Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kazio, u nas diabetolodzy chyba najtańsi - 50-60 zł wizyta min. 0,5h. Jedna wizyta u mojej załatwiła sprawę na co najmniej miesiąc, więc mi się kalkulowało. W sumie nie miałam potrzeby iść, bo paski mi inni wypisują, ale to strasznie sympatyczna osoba i dała komplet wskazówek na zaś.
Czemu nie lubisz kasz? Jakich?
Jacekuba, moja diab oprócz poziomów cukru też spoglądała na moje menu, więc dzielnie notowałam skład wszystkich posiłków. Na początku się dopytywała o to czy np inny chleb mi wyrzucił cukier itp.
Amus, przynajmniej odpadnie stres z porannymi cukrami...
-
nick nieaktualnysie obawiam czy ten humolin n jest w ciazy dozwolony, ona mnie oczywiście zapewniała ale moja mama typ 2 i tez taką ma
diab powiedziala ze zawsze cięzarnym taka daje
4 j powiedziala ze przy mojej wadze to jak nic
na czczo mam tak ostatnio 92-100 ale na sniadanie malutko moge zjesc ani 20 g chleba tego co zawsze jadłam i mi wywala 137 wiec by tutaj to rozruszać.... mam brac o 21Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 19:04
-
nick nieaktualnyu mnie powiedziała ze mozemy dojsc do 12
chyba mozna stosować
Na obecnym etapie wiedzy w ciąży możemy stosować ludzkie insuliny krótkodziłające, szybkodziłające analogi insulinowe (Novorapid, Humalog) oraz ludzkie insuliny o pośrednim czasie działania (Insulatard, Humulin N, Gensulin N, Polhumin N) -
nick nieaktualnytez zaczne od 2 jednostek dla swojego spokoju bo znajac zycie wstawałabym co 2h w nocy meirzyc czy mi cukier nie spada
ale dzisiaj sobie jeszcze daruje
jutro
dała mi 10 paczek pasków jakos 3 zł jedno opakowanie na ryczałt - tyle dobrze . Moge zaszaleć -
Ustaliłam z mężem, że zmienię lekarza na poprzedniego. Może to pójście na łatwiznę bo on może bardziej liberalny a może rzeczywiście nie powinno się tolerować przekroczeń ale nawet ochrzanić można kulturalnie a nie wyjeżdżać z tekstem że nie umiem się dla swojego dziecka poświęcić. Te 90zł za wizytę jakoś może damy radę. Pogadam z nim czy może da radę na nfz. Niestety pierwszy wolny termin 28 października więc muszę oszczędzać paski i kupić prywatnie te ketonowe. Na szczęście mąż mnie wspiera i mimo ciężkiej sytuacji finansowej mówi żeby się kasą nie przejmować. Chyba miałam porządnie spuchnięte oczy jak wrócił
Amus trzymam kciuki za insulinę aby było ok!Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Amus
Masz jak ja insulinę ludzką
Czyli producent tylko inny będzie
Poprzednio kazała mi brać insulinę o 22:30 bo taki miałam rytm dnia
Teraz też tak robiłam(ewentualnie pół godziny wcześniej) dziś jednak nie czekam, już zapodalamoby działało bo dzisiejsze 92 dobrze nie wróży
I nie bój się spadku nocnego-2j. to jak nic. Po prostu śpij dobrze -
nick nieaktualnydzięki kamcia
dzisiaj odpuszczam od jutra zaczne
musze sie psychicznie przygotowac:P
troche wielkie oczy zrobial na wyskoki bo niekotre byly 180 ( tzn taki akurat jeden) powiedziala te do 145 to luzik ale te wyzsze to nidobrze
ale podkreślia ze my sie boimy makrosomii tylko, bo tylko to na tym etapie grozi Tosi
Kciuki za jutrzejszy wynik na czczo
dobranoc! -
nick nieaktualnyProbowalam ogarnac neta wczoraj czemu ja mam humulin n a wy inne zwykle insultard i nic nie znalazlam
i jestem zla i nie wiem czy to brac. Na dzien jesli dostane to bedzie humalog. Nie ogarniam tych roznic miedzy moja a insulatardem.
Dzisiaj na czczo 99 -
A ja upolowałam termin do diab na 14.10! Ale jestem dumna
I właśnie testuję herbatę z pigwą w syropie z xylitolu. Przeczytałam że można go używać do przetworów zamiast cukru. A że dostałam wczoraj maliny to też sobie zasypię na syrop. Będzie na przeziębieniaTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny