Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sobie zrobię bliżej porodu, żeby w razie czego wiedzieć, czy maluch będzie potrzebował jakiejś dodatkowej diagnostyki i leczenia. Ale jak widać wcale nie tak łatwo to złapać, chociaż to podobno bardzo rozpowszechniony wirus. A ja od 9 lat pracuje w szkole gdzie jednak mam styczność z wszelakiej maści dziadostwem wirusowym i nic. A mało to na mnie nakichali, nadmuchali i nakaszleli:)Turkaweczka
-
Tez z dzieciakami pracuję
I jedynie boję się gryp i przeziebien...jakby co to zawsze pytają czy miało sie infekcje na poczatku ciąży...
Teraz jestem na urlopie i dlatego jeszcze nie choruje. Mam nadzieje iść na l4 po urlopie...dla mnie psychicznie grypa byłaby zmorą i wielką niewiadomą...Ale widać że każda z nas ma jakieś obawy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 20:59
-
Obecność przeciwciał u kobiety na kilka miesięcy przed ciążą wskazuje na przechorowanie cytomegalii. Obecne przeciwciała chronią ją przed ponowną infekcją i czynią zakażenie wewnątrzmaciczne płodu mało prawdopodobnym.
Takie info znalazłam.
Ja też się bałam, koleżanki siostra poroniła po silnym pezeziebieniu. Ja na szczęście od początku byłam na zwolnieniu z powodu krwawień i ogólnej sytuacji położniczej, więc ryzyko było z automatu mniejsze.Turkaweczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySyna wyczulilam bardzo ( czasami mysle ze za bardzo) myje rece bardzo czesto po nikim nie zje i sie nie napije z kolegow zreszta ja po nim tez nie jem nie pije buziaki w policzek
staram sie minimalizowac ryzyko.
Turkaweczka w szoku jestem ze 9 lat w szkole i nie przechodzilas cyto. A w jakiej szkole? W sensie poziombo najwieksze zachorowanie w podstawowce ponoc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny