Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Pół ogromnego hamburgera, bo więcej nie zamieściłam, jeden paluszek pączkowy, kwasna lemoniada i cukier 106 po godzinie.
Cudo
A jakie rzeczy tam były... Mąż się objadł jak nigdyNawet córka pojadła. Polecam! Jak wam cukry pozwolą
U nas nic a nic nie wspominają o ketonach. -
ale jak wychodzą ketony w moczu to świadczy o głodowaniu; najczęściej wychodzą jak ktoś ma silne mdłości i nie może jeść;
poza tym, to tak jak z cukrem: normalny człowiek może sobie na więcej pozwolić od czasu do czasu a my nieCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Te ketony to zmora
mi się jakoś ostatnio chyba pokrył wynik z paska i labu.
Nie wiem czy na tym forum czy w ulotce czy jeszcze gdzieś indziej wyczytałam, że bierze się mocz ostatni przed posiłkiem. Ja jak pójdę siku po ostatniej kolacji np. o 23 to do rana nie wstaję. Przynajmniej na razie
A w pierwszej ciąży bez cukrzycy w badaniu moczu nigdy mi nie wyszły. W drugiej to właśnie ketony dały mi do myślenia. Gin twierdził że u każdego mogą się pojawić bo glukoza była ok ale wyprosiłam krzywą i po godzinie było ponad 200 więc już wątpliwości nie było...
U nas chłopczyk. Co do imienia to z 9 propozycji (takich które dopuszczamy oboje a nie moich własnych) mąż wykreślił dopiero 3ja mam nadzieję, że zostanie pierwsze kompromisowo wybrane Tymoteusz. Jeszcze w mojej pierwszej trójce Remigiusz i Oliwier. Podobno mąż ma typy zbliżone więc może się uda
ja na początku chciałam Tomasza ale mąż się nie zgodził... Wydaje mi się, że i tak Tymek zostanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 23:22
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Ja na czczo 99 ale chociaż ketonów brak. I dobrze bo zaczynam mieć mega poczucie przejedzenia
poprzednim razem początek diety musialam przechorowac, myślę że przez surowizne(więc malusio jem warzyw na surowo), bardzo cierpialam...teraz powoli czuję się źle- pełna, ciężka, wręcz napompowana
Niech ten mój cukier rano w dół spada w końcu!!! -
Moja mała od początku tak się ustawiała, żeby się zaprezentować w pełni.
My się nadal nie możemy zdecydować na imię. Ma być ładne, krótki i klasyczne.
Ja wystartowałam dziś z 90.
Kamciaelcia, rozumiem Twój ból z przejedzeniem. Mi też się już ulewa. -
kamciaelcia wrote:Szybko płeć poznajecie
mi dopiero podpowiadali na polowkowych
Moj lekarz też nie lubi mówić za wcześnie ale na moją prośbę na prenatalnych powiedział "wygląda dziewczynkowato". 4.10 mamy wizytę, może coś powieJesteśmy przygotowani na obie opcje
-
nick nieaktualny
-
Hehe ja mam pewność co fo płci z nifty a wcześniej i dwóch lekarzy twierdziło że chłopczyk (na prenatalnych i przed pobraniem krwi na nifty).
A u mnie chyba się okazuje, że na kolację muszę jeść inny chleb niż na śniadaniejak zjadłam ziarenkowy na kolację to rano ketony a jak inny żytni to mimo dużej przerwy w jedzeniu dzisiaj ketonów nie ma. Muszę znowu po niego pojechać te 20km i zamrozić po jednej kromce
a wczoraj z ciekawości po tej kolacji zmierzyłam cukier i wyszło 130 więc ok
ciekawe kiedy mi się znudzi jedzenie codziennie tego samego...
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka