Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
A u mnie w labie nie ma forów dla ciężarnych... Koleżanka kiedyś się o to pytała, to powiedzieli jej, że co któraś przychodzi ciężarna, i jakby mieli wszystkie tak uprzywilejować to by ich inni pacjenci zeżarli. A ja mam hemoglobinę na poziomie 11 i nadal nic nie dostałam:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 11:42
Turkaweczka
-
Lab labem, ale jak się grzecznie powie ludziskom w kolejce/poprosi to rzadko kto odmawia
No chyba, że ja mam taki urok osobisty...
Staram się nie nadużywać tego, ale jeśli jest naprawdę sporo ludzi, to raczej nie odmawiają, chyba, że zwarci emeryci marudzą, ale często są pacyfikowani przez innych.
Nie bójcie się prosić w kolejkach (z uśmiechem).
W diagnostyce (prywatnie) wiszą kartki, żeby przepuszczać ciężarne i małe dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 11:54
-
to jestem w kropce z tą hemoglobiną...
na startowałam w ciąży z 13 i generalnie spadała... wg mojej gin anemia jest od 10;
przy 11 nic z tym nie zrobiła, kazała brać suplement z żelazem po prostu; ja wdrożyłam jeszcze ascofer od czasu do czasu i łącznie jem trochę więcej tego żelaza, ale nie jakoś dużo 50 mg dziennie max, i to co drugi-trzeci dzień; no i dieta: pokrzywa, pietrucha, mięso;
podniosło się w dwa tyg. z 11 do 11,4;
a co do przepuszczania ciężarnych w jednym luxmedzie gdzie chodzę zrobili u położnych punkt pobrań dla ciężarnych, efekt jest taki, że w tym normalnym czasami zero kolejki, a tam siedzi sobie 7-8 ciężarówek...Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Haha tą stronę to ja znalazłam
nie bij bo ciężarnej nie wolno
a tak swoją drogą szarlotka była fajna.
A endo dziś dopytałam i powiedział że bezwzględnie badania przed lekiem i najlepiej na czczo.
Odnośnie żelaza to chyba co lekarz to opinia. Jedni działają wcześniej inni jak już trzeba. Czuję się chyba dobrze, nie słabnę więc zobaczymy. Wiem że jeszcze spadnie a jeszcze tak nisko nigdy nie miałam. Zaparcia mnie może nie dopadną. Co rano wręcz biegnę do toalety
Ja już powoli chyba się uzależniam od czekolady... Przed ciążą jadłam nawet jedną tabliczkę mlecznej jednego dnia. Teraz jem gorzką ale wczoraj kilka kostek i dzisiaj też już 3...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualnyK878 zdolna bestia z ciebie
Glikowana 5,1 ale w diagnostyce zasnpewnie bedzie marudzic bo ona woli z innego lab. Ale tam mialam za free od dr 1 kontaktu wiec niech spada
Tsh mam 0.6 ale ft4 i ft3 tak w dolnej granicy obadamy co ma to endo musze mu smsa poslac
Hgb 13.3 -
Hej, wczoraj byłam u diabetologa ze względu na cukrzycę ciążową i jej zdaniem dzidzia jest za mała jak na ten etap ciąży. Co prawda mam jeszcze pępowinę dwunaczyniową, ale myślałam, ze jakoś to się zrównoważy. Ktoś jest w takiej sytuacji? Przy cukrzycy rodzą się dzieci raczej większe niż przeciętnie
-
nick nieaktualnyOublier wrote:Hej, wczoraj byłam u diabetologa ze względu na cukrzycę ciążową i jej zdaniem dzidzia jest za mała jak na ten etap ciąży. Co prawda mam jeszcze pępowinę dwunaczyniową, ale myślałam, ze jakoś to się zrównoważy. Ktoś jest w takiej sytuacji? Przy cukrzycy rodzą się dzieci raczej większe niż przeciętnie
u mnie dzidzia była za mała bo ( zdaniem gina) za bardzo trzymałam diete i kazał mi bardziej folgować
k878 jak po wizycie ???? -
Oublier wrote:Może ja i też za bardzo się pilnuję
6 miesiąc a ja przybrałam jak na razie 1kg.
Ja chudlam w ciazach a dzieciaczki rodziły się 3300 i 3500
Nie do końca tak bym to przeliczala
Moja waga=waga dzidzi
I geny maja znaczenie
I błąd pomiaru
Oraz wiele wiele innych zmiennych. U ciebie np może a nie musi pepowina
I dzieci rosna w brzuszkach skokowo
Lekarze nie lubia jak ktoś lub coś nie mieści im się w normachWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 19:50
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Amus
A dlaczego twoja diabetolog nie lubi glikowanej z diagnostyki?