoziarnisty, łosoś i sałata z winegretem i czekam.
    Po wcześniejszych posiłkach cukry tak dobre, że patrzę podejrzliwie na glukometr.

010ivfloqn8ak6av.png
  • Onna Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, 105. Mogłam zjeść jeszcze śliwki.

k878 lubi tę wiadomość

010ivfloqn8ak6av.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 113: ryba, kasza gryczana, kapusta kiszona, ale potem dopadły mnie orzechy nerkowca...

Amus, nie dziwię się, semolina jest jak kaszka manna z oczyszczonej mąki, tylko tyle, że grubiej zmielona niż normalna mąka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 15:41

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • turkaweczka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, może rzeczywiście szybciej ta wizyta? Dla spokojności własnej. A może to kwestia tortellini? Bo semolina to chyba zwykła pszenica, może po tym wyrzuciło.

U mnie 100 na Contourze, 107 na Accu. Póki co jadę na dwóch, czasami rozbieżność żadna, a czasami rzędu 15-30. Po dzisiejszym śniadania było 17 różnicy. Nie kumam tego ustrojstwa:)
    Jeszcze fantastycznie ostatnio utopiłam Contoura w szklance wody i mąż suszył suszarką:)) Na szczęście pechowiec podjął współpracę. Otworzyłam etui a tu plusk, gumka nie przytrzymała i niefortunnie wskoczył prosto do szklanki z wodą. Myślałam, że zejdę na zawał. Lament na pół osiedla:P

Turkaweczka
    thgfikgnwdtkomxi.png
    atdctrd80xqykoly.png
    2akg0tsd0cowuplx.png
  • Onna Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, dziś w sklepiku dorwałam kiszone patisony. Tylko one, woda i sól. Oby była odmiana od ogórków i kapuchy, choć przyznam, że czuję jakiś dziwny respekt przed nimi...
    Lecę na szkołę rodzenia. Mam nadzieję, że wreszcie się ona skończy, bo dojazdy popołudniem do centrum mnie wykończą.

010ivfloqn8ak6av.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czytalam ze semolina ponoc ma fajny indkes cos jak ciemny makaron ktory moge jesc. Moze za bardzo rozgotowalam :/ zjadlam raptem 7 sztuk (male to dziadostwo)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawczka po co wkladalas glukometr do szklanki z woda hehehe az tak cie wkurzyl ? :P zobacze jak do pt bedzie z cukrem. Nie chce tyle przekroczen bo w koncu bede miala problem z lozyskiem a tego chce uniknac.

• k878 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    semolina to kaszka manna tylko że z pszenicy durum - niby piszą, że taka dobra dla cukrzyka;
    ja kaszę bulgur jadam i po niej cukier fajny, ale to jest gruba kasza z durum; różnica jak zwykła jęczmienna i pęczak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 16:06

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    semolina to kaszka manna tylko że z pszenicy durum - niby piszą, że taka dobra dla cukrzyka;
    ja kaszę bulgur jadam i po niej cukier fajny, ale to jest gruba kasza z durum; różnica jak zwykła jęczmienna i pęczak
    dobrze wiedzieć :)
    takze rezygnuje z tego;) nici z mojego eksperymentowania hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz zjadłam kubeczek jogurtu naturalnego ze słonecznikiem orzechami i płatkami owsianymi. jak to mnei zabije to juz nei wiem. Zwykle takie coś jadłam plus łyżeczka dżemu bylo okej. Teraz dżemu nie dałam, nie mam odwagi

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 100g kaszy jęczmiennej, pieczona polędwiczka wieprzowa i pomidor ze szczypiorkiem i cukier 110. Znam ten ból że można było więcej zjeść :)
    A co do utopienia sprzętu to koleżanka sprzedała mi świetny sposób na ratowanie topielca. Włożyć do sypkiego surowego ryżu. Po 1-2 dniach telefon uratowany :) tylko szybkość reakcji ma znaczenie bo jak wsadzisz po miesiącu to nic nie da :P

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • turkaweczka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio, a widzisz, o tym nie pomyślałam:) Ale suszarka dała radę. Dostałam 2 lata temu na święta - a ja włosów nie suszę, bo wyglądam jak rażona prądem. Moje kręcioły lubią schnąć naturalnie. To widać w końcu dopełniła swego przeznaczenia, doczekała się:D

Amus, jak po tym jogurcie?
    Ja też dziś jogurt, tylko gruszką dojadłam, bo dziś nie jadłam w ogóle owoców.

Turkaweczka
    thgfikgnwdtkomxi.png
    atdctrd80xqykoly.png
    2akg0tsd0cowuplx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwo jest okej bo 106 ale juz jestem glodna :p

k878, Dalile lubią tę wiadomość

• turkaweczka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, to super, ładny wynik:D Ja nie mierzyłam po podwieczorku. Macie jakiś fajny pomysł na kolację? Mi spacer zabrał calą inwencję twórczą, tak mnie stopy bolą - a żadnych powalających tras nie zrobiłam...

Turkaweczka
    thgfikgnwdtkomxi.png
    atdctrd80xqykoly.png
    2akg0tsd0cowuplx.png
  • turkaweczka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w aptekach nie są tacy skłonni do dawania glulometrów. W jednej niby żadnych nie mają, w drugiej tylko przy wymianie starego, w jeszcze innej tylko w przypadku recepty na paski - jakoś do tej pory nikt mi nie proponował przy wykupowaniu recept...

Turkaweczka
    thgfikgnwdtkomxi.png
    atdctrd80xqykoly.png
    2akg0tsd0cowuplx.png
‹‹ 1639 1640 1641 1642 1643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ