Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem i ja
Wizyta udana, poszlo szybko, nawet synuś byl grzeczny
U mnie powtorka z historii
Diety nawet nie omawialysmy
Insulina na noc-zaczynam od 2 j.
ketony mierzyc- ale paski dostane jutro
Jeden pozytyw-nie muszę robić krzywej
Po ciąży odchudzanie- wraz ze wzrostem wagi po ciąży rosly mi cukry na czczo
Diablo mnie bardzo bardzo pamietawręcz straciła poczucie czasu i myślała że ja wciąż w tej samej ciąży
Zamierzam was przede wszystkim podczytywac
Ja nie jestem wzorcowa w diecie a więc radzić nie wypada
Bo i knopersa skosztuje
Wczesniej po posiłkach rzadko przekraczalam (czasem po kebabie). Mam nadzieję że i teraz unikne przekroczen zelaszcza jak jest 140. Poczatki to metoda prób i błędów ale jednego się nauczyłam w ciąży z cukrzycązero stresu bo stres cukrom szkodzi
pięknych cukrow slodkie mamusie
-
nick nieaktualny
-
A ja 100 gram pęczaku, roladki z indyka faszerowane pieczarkami, sałatka z pomidora i cebulki z jogurtem. Zobaczymy, ile wyjdzie. Byłam po drugim śniadaniu na spacerze, bo pogoda cudna, ludzie w krótkim rękawku chodzą
A na drugie, 2 kromki chleba z pastą z jajka i twarogu, taka dziś głodna byłam.Turkaweczka
-
nick nieaktualny
-
u mnie 113: ryba, kasza gryczana, kapusta kiszona, ale potem dopadły mnie orzechy nerkowca...
Amus, nie dziwię się, semolina jest jak kaszka manna z oczyszczonej mąki, tylko tyle, że grubiej zmielona niż normalna mąkaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 15:41
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Amus, może rzeczywiście szybciej ta wizyta? Dla spokojności własnej. A może to kwestia tortellini? Bo semolina to chyba zwykła pszenica, może po tym wyrzuciło.
U mnie 100 na Contourze, 107 na Accu. Póki co jadę na dwóch, czasami rozbieżność żadna, a czasami rzędu 15-30. Po dzisiejszym śniadania było 17 różnicy. Nie kumam tego ustrojstwa:)
Jeszcze fantastycznie ostatnio utopiłam Contoura w szklance wody i mąż suszył suszarką) Na szczęście pechowiec podjął współpracę. Otworzyłam etui a tu plusk, gumka nie przytrzymała i niefortunnie wskoczył prosto do szklanki z wodą. Myślałam, że zejdę na zawał. Lament na pół osiedla:P
Turkaweczka
-
Aha, dziś w sklepiku dorwałam kiszone patisony. Tylko one, woda i sól. Oby była odmiana od ogórków i kapuchy, choć przyznam, że czuję jakiś dziwny respekt przed nimi...
Lecę na szkołę rodzenia. Mam nadzieję, że wreszcie się ona skończy, bo dojazdy popołudniem do centrum mnie wykończą. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
semolina to kaszka manna tylko że z pszenicy durum - niby piszą, że taka dobra dla cukrzyka;
ja kaszę bulgur jadam i po niej cukier fajny, ale to jest gruba kasza z durum; różnica jak zwykła jęczmienna i pęczakWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 16:06
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyk878 wrote:semolina to kaszka manna tylko że z pszenicy durum - niby piszą, że taka dobra dla cukrzyka;
ja kaszę bulgur jadam i po niej cukier fajny, ale to jest gruba kasza z durum; różnica jak zwykła jęczmienna i pęczak
takze rezygnuje z tego;) nici z mojego eksperymentowania hehe -
nick nieaktualny
-
U mnie 100g kaszy jęczmiennej, pieczona polędwiczka wieprzowa i pomidor ze szczypiorkiem i cukier 110. Znam ten ból że można było więcej zjeść
A co do utopienia sprzętu to koleżanka sprzedała mi świetny sposób na ratowanie topielca. Włożyć do sypkiego surowego ryżu. Po 1-2 dniach telefon uratowanytylko szybkość reakcji ma znaczenie bo jak wsadzisz po miesiącu to nic nie da
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Kazio, a widzisz, o tym nie pomyślałam:) Ale suszarka dała radę. Dostałam 2 lata temu na święta - a ja włosów nie suszę, bo wyglądam jak rażona prądem. Moje kręcioły lubią schnąć naturalnie. To widać w końcu dopełniła swego przeznaczenia, doczekała się
Amus, jak po tym jogurcie?
Ja też dziś jogurt, tylko gruszką dojadłam, bo dziś nie jadłam w ogóle owoców.Turkaweczka
-
nick nieaktualny
-
U mnie w aptekach nie są tacy skłonni do dawania glulometrów. W jednej niby żadnych nie mają, w drugiej tylko przy wymianie starego, w jeszcze innej tylko w przypadku recepty na paski - jakoś do tej pory nikt mi nie proponował przy wykupowaniu recept...Turkaweczka